Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Причина №19, чому варто підтримати #ШоТам: ми популяризуємо українську науку

Опубліковано

Українські вчені здатні підняти вітчизняну науку до світового рівня. Ми в #ШоТам твердо в цьому переконані та маємо докази! Це реальні герої наших публікацій зі своїми неймовірними винаходами!

Ми розповідаємо про українських винахідників та науковців, які дивують та надихають. А ще допомагають Україні позбутися пластику, знайти ліки від раку чи просто полегшити життя в побутових аспектах. Українську науку #ШоТам популяризує безкоштовно! Якщо ти поділяєш наші цінності – підтримай нас за цим посиланням. Завдяки цій підтримці ми продовжимо розповідати історії успіху, рекламувати українське і допомагати українським науковцям стати відомими.

Читайте також: Причина №22, чому варто підтримати #ШоТам: ми любимо українських виноробів не менше за українське вино!

Україна має великі наукові традиції і ми пишаємося тим, що низку відкриттів світового рівня зроблено саме в нас. Але на жаль, фінансування української науки нині неефективне. Адже державні кошти, які виділяються, йдуть переважно на дослідні інститути під крилом Національної академії наук України (національного центру фундаментальних досліджень), і багато з них сильно застаріли. 

Та в нашій країні є багато стартаперів, які самотужки шукають кошти на свої дослідження, здобувають міжнародні гранти, завойовують світ. А ми їм у цьому допомагаємо інформаційно. Можливо, ти прочитаєш на #ШоТам історію юного науковця і захочеш профінансувати його роботу?)

Мало хто здогадується, що поки весь світ мріє про безпечне розмінування території, Україна вже успішно застосовує дронів-саперів. Вони самостійно розпізнають міну на полі і детонують її. 

Українська школярка Ольга Харасахал створила прилад для інноваційної діагностики метастазів онкології на ранніх стадіях. І цей винахід ще й у 100 разів дешевше за іноземний аналог! 

Робот-безпілотник, який допоможе хворим, папір з листя, бандаж, який замінює МРТ – це все зробили школярі. Ці винаходи – справа рук українських школярів, які вже з малих років роблять свій внесок у розвиток країни і майструють щось дуже унікальне. 

В української компанії  Atmosphere є своя фішка: вони спрогнозують вам точну погоду на конкретній точці в радіусі 200 метрів. 

Команда Ecotyre винайшла спосіб, як зберегти всю використану шину, відправивши її без залишку на повторну переробку. 

Українські вчені вигадали, як використовувати вашу генетичну інформацію для покращення якості життя. Проєкт двох генетиків Дарії Лосєвої і Руслани Шадріної Myhelix допомагає скласти здоровий раціон, а також визначити схильність до деяких хвороб на основі ДНК-тесту. 

Як підтримати ШоТам?

Ви можете обрати для себе зручну суму, обравши з трьох варіантів: 

  • 29.99 гривень
  • 49.99 гривень
  • 99.99 гривень.

Це щомісячний платіж, який стягується автоматично. 

Просто перейдіть за посиланням –  “Підтримати”. Оберіть для себе суму, яку вважаєте за потрібну, та зручний спосіб оплати.

Чекаємо на вашу підтримку і вже готуємо наступні матеріали про те, що навколо існує не тільки велика #зрада, а багато-багато маленьких #перемог українців, які рухають Україну вперед. Будьте з нами й щодня переконуйтесь у тому, що наша держава заслуговує на те, щоб вкладати в неї час і гроші. Підписуйтеся на нас у Twitter, Instagram, Telegram, FacebookYouTube!

Суспільство

В мережі зʼявилися фото з другої репетиції alyona alyona та Jerry Heil на сцені Євробачення (ФОТО)

Опубліковано

Представниці України на Євробаченні-2024 alyona alyona та Jerry Heil провели другу репетицію виступу на сцені у Мальме, де цього року пройде конкурс.

EBU опублікували фотографії.

Фото

фото: EBU
фото: EBU
фото: EBU
фото: EBU
фото: EBU
фото: EBU

Про виступ

На сцені представниці України на 68-му пісенному конкурсі зʼявилися самі – без танцівників та беквокалу. Під час їх виступу сцена Malmö Arena стала полотном для оспівування жіночої сили, стійкості та єдності, необхідної для подолання життєвих викликів.

Друга репетиція представниць України відбудеться вже 1 травня. Півфінали Євробачення проведуть 7 та 9 травня. Alyona alyona & Jerry Heil виступлять у першому півфіналі під номером 5.

Читати також: Анонсували створення навчальної програми по розмінуванню для жінок

Все про “Євробачення-2024”: що чекає на глядачів

У цьому році 68-й пісенний конкурс “Євробачення” відбудеться у шведському місті Мальме. Перші два півфінали заплановані на 7 та 9 травня, а грандіозний фінал відбудеться 11 травня.

Організатори зробили кілька змін у правилах конкурсу. Наприклад, збільшений час для глядацького голосування у фіналі: воно розпочнеться перед виступом першого учасника. Детальніше про всі нововведення можна дізнатися з офіційного оголошення.

Україну представлятимуть alyona alyona & Jerry Heil з піснею “Teresa & Maria”. Вони виступлять у першому півфіналі під номером 5. Наразі їхній трек є одним з найбільш популярних серед композицій цьогорічних учасників “Євробачення”: він зібрав 4,7 мільйона переглядів на офіційному YouTube-каналі конкурсу.

Нагадаємо, що МЗС України представило ШІ-аватара Вікторію, яка тепер коментуватиме консульську інформацію.

Фото: EBU

Читати далі

Суспільство

Сумчанин переміг у міжнародному конкурсі шрифтів

Опубліковано

Дизайнер Михайло Рафайлик із Сум здобув перемогу на міжнародному конкурсі шрифтів у Нью-Йорку зі своїм шрифтом Decutto. Тепер його твір буде представлений на виставках у десятках країн світу.

Про це повідомляє медіа Цукр.

фото: Михайло Рафайлик

Про конкурс

Конкурс TDC заснували в Нью-Йорку понад 70 років тому. Його суддів запрошують щороку з різних країн світу. Участь у конкурсі платна, але для українських авторів організатори зробили спеціальні умови на період війни та скасували плату.

Михайло Рафайлик переміг у підкатегорії Single Axis Type Family (Шрифтова родина з однією віссю) категорії Type Design. Шрифт Decutto має одну вісь — Weight.

Друковані постери зі шрифтами переможців показують на виставці в Нью-Йорку, також вона подорожує десятками міст США, Канади, Китаю, Франції, Німеччини, Японії, Нової Зеландії, Польщі, Південної Кореї, Іспанії, Тайваню тощо.

Читати також: Анонсували створення навчальної програми по розмінуванню для жінок

Мета – розповісти світу про Україну

Для цього шрифту перемога в конкурсі – це можливість бути поміченим. Це також шанс привернути увагу до української культури. Наприклад, на одному з постерів вказано, що шрифт “викарбували” в Україні у 2023 році. Ще один постер зроблений повністю українською мовою.

фото: Михайло Рафайлик

А друкований плакат, який буде об’їзджати міжнародні виставки, розповідає про те, як життя українців змінилося з 2022 року через напади російських військ, і як українці зміцнюються як нація, пристосовуючись до нової реальності.

Нагадаємо, що в Запоріжжі збудують п’ять підземних шкіл.

Також ми повідомляли, що виставку “Алла Горська. Боривітер” відвідали 51 000 людей: це рекорд для Українського Дому.

Фото: Михайло Рафайлик

Читати далі

Суспільство

Анонсували створення навчальної програми по розмінуванню для жінок

Опубліковано

Україна планує збільшити участь жінок у протимінній діяльності (ПМД), щоб зробити цей процес більш оперативним і результативним.

Про це повідомило Міністерство економіки.

Деталі

Міністерка економіки Юлія Свириденко заявила, що Україна має обмежені ресурси для проведення протимінної діяльності, і тому необхідно збільшити кількість операторів з розмінування, отримати більше техніки та підвищити рівень навчання саперів.

Уряд розглядає можливість державного фінансування приватних операторів з метою збільшення їх кількості на ринку України, а також привертання міжнародних компаній до участі у процесі розмінування.

Читати також: МЗС України представило ШІ-аватара Вікторію, яка тепер коментуватиме консульську інформацію

Вона також підкреслила, що у сфері протимінної діяльності необхідно приділяти увагу представникам соціальних категорій і груп, які мають особливий інтерес для держави.

Уряд прагне забезпечити професійну реалізацію та соціальну інтеграцію жінок, ветеранів та ветеранок, а також осіб, які постраждали від вибухонебезпечних предметів, та осіб з інвалідністю, шляхом залучення їх до виконання робіт у цій галузі.

“Гендерна рівність розглядається як невід’ємна частина політики України, яка базується на принципах інтеграції, інклюзивності й цілісності. Це стосується всіх видів діяльності, зокрема важливих напрямів, як-от розмінування. Наразі в Україні вже є помітні результати: середній рівень залучення жінок серед усіх державних і недержавних операторів сягає близько 30%, що відповідає порядку денному НАТО “Жінки, мир і безпека”, – підкреслила Міністерка економіки.

Нагадаємо, що в Чернігові відновили дах майже зруйнованої бібліотеки – памʼятки архітектури 19 століття.

Також ми повідомляли, що з Донеччини до Волині курсуватиме безкоштовний евакуаційний потяг: куди звертатися.

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство1 день тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство2 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство4 тижні тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

Суспільство4 тижні тому

«Без цього бренду не було б мене». Як соціальний бізнес Ohra Home об’єднує матерів дітей з інвалідністю

У житті Юлії Бігун багато різних сфер: сім’я, робота в проєкті з гуманітарного розмінування України,...

РЕКЛАМА: