Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Економіка

І Азія, і Європа у захваті. Шість українських брендів, що підкорюють світ

Опубліковано

У житті кожного бренду колись настає такий момент, коли він виходить за межі не тільки вчорашніх можливостей, але і географічних кордонів. Українські – не виключення. Вони здобувають собі шанувальників всюди: від далекої Азії і до центральної Європи. Від українського п’яного посуду шаленіють в ресторані Султанату Омана, українські кемпери популярні в Скандинавії, а від нижньої білизни вітчизняного виробництва у захваті досвідчені у питаннях моди француженки. 

Можемо посперечатись на що завгодно: ви ще не чули про ці шість брендів, від яких давно у захваті увесь світ.

Конопляні шузи з України крокують Європою

Бренд взуття з конопель Hanftek заснували полтавські фермери, які наважились відроджувати традицію коноплярства в Україні. Сьогодні їх бренд впізнають не тільки в нас, а й в усьому світі. 

Покупці надають перевагу цьому взуттю, бо в кросівках від полтавських ноги не пріють: конопляна тканина, з якої зроблене взуття – добре “дихаюча” . 

Найбільше українське взуття з конопель купляють в Іспанії та Словаччині, Німеччині та Італії. Білорусь приєдналась до шанувальників нещодавно, у клієнтах – і Сполучені Штати, проте, власники кажуть: туди відправили поки що всього кілька посилок.

“Після того, як вдалося налагодити виробництво взуття, зробили трохи інше полотно – для шкарпеток. Нині активно працюємо над цією лінійкою”, – каже комерційний директор Денис Бурдейний. 

Коробочки для ювелірних виробів, що варті королеви 

Як зробити так, щоб про вас написали топові всесвітні видання на кшталт Vogue та Martha Stewart Weddings? Запустіть бренд коробочок для обручок, як молода бізнес-вумен Яна Анохіна! Її Voeu Du Coeur (франц. Бажання від серця — авт.) купують вже у 48 країнах світу.

Перші пів року дівчина створювала коробочки власноруч. Вона працює фотографом і тягала з собою все необхідне, буквально виконуючи замовлення в будь-якій точці світу. Але раптом потік замовлень різко виріс – і настав час шукати команду. 

Сьогодні серед активних покупців – закохані Америки, Великобританії, Франції, Ірландії. Є замовлення навіть з Маврикія та Канади.  

“Є поодинокі і з України. Але тут люди женуться за брендом. Тому я орієнтуюсь на закордонну публіку, яка цінує авторську роботу”, – каже дівчина. 

Білизна, від якої в захваті навіть француженки

Валерія Жильйова, засновниця бренду Zhilyova Lingerie, як ніхто знає, наскільки складно здивувати закордонних клієнтів. Щоби викликати їх захоплене “вау”, потрібно щось ну зовсім екзотичне. Як моделі її бренду білизни. 

Дівчина має економічну освіту, але шлях до власниці бренду luxury-білизни їй довелось починати з офіціантки, а потім – ще п’ять років відточувати майстерність у власному ательє.

Сьогодні бренд продається в Україні, Росії, Італії, Австралії – навіть Кувейті та Японії. Серед замовників ще Америка, а скоро додасться – увага, Франція! 

“Вже знаю смаки клієнтів і враховую їх при розробці колекції. Коли розробляю нову лінійку, уже зрозуміло: ага, ця – сподобається француженкам”.

Валерія каже, що поки українська нижня білизна – це екзотика, навіть для сусідів-європейців.

Тому Валерія робить ставку на незвичайні тканини та моделі, які примусять клієнтку сказати: “Такого комплекту в мене ще не було!”.

Американська класика outdoor – в Україні

Якщо ви чуєте “Відпочинок на природі з комфортом”, точно лукавлять. Ну, якщо мова не про Lifestylecamper. Вони прийшлись до смаку Скандинавії, Новій Зеландії, а найприскіпливіші німці хотіли навіть забрати їх виробництво собі. 

“У нас була ситуація, коли представники німецької компанії, не попереджаючи, приїхали подивитися на наше виробництво. І сказали “будемо купувати у вас причепи та продавати їх як свої”. Тоді наш власник сказав: купуватимуть кемпер тільки як український”, – розповідають у компанії. 

Зараз вони мають дві моделі – дзеркальний LifeStylecamper Steeldrop та кемпер-позашляховик LifeStylecamper X-line для більш складних подорожей. 

Тесла серед електробайків

“Коли виявилось, що ми створили найкращий продукт, що наразі є на ринку електровелосипедів, нам не повірили. Довелось встановлювати світовий рекорд”, – каже Данило Тонкопій, власник найвитриваліших у світі електробайків Delfast

Один такий байк може на одному ж заряді проїхати 367 кілометрів.

Сьогодні серед покупців Delfast – кур’єрські компанії і… американська поліція. 

“Ми зараз ведемо перемовини з поліцією Лос-Анджелеса, вони хочуть пересадити свої відділки на велосипеди, а це – тисячі байків. Таких підрозділів по всій Америці – 11,5 тисяч!”. 

Проте, каже Данило, розраховують і на звичайних екологічно свідомих покупців. 

П’яний посуд з Харкова популярний в Омані 

Fomichev brothers – взагалі дизайн-студія. Але придумали робити незвичайні скляні чарки та стакани, кавові та чайні чашки, що деформовані під впливом високих температур. Від їхніх виробів в захваті усі: від простих робітників до оманських султанів.

Раніше Fomichev brothers продавали набори у Швейцарію. Там партнерство не розвинули, а от в Султанаті Оману ресторан замовив у студії увесь посуд.

“Бачив тисячі людей, які купували наш товар. У всіх викликає посмішку. Хоч портрет клієнта завжди різний – від інтелігентів до роботяг – але мову нашого мистецтва розуміють всі”, – каже Сергій Фомічов, співвласник дизайн-студії. 

Тільки протягом 2018 року було продано більше 18 тисяч наборів посуду по всьому світі. 

Економіка

Військові будуть отримувати більше відпускних днів: що змінилося

Опубліковано

Українські військові отримають більше відпусток завдяки новим законам, які були прийняті нещодавно. Ці нові закони розширять кількість ситуацій, при яких військовослужбовці матимуть право на відпочинок.

Про це повідомляє Херсонська ОДА.

Деталі

Зокрема, найближчим часом можна очікувати:

  • Відпустку при народженні дитини;
  • Відпустку за знищену техніку;
  • Основну відпустку;
  • Відпустку за сімейними обставинами або з інших поважних причин;
  • Невикористані відпустки під час воєнного стану.

Читати також: На Київщині знайшли найбільшу популяцію рідкої сон-трави з Червоної книги

Нещодавно з’явилася можливість отримати відпустку при народженні дитини для військовослужбовців. Вона триватиме до 14 днів і надається не пізніше ніж за 3 місяці з дня народження дитини. Важливо зазначити, що отримати цю відпустку під час воєнного стану неможливо. Вона передбачена лише на мирний час та час дії особливого періоду, але не воєнного стану. Оскільки зараз в країні діє воєнний стан, то при народженні дитини відпустку можуть надати за сімейними обставинами і тривалістю до 10 днів.

Також очікується, що незабаром буде введена відпустка за знищену техніку. Згідно з цим документом, за знищення техніки може надаватися відпустка, але не більше ніж 15 днів на рік. Зараз цей документ чекає на підписи, щоб набути чинності.

Нагадаємо, що в Дніпрі в закладах середньої освіти побудують три протирадіаційних укриття.

Фото: Армія Inform

Читати далі

Економіка

У Дніпрі в закладах середньої освіти побудують три протирадіаційних укриття

Опубліковано

У Дніпрі планують побудувати три протирадіаційні укриття (ПРУ) за 345 млн грн. Закупівлі вже проведено.

Про це повідомили у ГС “Центр фінансових розслідувань”.

Закупівся

Департамент капітального будівництва Дніпровської міської ради 30 квітня провів закупівлі для будівництва приміщень реабілітаційного центру. У всіх трьох тендерах переможцем став ТОВ “СК СТРОЙІНВЕСТ”. Раніше ця компанія вже успішно виконувала ремонтні роботи в лікарні ім. І.І. Мечникова та місцевій лікарні №4.

Читати також: Нацгварція показала знищення ворожого паливозаправника на східному напрямку (ВІДЕО)

Де саме буде проходити будівництво

Укриття будуть побудовані на територіях Дніпровської гімназії № 29, Дніпровської гімназії № 118 та Дніпровського ліцею № 144 імені Леві Іцхака Шнеєрсона.

Всі три проєкти планують завершити до кінця 2025 року.

Також ми повідомляли, що Дія.Освіта випустила серіал про те, як взаємодіяти з військовими та ветеранами.

Фото: Центр фінансових розслідувань

Читати далі

Економіка

Українці відкрили рекордну кількість ФОПів у першому кварталі

Опубліковано

Упродовж першого кварталу 2024 року українці відкрили рекордні 74 050 нових фізосіб-підприємців, що на 33,6% більше, аніж торік, та 18% більше, ніж до початку повномасштабного вторгнення у 2021 році.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними “Опендатабот” із посиланням на Єдиний державний реєстр.

Зазначається, що лідером за кількістю нових справ залишається Київ. За перший квартал поточного року у столиці зареєстрували 10 252 нових бізнесів – це 13,8% від загальної кількості. На другому місці Дніпропетровщина – 6,8 тисячі новостворених бізнесів, на третьому – Київщина – 5,7 тисячі нових ФОПів.

Де найчастіше відкривають ФОПи

Чверть нових бізнесів займаються роздрібною торгівлею – це найпопулярніша сфера протягом останніх 4 років.

Читати також: Мінветеранів анонсувало запуск Е-посвідчення для ветеранів у “Дії”

Серед найбільш запитаних напрямків бізнесу серед українських підприємців також надання індивідуальних послуг та комп’ютерне програмування.

Найпопулярніші нові бізнеси

Нагадаємо, з Донеччини до Волині курсуватиме безкоштовний евакуаційний потяг.

Фото: “Опендатабот”

Читати далі