Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

ТОП-5 українських парфумерів, які вражають ароматами

Опубліковано

Українські парфумери – ті ж художники, але в їхніх руках замість палітри з фарбою ароматні інгредієнти. Але чи знали ви, що в Україні великий асортимент нішевої парфумерії, яка за якістю нічим не поступається від дорого масмаркету, який пропонують нам бутики? 

Тож пропонуємо переглянути ТОП-5 made in Ukraine парфумерних аналогів закордонних брендів. У списку розташовані від найдешевших до найдорожчих.

Читайте також: Парфуми із Дніпра. На що клюють хіпстери з усього світу

Аромат вишні і кави Kaya Parfums

“Cherry bone” – аромат вишневої кісточки, “Capsula X” – парфуми унісекс, у яких поєднується ваніль, шкіра та тютюн, “Sexy Coffee” – надихатиме поєднанням свіжо меленої кави, амбри, мускусу. А творить ароматну красу бренду Kaya Parfums – Ксенія Гошовська.

Що цікаво, інгредієнти для ароматів приїздять із Франції та Сполучених Штатів, з тих же заводів, які готують сировину для Chanel і Dolce Gabbana. 

У формулах авторка застосовує 5-7 компонентів. Більшість з них “ховаються”, але доповнюють один одного. Наприклад, у парфумах “Vanilla Chocolate” 5 компонентів, але відчувається лише шоколад. Такі парфуми розкриваються на середню та верхню ноти, залишають шлейф.

Kaya Parfums пропонують “арома бокс” з пробниками 3 або 5 видів парфумів

Вартість жіночих парфумів від 370 гривень за 10 мл. Група ароматів з феромонами коштує від 480 гривень за 10 мл. Пахощі для чоловіків коштують 375 грн за 10 мл. 

Де купити: у соцмережах Facebook та Instagram. (А ще можна почитати інтерв’ю з парфумеркою тут).

Читайте також: Як ІТ-ішник із Запоріжжя підкорив Таїланд флейтами

Міста у флаконах ESSE fragrance

Чорна слива чи дика груша? У композиціях цього українського бренду неодмінно будуть присутні фруктові ноти, який аромат ви б не обрали. 

Що цікаво, впіймати неповторний запах десяти міст світу і законсервувати його у парфумах – done. Чим пахне Барселона, Токіо чи Стамбул – море, квіти, прянощі? Бренд ESSE fragrance створив колекцію “інтер’єрні аромати”, які допоможуть мандрівникам зберегти спогади яскравішими. Так у флаконі “Лондон” відтворили берег Темзи: бергамот і мандарин переносять у порти міста зі східним колоритом.

ESSE fragrance створили серію парфумів, які нагадують аромати міст

Вартість – аромати серії “еліксири” коштують від 650 гривень за 100 мл, а пробник об’ємом 3 мл – 60. Композиції “міста” коштують 280 грн за 20 мл. У лінійці є жіночі та чоловічі аромати.

Де купити: у соцмережі Facebook та на офіційному сайті.

Солодка деревина Datura Parfums

Любителям парфумів, у яких є ноти деревини варто звернути увагу на повелителя ароматів Datura Parfums – Олександра Чернієнка.  

У його колекції парфуми Blond поєднують абрикос і персик, молочний крем, кокос, вершковий сандал і амбру. А от милозвучний Mavka складається з нот польових трав, дубового моху, цитрусових. 

Читайте також: “Mожна покурити шнурки?” Три історії про те, як побудувати бізнес на коноплях

Що цікаво, досі рідко де можна зустріти поєднання нот паленого цукру, удового дерева та цитрусових. Усе це можна знайти в композиції для гурманів – Sugar Oud. 

Datura Parfums знається на тому, як закохувати людей в парфуми

Вартість – аромати випускаються у об’ємах 3, 15 та 30 мл, відповідно ціни 160 грн, 780 та 1540 грн.

Де купити: у соцмережах Facebook та Instagram.

Хіпстерський унісекс Partisan Parfums

Лотос, мімоза, тубероза, лабданум, гальбан, сичуанський перець, кардамон, мускатний горіх, дубовий мох, кастореум – поєднання цих інгредієнтів можна знайти в ароматах бренду Partisan Parfums, які створює Олександр Перевертайло.

Що цікаво, парфуми мультиґендерні, тож ними можуть користуватися і жінки, і чоловіки. А ще, запахи цього бренду відносяться до інді-парфумерії, що являє собою пласт контркультурного, хіпстерського напряму. У найоб’ємнішій парфумній формулі, автора використав 80 інгредієнтів, а найкоротшій – 12.

Partisan Parfums творять для бунтарів

Вартість за флакон об’ємом 35 мл – 2500 грн. Але є послуга “діскавері сет”, перед тим, як замовити повноцінний флакон – можна взяти набір пробників. Коштує такий – 320 гривень.

Де купити: на офіційному сайті Partisan Parfums. (А ще можна почитати інтерв’ю з парфумером тут).

Парфумерія для аристократів BZ Parfums

Саме так, в Україні парфумерна ніша настільки розвинута, що маємо свого ольфакторного критика Богдана Зубченка, який творить аромати бренду BZ Parfums. 

Читайте також: Сім українських ювелірних брендів, які роблять прикраси “з душею”

Що цікаво, автор втілює cерію парфумованих вод ALEA із 1993 року. Цієї весни він представив квітково-фужерний запах “alea 57 DYVO”. У ньому поєднано цикламени, гіацинти та бузковий гай. Найдивовижніше – ця квітковість підійде і чоловікам, адже її створили за канонами мультиґендерності. Щоб перейнятися драматургією парфумів, на сайті в описі до кожного додається візуалізація та текстовий асоціативний ряд.

Аромати BZ Parfums від ольфакторного гуру

Вартість – ароматів від 2400 грн за 55 мл. 

Де купити: у соцмережі Facebook та на офіційному сайті.

Суспільство

Коргі Лакі з України став моделлю для пам’ятника королеві Єлизаветі II в Англії

Опубліковано

Українець по імені Коргі Лакі відзначився як одна з моделей для пам’ятника королеві Єлизаветі II, який недавно було відкрито у британському графстві Ратленд.

Про це повідомляє BBC Україна.

Фото: Getty Images

Про памʼятник

Бронзовий пам’ятник, який встановили поруч з бібліотекою в Окемі, став центром уваги під час офіційного святкування дня народження королеви, на яке зібралося чимало людей. Художник Хайвел Претлі зобразив королеву, оточену трьома коргі – її улюбленцями.

За інформацією ВВС Україна, однією з моделей для королівських собак став пес українки Антоніни Кириленко.

Читати також: Резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає

Коргі Лакі

Одного дня чоловік Антоніни вирішив взяти собаку по кличці Лакі із собою на роботу, прогулятися через парк. Там їх зустрів скульптор Хайвел Претлі. Лакі став моделлю для постаменту пам’ятника, ставши прототипом для коргі, який стоїть на задніх лапах.

Фото: Антоніна Кириленко

Скульптор уважно вивчив поведінку та особливості песика, грався з ним і зробив багато фото, щоб якомога точніше відтворити його у скульптурі. Родина Лакі була постійно на зв’язку з митцем та бачила весь процес створення монумента: від маленької глиняної скульптури – до відлиття бронзової статуї. Результат, за словами Антоніни, перевершив усі їхні очікування.

Нагадаємо, що в Києві покажуть фотовиставку про знищену росією українську культурну спадщину.

Фото: Getty Images

Читати далі

Суспільство

В Київ Цифровому запустили опитування щодо перейменування вулиць

Опубліковано

Голосування щодо перейменування 19 топонімів у застосунку “Київ Цифровий” триватиме до 12 травня.

Про це повідомляє Київська міська рада.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, важливо почути думку мешканців столиці перед тим, як депутатський корпус Київської міської ради прийме рішення про перейменування цих міських об’єктів.

Варіанти змін

Пропозиція змінити назву площі між вулицями Січеславською та Кирпи на честь Північноатлантичного альянсу внесена. Крім того, киянам запропоновано обрати нові назви для вулиць Тургенєва, Пушкіна, Брюсова, Боткіна, Крилова, Нахімова, Достоєвського, Єсеніна, Ковалевської, Чаадаєва та Заслонова.

Читати також: Резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає

Також, пропонується перейменувати вулицю Станіславського на вулицю Богдана Ступки. Представники театру імені Івана Франка зауважують, що саме на цій вулиці проживав Ступка і працював у театрі протягом понад 30 років. Вони вважають, що це буде відповідним і символічним кроком для всього театрального мистецтва, якщо ця вулиця отримає ім’я великого українського актора.

Користувачі застосунку “Київ Цифровий” можуть обрати варіант, який, на їхню думку, є найбільш доцільним для перейменування конкретного топоніма. Для участі в голосуванні потрібно перейти до розділу “Електронна демократія”, обрати “Опитування”, переглянути перелік назв та проголосувати.

Як проголосувати

Для того, щоб проголосувати в додатку “Київ Цифровий”:

  • обирайте “Електронна демократія” ⟶ “Опитування”;
  • переглядайте перелік назв і натискайте “Проголосувати”.

Нагадаємо, що виробники дронів можуть отримати гранти на 80% від вартості проєкту.

Також ми повідомляли, що демо гри Threads of War про звільнення України від окупантів вже доступне на платформі Steam.

Фото: Київ Цифровий

Читати далі

Суспільство

В Києві покажуть фотовиставку про знищену росією українську культурну спадщину

Опубліковано

Четвертого травня в столиці буде представлена фотовиставка, на якій буде представлено фотографії, зроблені 65 журналістами, які зафіксували воєнні злочини РФ щодо культурної спадщини України.

Про це повідомляє Інститут масової інформацію.

Про акцію

Інститут масової інформації (ІМІ) та UNESCO звернулися до українських журналістів, репортерів і фотографів з проханням задокументувати наслідки шкоди, яку російська агресія завдала церквам, театрам, бібліотекам та культурним діячам.

Виставка об’єднала роботи 65 фотожурналістів. Через об’єктиви їхніх камер ми бачимо пошкоджені фасади церков, розбите скло культурних центрів, обвалені стелі театрів та попелом засипані бібліотеки. Саме вони зафіксували роботу художників, перформерів, культурних діячів і волонтерів, які продовжують працювати в умовах війни.

Читати також: В Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження

Як потрапити на виставку?

Виставка працюватиме в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків з 4 травня до 19 травня включно.

Адреса: вулиця Терещенківська, 15. 

Час роботи: з 10:30 до 17:00, четвер з 12:00 до 19:30 (понеділок, вівторок – вихідні).

Вхід вільний.

Проєкт реалізує Інститут масової інформації за фінансової підтримки UNESCO Heritage Emergency Fund та народу Японії.

Нагадаємо, що в Харкові стартував кінофестиваль, присвячений музиці та культурі.

Також ми повідомляли, що в Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження.

Фото: Валентин Кузан

Читати далі
Продовжити в браузері
Щоб встановити натисни Додати на Початковий екран
Додати на Початковий екран
Встановити
Встановлення майже не використовує пам’ять і забезпечує швидкий спосіб доступу до цієї програми.
Встановити
Update Contents
ШоТам Ми хотіли б показувати вам сповіщення про останні новини та оновлення
Відхилити
Дозволити сповіщення