Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

«Сільпо» відновлює збір відпрацьованих батарейок

Опубліковано

Мережа супермаркетів «Сільпо» відновлює збір відпрацьованих батарейок для переробки.

Про це повідомили на сайті компанії.

«Навесні ми тимчасово зупинили збір, проте вже з 19 жовтня гості “Сільпо” зможуть знову здавати батарейки більш як у 270 супермаркетах. Контейнери традиційно розміщено на пакувальному столі для продуктів або біля контейнерів збору вторсировини», – розповіли в «Сільпо».

Одна людина може здати до 50 штук портативних батарейок чи акумуляторів за один візит. У контейнери в «Сільпо» можна здати батарейки місткістю до 7 А/год таких типів:

  • пальчикові батарейки та акумулятори від розмірів AAA до D, а також типу «Крона»;
  • батарейки-таблетки різних типів;
  • акумулятори від мобільних телефонів та ноутбуків;
  • повербенки. 

Адреси супермаркетів, у яких можна здати батарейки, можна знайти за цим посиланням.

«Після збору батарейки потрапляють на ліцензований склад, звідки після накопичення партії їх відправляють на переробку на завод GreenWEEE в Румунії в рамках партнерства з мережею Батарейки, здавайтеся!», – додали в компанії.

Нагадаємо, застосунок «Київ Цифровий» відтепер сповіщатиме киян про погіршення якості повітря в місті.

Також ми пояснювали, як говорити з владою про проблеми довкілля, та чому моніторинг якості повітря під час війни – це важливо.

Фото: facebook.com/batareiky.

Суспільство

Українські музиканти виступатимуть на фестивалі Sziget в Будапешті: хто саме

Опубліковано

Четверо українських артистів виступлять на цьогорічному фестивалі Sziget у Будапешті: репер OTOY, театрально-музичний етногурт YAGODY, DJ Дарія Колосова та DJ-гурт Arbat. Фестиваль триватиме з 7 по 12 серпня.

Про це повідомляється на сайті фестивалю.

OTOY

OTOY виступатиме 8 серпня. Його номер називають “одним із найбільш концептуальних українських реперів на сучасній музичній сцені”. У 2023 році репер брав участь у перерві до півфіналу пісенного конкурсу “Євробачення”.

Дарія Колосова

Дарія Колосова – діджейка з 12-річним досвідом у створенні електронної музики. Її діджейсет на берлінській радіостанції Hör має 900 тисяч переглядів, і сама Дарія вважає музику “справжнім засобом комунікації”, як відзначають на фестивалі. Вона виступить зі своїм сетом 9 серпня.

Читати також: Укрпошта випускає нову марку, присвячену очищенню Чорного моря від російських кораблів

Arbat

Гурт електронної музики Arbat, у складі якого виконавці Артур Кривенко та Віталій “Батіш” Лимаренко, творить композиції у жанрах техно та хаусу, виступить на фестивалі 12 серпня.

 YAGODY 

Етногурт YAGODY брав участь у національному відборі на “Євробачення-2024” і посів тоді 5-е місце. На фестивалі Sziget гурт виступить 12 серпня.

Про фестиваль

Це один з найбільших європейських фестивалів, який відбувається щорічно у серпні з 1993 року на острові Гайооґяарі-сіґет у Будапешті, розташованому на річці Дунай.

Цьогоріч фестиваль триватиме з 7 по 12 серпня.

Нагадаємо, що хто такий Ґео Шкурупій? 10 цікавих фактів про українського короля футуризму.

Також ми повідомляли, як лучництво допомагає ветеранам у Харкові.

Фото: Sziget

Читати далі

Суспільство

Українська акторка Іванна Сахно зіграє головну роль в продовженні M3GAN

Опубліковано

Іванна Сахно отримала головну роль у фільмі “M3GAN 2.0”. Перший фільм отримав успіх та зібрав $181 млн при бюджеті $12 млн.

Про це повідомляє Deadline.

Про фільм

У першому фільмі “M3GAN” розповідається історія про реалістичну ляльку зі штучним інтелектом, яка має стати другом для дитини та допоміжником для батьків, проте щось пішло не так. Еллісон Вільямс виконала роль розробниці ляльки, Джемми.

Сценарій сиквелу був написаний Акелою Купер, яка також працювала над сценарієм першого фільму “M3GAN”, разом з режисером оригіналу, Джерардом Джонстоном. Другу частину фільму виробляли під керівництвом продюсерів, серед яких Джейсон Блум, Джеймс Ван та сама Еллісон Вільямс. Також до виконавчих продюсерів нового фільму увійшли Марк Качур, Джерард Джонстон, Джадсон Скотт, Грег Гілріт, Раян Турек, Адам Хендрікс та Майкл Клір.

Читати також: Укрпошта випускає нову марку, присвячену очищенню Чорного моря від російських кораблів

Успіх акторки

Іванна Сахно здобула популярність завдяки своїм ролям у таких фільмах, як “Тихоокеанський рубіж: Повстання” та “Шпигун, який мене кинув”, де вона грала разом з Мілою Куніс. Також вона зіграла головну роль у фільмі Lionsgate “Пік страху” (Let It Snow). На телебаченні вона з’явилася разом з Зої Кравіц у фільмі “Висока точність” та виконала головну роль у французькому серіалі “The Reunion”, який був показаний на Каннському телефестивалі. Крім того, Іванна Сахно підтримує Україну та є амбасадором платформи United 24.

Нагадаємо, що в УКУ оголосили конкурс на стипендію для абітурієнтів-магістрів: як подати свою кандидатуру.

Також ми повідомляли, що до переліку нематеріальної культурної спадщини додали практику охорони гуцульського орнаменту.

Фото: M3GAN

Читати далі

Суспільство

Нацгварція показала знищення ворожого паливозаправника на східному напрямку (ВІДЕО)

Опубліковано

На східному напрямку бійці 2-го окремого загону Центру спеціального призначення “ОМЕГА” успішно знищили ворожий паливозаправник за допомогою декількох точних ударів FPV-дронів.

Про це повідомляє Національної гвардії України, яка опублікувала відео.

“Ворожа бронетехніка на деякий час залишилась без палива та втратила здатність вести бойові дії.  Кожне наше вдале відпрацювання – це маленький крок до перемоги!” – кажуть в дописі.

Читати також: Документальний фільм “Да Вінчі” у травні покажуть в Івано-Франківську та Львові

Про НГУ

Національна гвардія України (НГУ) – це військове формування з правоохоронними функціями, яке входить до системи Міністерства внутрішніх справ.

Сучасна Національна гвардія України є частиною Міністерства внутрішніх справ України й має функції правоохоронного органу. Вона складається з внутрішніх військ України, добровольців та патріотів, які виступають на захист нації та державності України.

Сьогодні нацгвардійці виконують багато важливих і складних бойових завдань. З початком повномасштабної війни вони, разом з іншими формуваннями та ЗСУ, стали на захист України, беручи участь у бойових діях на фронті.

Нагадаємо, що до переліку нематеріальної культурної спадщини додали практику охорони гуцульського орнаменту.

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство2 дні тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство3 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство4 тижні тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

Суспільство4 тижні тому

«Без цього бренду не було б мене». Як соціальний бізнес Ohra Home об’єднує матерів дітей з інвалідністю

У житті Юлії Бігун багато різних сфер: сім’я, робота в проєкті з гуманітарного розмінування України,...

РЕКЛАМА: