Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Переселенці відкрили у Вінниці сухий басейн в укритті

Опубліковано

Переселенці з Києва Єлизавета та Сергій Бойки відкрили у Вінниці безпечну розвагу в укритті під час повітряних тривог, а саме — сухий басейн із кульками у підвальному приміщенні.

Басейн працює вже місяць, розповіли на фейсбук-сторінці закладу.

Вони розповіли, що упродовж липня сухий басейн безкоштовно відвідали понад 200 переселенців. Найбільше приходили з Харкова, Маріуполя та Херсона.

«Ми вважаємо нашою соціальною місією підтримку переселенців. Тим паче що з першого дня війни співзасновники Сергій і Ліза самі стали біженцями, приїхавши у Вінницю з Києва», — йдеться у повідомленні.

Дивіться відео: «Ніколи не здаються»: родина з Донецька вдруге перевезла рекламний цех і виготовляє сувеніри

Про сухий басейн

Басейн заповнений 30 тисячами кульок. Там дві глибини — 50 і 100 сантиметрів. Тут також можна влаштовувати кінопокази, грати в настільні ігри чи пити каву.

Відвідини басейну платні — від 70 гривень за пів години. Для переселенців влаштовують розіграші безкоштовних годин.

Дивіться відео: Майстри Woodlike створили пазл, що став символом дому для переселенців

Нагадаємо, у Вінниці переселенці з Херсона відкрили кондитерську.

Фото: facebook.com/bez.hvyl.

Суспільство

Комедія «Мій карпатський дідусь» вже доступна на Netflix

Опубліковано

Комедійний фільм “Мій карпатський дідусь” режисера Зази Буадзе став доступним для перегляду на онлайн платформі Netflix.

Про це Державне агентство України з питань кіно повідомило у Facebook.

Фільм створений за підтримки Держкіно, у копродукції України, Італії, Молдови та Чехії.

Про що фільм

У виробництві фільму об’єднались Україна, Італія, а також Молдова і Чехія. Головні ролі отримали український актор Богдан Бенюк та молода італійська зірка – актор Сімоне Коста.

За сюжетом, Мікеле живе життям звичайного підлітка в сонячній Італії. Одного дня все перевертається з ніг на голову, і він змушений вирушати у далеку подорож до маленького села в Карпатах, де, як виявилось, у нього є дідусь.

Читайте також: Фільм Алана Бадоєва “Довга доба” зʼявився на Netflix

Перше знайомство відразу пішло не за планом, адже дід виявися тим ще буркотливим стариганем, який не знає жодного слова ані англійською, ані італійською. Онук планує якнайшвидше повернутись додому, але, схоже, він тут застряг… 

Стосунки діда й онука перетворюється на битву двох поколінь, але врешті-решт вони обидва дізнаються про велике значення сім’ї та компромісу.

Нагадаємо, у виші Києва відкриють школу для підготовки ШІ-спеціалістів.

Фото: Держкіно

Читати далі

Суспільство

Дія повертає кошти за купівлю облігації “Нова Каховка

Опубліковано

Дія повертає кошти за купівлю облігації “Нова Каховка”. Усі, хто купували облігацію отримають вкладені кошти назад та прибуток на картку “єПідтримка”.

Про це повідомляє Дія.

У дії радять реінвестувати кошти у нові облігації. Наразі доступні:

  • Бахчисарай
  • Керч
  • Джанкой
  • Євпаторія
  • Макіївка
  • Сімферополь
  • Асканія Нова
  • Ялта
  • Залізний Порт

Читайте також: Дія поповнює свою команду: які вакансії пропонують

“Наприклад, якщо ви зараз придбаєте 10 облігацій Бахчисарай у Дії, то на момент виплати отримаєте на картку єПідтримка суму вкладу та 2 895 грн прибутку”, – пояснили у Дії.

Послуга реалізована Мінцифрою спільно з Міністерством фінансів України, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку й Національним банком України.

Нагадаємо, українці за сім днів у застосунку “Дія” купили облігацій на 144 мільйони гривень.

Фото: Дія

Читати далі

Суспільство

Документальний фільм «Да Вінчі» у травні покажуть в Івано-Франківську та Львові

Опубліковано

У травні покази документального фільму «Да Вінчі», присвяченого пам’яті Героя України Дмитра Коцюбайла, командира батальйону «Вовки Да Вінчі», відбудуться в Івано-Франківську та Львові.

Про це повідомив в ефірі Українського радіо продюсер стрічки Назар Борушок.

«Найближчі покази в Україні відбудуться 14 травня в Івано-Франківську та 15 травня у Львові. В нас актуальна інформація з’являється по ходу, тому що пишуть люди, які хочуть організовувати це в тих чи інших містах чи країнах. І по факту ми вже додаємо актуальну інформацію на нашу сторінку у Фейсбуці», – зазначив він.

Потім, за словами продюсера, буде показ в Угорщині, далі – у 5 містах Великої Британії, зокрема у Лондоні та Манчестері. Вже відбувся показ у Клівленді та Детройті (США).

Читайте також: 52 ветерани отримають гранти на розвиток бізнесу

«Після чого фільм вийде вже в український прокат, і кожна людина зможе в зручний для себе час відвідати показ у кінотеатрі. Частина коштів із продажу квитків буде спрямована на батальйон «Да Вінчі», – сказав Борушок.

Він нагадав, що стрічка «Да Вінчі» складається передусім з інтерв’ю людей, які його добре знали – це і родина, і його найближчі друзі, і кохана, і побратими, з якими він воював з 2014 року. Також у фільмі використані архівні матеріали.

«Коли я шукав архіви, то теж проробив дуже велику роботу, оскільки я моніторив все, що було з 2014 року. Я заходив буквально у Фейсбук, просто гортав стрічку до найпершого посту Дмитра і вишукував матеріали, які могли забутися. Потім я заходив до всіх його друзів, шукав там матеріали і таким чином знайшов кілька унікальних відео, які вже всі забули і які ми використали», – зазначив продюсер.

Крім того, за його словами, у фільмі родзинкою стали кадри, які взагалі ніхто не бачив. Це кадри з бодікамери з GoPro, яка була на шоломі у «Да Вінчі». Особливо багато цих кадрів було з моменту повномасштабного наступу.

«Тож ми склали стрічку з цих трьох частин: з архівів 2014 року, з інтерв’ю його друзів, побратимів і родичів та з архіву, який він знімав сам на GoPro», – сказав Борушок.

Нагадаємо, анонсували створення навчальної програми по розмінуванню для жінок.

Фото: Да Вінчі

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство2 дні тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство3 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство4 тижні тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

Суспільство4 тижні тому

«Без цього бренду не було б мене». Як соціальний бізнес Ohra Home об’єднує матерів дітей з інвалідністю

У житті Юлії Бігун багато різних сфер: сім’я, робота в проєкті з гуманітарного розмінування України,...

РЕКЛАМА: