Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Купуй українське. Сім крутих виробників нічників та світильників

Опубліковано

Що може краще прикрасити інтер’єри, ніж стильний світильник? З кераміки, фанери, старих автозапчастин та навіть з солі – українські бренди світла дивують своєю унікальністю. До того ж на носі свята, а світильники та нічники – це чудовий варіант подарунку. Тому пропонуємо познайомитись з найсильнішими українськими брендами світла.

1. LiSova – світлова казка у вашій кімнаті

“Мікс традицій та сучасності” – так говорять про свій бренд засновники LiSova. Це унікальний український виробник нічників та декору з фанери. Завдяки таким різьбленим світильникам у вашій кімнаті з’являться силуети дерев, птахів та зірок.

Молода команда з чотирьох друзів проєктує ці унікальні світильники. Вони шукають оригінальні візерунки та форми у стародавніх українських символах і транспортують знайдене у витвори з фанери. Нічні світильники граються з тінями та наповнюють кімнату справжньою казкою. Ви можете самостійно вибрати необхідні візерунки, але і коштувати це буде дорожче – +50% до вартості. Самі світильники коштують 500 гривень.

Такий ліхтарик стане чудовим подарунком, адже вдало доповнить будь-який інтер’єр. Та ще й навіює новорічний настрій.

2. Pride&Joy – світильники з автозапчастин та металобрухту

Хто сказав, що старим автозапчастинам місце тільки на звалищі? Дизайнер Едуард Костюк переконаний, що брухт та автозапчастини можуть стати фішкою бренду. Саме тому створює з них унікальні світильники.

“Ми виготовляємо стильний домашній декор, меблі і аксесуари, в яких поєднуємо метал, шкіру, дерево, скло і елементи автодеталей, після чого вони стають яскравим акцентом в дизайні затишного будинку або фішкою твого артпростору” – каже засновник бренду “Pride&Joy”.

Читайте також: Сучасна українська кераміка: топ-8 українських виробників посуду

Ідея створювати такі унікальні речі виникла у 2016 році. За словами засновника, він сам палкий прихильник автомобілів, тому за основу бренду взяв саме автозапчастини. Тепер кожна його робота містить хоча б одну маленьку автодеталь, а деякі, повністю виготовлені з них. Ціни на такі стильні світильники, в середньому, 3000 грн.

3. Лампи з солі від Lampovo

Lampovo – це український виробник світильників з солі. Так, з найсправжнісінькою! Лампу можна навіть спробувати на смак та лизнути, але, не дуже захоплюйтесь. У формі гори, яйця дракона, ракети та з дерев’яним декором – такі унікальні сольові лампи створює бренд з Бахмуту.

“Lampovo – проєкт, що створений для людей і тільки. Ми – найкращі друзі. Завжди допоможемо і принесемо комфорт та турботу. Lampovo – як теплий плед і філіжанка кави”, – кажуть засновники бренду.

До того ж лампи з солі – це не лише декоративний світильник, а й корисний девайс, який долає стрес, розслабляє, покращує сон та нейтралізує шкідливе випромінювання. Всі світильники від Lampovo створюються вручну, тому є неповторними. А їх ціна – від 500 до 1290 грн.

4. Стильні світильники у GAFF

Ця дизайн-студія виросла на базі лінійки світильників T&М objects. Gaff Design Studio проєктує і створює сучасне актуальне освітлення – декоративні настільні лампи, люстри, торшери та трекові світильники.

“Головним завданням студії є створення елементів інтер’єру згідно з останніми тенденціями в дизайні. Наша команда може як запропонувати готове рішення, так і розробити унікальний продукт, який задовольнить сучасного цінителя стилю і естетики. Багаторічний досвід роботи з деревом та іншими матеріалами проявляється в кожному новому виробі студії”, – кажуть засновники бренду.

Читайте також: Мосяжництво, ткацтво і лозоплетіння: 7 брендів, які відроджують традиції

Компанія оснащена найсучаснішим європейським обладнанням і її штат складається з професіоналів у сфері дерева і металообробки. А ще тут можуть створити світильник за вашим ескізом. Вироби від бренду Gaff зроблять стильним будь-який інтер’єр. Вони також створюють і керамічні вироби у колаборації з відомими керамістами. Ціни на світильники від бренду Gaff, в середньому, 1500 грн.

5. Лампи з фар мотоциклів від Motolamp

Якщо десь у вашому гаражі залежалась фара з раритетного мотоцикла – не поспішайте викидати у смітник. Адже бренд Motolamp може зробити з неї стильну лампу з вашою особистою історією. Оригінальний стиль 60х-80-х років, ексклюзивний дизайн, якісна реставрація – і все це зі старих частин мотоциклів. Торшери, бра, люстри та настільні світильники від Motolamp стануть ідеальним доповненням інтер’єрів  в стилістичних інтерпретаціях ретро-футуризму або модернізму.

“Просто дивовижно, які емоції можна відчути, взявши в руки деталь, яка старша за вас. Ви маєте можливість вдихнути в неї нове життя, використовуючи її в зовсім іншому призначенні. Красива вінтажна фара від мотоцикла 50х-80х років з лаконічними формами має другий шанс отримати всю увагу, якого вона заслуговує!” – кажуть засновники бренду.

Світильники з мотозапчастин можна придбати у різних кольорах, а їх ціна – від 5000 грн. 

 6. Pikart Lights – світильники як з Пінтересту

Вироби цього бренду нагадують картинки з Пінтересту. Тут створюють унікальні та стильні люстри, бра, торшери.  Компанія “Pikart” заснована у Львові 2000 року. З моменту заснування основним профілем компанії є ливарне виробництво художніх виробів, а протягом останніх п’яти років тут ще створюють освітлювальні вироби за проєктами архітекторів та дизайнерів.

Читайте також: З ароматом вина, Києва або тютюну: 8 українських виробників свічок

“Гарна оселя варта гідного освітлення – це наше переконання. А ще якісного та функціонального. Ідеальний світильник бездоганно впишеться в інтер’єр, додасть елегантності простору, розставить акценти та створить необхідну атмосферу”, – кажуть засновники бренду Pikart. 

Латунь і мідь, рецепти зістарення виробів та об’ємні деталі – завдяки цим матеріалам і технологіям світильники бренду виглядають автентично та доречно у різних інтер’єрах. У Pikart кожен знайде собі стильний варіант освітлення. Ціни різні – від 2000 до 20 000, залежно від моделі. 

7.  Створи світильник сам з KUST ceramics

KUST ceramics – це унікальний бренд керамічних виробів. Його засновником є Віктор Кущенко з Донецька. Чоловік створює з глини китів, кашалотів, косаток, незвичайні ліхтарі у вигляді коралу та інші вироби для декору. А також допомагає іншим прикрасити свій дім власними руками.

У бренду є окрема колекція фантазуючих світильників Liquid.  Їх поверхня при світлі ламп переливається різнокольоровими глазурями.

Читайте також: Бонги для айтішників та “повітряні кити”: донецький архітектор створює унікальні глиняні фігури

“Багато людей хотіли наших китів, але не всі могли дозволити купити готовий виріб. Тому ми вирішили зробити майстер-класи, де можна зробити такого ж кита чи світильник власними руками, але дешевше”,- розповідає Віктор Кущенко.

Так у бренду KUST ceramics з’явилась освітня платформа, де кожен охочий може створити ексклюзивну річ власними руками. Вартість залежить від вибраної скульптури, наприклад, світильник у вигляді коралу – 1000 гривень. Є формат занять, коли людина робить свій виріб з нуля. Для проходження цього курсу знадобиться 10 днів і близько 6000 гривень.

Суспільство

На Київщині міжнародні партнери відновили понад 9 тисяч об’єктів: як скористатися програмою

Опубліковано

У області наразі відновлено понад 17,5 тисяч об’єктів. Близько 9 тисяч із них – за сприяння міжнародних партнерів та фондів.

Про це повідомив перший заступник голови КОДА Микола Бойко.

Зокрема, Фонд GEM частково відновив майже 1 100 об’єктів, УВКБ ООН — 2 800 об’єктів, БФ КАРІТАС — майже 3 500 об’єктів.

Відновлення області триває і за програмою єВідновлення:

Читайте також: У Софії Київській на Великдень відбудеться святкове дійство: що варто знати

  • 1 етап – надання грошової компенсації на проведення поточних та капітальних ремонтів. Погоджено майже 10 900 заявок на 1 млрд 344 млн грн.
  • 2 етап – сертифікати на купівлю житла. Погоджено 1 595 заявок на близько 4 млрд 685 млн грн.
  • 3 етап – компенсація на будівництво нового житла замість зруйнованого. Погоджено 415 заявок на понад 1 млрд 231 млн грн.

Робоча група «Прозорість та підзвітність» перевіряє тендерні закупівлі районів та громад Київщини, виїжджає на об’єкти будівництва та проводить наради. Кожна гривня має йти за призначенням.

Нагадаємо, естонський депутат вирушив у велопробіг за Україну: 1700 кілометрів за 6 днів.

Фото: єВідновлення

Читати далі

Суспільство

Бельгія виділить €200 млн та ракети ППО для України

Опубліковано

Бельгія планує передати Україні ракети для протиповітряної оборони та виділити 200 млн євро для участі в німецькій ініціативі з посилення української ППО.

Міністрка оборони Бельгії Людивін Дедондер заявила про це після засідання Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») 26 квітня, повідомляє видання RTBF.

Вона наголосила, що Бельгія залишається готовою надати підтримку Україні і продовжуватиме це робити найближчим часом.

Читайте також: США оголосили про оборонний пакет допомоги для України на 1 млрд доларів

«Наша позиція залишається незмінною: коли Росія припинить своє вторгнення та відмовиться від незаконно окупованих територій, конфлікт закінчиться», – підкреслила Людивін Дедондер.

Крім того, прем’єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо оголосив, що Брюссель посилить Україну винищувачами F-16 вже у 2024 році, фінансуючи це шляхом заморожених російських активів.

Нагадаємо, Мінкульт розпочав короткотривалі гранти.

Фото: RTBF

Читати далі

Суспільство

Як скористатися мультишерингом документів у застосунку «Дія»

Опубліковано

У застосунку «Дія» запустили мультишеринг копій документів, щоби надсилати їх в електронному вигляді одразу в системи установ.

Про це повідомляє Дія.

ЯК ПРАЦЮЄ ШЕРИНГ ДОКУМЕНТІВ

  • Компанія надсилає запит на копію цифрового документа в застосунок користувача
  • Користувач підтверджує запит «Дія. Підписом»
  • Копію автоматично надсилають у систему компанії або на e-mail. Тоді компанія може прикріпити її до відповідних заяв чи договорів

Читайте також: За рік існування кластеру Brave1 на ньому зареєстрували 1600 оборонних розробок

ЩО ДЛЯ ЦЬОГО ПОТРІБНО

  •  КОРИСТУВАЧУ – мати в «Дії» документ, копію якого потрібно надіслати, й активований «Дія. Підпис»
  •  УСТАНОВІ – налаштувати можливість отримувати копії в «Дії». Для цього потрібно написати команді впровадження в Telegram @DiiaStart

ЯКІ КОПІЇ ДОКУМЕНТІВ МОЖНА НАДСИЛАТИ

  • ID-картка
  • Закордонний паспорт
  • Картка платника податків
  • Свідоцтво про народження
  • Довідка ВПО
  • Водійське посвідчення
  • Техпаспорт
  • Студентський квиток
  • Документи про освіту

Нагадаємо, завдяки ШІ підлітків з українського прикордоння зробили героями картин Айвазовського й Малевича.

Фото: Дія

Читати далі