Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Економіка

П’ять українських підприємців, що йшли до успіху через великі проблеми

Опубліковано

Як тільки берешся за нову справу, одразу мучать сумніви. А якщо бізнес з самого початку йде не так як треба, запал у більшості людей одразу згасає. Але не у наших героїв. Двом з них довелось двічі розпочинати справу з нуля, інший – примусив рахуватись із собою-школярем серйозних бізнес-партнерів, ще один – посперечався з партнером і залишив йому свій особистий винахід. 

Але як показує час, все виходить, коли спокійно і планомірно “лупати сю скалу”. Отже, нагадуємо вам про п’ятьох бізнесменів з наших історій, які не опустили руки і подолали труднощі на шляху до власного підприємства. І зараз ні про що не жалкують.

Посперечався з партнером, а потім – перевершив його

Денис Охріменко – колишній співвласник бренду дерев’яних конструкторів Ugears. Каже, що сам же цей конструктор і винайшов. Але коли між співвласниками виникла суперечка, він продав свою частку в компанії. А після сновидіння про золотий нарізаний батон подумав: це воно, конструктори ж можна робити і залізними. Сьогодні його новий проект Time 4 Machine зібрав на Кікстартері 433 тисячі доларів. Ще під його патронатом запустили Pagl – екологічний конструктор, таке собі паперове “лего”.

“Знаєте, я як манімейкер. Я показую, де є золота жила. Беру лопату, роблю яму і вказую на самородки. Згодом наймаю людей, які ставлять шахти та розуміють, що там справді є це русло. Іноді людям зносить дах і вони думають, що це їх золота жила”, – каже він.

Відродив бізнес з нуля і шиє для французів

Такий шлях довелося пройти підприємцю з Луганщини Ігорю Шостаку

Сьогодні на місці його бізнесу дислокується воєнна база бойовиків так званої “ЛНР”. 

З початку бойових дій швейний бізнес працював, але як тільки з’явились перші жертви арт-обстрілу, стало несила терпіти такі умови і виробництво виїхало.

“Це була наша помилка: з першим пострілом потрібно було все обладнання забирати. Сьогодні все, що можна було розграбувати, розграбували” – розповідає Ігор. 

Спочатку чоловік прийняв рішення перевезти підприємство до Харкова, але каже: виявилось, що оренда там просто непідйомна. Тому довелось поїхати до Кременчуга. Сьогодні Ігорю вдалось налагодити своє текстильне підприємство. Тепер він шиє білизну для відомих українських і французьких компаній.

Три рази прогорів на 3D-принтерах. Четверта спроба вивела у світ

Можливо, ви чути щось про стартап Kwambio Володимира Усова? Компанія сьогодні займається 3D-друком виробів та інноваціями у сфері 3D-принтерів, а невдовзі планують друкувати кістяні імпланти! Стартап відомий на весь світ своїми інноваціями. Зараз Володимир розпочав переговори про співпрацю з NASA і Tesla.

Проте до цього Володимир Усов тричі прогорів на тих же 3D-принтерах: спершу побудував бізнес на невірній гіпотезі – що у ринку, на який виходять, є такі принтери і досвід роботи з ними.

Потім все прогоріло через якість друку, і нарешті, коли впритул підійшли до персональної “золотої жили” – не знайшли принтера, який би друкував кераміку. І винайшли самі. А сьогодні у його компанії мільйонні прибутки. 

“Із упевненістю кажу: велика кількість поразок – це складова майбутнього успіху. Тільки йдіть від однієї невдачі до іншої швидко й дешево, бо кожний ваш промах забирає ресурси”

Спочатку інвестори не хотіли рахуватись з ним через його… вік

Зараз Дмитру Макарову 17 років. А у бізнесі він вже 5 років. З 12-річного віку хлопець уже був співвласником найбільшої в Європі кіберспортивної організації. Приблизно тоді ж подумав і про рекламне агентство.

Але як, якщо йому тільки 12? Тоді хлопець знайшов помічника – як виявилось пізніше, і друга, через якого вів перемовини. 

“З самого початку нам вдалось залучити 50 тисяч доларів від приватного інвестора. Це був добрий знайомий мого партнера по бізнесу Саші Довженка”.

Дмитро сказав, що інвестицію зробили чисто на довірі до Саші – інвестор був його другом. А сьогодні його агентство – в списку лідерів рекламних агентств. 

Вивіз з окупованого Донецька найдорожче

Валентин Пашко – переселенець, якому довелось організовувати роботу клінінгової фірми двічі: вперше у Донецьку, вдруге – у столиці. У Донецьку його компанія займалась прибиранням фасадів багатоповерхівок, офісів та хімчисткою. Під час війни чоловікові вдалось врятувати найбільш дорогий пристрій – професійний миючий пилосос. Із ним можна було починати справу будь-де наново. 

На початку війни довелось переїхати спочатку до Запоріжжя, потім – до Києва.

Наразі фірма з трьох людей вирішує великі комерційні завдання – наприклад, почистити лаунж-зону аеропорту “Бориспіль” на 200 місць за півтори доби.

Економіка

Військові будуть отримувати більше відпускних днів: що змінилося

Опубліковано

Українські військові отримають більше відпусток завдяки новим законам, які були прийняті нещодавно. Ці нові закони розширять кількість ситуацій, при яких військовослужбовці матимуть право на відпочинок.

Про це повідомляє Херсонська ОДА.

Деталі

Зокрема, найближчим часом можна очікувати:

  • Відпустку при народженні дитини;
  • Відпустку за знищену техніку;
  • Основну відпустку;
  • Відпустку за сімейними обставинами або з інших поважних причин;
  • Невикористані відпустки під час воєнного стану.

Читати також: На Київщині знайшли найбільшу популяцію рідкої сон-трави з Червоної книги

Нещодавно з’явилася можливість отримати відпустку при народженні дитини для військовослужбовців. Вона триватиме до 14 днів і надається не пізніше ніж за 3 місяці з дня народження дитини. Важливо зазначити, що отримати цю відпустку під час воєнного стану неможливо. Вона передбачена лише на мирний час та час дії особливого періоду, але не воєнного стану. Оскільки зараз в країні діє воєнний стан, то при народженні дитини відпустку можуть надати за сімейними обставинами і тривалістю до 10 днів.

Також очікується, що незабаром буде введена відпустка за знищену техніку. Згідно з цим документом, за знищення техніки може надаватися відпустка, але не більше ніж 15 днів на рік. Зараз цей документ чекає на підписи, щоб набути чинності.

Нагадаємо, що в Дніпрі в закладах середньої освіти побудують три протирадіаційних укриття.

Фото: Армія Inform

Читати далі

Економіка

У Дніпрі в закладах середньої освіти побудують три протирадіаційних укриття

Опубліковано

У Дніпрі планують побудувати три протирадіаційні укриття (ПРУ) за 345 млн грн. Закупівлі вже проведено.

Про це повідомили у ГС “Центр фінансових розслідувань”.

Закупівся

Департамент капітального будівництва Дніпровської міської ради 30 квітня провів закупівлі для будівництва приміщень реабілітаційного центру. У всіх трьох тендерах переможцем став ТОВ “СК СТРОЙІНВЕСТ”. Раніше ця компанія вже успішно виконувала ремонтні роботи в лікарні ім. І.І. Мечникова та місцевій лікарні №4.

Читати також: Нацгварція показала знищення ворожого паливозаправника на східному напрямку (ВІДЕО)

Де саме буде проходити будівництво

Укриття будуть побудовані на територіях Дніпровської гімназії № 29, Дніпровської гімназії № 118 та Дніпровського ліцею № 144 імені Леві Іцхака Шнеєрсона.

Всі три проєкти планують завершити до кінця 2025 року.

Також ми повідомляли, що Дія.Освіта випустила серіал про те, як взаємодіяти з військовими та ветеранами.

Фото: Центр фінансових розслідувань

Читати далі

Економіка

Українці відкрили рекордну кількість ФОПів у першому кварталі

Опубліковано

Упродовж першого кварталу 2024 року українці відкрили рекордні 74 050 нових фізосіб-підприємців, що на 33,6% більше, аніж торік, та 18% більше, ніж до початку повномасштабного вторгнення у 2021 році.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними “Опендатабот” із посиланням на Єдиний державний реєстр.

Зазначається, що лідером за кількістю нових справ залишається Київ. За перший квартал поточного року у столиці зареєстрували 10 252 нових бізнесів – це 13,8% від загальної кількості. На другому місці Дніпропетровщина – 6,8 тисячі новостворених бізнесів, на третьому – Київщина – 5,7 тисячі нових ФОПів.

Де найчастіше відкривають ФОПи

Чверть нових бізнесів займаються роздрібною торгівлею – це найпопулярніша сфера протягом останніх 4 років.

Читати також: Мінветеранів анонсувало запуск Е-посвідчення для ветеранів у “Дії”

Серед найбільш запитаних напрямків бізнесу серед українських підприємців також надання індивідуальних послуг та комп’ютерне програмування.

Найпопулярніші нові бізнеси

Нагадаємо, з Донеччини до Волині курсуватиме безкоштовний евакуаційний потяг.

Фото: “Опендатабот”

Читати далі