Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Сім українських ювелірних брендів, які роблять прикраси “з душею”

Опубліковано

Ювелірні прикраси ручної роботи українських майстрів заслуговують окремого розділу новітньої історії, бо тут вам і екосвідомість і концептуальне мистецтво.   

Але здається, що ювеліри розгадали таємниці алхіміків, бо те, що ми побачили, збираючи інформацію про бренди – інакше і не опишеш. 

У статті зібрано сім брендів, які точно не залишать клієнтів байдужими, хоча безумовно, їх існує набагато більше.

Kochut

Хочете коханій чи коханому одягнути каблучку у формі золотої гілки та  ще й інкрустовану дорогоцінним камінням? Чи подарувати близькій людині кільце, яке б Фродо пошкодував кинути в жерло вулкану? Завітайте до майстерні братів Кочут.

Читайте також: Прикраси зі сміття: як соціальний бізнес піклується про екологію

Колекцію незвичайних прикрас майстри поповнюють, втілюючи забаганки клієнтів.

Срібна каблучка з вовком

Чим цікаві: тут справді можна знайти ельфійську каблучку. Усі прикраси наповнені змістом, часто перегукуються із літературними символами фентезі. Також клієнти мають змогу спостерігати за виконанням замовлення на всіх етапах виробництва.

Читайте також: Мопси та Фредді Мерк’юрі зі шкіри. Як слов’янська майстриня продає сумки за $150

Де купити: сайт з інтернет магазином, слідкувати за оновленнями на Facebook.

Alona Makukh Jewelry

Прикрашатися “концептуальним сріблом” допоможе бренд майстрині Альони Макух. Закохатися в срібло, інкрустоване обробленими і природними мінералами – легко. Одягнувши такі прикраси, готуйтеся одразу до питань на кшталт “де купили?” 

Срібні каблучки з необробленим камінням

Чим цікаві: прикраси підійдуть любителям масивних перснів. Проте сережки з колекцій – сама витонченість. Між собою прикраси поєднуються в гармонійні візуальні союзи. Крім того, умілиця майстерно поєднує фактуру каменів з металом.

Де купити: приходьте в Instagram.

Guzema Jewelry

Що точно захочеться придбати офісним модникам – прикраси Валерії Гуземи. Гасло ювелірного бренду “Будь собою – почувайся особливим”. Тож майстри піклуються про те, аби лаконічність виробів максимально підкреслювала індивідуалізм та смак клієнта.

Бренд Guzema вирізняється лаконічністю прикрас

Чим цікаві: у пропозиціях мають незвичайні прикраси-ланцюжки на все тіло чи золоті портупеї (щоб побачити, що воно таке – клікніть тут).

Де купити: офіційний сайт, Instagram та завітати на Facebook

Koval

Бути українцем – стильно і модно. Саме таке послання несуть прикраси від Наталії Коваль. Адже в її колекціях можна знайти українську самобутність, як то частину орнаменту вишиванки чи дерево життя.

Зараз у продажу колекція Кvitucha

Чим цікаві: майстриня щороку випускає тематичні колекції, тому прикраси не виглядатимуть “голо”, адже можна одразу зібрати готовий лук. Крім того, кожна колекція є лімітованою і їх одразу розкуповують, а майстриня не штампує прикраси до розмірів масспожив. Тому якщо зустріли ще когось серед вулиці зі схожими аксесуарами – не засмучуйтесь, перед вами, ймовірно, стоїть ваш кармічний близнюк.

Де купити: офіційний сайт, Instagram та завітати на Facebook.

WooDoo

Шедеври кубізму та інших геометричних форм втілює майстерня  WooDoo, назва якої ще й перегукується з містичною релігією Африки. Дивують клієнтів дерев’яними каблучками і срібними, інкрустованими цінними породами дерев та каміння. 

Каблучки зі срібла і чорного дерева

Чим цікаві: проект покликаний нагадати людству, що дерева – така ж цінність, як і метали та каміння, здобуті в надрах нашої планети. Як говорять самі творці бренду “Адаптуємо звичні цінності під сучасні тенденції”. 

Де купити: Instagram та Facebook. Якщо не плануєте придбати прикраси, то хоча б відвідайте сторінки, аби помилуватися силою людської уяви та замислиться над вічними цінностями.

Читайте також: Іграшки з Дружківки підкорили Італію та потужні корпорації. Історія бренду “Denata Toys”

Kvitka Jewelry

Каблучка-підшипник, це вже не сюр від гаражного майстра, якщо вона виконана зі срібла. Цей ювелірний бренд, окрім запропонованих від майстрині прикрас, виконає ще й замовлення клієнтів.

“Сирний” комплект, у якому поєднується срібло з чорним камінням

Чим цікаві: тут є моделі прикрас унісекс. Але раптом шукали сірі необроблені алмази – то завітайте за покупкою до цієї майстерні. 

Де купити: поглядіти можна на сторінці у Facebook.

Читайте також: Шедеври з непотребу: хто купує перероблений брухт за $2000

Аrtelle_studio

Перлини з позолотою на кольє, рожевий кварц на браслет, сотуар (подовжена жіноча прикраса, з кулоном) зі срібними намистинами – зацініть мікс бренду. Здається, що майстри поєднують матеріали в найнеочікуваніші союзи.

Каблучки з аметистами, гранатом і цитринами

Чим цікаві: окрім ювелірних виробів, мають цікаві колекції біжутерії, для якої матеріали збирають у закордонних поїздках. Також пропонують клієнтам обереги. 

Де купити: офіційний сайт, Instagram.

Суспільство

Як скористатися мультишерингом документів у застосунку «Дія»

Опубліковано

У застосунку «Дія» запустили мультишеринг копій документів, щоби надсилати їх в електронному вигляді одразу в системи установ.

Про це повідомляє Дія.

ЯК ПРАЦЮЄ ШЕРИНГ ДОКУМЕНТІВ

  • Компанія надсилає запит на копію цифрового документа в застосунок користувача
  • Користувач підтверджує запит «Дія. Підписом»
  • Копію автоматично надсилають у систему компанії або на e-mail. Тоді компанія може прикріпити її до відповідних заяв чи договорів

Читайте також: За рік існування кластеру Brave1 на ньому зареєстрували 1600 оборонних розробок

ЩО ДЛЯ ЦЬОГО ПОТРІБНО

  •  КОРИСТУВАЧУ – мати в «Дії» документ, копію якого потрібно надіслати, й активований «Дія. Підпис»
  •  УСТАНОВІ – налаштувати можливість отримувати копії в «Дії». Для цього потрібно написати команді впровадження в Telegram @DiiaStart

ЯКІ КОПІЇ ДОКУМЕНТІВ МОЖНА НАДСИЛАТИ

  • ID-картка
  • Закордонний паспорт
  • Картка платника податків
  • Свідоцтво про народження
  • Довідка ВПО
  • Водійське посвідчення
  • Техпаспорт
  • Студентський квиток
  • Документи про освіту

Нагадаємо, завдяки ШІ підлітків з українського прикордоння зробили героями картин Айвазовського й Малевича.

Фото: Дія

Читати далі

Суспільство

На книжковому ярмарку в Буенос-Айресі представили український стенд

Опубліковано

Відбулося офіційне відкриття Українського національного стенда у рамках 48-го Міжнародного книжкового ярмарку в Буенос-Айресі. Також під час 48-го Міжнародного книжкового ярмарку в Буенос-Айресі, проходить низка заходів присвячених Україні.

Про це  повідомляє  посольство України в Аргентині.

Посол Юрій Клименко, звертаючись до гостей, з приємністю відзначив, що присутність України на такому престижному міжнародному заході є чудовою нагодою у черговий раз продемонструвати Латинській Америці багатство української мови, літератури, культури та традицій.

Також під час 48-го Міжнародного книжкового ярмарку в Буенос-Айресі, проходитимуть такі заходи, присвячені Україні:

Читайте також: Українські дитячі книги потрапили до списку найкращих видань у Японії 

28 квітня о 16:00 – презентація книжок: «Повернення України: про державу та національну ідентичність» авторства Поля Роберта Магочі та «Соломія Крушельницька: українка, що завоювала серце Аргентини» авторства Роксолани Гнатюк;

4 травня о 16:30 – захід для дітей «Пізнай українську культуру очима дітей»;

10 травня о 16:00 – конференція на тему «Культура як символ опору і стійкості в Україні»;

12 травня о 17:30 – «День України».

Нагадаємо, Укрзалізниця виготовила ще два медичних евакуаційних вагони для ЗСУ.

Фото: Посольство України в Аргентині

Читати далі

Суспільство

Естонський депутат вирушив у велопробіг за Україну: 1700 кілометрів за 6 днів

Опубліковано

Депутат Естонського Парламенту Крісто Енн Вага, розпочав велопробіг із Таллінна до Києва, маючи намір пройти приблизно 1700 кілометрів за 6 днів. Депутат закликає світ надавати допомогу Україні.

Про це Крісто Енн Вага розповів на своїй сторінці в Іnstagram.

У віці 27 років Крісто Енн Вага став депутатом лише минулого року, проте він вже відомий як естонський спортсмен. Його проєкт публічної дипломатії “Ride for Victory! Tallinn to Kyiv” має три основні мети.

По-перше, він бажає підкреслити, що російська агресія проти України відбувається зовсім поруч від Таллінна, на відстані, яку можна пройти на велосипеді. Це нагадує, що війна не є віддаленою подією.

Читайте також: Цим їдальням було 50 років. Як у громаді на Волині реформували застарілу систему харчування в школах і садочках

По-друге, він закликає естонське суспільство та інші європейські країни продовжувати надавати  підтримку Україні (фінансову та гуманітарну).

По-третє, потрібно зібрати кошти для закупівлі позашляховиків і безпілотників для підрозділу ССО та 79-ї бригади ЗСУ.

“Я глибоко вдячний Крісто та його друзям, які їдуть разом із ним, за цей вчинок. Сприймаємо його як вияв солідарності усього естонського народу, який є надзвичайно дружнім до українського. З такими друзями маємо віру в швидшу перемогу”, —  написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, в Україні хочуть створити Єдиний реєстр адрес.

Фото: Крісто Енн Вага

Читати далі