Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Можливості

В Україні запускають безоплатний курс з продажів для жінок. Як взяти участь

Опубліковано

Projector Creative & Tech Institute запускає безоплатний курс з продажів Sales Basic Foundation для жінок.

Про це повідомили на сайті Projector Creative & Tech Institute.

Про курс

Курс Sales Basic Foundation має на меті надати учасницям комплексні знання та навички у сфері продажів, спрямовані на розвиток ефективних стратегій та методів роботи з клієнтами. 

У межах курсу студенти дізнаються:

  • як стандартизувати процес роботи з клієнтами;
  • які алгоритми листування, дзвінків, зустрічей використовувати;
  • як бути активним у взаємодії з клієнтом та якісно виявляти його потребу;
  • як якісно презентувати пропозицію клієнту;
  • як ефективно працювати із запереченнями;
  • як швидше закривати угоди.

Навчання розпочнеться 14 вересня та триватиме 2 місяці.

Читайте також: В Україні стартує грантовий конкурс на підтримку енергомодернізації підприємств у воєнний час

Для кого

До участі запрошують жінок будь-якого віку, які через війну були змушені переїхати у межах України, втратили роботу та прагнуть працювати у креативній та технічній сферах.

Курс підійде початківцям, які хочуть опанувати основи для впевненого старту в професії та жінкам, які прагнуть розпочати карʼєру в ІТ з sales відділу.

Зауважимо, що для участі потрібно мати знання англійської на рівні Intermediate і вище.

Як взяти участь

Зареєструватися на курс можна до 3 вересня 2023 року на сайті Projector Creative & Tech Institute.

Нагадаємо, в Україні запускають освітньо-грантову програму «Міцність» для підприємців з Одещини, Харківщини та Дніпропетровщини.

Крім того, міжнародна організація Save the Children оголошує грантову програму для відновлення та підтримки економічного розвитку в постраждалих районах Миколаївської області.

Фото: unsplash.com.

Можливості

«Хліб був як делікатес»: ця пекарня з Чернігова однією з перших запрацювала після деокупації області. Відновитися допоміг грант

Опубліковано

Пекарня «Flavor bakery» майже «однолітка» маленької Соні. Їм обом 2,5 роки. Дівчинка ледь не щодня буває серед свіжих круасанів, хрустких багетів та піци. Адже вона донька подружжя власників Олексія та Олександри з Чернігова, які й створили власний бізнес.

Під час облоги міста у 2022 році сім’я виїхала, та тільки-но область звільнили — повернулася і продовжила працювати. Чернігівці знову мали змогу скуштувати свіжого хліба, а на перший Великдень повномасштабного вторгнення купити паску, яка так нагадувала довоєнне життя. ШоТам розповідає, як завдяки гранту від Міжнародної організації з міграції (МОМ) та Уряду Німеччини підприємцям вдалося не опустити руки й розширити власну справу. 

Сімейна традиція переросла у бізнес

Олександра Андрєєва родом з Чернігова. Тут вона виросла, познайомилася з Олексієм й вийшла заміж. Раніше Олександра займалася продажами в інтернеті, а в Олексія завжди був інтерес до випічки, пригадує дружина:

«Про випічку чоловік замислювався давно. Звертав увагу, особливо коли ми відвідували якісь цікаві заклади. Десь у 2016 році він навіть поїхав на курси і намагався навчитися пекти сам, але зрозумів, що це не його. Та мрію про випічку не залишив».

Олександра каже, що в них була сімейна традиція: щонеділі снідати круасанами. Живе пара в центрі, тож чоловік зранку йшов вигулювати собаку і по дорозі купував круасани. Тож коли у 2021 році вирішили почати якийсь проєкт, вибір зупинився на пекарні. Розглядали варіант ще з напівфабрикатами чи сирами, куштували й продукцію франшиз з випічкою. Але все було не те. Та у друга Олексія був свій заклад зі свіжими круасанами, тож вирішили спробувати таку «дружню франшизу» — відкрили ще одну пекарню мережі.  

«Вирішили робити те, що любимо самі. Саме так, як ми б хотіли. Щоб той круасан їла моя дитина, а я не нервувала», — каже Олександра.

Влітку 2021 року Олександра вже була вагітна, Олексій шукав приміщення для майбутньої пекарні. Обрали спальний район, адже тут не було ні супермаркетів, ні інших пекарень, а людей доволі багато. 

У «Flavor bakery» почали із солодкої випічки та круасанів. Фото: ШоТам

24 листопада 2021 року у пари народилася Соня. А вже за місяць вони відкрили «Flavor bakery» — сімейну пекарню з французькими круасанами та свіжим хлібом.

Дві бомби впали біля будинку 

Перші місяці були насиченими — доньку брали на роботу в люльці: «Дитина росте поруч з пекарнею — вони однолітки», — каже Олександра. Адміністраторкою запросили стати найкращу подругу жінки і її куму, тож бізнес і справді був сімейним.

Олександра біля пекарні ще у процесі ремонту. Фото надала героїня

Люди добре відреагували на пекарню, приходили знайомитися і вітали з відкриттям. Олександра пригадує, це було наче звичайне життя, але на фоні тривожних новин. 24 лютого подзвонили дівчата з пекарні й спитали, що робити. Тоді на роботу, звісно, вже ніхто не вийшов:  

«Ми вирішили нікуди не їхати, бо й не було куди. Спочатку якось трималися, але тоді російські війська підійшли до міста. Біля нашого будинку впало дві бомби. У такому стресі пробули у Чернігові ще 11 днів і поїхали». 

За п’ять днів доїхали до Кам’янця-Подільського, з малою дитиною дорога була дуже складною. Та коли область звільнили, сім’я повернулася. У місті майже не було їжі, а в пекарні лишався якийсь запас продуктів. Тож 16 квітня, за тиждень після того, як відійшли російські війська, бізнес Олександри та Олексія знову запустився.

Грант підтримав не лише фінансово, а й емоційно

У 2022 році був ранній Великдень, тож вирішили виготовляти паски, їх у місті було майже не знайти. Також із залишків продуктів пекли хліб. 

«Хліб не був шикарний, а з невеличкого набору продуктів. Ніяких французьких багетів, ми робили просто хліб. І це вже був делікатес», — ділиться Олександра.

У «Flavor bakery» навіть робили каву, що для весняного Чернігова було надзвичайно. Потроху поверталися до життя. Олександра каже, тоді їй трапилася реклама гранту від МОМ та Уряду Німеччини на Фейсбуці. Подавала заявку з телефону, поки гойдала на руках дитину. Тож не очікувала якогось результату. Але фінансування подружжя таки отримало. 

«Грант ми отримали досить швидко, влітку почали збирати документи, а вже восени нам виплатили. Так ми реалізували практично всі свої нагальні потреби. Це безцінно крім того, що вирішилися наші фінансові проблеми, це дуже підтримало нас морально. Бо ми були в такому розпачі, здавалося, що нікому не потрібні, якась така апатія була. А тут є фонд, який підтримав. Ти важливий і твоя праця важлива», — ділиться Олександра. 

За 4500 євро вдалося придбати морозилку, холодильну вітрину, кавомашин, гриль й облаштувати літній майданчик. Також купили міцний стелаж на склад, щоб витримував борошно та додаткові полички.

Олександра показує морозильну камеру, яку вдалося придбати завдяки гранту від МОМ. Фото: ШоТам

Бізнес знову розвивався, люди просили щось більш ситне. Так у меню з’явилися хот-доги, сосиски в тісті та піца.

Роблять тісто для круасанів самі, а в начинку додають натуральні ягоди

І Олександра, і Олексій бувають в сімейній пекарні щодня, часто з ними приходить і маленька Соня. Жінка розповідає, що їхня пекарня особлива тим, що вони самі роблять тісто. Для круасана потрібне листкове тісто, його складно зробити, тому багато кафе закуповують вже готове, але не «Flavor bakery». У начинку додають лише натуральні ягоди: свіжі влітку, а взимку ті, які заморозили самі.

Зараз у пекарні працюють двоє барист та двоє пекарів. Фото: ШоТам

Тож ціни тут вищі, але клієнти цінують якість їжі. Та головне, що вдається підтримувати затишність цього місця, де все свіже і смачне.

«У нас всі клієнти постійні. Ми така своя пекарня на районі. Люди пропонують багато, і ми прислухаємося», — каже Олександра.

Олександра та Соня у колясці біля сімейної пекарні. Фото надала героїня

Після початку повномасштабного вторгнення багато змінилося — друг Олексія пішов до війська, тож мережа «Flavor bakery» переживала не найкращі часи. Олександра каже, наважилися підтримати бізнес друга, і місяць тому викупили ще одну пекарню. Тепер уся мережа перейшла до подружжя. Тож попереду багато роботи. 

Читати далі

Можливості

В Україні оголосили мікрогрант для соціальних ініціатив: як взяти участь

Опубліковано

Благодійний фонд «МХП-Громаді» оголошує прийом заявок на участь в конкурсі соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!», спрямованого на вирішення важливих соціальних проблем громад.  Розмір мікрогранту складає мінімально 50 тис. грн, а максимально – 100 тис. грн.

Про це йдеться на сайті “Грант”

Обов’язковим є співфінансування проєкту зі сторони учасників Конкурсу, розмір внеску яких не може бути менш як 50% від очікуваного фінансування зі сторони Фонду. Максимальний строк реалізації проєкту – до 31 грудня 2024 року.

Хто може брати  участь у Конкурсі:

  • громадські об’єднання
  • органи місцевого самоврядування
  • комунальні підприємства, установи, організації
  • освітні заклади
  • заклади охорони здоров’я

Читайте також: Щастя належить безстрашним: подружжя лікарів з Дружківки відкрило мережу перукарень у Донецькій області

Напрями Конкурсу:

  • реінтеграція та реабілітація ветеранів;
  • збереження традицій та культурної спадщини;
  • системні проєкти в освіті, медицині, інфраструктурі;
  • розвиток громадських просторів;
  • енергетична безпека.

Кінцевий термін подання заявки – 12 травня 2024 року (включно). Ознайомитися з більш детальною інформацією можна за посиланням.

Нагадаємо, Мінкульт хоче створити заповідник на території пам’ятки археології «Китаївське городище».

Фото: Грант

Читати далі

Можливості

Фонд оголосив конкурс на проєкти відбудови на Північній Салтівці: що про це відомо

Опубліковано

Благодійна організація Norman Foster Foundation оголосила конкурс Kharkiv Housing Challenge. У рамках конкурсу архітекторам пропонують створити проєкти відновлення будинків на Північній Салтівці, найбільш постраждалому районі Харкова.

Про це повідомляє «Люк».

У своїх проєктах учасникам потрібно буде інтегрувати бомбосховища і враховувати використання перших поверхів будинків для розміщення різноманітних об’єктів.

Завдання полягає в розробці модульної системи, яка зможе модернізувати існуючі бетонні панельні будинки та покращити суспільні простори, зосереджуючись на створенні безпечних, енергоефективних та привабливих районів, зауважують на сайті конкурсу.

Читайте також: У Дії пояснили, як користуватися чатом єВорог

Концепції переможців будуть втілені в проєкти майбутнього будівництва, яке проведуть разом з місцевими мешканцями. Крім того, переможці отримають 6000 євро за перше місце, 3000 євро за друге та 1000 євро за третє.

Українські архітектори можуть подати заявку на конкурс безкоштовно, але членів команди потрібно верифікувати за посиланням. Архітектори з інших країн, які хочуть взяти участь, повинні заплатити за заявку від 90 до 130 євро залежно від терміну подачі. Заявки прийматимуться до 12 вересня, їх можна подати тут.

Нагадаємо, в Україні стартувала премія UEPA: можна отримати кошти на розвиток підприємства, подробиці.

Фото: Харків онлайн

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Можливості1 день тому

Вчити англійську навіть під час війни. Мовна школа у Чернігові відновила роботу після ракетного удару завдяки гранту

Стільці перекинуті й вкриті уламками скла. Стеля впала, а двері вирвані. Це наслідки у школі...

Суспільство1 тиждень тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство4 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство1 місяць тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

РЕКЛАМА: