Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

В Україні відкрили перші автошколи для людей з інвалідністю

Опубліковано

В Україні відкрили перші п’ять автошкіл, адаптованих до потреб людей з інвалідністю.

Про це повідомили на сайті президента України.

Зазначається, що мета проєкту «Автошколи для осіб з інвалідністю» – створити ефективну й комфортну систему адаптації осіб з інвалідністю до керування транспортними засобами з урахуванням їхніх можливостей і потреб.

П’ять перших таких автошкіл відкрилися на базі закладів освіти системи МВС у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі.

Читайте також: «Наші БПЛА нищать БТРи вартістю в мільйони доларів». На Одещині створили фабрику ударних дронів. Ось як вона працює

«До навчання запрошують людей з інвалідністю, які прагнуть уперше отримати водійське посвідчення категорії В, потребують навчання або перенавчання на автомобілі з ручним керуванням», – йдеться в повідомленні.

Наразі теоретичні та практичні курси в адаптованих автошколах проходять перші 22 учні, один уже отримав посвідчення водія.

Зауважимо, що у цих автошколах учням пропонують:

  • доступну інфраструктуру;
  • навчання у змішаних інклюзивних групах або індивідуально;
  • можливість теоретичного навчання в дистанційному форматі;
  • індивідуальне навчання за зручним графіком;
  • сертифіковані сучасні автомобілі з ручним керуванням;
  • підтримку й консультування від досвідчених інструкторів, які пройшли додаткові курси.

Записатися до однієї з п’яти автошкіл можна на сайті МВС.

Нагадаємо, у столиці прибирають бордюри для безбар’єрного пересування маломобільних людей.

Окрім того, до кінця року на залізничному вокзалі Києва з’являться ліфти для людей із інвалідністю.

Фото: president.gov.ua.

Суспільство

10 додатків, які допоможуть підвищити продуктивність

Опубліковано

Часто ми відчуваємо, що хочемо працювати, але щось заважає нам розпочати. Часом це викликано перенасиченістю завдань, яка робить нас безпорадними і звільняє з-під контролю наші дні. Іноді нам просто не вистачає мотивації робити те, що потрібно.

Завдати прокрастинації удар може бути важко, але точно можливо! Треба знайти способи подолати ці перешкоди. Редакція ШоТам склала добірку додатків, які допоможуть вам у боротьбі за продуктивність!

GOOGLE CALENDAR

Безкоштовний календарний додаток, який стане найкращим помічником у плануванні та організації часу – Google Calendar.

Однією з ключових переваг Google Calendar є можливість створювати різні календарі для різних цілей – робота, особисте життя, хобі або будь-які інші події. Можна легко налаштовувати нагадування, щоб не забувати про важливі зустрічі чи завдання. А ще, можна ділитися своїм календарем з іншими користувачами, щоб усі були в курсі твоєго графіку.

фото: gcfglobal

FREEDOM

Цей інноваційний інструмент допоможе зосередитися на важливих завданнях, блокуючи доступ до вебсайтів та програм, що розбавляють продуктивність.

За допомогою Freedom можна легко встановлювати часові інтервали, протягом яких будь-які відволікаючі вебсайти або програми будуть автоматично заблоковані. Також, є можливість створювати список дозволених вебсайтів, щоб мати доступ лише до необхідного контенту.

фото: FREEDOM

TODOIST

Цей популярний менеджер завдань може стати надійним помічником у визначенні пріоритетів, створенні списків завдань та виконанні їх вчасно.

ToDoist дозволяє легко створювати та встановлювати дедлайни для своїх завдань, додавати нагадування, а також співпрацювати з колегами чи друзями. Цей інструмент інтегрується з понад 80 додатками, що дозволяє зручно працювати та зберігати всі свої задуми в одному місці.

фото: TODOIST

FOREST

Цей додаток допомагає дотримуватися плану і не відриватися від справ, використовуючи ігрову форму: він пропонує вирощувати дерева, які можуть загинути, якщо ви зайдете на сайти з чорного списку.

фото: FOREST

STREAKS

Це простий та ефективний додаток для створення списків справ, який допомагає виробляти звички. Він заохочує виконання певних завдань (максимум – 12), а також мотивує користувача повторювати їх із заданою періодичністю. Таким чином можна розвинути навички в тих областях, в яких ви хочете бути продуктивними.

фото: STREAKS

EVERNOTE

Ефективний додаток для збереження нотаток, який об’єднує в собі текст, зображення, аудіозаписи та веб-сторінки. Тут можна організувати свої нотатки за допомогою блокнотів і тегів, а також синхронізувати їх між різними пристроями. Тепер важлива інформація завжди буде під рукою!

фото: EVERNOTE

GRAMMARLY

Grammarly – надійний помічник у вивченні англійської мови та покращенні письмових навичок. Цей інструмент не лише перевіряє текст на граматичні, пунктуаційні та орфографічні помилки, але й надає корисні рекомендації щодо покращення стилю та читабельності.

фото: GRAMMARLY

HABITICA

Habitica – це унікальна програма, яка перетворює щоденну рутину на захопливу RPG-гру. Завдяки системі нагород і покарань в Habitica, ви отримуєте стимул до досягнення як короткострокових, так і довгострокових цілей у всіх сферах життя – в роботі, здоров’ї та повсякденних справах. Ця програма надихає до постійного покращення, перетворюючи навчання нових звичок у захопливий пригодницький виклик.

фото: HABITICA

HEADSPACE

Headspace – це додаток для медитації та розвитку усвідомленості, який допоможе зняти стрес, поліпшити якість сну та підвищити концентрацію. Він пропонує різноманітні медитаційні вправи для різних цілей, а також курси та програми, що допоможуть зрозуміти основи медитації та усвідомленості.

Headspace навчить, як впоратися зі стресом, напругою та тривожністю, які часто супроводжують робочий день, та зберегти вашу продуктивність на високому рівні.

фото: HEADSPACE

TRELLO

Trello – це інструмент управління завданнями, який базується на візуальних дошках та картках для представлення проєктів та завдань. Ви можете організовувати свої завдання за допомогою списків, встановлювати дедлайни, призначати виконавців та відстежувати прогрес. Це відмінний інструмент для спільної роботи з колегами, де ви можете легко брейнштормити та спілкуватися над новими проєктами.

фото: TRELLO

Читати далі

Можливості

Дія нагадує про безоплатний доступ до мовної платформи Promova

Опубліковано

Мовна програма популяризації англійської як мови міжнародного спілкування в Україні, створена з ініціативи Президента України. Координуватимуть втілення програми Міністерство цифрової трансформації України у співпраці з Міністерством освіти і науки України й Міністерством культури та інформаційної політики України.

Про це повідомляє Дія.

Вона втілюється за принципом lifelong learning – освіта протягом усього життя, доступна всім українцям та українкам.

Про програму Promova

Патформа для вивчення мов Promova – один із перших продуктів, що став частиною національної програми популяризації англійської мови Future Perfect.

Мета Promova – допомогти вивчати іноземні мови за допомогою застосунку та вебверсії продукту. Для українців відкрито безоплатний Premium-доступ до вивчення англійської мови: кожен і кожна можуть вивчати мову за допомогою курсів для самостійного опрацювання та досягати персональних цілей.

Читати також: В Україні жінки почали активніше відкривати власний бізнес: дослідження

Платформа надає українцям безоплатний доступ до чотирьох курсів англійської: General English, Business English, English with TV series та Travel English.

У Promova можна знайти граматичні та вокабулярні уроки, а також заняття для тренування англійської вимови за допомогою machine learning. Крім того, на платформі доступні книги зі світової класики, адаптовані під різні рівні англійської мови. Вивчати англійську мову українці можуть з поясненнями українською або ж англійською для більшого занурення.

Записатися на програму можна тут.

Нагадаємо, що ДПСУ випробовує передові технології з машинним зором (ВІДЕО).

Також ми повідомляли, що американська компанія інвестує в доступне житло у Львівській області.

Фото: Дія

Читати далі

Суспільство

Київські кавʼярні долучилися до благодійної ініціативи для допомоги ЗСУ

Опубліковано

Український благодійний фонд Civil Resistance and Assistance Foundation (CRAF) оголосив про запуск нової ініціативи – Crafadvisor. До цієї ініціативи вже долучилися деякі кав’ярні Києва.

Про це повідомляють на сторінці ініціативи в Instagram.

Про благодійну ініціативу

Український благодійний фонд Civil Resistance and Assistance Foundation (CRAF) розпочав нову ініціативу під назвою Crafadvisor. Ця акція має на меті зібрати кошти на допомогу українській армії.

В рамках акції, відвідувачі кав’ярень можуть придбати напій у фірмовому стаканчику, частина коштів від продажу якого буде спрямована на благодійність. На цих стаканчиках надруковані назва фонду, інформаційний QR-код та напис “Цей стакан інший, бо він допомагає армії”.

До ініціативи Crafadvisor вже приєдналися п’ять київських кав’ярень:

  • Felíz Coffee & Food (вул. Шолуденка, 1A) — у продажу благодійний crafuccino;
  • Орнамент (вул. Полтавська, 4) — у продажу благодійні crafuccino, флет і маленький фільтр;
  • Savor (бул. Лесі Українки, 28) — у продажу благодійні маленькі флет і фільтр;
  • VIDNOVA (просп. Академіка Глушкова, 9В) — у продажу благодійний crafuccino;
  • Книгарня-кав’ярня ZAKAPELOK — всі позиції в меню благодійні.

Нагадаємо, що в Луцьку відреставрують колишню будівлю кінотеатру “Батьківщина”.

Всі ці заклади щомісяця передаватимуть фонду CRAF частину прибутку з продажу благодійних напоїв. Фонд буде розподіляти зібрані кошти для допомоги військовим.

Ініціатива Crafadvisor активно розширюється, і до неї планують приєднатися ще кілька закладів громадського харчування, фітнес-студія, магазин флористики та українські бренди. Підприємства, які хочуть долучитися до мережі свідомих бізнесів, можуть зв’язатися з фондом CRAF через директ або електронну пошту — crafua2022@gmail.com.

Нагадаємо, що “Нова пошта” відкрила нове відділення в Іспанії.

Також ми повідомляли, що Тайсон Фʼюрі хоче провести відпустку в Україні.

Фото: CRAF

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство3 дні тому

Мріє, щоб про складанку у світі знали, як про LEGO. Як підприємиця з Львівщини 6 років розвиває власний бренд

Колись дядько Юлії сказав їй, що нею обов’язково всі пишатимуться. Жінка довго шукала себе, пробувала...

Суспільство7 днів тому

«Я співаю руками»: як перекладачка жестової мови Уляна Шумило розвиває музичний інклюзив

Вона однією з перших почала перекладати українські пісні жестовою мовою. Найпершими її «ручними каверами» стали...

Суспільство1 тиждень тому

Школа — це не тільки уроки! Це вчителі, які разом зі своїми учнями розвивають малі громади

Їхні учні отримують високі оцінки за сортування сміття, знімають документальні ролики про рідне село та...

Можливості2 тижні тому

«Хліб був як делікатес»: ця пекарня з Чернігова однією з перших запрацювала після деокупації області. Відновитися допоміг грант

Пекарня «Flavor bakery» майже «однолітка» маленької Соні. Їм обом 2,5 роки. Дівчинка ледь не щодня...

РЕКЛАМА:

Продовжити в браузері
Щоб встановити натисни Додати на Початковий екран
Додати на Початковий екран
Встановити
Встановлення майже не використовує пам’ять і забезпечує швидкий спосіб доступу до цієї програми.
Встановити
Update Contents
ШоТам Ми хотіли б показувати вам сповіщення про останні новини та оновлення
Відхилити
Дозволити сповіщення