Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами
f0988612590f108ddd6d6c8f5c6d745b original f0988612590f108ddd6d6c8f5c6d745b original

Суспільство

П’ять успішних стартапів, які зібрали гроші на Kickstarter

Опубліковано

За словом краудфандинг ховається можливість реалізуватися. Варто заявити про себе, і фінанси самі Вас знайдуть.

Зазвичай, такі об’єднання зустрічаються на міжнародних платформах Kickstarter чи IndieGoGo. Там будь-хто може представити свою ідею, яку хоче втілити, описати план дій, показати напрацювання і вказати необхідну суму. Люди з усього світу переказуватимуть кошти.

Ми обрали ТОП-5 стартапів, яким вдалося назбирати грошей на краудфандингу.

Успіх на “розумних жалюзях”

За розвитком української компанії SolarGaps любо спостерігати. Команда розробила ідею жалюзів для бізнес-центрів, які фасад будівлі перетворюють на електростанції. Винахідники свій проект вважають B2B, адже задум – використовувати відновлювальну сонячну енергію, що буде вигідніше для підприємств.

Засновники SolarGaps продавали жалюзі на Kickstarter по $390 за м², аби про проект дізналися якомога більше людей

У 2017 році SolarGaps зібрали $242 тисячі на платформах пожертв Kickstarter та Indiegogo.

За словами одного зі співзасновників компанії Юрія Блавта, вихід на краудфандингову платформу був задуманий не лише зібрати гроші, а й для того, аби з їхнім винаходом ознайомилися якомога більше людей. Після кампанії зі збору коштів, стартапери вирішили перші свої винаходи (у 2017 році) продавати всього за $390 за м².

Читайте також: “Скоро збудуємо цілий завод”: як український винахід напуває дубайців водою з повітря

Після вдалого збору коштів на краудфандинговій платформі, на українську компанію звернули увагу європейські донори Horizon 2020. Тож у квітні 2019 року компанія отримала ще €1 млн.

Вічний блокнот

Підлітки з Києва створили стартап Nuka, який розробляє концепцію “вічної канцелярії”. Розробники працювали над своїми винаходами понад два роки.

Проект Nuka робить “вічну канцелярію”: створили блокнот, який не рветься і не намокає від води. У такому блокноті записи стираються спеціальними серветками чи спреєм.

Читайте також: Український стартап лампового годинника зібрав понад $ 45 000

Винахідники також попіклувалися про те, аби записану в блокнот інформацію можна було легко відсканувати. Крім того, винайшли і “вічний олівець” зі сплаву п’яти металів, який не доставляє зайвої морок і його не потрібно підточувати.

Вічний блокнот Nuka, у якому можна стирати записи,а сторінки не розмокнуть від взаємодії з водою

Для того, аби їхня ідея перетворилася на прибутковий бізнес, стартапери вирішили зібрати $20 тисяч на Kickstarter. Ці гроші підлітки планують витратити на те, аби вже до кінця літа запустити повноцінне виробництво своїх розробок.

Читайте також: Українські школярі створили “вічний” блокнот

30 квітня запустили кампанію на краудфандинговій платформі. Зібрати необхідні гроші вдалося за 21 годину. Але підтримати ідею українсьих розробників можна ще до 14 червня. Тож сума зібраних коштів продовжує зростати.

Творцями стартапу Nuka є Катерина Михалко, Микита Владикін і Євген Шило.

Дерев’яні пазли-карти

Український бренд EnjoyTheWood знають у світі завдяки дерев’яним 3D-картам. Подружжя Марина та Ігор Фостенко у 2018 році спробували зібрати гроші для стартапу на міжнародній платформі Kickstarter.

Читайте також: Український стартап 3D-мапи світу злетів на Kickstarter

Тоді для ідеї дерев’яної карти, на якій можна стирати відвідані країни, українцям вдалося залучити понад $100 тисяч. Хоча подружжя сподівалося на скромнішу суму, у розмірі $15 тисяч.

Вироби українського бренду EnjoyTheWood можна придбати в різних комплектаціях та розмірах за ціною від $129 до $356

Після першої успішної кампанії, бізнесмени вирішили ще раз звернутися до краудфандингової платформи. За кілька місяців виставили ідею 3D-карт найбільших міст світу. На реалізацію вдалося зібрали $50 тисяч.

Третя спроба підприємців, накопичити $5 тисяч на велику дерев’яну 3D-карту, увінчалася неймовірним успіхом. На початок кампанії подружжю переказали вже $170 тисяч. До кінця кампанії у них залишається понад 20 днів.

Металевий конструктор на $400 тисяч

У 2019 році справжньою зіркою платформи зі збору коштів Kickstarter став український проект Time 4 Machine. Цей бренд, заснований Денисом Охрименком у 2017 році, виробляє металеві пазли.

Читайте також: Український стартап зібрав на Kickstarter 430 тисяч доларів на 3D-пазли з металу

За перший рік роботи компанія представили чотири моделі іграшок в стилі стімпанк. Концепція ідеї полягає в тому, щоб збирати пазли автомобілів, літаків, тракторів, танків чи потягів із металевих деталей.

Моделі на стільки точно розроблені, що в них навіть відкриваються дверцята чи можуть крутитися пропелери

Окремо пазли коштують від $18 до $112, ціна набору – $432.

У 2019 році засновник вирішив розширити асортимент, залучивши для цього пожертви з міжнародної платформи. Для втілення ідеї підприємець планував зібрати $15 тисяч. Проте його виробництво настільки прийшлося до вподоби мікроінвесторам, що йому вдалося зібрати вражаючу суму – $430 тисяч.

Лампові наручні годинники

Здається, що зібрати гроші можуть лише інноваційні ідеї та проекти? Український стартап NIXOID Lab ламає усі стереотипи.

У вересні 2018 року фірма зібрала $46 тисяч на Kickstarter для того, аби запустити виробництво лампових наручних годинників. Винахідникам це блискуче вдалося. Більшість замовлень і пожертв надійшли з Японії.

Для годинників використовують символьні лампи ІН-16 і ІВ-9, які були створені в СРСР

Згодом із українською компанію зв’язалися представники японського краудфандингового сервісу і запропонували провести ще один збір коштів. Так у квітні 2019 року українці зібрали понад $48 тисяч доларів на виробництво, на сервісі краудфандінга CampFire. Сума в десять разів перевищила заявлену спочатку.

Цього разу NIXOID Lab збирав кошти на три моделі – Nixoid, Glower і Era VFD. Засновники українського стартапу планують оновити модельний ряд, та ще раз представити свої ідеї на Kickstarter.

Суспільство

Книга “Дім для дома” Вікторії Амеліної зʼявилась в аудіоформаті

Опубліковано

Абук додали аудіоверсію “Дім для Дома” Вікторії Амеліної.

Про це повідомляють на сайті додатку.

Про книгу

Це щемка історія про пошуки дому, розказана пуделем на ім’я Домінік. Історія старого полковника та кількох поколінь жінок, яких зачіпають усі значущі події ХХ століття – від Голодомору до Скнилівської трагедії.

Всі кошти від реалізації передадуть сім’ї Вікторії.

Прослухати книгу можна тут.

Читати також: УКУ анонсував навчальний курс для ветеранів про перші кроки в ІТ

Про Вікторію Амеліну

Вікторія Амеліна – українська письменниця, авторка романів “Синдром листопаду, або Homo Compatiens”, “Дім для Дома” та книжок для дітей. Була волонтеркою, громадською діячкою. Від початку російсько-української війни здійснювала волонтерські поїздки на деокуповані території Україні.

Також ми повідомляли, що переселенка із Сєвєродонецька відкрила сучасну клініку в Києві, де працюють тільки ВПО.

Фото: ВСЛ

Читати далі

Суспільство

Рідні загиблого капітана втілили його мрію

Опубліковано

На його честь було названо корабль, а доньки в памʼять про нього заснували та розвивають ферму у рідному місті.

Капітан І рангу Юрій Олефіренко хотів займатися власним сільським господарством. А коли у 2014 росія напала на Україну, став на захист Батьківщини та віддав за неї своє життя у битві за Маріуполь… Після загибелі капітана його ім’я присвоїли десантному кораблю, який від початку повномасштабної війни давав відсіч окупантам!

Історія Юрія Олефіренко

Капітан І рангу Юрій Олефіренко був командиром 73-го морського центру спецпризначення. Коли у 2014 росія напала на Україну, він вже 1,5 року як був на пенсії, але повернувся.

“Я кажу: “Куди ти йдеш”?” Я йду за рідну країну, за Україну, за український народ”, – розповідає дружина героя.

16 січня 2015 Юрій давав відсіч навалі окупантів під Маріуполем та отримав тяжкі поранення. Він закрив собою та врятував трьох бійців, однак сам загинув…Посмертно Юрія нагородили відзнакою “Народний герой України”. А на його честь назвали флагман українського флоту – десантний корабель “Юрій Олефіренко”.

Фермерська справа – на честь батька

Після загибелі капітана родині виділили земельну ділянку на ведення сільського господарства. І його доньки вирішили втілити його давню мрію та відкрити власну ферму.

“Десь у цих краях працювала бабуся, тому що вона була передовою дояркою. Ія знаю, що ще маленьким хлопчиком він прибігав туди, до неї. Він був людиною ерудованою, дуже розвиненою, знав багато мов, але не боявся такої роботи: він брав і орав город”, – ділиться Олеся Олефіренка, донька Юрія.

Через рік в Ольги було вже 50 телят, і, здавалося, на ферму чекає велике майбутне. Та через рік ресурсів на її утримання почало не вистачати і ферма припинила своє існування.

Читати також: Саша Махов. Історія журналіста і воїна з Луганська

Подолання кризи

Однак рік тому завдяки конкурсу #Варто “РобитИ” Оля отримала можливість відродити справу. А рідні підтримали та допомогли їй почати з нуля.

Зараз на фермі Олефіренків вже 28 свиней та 45 поросят – завдяки гранту справа рухається вперед. Родина покращує умови утримання та планує збільшити поголівʼя худоби. Справа, про яку мріяв капітан, продовжує жити та розвиватись завдяки його донькам.

Нагадаємо, що переселенка із Сєвєродонецька відкрила сучасну клініку в Києві, де працюють тільки ВПО.

Також ми повідомляли, що в “Київ Мілітарі Хаб” відкрили безоплатний спортзал для реабілізації ветеранів

Читати далі

Суспільство

На одній зі станцій метро в Харкові зняли таблички зі старою назвою

Опубліковано

На станції метро Пушкінська в Харкові зняли таблички зі старою назвою, тепер вона носить назву: станція Ярослава Мудрого.

Про це повідомляють Bykvu.

Про зміну назви

Унаслідок ударів армії РФ по Харкову 23 січня 2024 року, місцева влада прийняла рішення перейменувати кілька вулиць, включаючи вулицю Пушкінську, яку перейменували на вулицю Григорія Сковороди.

Читати також: У “Київ Мілітарі Хаб” відкрили безоплатний спортзал для реабілізації ветеранів

Також було вирішено змінити назву станції метро, що раніше мала аналогічну назву. 26 квітня 2024 року топонімічна комісія вибрала нову назву – Ярослава Мудрого, обравши її серед двох пропозицій.

Загалом, 26 січня 2024 року в Харкові перейменовано 65 топонімів, повʼязаних з Росією. 

Також ми повідомляли, що Естонський депутат вирушив у велопробіг за Україну: 1700 кілометрів за 6 днів.

Нагадаємо, що з онлайн-продажу вдалося вилучити 700 російських книжок.

Фото: Вікіпедія

Читати далі