Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Український фонд стартапів представив учасників 21-го відбору

Опубліковано

В Україні відбудеться 21-ий відбір стартапів для державного фінансування, які отримали високі оцінки від експертів.

Про це повідомили у пресслужбі Українського фонду стартапів.

Pitch Day відбудеться 5 лютого дистанційно за допомогою cервісу для проведення відеоконференцій – Zoom. Усі охочі зможуть стежити за прямою трансляцією на офіційному каналі YouTube Українського фонду стартапів. 

“Перший пітч лютого знаменує прихід вже третього покоління стартаперів. З кожною новою декадою рівень проєктів і презентацій стабільно зростає, тому ми в передчутті того, чим зможуть здивувати команди журі у цей раз” – прокоментував анонс директор Українського фонду стартапів Павло Карташов. 

Про нагороди

Також серед команд-учасників пітчу будуть розіграні спеціальні призи від партнерів Українського фонду стартапів – LIFT99 Kyiv Hub, iHUB powered by NUMA і Unit School of Business. 

Приз LIFT99 Kyiv Hub полягає у нагородженні відібраних представниками LIFT99 команд безкоштовним доступом до свого стартап-хабу терміном на два місяці.

Читайте такожШукають авіатехніку на полях та у горах. Як працює Музей загиблих літаків на Львівщині

Приз Unit School of Business полягає у нагородженні одного відібраного представниками USB стартапу стипендією для безкоштовного навчання у своїй школі для підприємців.

Приз iHUB powered by NUMA полягає у нагородженні відібранної представниками iHUB команди трьома місяцями безкоштовного користування своїми робочими місцями. Надалі стартап за бажанням протягом 6 місяців може бути резидентом iHUB зі знижкою 50%. 

Які стартапи побачимо?

На 21-ий Pitch Day потрапили 10 стартапів на стадії seed (претендують на грант розміром 50 000 доларів кожен). Знайомтесь:

  • LinkAdd. B2B SaaS сервіс, який допомагає компаніям залучати клієнтів через соціальну мережу Linkedin на повному автопілоті з застосуванням технологій штучного інтелекту.
  • Dots Platform. Хмарна технологічна платформа, що дозволяє запустити професійний сервіс доставки їжі за 2 тижні. Сайт та мобільні додатки для замовлень, софт для кухні, кур’єрів і бекофісу. Надається як SaaS, без капітальних вкладень на старті, з оплатою по факту використання.
  • Advin. Система контролю наявності товару на полиці магазину фуд-ритейлу, що приносить додатковий дохід за рахунок підвищення обертовості товару на полиці, методом контролю всієї її глибини, в тому числі і для сипучих товарів.
  • EqMan. SaaS рішення для малого та середнього бізнесу, яке дозволяє вести облік активів підприємств не тільки на складі, а й за його межами, на віддалених локаціях. Це дозволяє власникам бізнесу чітко розуміти де знаходяться його товарно-матеріальні цінності, інструмент, обладнання тощо, хто за нього відповідальний, також знати про реальні залишки на складі та оперативно керувати своїми активами.
  • Bot4Shop. Хмарний сервіс для підприємців, який дозволяє продавати товари та послуги у месенджері Telegram за допомогою власного бот-магазину. Безліч налаштувань, API, прийом платежів, розсилки та інші функції. Не потребує знань у програмуванні та витрат на розробку.
  • GIOS Mobile. Мобільний додаток для вивчення математики та розвитку критичного мислення школярів. EdTech рішення, що базується на технологіях AІ та machine learning і робить процес навчання більш гнучким та адаптивним. Інтерактивний контент, унікальна методологія, а також можливість вчитись будь-де та в будь-який час – відтепер навіть офлайн.
  • VERUM.ERP. B2B онлайн-сервіс для ефективного контролю якості матеріалів та виконання будівельних робіт на великих об’єктах. Клієнти (забудовники або їх підрядники) завантажують в систему бім-модель об’єкту. А наш сервіс допомагає контролювати хід виробництва та якість матеріалів і виконання робіт, такі як щільність бетонного перекриття чи цілісність свай. В Європі за США бім-моделі – це загальноприйнятий стандарт. В Україні тільки починають використовувати бім-моделі.
  • ZERNOVOZ.UA. Сервіс для пошуку транспорту та управління перевезеннями в аграрній сфері. Дозволяє сільгоспвиробникам та зерновим трейдерам організувати роботу з партнерами перевізниками та, в разі необхідності, знайти вільний транспорт поблизу. Дає можливість оптимізувати логістику зерна та суттєво полегшити процеси фрахту та диспетчеризації.
  • Tradomatic. №1 агро маркетплейс України. Ми допомагаємо фермерам заробляти більше, а витрачати менше. Трейдоматік об’єднує усіх гравців аграрного ринку у єдиному простому боті у Вайбер і Телеграм.
  • Justo. Сервіс автоматизації прийому замовлень через інтерактивне меню для ресторанів, готелів та готельно-ресторанних комплексів. Цінність сервісу для клієнта полягає у скороченні витрат на паперове меню, зменшення кількості персоналу для обслуговування, збільшення швидкості обслуговування, збільшення даних про відвідувачів закладу клієнта. Сервіс включає в себе всі сучасні ресторанні технології доступні на ринку: інтерактивне меню, система виклику персоналу, відгуки відвідувачів, онлайн розрахунок, онлайн чайові, передзамовлення на певний час і доставку. Сервіс дозволяє клієнтам зробити максимальну кількість точок контакту відвідувачів із інтерактивним меню закладу. В середині закладу – це QR коди або NFC мітки, онлайн – це посилання, через які відвідувачі відразу потрапляють у меню без завантаження мобільного додатку. Сервіс інтегрується з POS системою закладу, що дозволяє автоматично змінювати ціни меню, контролювати стоп-листи та створювати нові замовлення у системі.

Читайте також: Три українські стартапи здобули гранти по $50 тис.

Хто оцінюватиме?

  • Олеся Мальована. Директорка підрозділу Startup Grind Dnipro.
  • Олена Мажуга. Інвестиційний менеджер в Genesis Investments.
  • Аркадій Вершебенюк. Партнер в BeeVentures.
  • Михайло Халецький. Старший інвестиційний аналітик Simpact VC.
  • Андрій Гулий. Головний аналітик INDAX.
  • Олексій Орап. Засновник та CEO Youscan.
  • Сергій Довгополий. Керуючий партнер бізнес акселератора FeelGoodLabs.

Як долучитися?

Буде доступна онлайн трансляція на нашому ютуб-каналі за посиланням, де кожен зможе слідкувати за подіями у реальному часі.

ДАТА проведення: 5 лютого. Фактичний початок о 14:00 і орієнтовно до 19:30.

Довідка 

Український фонд стартапів є державним фондом, започаткованим за ініціативою Кабінету Міністрів України. Місія фонду – сприяти створенню та розвитку технологічних стартапів на ранніх стадіях (pre-seed та seed), з метою підвищення їх глобальної конкурентоспроможності. Процес відбору стартапів для надання грантів відбувається на конкурсній основі: компанії оцінюються та обираються радою незалежних інвестиційних експертів. 

Фонд постійно приймає та оцінює заявки від українських стартапів. Pitch Days – регулярні заходи від Українського фонду стартів, які заохочують інноваційні компанії та окремих спеціалістів, розробників отримати кошти на реалізацію своїх ідей.

Фонд також надає можливість перспективним стартапам отримати гранти для проходження акселераційних програм відомих українських та міжнародних акселераторів. Грантова акселераційна програма Фонду має на меті збільшити кількість успішних стартапів, підвищити їх кваліфікацію та вдосконалити навички, які стосуються розвитку бізнесу і не тільки.

Читайте такожПечиво, яке купують у 30 країнах: як майстриня відроджує традиційну випічку Полтавщини

LIFT99 є міжнародним стартап-ком’юніті з фізичними коворкінг-локаціями у Києві та Талліні. Наша мета – вивчити українську стартап екосистему та допомогти їй вийти на міжнародну стартап-мапу. Ми з’єднуємо між собою стартап-фаундерів та влаштовуємо тет-а-тет зустрічі з інвесторами, проводимо ряд закритих заходів – що в подальшому допомагає мемберам нашого хабу отримати цінний досвід і знання.

Unit School of Business. Школа бізнесу для підприємців та їх команд в центрі інновацій UNIT.City. Освітні програми школи створені по методології університету Berkeley (Каліфорнія), а заняття на 80% складаються з практики. Під час навчання студенти пропрацьовують 7 елементів бізнесу і одразу впроваджують інструменти у своїх проектах. В кінці програми студенти мають можливість пройти курс підготовки до пітчингу та презентувати свій бізнес перед інвесторами.

iHUB є одним з провідних українських технологічних хабів, який поєднує сучасний коворкінг, кращі акселераційні програми, створює з нуля івенти будь-якої складності, а також розвиває низку свої стартапів.

Нагадаємо, Український фонд стартапів вибрав п’ять проєктів, які отримають державне фінансування.

Головне фото: i2.wp.com.

Суспільство

Коргі Лакі з України став моделлю для пам’ятника королеві Єлизаветі II в Англії

Опубліковано

Українець по імені Коргі Лакі відзначився як одна з моделей для пам’ятника королеві Єлизаветі II, який недавно було відкрито у британському графстві Ратленд.

Про це повідомляє BBC Україна.

Фото: Getty Images

Про памʼятник

Бронзовий пам’ятник, який встановили поруч з бібліотекою в Окемі, став центром уваги під час офіційного святкування дня народження королеви, на яке зібралося чимало людей. Художник Хайвел Претлі зобразив королеву, оточену трьома коргі – її улюбленцями.

За інформацією ВВС Україна, однією з моделей для королівських собак став пес українки Антоніни Кириленко.

Читати також: Резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає

Коргі Лакі

Одного дня чоловік Антоніни вирішив взяти собаку по кличці Лакі із собою на роботу, прогулятися через парк. Там їх зустрів скульптор Хайвел Претлі. Лакі став моделлю для постаменту пам’ятника, ставши прототипом для коргі, який стоїть на задніх лапах.

Фото: Антоніна Кириленко

Скульптор уважно вивчив поведінку та особливості песика, грався з ним і зробив багато фото, щоб якомога точніше відтворити його у скульптурі. Родина Лакі була постійно на зв’язку з митцем та бачила весь процес створення монумента: від маленької глиняної скульптури – до відлиття бронзової статуї. Результат, за словами Антоніни, перевершив усі їхні очікування.

Нагадаємо, що в Києві покажуть фотовиставку про знищену росією українську культурну спадщину.

Фото: Getty Images

Читати далі

Суспільство

В Київ Цифровому запустили опитування щодо перейменування вулиць

Опубліковано

Голосування щодо перейменування 19 топонімів у застосунку “Київ Цифровий” триватиме до 12 травня.

Про це повідомляє Київська міська рада.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, важливо почути думку мешканців столиці перед тим, як депутатський корпус Київської міської ради прийме рішення про перейменування цих міських об’єктів.

Варіанти змін

Пропозиція змінити назву площі між вулицями Січеславською та Кирпи на честь Північноатлантичного альянсу внесена. Крім того, киянам запропоновано обрати нові назви для вулиць Тургенєва, Пушкіна, Брюсова, Боткіна, Крилова, Нахімова, Достоєвського, Єсеніна, Ковалевської, Чаадаєва та Заслонова.

Читати також: Резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає

Також, пропонується перейменувати вулицю Станіславського на вулицю Богдана Ступки. Представники театру імені Івана Франка зауважують, що саме на цій вулиці проживав Ступка і працював у театрі протягом понад 30 років. Вони вважають, що це буде відповідним і символічним кроком для всього театрального мистецтва, якщо ця вулиця отримає ім’я великого українського актора.

Користувачі застосунку “Київ Цифровий” можуть обрати варіант, який, на їхню думку, є найбільш доцільним для перейменування конкретного топоніма. Для участі в голосуванні потрібно перейти до розділу “Електронна демократія”, обрати “Опитування”, переглянути перелік назв та проголосувати.

Як проголосувати

Для того, щоб проголосувати в додатку “Київ Цифровий”:

  • обирайте “Електронна демократія” ⟶ “Опитування”;
  • переглядайте перелік назв і натискайте “Проголосувати”.

Нагадаємо, що виробники дронів можуть отримати гранти на 80% від вартості проєкту.

Також ми повідомляли, що демо гри Threads of War про звільнення України від окупантів вже доступне на платформі Steam.

Фото: Київ Цифровий

Читати далі

Суспільство

В Києві покажуть фотовиставку про знищену росією українську культурну спадщину

Опубліковано

Четвертого травня в столиці буде представлена фотовиставка, на якій буде представлено фотографії, зроблені 65 журналістами, які зафіксували воєнні злочини РФ щодо культурної спадщини України.

Про це повідомляє Інститут масової інформацію.

Про акцію

Інститут масової інформації (ІМІ) та UNESCO звернулися до українських журналістів, репортерів і фотографів з проханням задокументувати наслідки шкоди, яку російська агресія завдала церквам, театрам, бібліотекам та культурним діячам.

Виставка об’єднала роботи 65 фотожурналістів. Через об’єктиви їхніх камер ми бачимо пошкоджені фасади церков, розбите скло культурних центрів, обвалені стелі театрів та попелом засипані бібліотеки. Саме вони зафіксували роботу художників, перформерів, культурних діячів і волонтерів, які продовжують працювати в умовах війни.

Читати також: В Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження

Як потрапити на виставку?

Виставка працюватиме в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків з 4 травня до 19 травня включно.

Адреса: вулиця Терещенківська, 15. 

Час роботи: з 10:30 до 17:00, четвер з 12:00 до 19:30 (понеділок, вівторок – вихідні).

Вхід вільний.

Проєкт реалізує Інститут масової інформації за фінансової підтримки UNESCO Heritage Emergency Fund та народу Японії.

Нагадаємо, що в Харкові стартував кінофестиваль, присвячений музиці та культурі.

Також ми повідомляли, що в Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження.

Фото: Валентин Кузан

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство3 дні тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство3 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство4 тижні тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

Суспільство4 тижні тому

«Без цього бренду не було б мене». Як соціальний бізнес Ohra Home об’єднує матерів дітей з інвалідністю

У житті Юлії Бігун багато різних сфер: сім’я, робота в проєкті з гуманітарного розмінування України,...

РЕКЛАМА: