Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Шовкове спіднє за 1000 гривень: як Юрій Львов створює елітну чоловічу білизну

Опубліковано

«Я хотів щоб білизна була класною, красивою і цікавою», – говорить засновник бренду чоловічої білизни G.LVOV. Юрій Львов захоплювався шиттям з дитинства, але працював на різних посадах, в близько не пов’язаних з хобі. Але одного дня згадав про своє захоплення і відкрив свій бренд.

Зараз G.LVOV має серед клієнтів бізнесменів, відшиває білизну з кращих тканин з Європи, а ціна на вироби стартує від 1000 гривень.

Юрій Львов

Юрій Львов

Засновник G.LVOV

Живе і працює в Запоріжжі. Закінчив університет за спеціальністю “захист інформації”, а потім відкрив свій бренд чоловічої білизни. Полюбляв шити з дитинства і перетворив хобі на прибутковий бізнес.

Бізнес почався через необхідність

Навчаючись в університеті, я паралельно відвідував курси крою та шиття. Однак, успішно їх закінчивши, відклав цю справу в сторону, і після університету влаштувався менеджером проектів. Попрацювавши в декількох компаніях на цій посаді, я пішов у безстрокову відпустку, щоб зрозуміти, чим займатися далі.

Бізнес почався в с серпні 2015 року з прогулянки по Хортиці. Там моя дівчина Тетяна розповіла, що їй приснився сон, де я виходжу на подіум як успішний дизайнер чоловічої білизни і презентую свою колекцію. Вона сказала: “Ти ж вмієш шити, може це те, що потрібно?”.

В той момент мої улюблені марки білизни з України вийшли і я стикався зі складнощами у виборі. Доводилося замовляти з-за кордону. Тому було вирішено почати з білизни, так як у мене у самого була в ньому необхідність.

Крім цього у мене завжди була тяга до шиття. У дитинстві я шив з бабусею і вона навчила мене азам.

Авторська модель чоловічої білизни

Ми влаштували брейншторм, де придумали концепцію, місію бренду, вимоги до пошиття, визначилися з моделями і матеріалами. Вклали трохи більше 1000 доларів на старті, спочатку відшивали білизну на аутсорсі, а потім запустили своє виробництво. Зараз вкладення в бізнес йдуть постійно.

Перші вироби я тестував на собі, потім на друзях. Збирав у них відгуки, щоб покращувати білизну. За основу я взяв модель класичних чоловічих “боксерів” і, відштовхуючись від неї, будував свою. Чоловік в маленькому розмірі і чоловік у великому розмірі мають різні пропорції, і для них повинна бути різна конструкція.

Для кожного розміру я побудував окремі лекала, враховуючи особливості конституції тіла. Змінивши класичні “боксери” я розробив свою авторську модель.

Підготували кілька сотень одиниць білизни, а продалося лише три штуки

У 2015 році інструментів для просування бренду особливо не було. Тому першим майданчиком став LeBoutique, де розпродаж нашої білизни тривав близько п’яти днів. За цей час було три продажу. А ми пошили кілька сотень одиниць білизни.

Пізніше в Києві запустився маркет Всі.Свої і ми взяли в ньому участь. Для мене це стало відкриттям, я не знав, наскільки величезна кількість людей заснували свій бренд в 14-15 роках.

На Всі.Свої нас помітили і запросили на Mercedes-Benz Kiev Fashion Days, де ми взяли участь в секторі маркету. Це місце для зустрічі з потенційними клієнтами. Там з’явилися цікаві знайомства, завдяки яким тепер мені постачають тканини з Європи. Тоді пазл почав складатися.

Зараз, спробувавши розміщення в шоурумах і на маркетах, я прийшов до вибору власного сайту без посередників. А реклама в соціальних мережах дає змогу залучити нових клієнтів.

Невелика команда і найкращі тканини з Європи

У нас майстерня в Запоріжжі. У команді я власник-дизайнер, відповідаю за все, в першу чергу за якість. Тетяна – маркетолог, займається просуванням бренду і рекламою. В команді з пошиття у мене конструктор-закрійник і дві швачки.

В місяць ми відшиваємо близько 100 одиниць. Ціновий діапазон білизни від 1000 до 1500 гривень. Ми шиємо з чистої бавовни, бавовни з шовком або з чистого шовку.

Тканини нам привозять з кращих мануфактур Європи. Склад компанії, з якою ми співпрацюємо, знаходиться в Німеччині. Протягом сезону вони їздять закуповують тканини і відправляють зразки мені. Я їх відбираю, замовляю невеликі відрізи, тестую в пранні, та у використанні на собі. Я повинен бути впевнений, що це той продукт, який гідний потрапити клієнту до рук.

Прикрив тіло і добре

Були складнощі з підбором персоналу, тому що дуже багато людей відносяться до чоловічої білизни, як до само собою зрозумілий елементу гардеробу. Типу, прикрив просто тіло і добре. А стежки і шви повинні бути скрізь рівні, всі нитки обрізані, виріб повинен бути максимально акуратним.

У мене високі вимоги і підбір персоналу займає багато часу. Зараз складнощі в цьому залишаються, так як плануємо розширюватися і потрібні нові люди. Вартість виробів обумовлена ​​не тільки моєї авторської моделлю і вибором тканини, але і тим, як білизна пошита. Мою білизну створено так, що якщо її вивернути навиворіт, то зовні вона ніяк не відрізнятиметься від лицьової сторони. Ми використовуємо закриті шви, у нас висока якість роботи. А для такої роботи потрібні професіонали. 

Також складність була при створенні упаковки. У нас це коробочка, зроблена з матеріалу, який розкладається за той же період часу, за який розкладається аркуш паперу (2 роки, – прим. авт.). 

Іменна білизна для відомого співака і плани на майбутнє

Серед наших клієнтів дуже багато власників середнього і великого бізнесу в Україні. Але був один цікавий випадок – ми презентували на концерті Максу Барських іменну білизну. Він потім сказав, що були різні подарунки, але нижню білизну йому ще ніколи не дарували. Був кумедний досвід.

Плануємо запустити виробництво чоловічих брюк, які можна буде поєднувати як і з повсякденним стилем, так і з офіційним. Вони будуть пошиті з натуральних матеріалів, практичними, в них буде зручно займатися будь-якою діяльністю.

У майбутньому хочемо виходити на міжнародні майданчики, такі як Etsy і інші.

Надалі також є план на пошиття сорочок, бо добре скроєна сорочка робить будь-якого чоловіка благородніше і приховує недоліки. Це тонка і цікава робота.

Суспільство

Історик показав архівне фото батьків відомої американської акторки з українським корінням

Опубліковано

Український історик Микола Бандрівський показав архівну фотографію батьків Кетрін Вінник: Леся та Роман у день шлюбу.

Про світлину історик розповів на своїй Facebook-сторінці.

фото: викладено Миколою Бандрівським

Кетрін Винник

Кетрін Винник є мабуть, одним із уособлень європейськості на американському континенті: розкішна, мудра і незалежна. За її участі – десятки кінострічок світового рівня. Їй особисто Стівен Кінг запропонував знятися в екранізації його книг “Темна вежа”.

Також, Кетрін Винник виступила в ролі Лаґерти – володарки Норвегії і першої дружини вікінга Рагнара Лодброка у всесвітньовідомому серіалі “Вікінги”.

Історія життя

Кетрін Винник яка, у той час була просто Катериною Анною Винницькою, народилася 17 грудня 1977 року у місті Етобіко біля Торонто. З семи років Катруся почала займатися бойовими мистецтвами. У 13 років отримала свій перший чорний пояс (3-й дан) з тхеквондо. У 16 років записалася у Школу бойових мистецтв, а у 21 – стала там викладати

В рідному Торонто Катерина стала лідером “Пласту” і там-же започаткувала власну школу бойових мистецтв, а на чемпіонаті Канади з тхеквондо 20-річна Кетрін Винник завоювала срібну медаль, згодом отримала ліцензію охоронця і потрапила на знімальні майданчики кіностудій, попутно консультуючи різних кінозірок і знаменитостей.

Читати також: Американська акторка знялася у рекламі BMW в жакеті від українського бренду (ВІДЕО)

Історія роду

Мало хто знає, що дідусем Кетрін Винник по батьковій лінії, був січовий стрілець Володимир Винницький зі Старого Самбора на Львівщині (народився 1902 року; інша частина родини мешкала в Болехові, неподалік Долини). А прадідом Кетрін Винник був поручник 1-ої Запорізької дивізії армії УНР. У 1940-их роках, із початком радянських репресій, родина Винницьких виїхала з Львівщини спершу до Німеччини, де народилися її батьки – Роман і Леся, а згодом – до Канади.

Нагадаємо, що МУР проведе тур Україною з мюзиклом “Ти [Романтика]”.

Також ми повідомляли, що на Подолі відреставрують будинок XVII століття: що відомо.

Фото: викладено Миколою Бандрівським

Читати далі

Суспільство

Укрзалізниця запустила на маршрут Львів – Рівне модернізований електропоїзд – фото

Опубліковано

Укрзалізниця невдовзі запустить модернізований електропоїзд на маршруті Львів – Рівне. Це вже 39-й модернізований на власних потужностях Укрзалізниці приміський електропоїзд.

Про це повідомляє “УЗ”.

Поїзд має низку зручних та актуальних рішень всередині вагона, зокрема:

  • ⁠кріплення для велосипедів;
  • розетки для зарядки гаджетів;
  • комфортні сидіння.

Читайте також: У Дії можна подати заяву у Міжнародний реєстр збитків: як це зробити

Також вагони стали більш доступними для маломобільних верств населення:

  • ⁠встановлено пандуси;
  • ⁠інклюзивні вбиральні;
  • ⁠інформаційні покажчики продубльовано шрифтом Брайля.

У головних вагонах поїзда передбачені сповивальні столики.

Нагадаємо, на вокзалі Києва відкрився пункт рекрутингу до армії.

Фото: УЗ

Читати далі

Суспільство

Матеріальна допомога працівникам: за яких умов її надають роботодавці

Опубліковано

Українські працівники можуть отримати фінансову допомогу від роботодавця до 4 240 гривень у певних ситуаціях. Ця допомога надається одноразово за заявою працівника та відповідно до встановлених правил.

Про це повідомляють “Факти”.

Щоб скористатися цією можливістю, працівник повинен написати заяву та вказати причину, яка її обґрунтовує. Після цього він звертається до свого роботодавця з проханням про призначення допомоги.

Роботодавець може призначити виплату допомоги працівникам або одному працівнику для фінансової підтримки чи благодійної допомоги у скрутних ситуаціях, на лікування чи за іншими важливими причинами, наприклад:

  • Складна ситуація через війну
  • Потреба у лікуванні
  • Інші серйозні обставини При нарахуванні цієї допомоги роботодавець не сплачує податки.

Виплата вважається одноразовою і здійснюється за рішенням керівника підприємства, у встановленому розмірі.

Читайте також: Як переселенці змінюють місцеве самоврядування в Здолбунівській громаді (ВІДЕО)

Процедура отримання допомоги

Особа, яка хоче отримати допомогу, повинна подати заяву та вказати причину для її виплати. Після цього потрібно звернутися до свого роботодавця.

Допомога на лікування може бути двох видів:

  • Допомога на лікування та медичне обслуговування, надається безпосередньо працівнику
  • Цільова благодійна допомога на лікування, перераховується у медичний заклад Розмір виплат Роботодавець має право самостійно встановлювати розмір допомоги, але щоб ця виплата не оподатковувалася, її сума не повинна перевищувати 4 240 гривень (один раз на рік).

У разі перевищення цієї суми, допомога підлягатиме оподаткуванню за ставкою 18% та військовим збором у 1,5%.

Якщо матеріальна допомога призначена для більшості працівників, вона розглядається як частина заробітної плати й оподатковується як така. В інших випадках – допомога нараховується окремо.

Нагадаємо, у Полтаві відкрився центр підтримки ментального здоровʼя.

Фото: РБК-Україна

Читати далі