Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

У відділеннях Приватбанку збиратимуть пластикові кришечки для закупівлі дронів для ЗСУ

Опубліковано

Приватбанк і благодійний фонд «ОВЕС» запустили екологічний проєкт, який передбачає збір пластикових побутових кришок від харчових продуктів у 240 відділеннях Приватбанку — у Києві, Дніпрі і Львові — та передачу їх на переробні заводи. Усі вирученні кошти будуть направлені на закупівлю БПЛА для ЗСУ.

Про це повідомили у пресслужбі Приватбанку.

Як наголошують у фінустанові, за попередніми розрахунками, щомісяця клієнти банку можуть збирати майже 15 тонн пластикових кришок, виручка за перероблення яких дорівнюватиме вартості 10 дронів.

«Сьогодні кожен українець долучається до благодійних зборів і допомагає наближати Перемогу своєю працею і донатами. Цей проєкт надає ще один спосіб підтримати наших військових і водночас має екологічний ефект від перероблення пластикових відходів. Такими невеликими кроками ми можемо вирішити великі справи. Сподіваємося, що долучення банку до цього проєкту отримає підтримку суспільства, адже разом ми – сила», — зазначає керівниця комунікацій Приватбанку Олеся Жулинська.

Читайте також«Війна не закінчується на лінії фронту». Як бойові дії впливають на екосистеми, та чи зможе природа відновитися самостійно

Вона додає, що роздільне сортування і перероблення побутових відходів допоможе українцям зробити важливі кроки для подолання дисбалансу в екологічній сфері та підтримання довкілля в належному стані.

«Війна в Україні має екологічні наслідки для багатьох країн, які відчуватимуть майбутні покоління ще багато років після перемоги. Кожен з нас може посильно допомогти не тільки зберегти природу в стані, придатному для життя людини, а ще і залучити додаткові ресурси для допомоги ЗСУ», — наголошує виконавчий директор фонду Тетяна Руденко.

Нагадаємо, у Бучі на Київщині відкрився перший Екохаб, де навчають сортувати сміття.

Окрім того, «Україна без сміття» запустила настільну гру про сортування відходів.

Раніше ми повідомляли, що у Києві відкрили Кліматичний Офіс, який завдяки підтримці Європейського Союзу та Міжнародної кліматичної ініціативи сприятиме змінам в кліматичному ландшафті України.

Фото: t.me/PrivatBank_insider.

Суспільство

“Дію” зв’яжуть з mObywatel: українці в Польщі зможуть отримати нові послуги

Опубліковано

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифровізації у новому правительстві Дональда Туска Кшиштоф Гавковський повідомив, що Польща активно співпрацює з Україною у сфері надання цифрових послуг.

Про це інформує Хвиля.

Так, одним із напрямів співробітництва, що увійшли до підписаного меморандуму з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим, є розміщення в Польщі датацентрів українських відомств.

При цьому видання зазначило, що Гавковський не сказав, які реєстри зберігатимуться у Польщі. Тим часом у Мінцифрі зазначили, що там функціонує датацентр Державної податкової служби України, який сусідня держава збудувала на пільгових умовах.

Також на території Польщі є резервний центр обробки даних щодо розміщення систем Міністерства юстиції України.

Читайте також: Офіційний канал застосунку “Дія” з’явився у месенджері WhatsApp

Крім того, принесла плоди українсько-польська співпраця за погодженням роботи додатків “Дія” та mObywatel. Завдяки “Дії” українці мають автоматичне підтвердження легальності перебування у Польщі. Вона також збільшує можливість їхнього пересування у Європейському Союзі, оскільки визнається у всіх країнах блоку.

До того ж у травні набудуть чинності зміни до законодавства Євросоюзу щодо eIDAS (електронна ідентифікація та довірчі послуги), що зможе вивести польсько-українську співпрацю у цьому сегменті на новий рівень.

До того ж польське міністерство, як і українське, кілька років працює над своїм додатком. Зокрема, у липні 2023 року вийшов mObywatel 2.0, який прирівняв польський Digital ID до пластикових карток. “єДокумент” у “Дія” має таку саму силу в Україні. Таким чином, “Дія” і mObywatel можна сприймати як брата і сестру.

Нагадаємо, у Дії пояснили, як користуватися чатом єВорог.

Фото: Дія

Читати далі

Суспільство

У столиці декомунізували та реставрували стелу, присвячену героям КПІ

Опубліковано

У столиці декомунізували та реставрували стелу, присвячену героям Київського політехнічного інституту. Стела знаходиться на території вишу, роботи з її реставрації розпочались ще в серпні 2022 року, втім, на певний час припинялись.

Про це розповіли на сторінці спільноти Солом’янського району “LOS SOLOMAS”.

У Києві декомунізували стелу героїв КПІ: зняли радянську символіку, перефарбували та відредагували напис-присвяту

Читайте також: До Європейської кіноакадемії увійшли 24 українці

Зі стели зняли радянський герб і розмістили герб КПІ, перефарбували та відредагували напис-присвяту: “Київським політехнікам: студентам, викладачам, працівникам, полеглим в боях за волю України на фронтах Другої світової війни 1939-1945 років”.

Нагадаємо, Нацбанк випустив нову пам’ятну монету “День Європи”.

Фото: “LOS SOLOMAS”

Читати далі

Суспільство

На кордоні з Румунією запрацювала єЧерга для автобусів: у чому особливість

Опубліковано

На кордоні з Румунією пасажирським перевізникам буде доступна можливість обирати час перетину кордону. Для цього у рамках послуги єЧерга міжнародні перевізники зможуть обирати час перетину кордону для автобусу. Йдеться як про регулярні, так і нерегулярні маршрути.

Про це повідомляє Міністерство відновлення України.

З 10 травня послуга реєстрація на конкретний час перетину кордону відповідно до розкладу руху стане доступною на чотирьох пунктах пропуску з Румунією. А саме: «Дякове – Халмеу», «Красноїльск – Вікову де Сус», «Дяківці – Раковець», «Орлівка – Ісакча».

Читайте також: На українсько-молдавському кордоні запрацювала «єЧерга» для автобусів: що треба знати перевізникам

Реєстрація у новий тип черги, яка має назву «За розкладом» для вказаних пунктів пропуску починається з 10 травня о 12:00. Безпосередньо рух автобусів за новим записом стартує 11 травня о 12:00.

Нагадаємо, українці можуть «купити» страховий стаж.

Фото: Мінвідновлення

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство2 години тому

Школа — це не тільки уроки! Це вчителі, які разом зі своїми учнями розвивають малі громади

Їхні учні отримують високі оцінки за сортування сміття, знімають документальні ролики про рідне село та...

Можливості1 день тому

«Хліб був як делікатес»: ця пекарня з Чернігова однією з перших запрацювала після деокупації області. Відновитися допоміг грант

Пекарня «Flavor bakery» майже «однолітка» маленької Соні. Їм обом 2,5 роки. Дівчинка ледь не щодня...

Можливості2 дні тому

Вчити англійську навіть під час війни. Мовна школа у Чернігові відновила роботу після ракетного удару завдяки гранту

Стільці перекинуті й вкриті уламками скла. Стеля впала, а двері вирвані. Це наслідки у школі...

Суспільство1 тиждень тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

РЕКЛАМА:

Продовжити в браузері
Щоб встановити натисни Додати на Початковий екран
Додати на Початковий екран
Встановити
Встановлення майже не використовує пам’ять і забезпечує швидкий спосіб доступу до цієї програми.
Встановити
Update Contents
ШоТам Ми хотіли б показувати вам сповіщення про останні новини та оновлення
Відхилити
Дозволити сповіщення