Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Економіка

У Києві на грант відкрили студію кухонних меблів

Опубліковано

У Києві завдяки гранту єРобота відкрилася студія кухонних меблів, повідомили у Міністерстві економіки України.

Ірина Єлісова започаткувала свій бізнес навесні минулого року, коли почала допомагати у відновленні пошкоджених ворогом домівок мешканцям деокупованих територій Київщини.

«Наші люди – неймовірні. Вони відбудовують, відвойовують своє життя у ворога. Нас рухали вперед саме ці історії — після окупації люди повертались у свої домівки та намагались жити далі. Ми хотіли їм допомогти», – розповіла Ірина.

Інформацію про грант за програмою «Власна справа» Ірина побачила в інстаграмі і вирішила подати заявку. Грантові кошти витратила на придбання ноутбуків для співробітників компанії.

«Цей грант надихнув нас: ми відчули підтримку держави, відчули, що ми – одна команда», – зазначила Ірина», — власниця Modo Mebli, що займається виготовленням кухонних меблів у столиці. Свій бізнес.

Читайте також: Від «пиріжкових буднів» до роботи у Червоному Хресті. Як власниця турфірми з Сумщини допомагає людям і покинутим тваринам

З липня 2022 року Уряд запровадив проект єРобота, за яким можна отримати від держави безповоротну грантову допомогу для започаткування чи розвитку бізнесу. Найзатребуванішою серед українців є програма мікрогрантів «Власна справа», за якою можна отримати до 250 тис. грн. Продовжуємо знайомити вас з героями-переможцями цієї програми.

єРобота містить грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу.

 Наразі приймання заявок на всі напрямки програми єРобота триває. Подача заявки здійснюється через портал Дія.

Нагадаємо, на Франківщині за грант відкрили садочок для дітей переселенців.

А у Харкові запустили бренд постільної білизни та виробництво.

Фото: Мінекономіки, modomebli.com.ua.

Економіка

В Україні жінки почали активніше відкривати власний бізнес: дослідження

Опубліковано

В Україні жінки продовжують активно розвивати свій підприємницький потенціал. За перший квартал цього року зареєстровано понад 43,55 тисячі нових фізичних осіб-підприємців (ФОП), що свідчить про стійкий та динамічний розвиток жіночого підприємництва в країні.

Про це повідомляють аналітики Opendatabot.

Аналітика 2024 року

У перший квартал поточного року жінки відкрили 43 554 нових справ, що становить 59% від загальної кількості, що є рекордним показником за останні роки. У той же період чоловіки відкрили 30,49 тис. нових справ.

Зауважимо, що до війни, у 2021 році, на жінок припадав 51% від загальної кількості новостворених бізнесів.

Читати також: У комунальному транспорті Миколаєва можна скористуватися послугою “гнучних грошей” від Monobank

Популярні сфери

За даними за перший квартал поточного року, найчастіше жінки в Україні обирали такі сфери діяльності:

  1. Роздрібна торгівля, де частка жінок складала 68%, а чоловіків – 32%.
  2. Надання інших індивідуальних послуг, де жінки становили 89%, а чоловіки – 11%.
  3. Сфера інформаційних послуг, де жінки складали 63% та чоловіки – 37%.

Також ми повідомляли, що київські кавʼярні долучилися до благодійної ініціативи для допомоги ЗСУ.

Фото: Дія

Читати далі

Економіка

В Закарпатській області почали виробництво вітряних турбін

Опубліковано

Компанія “Френдлі Віндтехнолоджі” оголосила про готовність до запуску нової виробничої лінії для виготовлення вітроенергетичних установок. Цей проєкт є важливим кроком у розвитку відновлюваної енергетики в Україні та сприятиме зменшенню залежності від традиційних джерел енергії.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці компанії.

фото: ТОВ “Френдлі Віндтехнолоджі”

Компанія “Френдлі Віндтехнолоджі” – єдиний національний виробник вітроенергетичних установок мультимегаватного класу в Україні. Після початку повномасштабної війни у 2022 році компанія була змушена релокувати свої виробничі потужності з Краматорська на Закарпаття. На новому місці компанія продовжила свою діяльність, розпочавши будівництво першої вітроелектростанції (ВЕС) у Закарпатській області з загальною потужністю близько 80 МВт.

фото: ТОВ “Френдлі Віндтехнолоджі”

Читати також: ДПСУ випробовує передові технології з машинним зором (ВІДЕО)

У рамках свого амбітного плану розвитку “Френдлі Віндтехнолоджі” планує збудувати щонайменше 500 МВт нових вітроенергетичних потужностей. Це є частиною ширшої стратегії збільшення частки відновлюваної енергетики в Україні.

Згідно з даними Української вітроенергетичної асоціації (УВЕА), за два роки повномасштабної війни вітроенергетичні потужності України зросли на 228 МВт, досягнувши нині 1900 МВт. Відповідно до планів Міністерства енергетики, до 2032 року очікується збільшення загальної встановленої вітроенергетичної потужності до 10 ГВт.

Нагадаємо, що американська компанія інвестує в доступне житло у Львівській області.

Фото: ТОВ “Френдлі Віндтехнолоджі”

Читати далі

Економіка

Американська компанія інвестує в доступне житло у Львівській області

Опубліковано

Голова Львівської ОВА Максим Козицький провів зустріч із президентом американської компанії Костянтиносом Накісом та партнером Chicago Atlantic Trident Дмитром Лампертом, під час якої обговорили можливість інвестування у будівництво доступного житла та розвиток промисловості у Львівській області.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Під час зустрічі з Максимом Козицьким, головою Львівської ОВА, Дмитро Ламперт, партнер компанії Chicago Atlantic Trident, заявив про намір підтримати відновлення України. Chicago Atlantic Trident, яка управляє п’ятьма приватними фондами, зокрема двома, що котируються на NASDAQ, за останні п’ять років інвестувала понад $2,5 млрд.

Для вирішення проблеми житла, компанія зібрала команду висококласних фахівців, серед яких колишній президент Світового банку Девід Малпас, виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цивкач та колишній віце-президент Міжнародної фінансової корпорації (IFC).

Читати також: В Луцьку відреставрурють колишню будівлю кінотеатру “Батьківщина”

Максим Козицький підкреслив, що попит на доступне житло у Львівській області дуже високий, адже з початку повномасштабного вторгнення регіон прийняв найбільше внутрішньо переміщених осіб (ВПО) — за офіційними даними, понад 240 тисяч, за неофіційними — 350 тисяч.

Інвестори, проаналізувавши понад 100 пропозицій, відібрали найбільш перспективні проєкти для інвестицій цього року. Департамент економічної політики Львівської ОДА наразі готує актуальні пропозиції, зазначив Козицький.

Нагадаємо, що в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО.

Також ми повідомляли, що українські підлітки спільно із колишнім консультантом NASA написали книги про Марс.

Фото: hotel-edem.lviv.ua

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство3 дні тому

Мріє, щоб про складанку у світі знали, як про LEGO. Як підприємиця з Львівщини 6 років розвиває власний бренд

Колись дядько Юлії сказав їй, що нею обов’язково всі пишатимуться. Жінка довго шукала себе, пробувала...

Суспільство7 днів тому

«Я співаю руками»: як перекладачка жестової мови Уляна Шумило розвиває музичний інклюзив

Вона однією з перших почала перекладати українські пісні жестовою мовою. Найпершими її «ручними каверами» стали...

Суспільство1 тиждень тому

Школа — це не тільки уроки! Це вчителі, які разом зі своїми учнями розвивають малі громади

Їхні учні отримують високі оцінки за сортування сміття, знімають документальні ролики про рідне село та...

Можливості2 тижні тому

«Хліб був як делікатес»: ця пекарня з Чернігова однією з перших запрацювала після деокупації області. Відновитися допоміг грант

Пекарня «Flavor bakery» майже «однолітка» маленької Соні. Їм обом 2,5 роки. Дівчинка ледь не щодня...

РЕКЛАМА: