Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами
f0988612590f108ddd6d6c8f5c6d745b original e1560422500658 f0988612590f108ddd6d6c8f5c6d745b original e1560422500658

Технології

$430 000 на іграшкових пазлах: історія стартапу Time 4 Machine

Опубліковано

Денис Охріменко був співвласником проекту Ugears. Але розійшовся в поглядах з партнером і, продавши частку, заснував два інших стартапи: Time 4 Machine і Pagl.

Time 4 Machine випускає 3D-пазли з металу. Стартапу вдалось зібрати більше $430 000 на Kickstarter, хоча спочатку планували отримати лише $15 000. Проект одразу отримав передзамовлення серед 3000 любителів конструкторів по всьому світу.  

Читайте також: Український стартап зібрав на Kickstarter у 100 разів більше запланованого

Ми намагались розібратись, як Денис поховав для себе колишній проект, чому довелось кілька разів перероблювати моделі пазлів та чому китайці можуть все зіпсувати.

Денис Охріменко

засновник компаній Time 4 Machine і Pagl

До проектів Time 4 Machine і Pagl Денис створив ще один стартап – Ugears (дерев’яні конструктори), який став надзвичайно популярним після виходу на Kickstarter. Але, не знайшовши спільну мову із партнером Ugears, продав свою частку у бізнесі та запустив одразу два нові стартапи. 

Золота жила від манімейкера

Я почав займатися конструкторами ще у 2013 році. Тоді, сидячи на кухні, я вирішив створити власний варіант конструктора Lego. Але замість пластикових модулів використовувати дерев’яні деталі.

Згодом мені вдалось залучити інвестора. Ідея Ugears стала успішною. У 2015 році ми зібрали на Kickstarter $150 тисяч. Зрозуміли, що стартап має майбутнє.

Так виглядають моделі Ugears

Але з першим успіхом партнер взяв на себе роль директора і у нас почався конфлікт. Врешті я вирішив піти з компанії і продав свою долю за 9,4 млн грн.

Знаєте, я як манімейкер. Я показую, де є золоте русло. Беру лопату, роблю яму і вказую на самородки. Згодом наймаю людей, які ставлять шахти та розуміють, що там справді є це русло. Іноді людям зносить дах і вони думають, що це їх золота жила.

Сон про батон

Я повністю поховав для себе Ugears.

У цей період мені наснився сон, як я його називаю, про золотий батон. Це був нарізний батон з різного металу. Я довго думав, до чого це. А потім якось мене осінило – можна робити моделі не тільки з дерева, а й із металу!

Так в 2016 році почав займатись Time 4 Machine – конструктором из металічних деталей. Коли вже було зрозуміло, що Time 4 Machine має майбутнє, ми з колишнім партнером зустрілися на виставці в Німеччині. Тоді сказав йому, що мій новий проект покаже, куди рости «фанеркам».

З іграшок – у справжні механізми

Думав, що на розробку ідеї витрачу максимум кілька місяців. Де там – вже більше року пройшло, а ми ще налагоджуємо продажі.

Проте я задоволений тим, як це виглядає, тим, як на це реагують люди – моделі дуже привертають увагу на виставках.

У металевій іграшці межа між звичайною іграшкою та механізмом стирається.

Всі моделі з металу і детально пропрацьовані: наприклад, у моделі автомобіля відкриваються дверцята. У нас навіть є патенти на деякі види з’єднань.

Моделі або рухаються, або мають робочий механізм. Наприклад, поїзд їде по рейках за допомогою механічної пружини, у літака працюють гвинти, а танк долає перешкоди.

Зараз наші іграшки коштують $99. Так, це дорого, але і самі моделі насичені недешевими механізмами. Зараз ми спрощуємо іграшки у збірці і вони коштуватимуть $60.

Я думав, що людям цікаво, щоб модельки мали багато різних функцій, а насправді їм більше до вподоби просто прикольна машинка, яка стоїть на столі і може їхати прямо.

Іграшки для дорослих хлопчиків

Всі наші моделі створюються для віку 14+. Любителі наших моделей – чоловіки старшого віку. Бо пропозицій для такого інфантильного суспільства не так і багато. Виробники не розуміють, що дітям може бути і по 30-40 років. А ми робимо те, що не складно зібрати та не соромно поставити в офісі на столі.

Читайте також: П’ять українських екологічних стартапів, про які заговорив увесь світ

До кожного виробу йде детальна інструкція по збірці. Але варто користуватись і відео-уроками, де детально показано, як впоратись з іграшковою механікою.

Коли в наборі більше 500 деталей, він не може вважатись дитячим. Наші моделі нешкідливі, ми пройшли експертизу СЕС.

Купують вироби переважно за кордоном. Ми працюємо з оптовими покупцями з Китаю, Гонконгу, Тайваню і США. Також замовляють і з Європи.

В Україні мало продажів. Для наших людей – це дорого. Уявіть собі модельку за 2500 гривень. А от коли впаде ціна, тоді зможемо продавати і тут.

Китайців треба контролювати

На початку ми намагались самі виготовляти деталі за допомогою станка, але це не відповідало нашим вимогам. В Україні ми не знайшли виробництва, тому перейшли на Китай, адже там дешевше виробництво та й китайці працюють добре. Їх треба контролювати, але виробничий процес триває інтенсивніше.

Китайці можуть перший випуск зробити добре, а потім сміливо зменшити якість, переходити на гірші компоненти. У нас таке було з упаковкою – зробили гірше друк.

Китайцям дуже важливі гроші, якщо можна зекономити на чомусь. Тому наші люди їдуть туди не тільки укладати договори але і контролювати виробництво.

Тричі ледь не втратили проект

Щоб запустити проект, довелось витратити $30 тисяч – своїх та інвесторських.

Можна починати бізнес з невеликих сум, але не треба чекати дива. Щось піднімається на хайпі, щось – важко.

Інвестори розуміють, що вкладаючи кошти, дуже ризикують. Але я ні разу ще не підводив інвесторів, а завдяки моїм проектам створено сотні робочих місць.

Це далось нелегко. Ми кілька разів проходили через ситуацію втрати проекту. Були випадки, що я позичав дві тисячі доларів, щоб виплатити зарплату співробітникам. А інвестор ще не підтвердив свій захід. Якщо б він цього не зробив, то проект закрився б, а я залишився з боргом і не виконаним Kickstarter.

Успіх на Kickstarter

Time 4 Machine розвивався повільніше, ніж я собі уявляв. Кілька разів перероблював моделі через складні механізми. У 2017 році ми відкрили збір на Kiсkstarter – зібрали більше $50 000.

На Амаzon, де ми продаємо свої товари, писали погані відгуки через складність збірки. А це дуже впливає на кількість продажів. Тому ми зробили моделі меншими та простішими.

У 2018 ми запустили наші конструктори у продаж. За місяць продали на $50 000.

Такий пазл трактору коштує на сайті Time 4 Machine $69

Другий Kiсkstarter був більш вдалий  – ми зібрали $430 000. У рамках кампанії на Kickstarter пропонувався ряд нових 3D-моделей: поїзд, літак, автомобілі, трактор, танк, годинник і холдер для бізнес-карт.

Читайте також: Інтерактивний дитячий рюкзак українського стартапу зібрав $15 000 за шість годин

Більше всього купили літаків та танків. Зараз працюємо над новими моделями. Я у захваті, що люди цікавляться та надихаються нашими виробами.

Технології

WSJ показали процес створення далекобійних БПЛА в Україні

Опубліковано

Анонімний виробник одного з українських далекобійних дронів продемонстрував свої можливості та розповів про процес виробництва безпілотників.

Про це повідомляється в Мілітарному з посиланням на репортаж видання The Wall Street Journal.

фото: The Wall Street Journal

Що відомо про завод

У середині підприємства, розташованого на заході України, десятки робітників у захисному одязі займаються виготовленням елементів фюзеляжу майбутнього безпілотника.

Під час репортажу робітники продемонстрували процес формування обшивки літального апарату із скловолокна, а також виробництво механічних деталей.

За словами працівників, завод, що виробляє ударні дрони з дальністю польоту до 800 кілометрів, запрацював лише півроку тому.

П’ять місяців тому це приміщення було абсолютно порожнім“, – сказав один з працівників.

Читати також: Українські волонтери створюють з супутникових тарілок реалістичні муляжі мінометів

Що відомо про дрони

Наступним викликом для розробників стало масштабування виробництва дронів до рівня, що задовольняв би потреби Сил оборони. Наразі 75 осіб працюють на виробничій лінії, яка розпочинається з пресування скловолокна в матриці у формі крил, хвостової та носової частин.

Після 11 годин застигання в печі деталі збираються у невеликий літак із розмахом крил 2 метри. У фюзеляж на іншому заводі встановлюються двигун і вибухівка.

Завод може виготовляти 1-2 фюзеляжі на день. Щоб збільшити потужність, власник нещодавно придбав другу піч для полімеризації заготовок фюзеляжів. Планується розширення приміщення та найм ще 50 чоловік для роботи у дві зміни.

Паралельно підприємство продовжує розробляти іншу модель безпілотника з очікуваним радіусом польоту понад 1000 км.

Нагадаємо, що в Україні створюють жіночий підрозділ управління БПЛА.

Фото: The Wall Street Journal

Читати далі

Технології

Українські волонтери створюють з супутникових тарілок реалістичні муляжі мінометів

Опубліковано

Команда помічників капеланів Громадської організації “Військові капелани Києва” виготовляє реалістичні муляжі мінометів, використовуючи для цього старі супутникові тарілки. За їхніми словами, такі “Ghost Mortars” замовляють військові з метою вводити в оману ворожі дрони на передовій.

Про свою розробку вони повідомляють в соціальній мережі Х.

Про переробку

Для бази фейкового міномета використовуються супутникові тарілки. Виробники закликають надсилати їм непотрібні антени через службу “Нова пошта”. Стан антен не має значення, проте важливий їхній розмір – підходять лише тарілки з радіусом близько 90 см.

Читати також: “Укрпошта” показала тестування нового транспорту для листонош

За їхніми заявами, вони вже отримали 6 таких антен, а ще 5 знаходяться в дорозі.

“Ми отримали запит від військових. Ми робимо фальшиві міномети, щоб ввести в оману ворожі безпілотники на нульовій позначці. Ми ділимося цим, тому що ці міномети не можна буде відрізнити з висоти й, звісно, не буде інформації про їхнє місцеперебування. З міномета йде дим, майже як зі справжнього”, – відзначають волонтери.

Нагадаємо, що в Україні створюють жіночий підрозділ управління БПЛА.

Також ми повідомляли, що ЄС готується продовжити “транспортний безвіз” з Україною на ще 12 місяців.

Читати далі

Технології

“Укрпошта” показала тестування нового транспорту для листонош

Опубліковано

Ігор Смілянський, гендиректор компанії “Укрпошта”, повідомив про спільну розробку нового транспортного засобу для листонош, що був створений спільно з українським ветеранським бізнесом. Цей транспортний засіб вважається більш підходящим для перевезення посилок.

Про це він повідомляє в своєму Facebook.

фото: Ігор Смілянський

Чому потрібне оновлення

За висловами Смілянського, з ростом електронної комерції та розвитком доставлення лікарських засобів кількість газет та листів, які доставляють листоноші, зменшується, але зростає кількість посилок. Це призводить до меншої актуальності велосипеда для доставки.

фото: Ігор Смілянський

“Разом з українським виробником (ветеранський бізнес) розробили пілотну модель для листонош, яку теж починаємо тестувати. Все тестую особисто. Теж дякуємо їм за підтримку”, – пише гендиректор.

Читати також: В Київській області побудували баскетбольний майданчик на честь загиблого військового

Мобільний вагон

Він також показав проєкт мобільного вагончика “Укрпошти”, який може на меті швидко замінювати поштове відділення, якщо те постраждало від російських обстрілів. Прототип цього вагончика незабаром будуть тестувати в зоні конфлікту на сході України.

фото: Ігор Смілянський

Нагадаємо, що МОЗ затвердило перші клінічні протоколи з лікування бойових травм.

Також ми повідомляли, що в Україні розробили геопортал Чорнобильського біосферного заповідника: що відомо.

Фото: Ігор Смілянський

Читати далі