Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

ЗСУ знищили ворожу станцію виявлення дронів «Реп’яшок» (ВІДЕО)

Опубліковано

Сили оборони України знищили сучасну російську радіолокаційну станцію виявлення безпілотних літальних апаратів «Реп’яшок».

Про це повідомили в оперативному командуванні «Північ».

Зазначається, що розвідники 30 окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького виявили ворожий РЛС «Реп’яшок» і надали координати 45-й артилерійській бригаді.

«Точний постріл М777 – і ціль знищено!», — йдеться в повідомленні.

РЛС «Реп’яшок» перебуває на озброєнні в окупантів із 2022 року. За даними на січень-2023 росіяни виробили лише 11 таких станцій.

Читайте такожВи дійсно грантожери? А скільки заробляєте? Не вірю! 15 наївних запитань про гроші та громадські організації

Відзначимо, що 30-та окрема механізована бригада імені князя Костянтина Острозького — формування механізованих військ у складі Сухопутних військ ЗСУ. Під час війни на сході України бригада у 2014 році вела важкі бої. З 2018 року бригаді присвоїли назву князя Костянтина Острозького — полководця Великого князівства Литовського середніх віків.

Читайте також«Один тренінг з такмеду не навчить вас рятувати життя. А декілька – можуть», – начмед «Госпітальєрів» Дмитро Андрощук

45-та окрема артилерійська бригада – підрозділ Ракетних військ та артилерії Сухопутних військ Збройних сил України. Створений у 2014 р. у складі корпусу резерву. Місце тимчасового базування – Яворів Львівської області. З початком повномасштабної збройної агресії РФ 45 ОАБР приступила до виконання бойових завдань за призначенням в зоні активних бойових дій.

Нагадаємо, ЗСУ знищили ворожу гармату D30 поблизу Соледара.

Також ми розповідали, як снайперська пара Сил спецоперацій ЗСУ відпрацювала по противнику на напрямку, де ворог готував наступ.

Фото: facebook.com/kommander.nord.

Суспільство

Гарячі серця палять ворожі дрони: прикордонники влучно знищили ворожий БПЛА

Опубліковано

Під час чергової ворожої атаки БПЛА на Сумщині прикордонники збили ударний безпілотний літальний апарат типу «Shahed-131/136».

Про це повідомляє ДПСУ.

На одному з напрямків державного кордону мобільна вогнева група прикордонників акустично зафіксувала політ баражуючого боєприпасу типу «Shahed-131/136».

Охоронці кордону відкрили вогонь зі стрілецької зброї, в результаті влучання БПЛА вибухнув в повітрі.

Читайте також: Коли шість коліс — не зайві: у ПАР для спецпризначенців зібрали унікальний пікап

Після збиття дрона в нічному небі з’явилося вогняне серце, як символ хоробрих сердець українських захисників, які боронять свою Батьківщину.

Відео знищення ворожого БПЛА можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, національний музей Революції Гідності отримав європейську нагороду.

Фото: ДПСУ

Читати далі

Суспільство

Що носить Одеса? Морські мотиви, органічні матеріали та повітряні силуети від локальних брендів

Опубліковано

В Одесі розташований найбільший промтоварний ринок Європи. «7 кілометр» займає близько 170 гектарів та має понад 6 тисяч контейнерів і більше 1 200 павільйонів, де продають, зокрема, тканини. Одеські дизайнери досить часто заходять на ринок по тканини й фурнітуру — там великий вибір, і можна знайти щось особливе для своїх колекцій. А найголовніше — там найнижчі ціни, якщо брати гуртом. Саме ця особливість і стала причиною того, що в Одесі так багато локальних брендів, які пропонують одяг власного виробництва.

Та й загалом Одеса — це місце з творчим вайбом. Тут легко знайти натхнення та втілити найсміливіші ідеї в реальність. Як економічний центр Одеса приваблює туристів і місцевих, які обожнюють стильно виглядати. Тому ШоТам зробили підбірку брендів: деякі з них більш відомі, а інші тільки починають свій шлях. 

Бренд Pakhustova

Цей бренд в Одесі у 2015 році створила Вікторія Пактусова. Дизайнерка довгий час черпала натхнення у світі високої моди, працюючи в ритейлі. Вона мала можливість порівняти свої роботи з одягом відомих модельєрів. 

Жінка з дитинства шила одяг для ляльок, а потім втілила ці ідеї у своїй першій колекції. У The Kukla by Pakhtusova входять сукні babydoll, топи з баскою, блузи з пуфастими рукавами, А-силуети й об’ємні волани. 

Минулого літа шоуруму вдалося вийти на міжнародний ринок — магазини Pakhustova відкрили в Чорногорії і Таїланді (на острові Панган). Дизайнерка бренду створила колекцію, яка особливо підкреслює острівний настрій. Матеріали — натуральні тканини, деталі — ручна робота: в’язані крила ангелів, бешкетні банти. 

«У нас одяг, який точно можна носити кожен день. Наприклад, наша дизайнерка Вікуся робить сукні, щоб можна було носити і з кросівками, і з каблучком. У нас зручні пуховики (вся Україна їх полюбляє), зручні костюми, світшоти, худі. Весна-літо, осінь-зима. Блуза з батисту — це наша любов. Наш топ продажів минулого літа — сорочка + шорти з бавовни рожевого кольору», — розповідає засновниця бренду.

SKRIPKA

Люблять одесити й локальний бренд SKRIPKA. Його у 2018 році створила сімейна пара Льолі й Олександра Скрипченків. Філософія SKRIPKA полягає в тому, що справжня унікальність криється не в гучних логотипах чи кричущих принтах, а в якості матеріалу й оригінальності крою. Вони створюють одяг, в якому живеш вільно і з комфортом.

«Багато тканин з льону, з бавовни, віскози. У нас у кожній колекції є відображення легкої природної меланхолійності. Унікальність бренду в тому, що всі речі з минулих і з нових колекцій можуть ідеально поєднуватися. Людина, яка в нас купує восени у 2022 році, може прийти у 2024 році й купити собі щось, що ідеально підходить за відтінком, і так можна створювати капсули гардеробу. Новинки з’являються щотижня, іноді й 2 рази на тиждень — людина зайшла до нас у понеділок, а вже в п’ятницю буде щось нове», — ділиться директорка магазину Настя Омелян. 

Минулого літа бренд уперше представив чоловічу базову колекцію. 


«Нас просили про це жінки, мовляв, «моєму чоловікові нічого носити». Перше, що кажуть чоловіки: «Нам потрібна футболка та шорти». У нас великий вибір повсякденного зручного оверсайз одягу для чоловіків з трикотажу», — додає Настя.

Aisenberg

Місцеве виробництво одягу підтримує й Aisenberg. Команда спеціалізується на виробництві деніму. Магазин заснований в Одесі у 2016 році. Aisenberg використовує високоякісні матеріали та прагне зменшити шкідливий вплив на довкілля, обираючи більш екологічні методи виробництва.

Нещодавня колекція бренду натхненна красою рідної Одеси, зокрема, її морським портом і промисловими краєвидами. У цій колекції Aisenberg представив понад десяток нових моделей джинсів з нестандартним розташуванням кишень та асиметричними деталями. Наприклад, модель Li має прямий крій та ефектно зібрана на талії, що створює враження вільності й імітацію завищеної та трохи великої посадки. Джинси Stacy відображають неординарність підходу дизайнерів Aisenberg — з кишенею, яка начебто помилково пришита занадто високо. До нової колекції також увійшли асиметричні спідниці на ґудзиках та спідниці-шорти, виконані в актуальному ніжно-блакитному кольорі.

Цього сезону шоурум презентує також серію джинсів ICONS, кожна пара в якій втілює образ героїні-натхненниці — відомої української тенісистки Еліни Світоліної, яка народилася в Одесі. Ці джинси виконані в молочно-білому кольорі, ідеальному для тенісного корту, та мають високу посадку й декоративний виріз у формі тенісного м’ячика. Акцент — нашивка на задній кишені з мотивуючим текстом: «Головне — це твоя власна гра, а не позиції в рейтингу. Грай, ніби ніхто не бачить». 

WeAnnaBe

WeAnnaBe, заснований у 2014 році Анною Сокол, стильно втілює смарт-кежуал у жіночому одязі. Бренд орієнтований на сучасну та прогресивну жінку, пропонуючи не просто речі, а комплексні образи, які доповнюють індивідуальний стиль кожної клієнтки.

Анна Сокол та її команда створюють одяг, який ідеально підходить для різноманітних життєвих ситуацій. Наприклад, їхній трикотажний костюм можна легко адаптувати до різних випадків — від повсякденних прогулянок у спортивному взутті до елегантних вечерь на високих підборах. Матеріали, які використовують у виробництві — це твід, трикотаж, екошкіра та денім, що додає текстурності й виразності кожній моделі.

WeAnnaBe активно втілює принципи сталого розвитку у своїй модельній політиці. Виробництво одягу ведуть невеликими серіями, що базуються на реальному попиті — це допомагає мінімізувати відходи матеріалів. Залишки тканин переробляють на екологічні сумки, які слугують альтернативою одноразовим пакетам. Філософія бренду полягає в тому, що там створюють лише ті речі, які дизайнери носили б самі, тому це забезпечує високу практичність і багатофункціональність кожного виробу.

«У нас є бачення того, що треба сучасній та прогресивній дівчині, база, на якій ми будуємо свій бренд. Останнім часом жінки дуже змінилися, змінився їхній спосіб життя, і ми хочемо не просто йти в ногу з ними — ми намагаємось випереджати їх», — пише дизайнерка на своїй сторінці у Facebook.

KulKate Atelier

Простір KulKate Atelier зародився в Одесі у 2020 році. Це не просто бренд одягу, а втілення творчого бачення його засновниці, яка створює одяг з глибоким змістом. Кожен елемент колекції — чи то легка літня спідниця, чи подовжене бавовняне кімоно — «несе в собі частинку Божественного стану, покликаного нагадати про внутрішню гармонію та здатність залучати різноманітність і людські стани».

У новій літній колекції, яка уособлює невагомість і духовне піднесення, спідниці та кімоно виготовлені з органічної бавовни та льону, підкреслюючи стійкість і любов до природи, які є частиною філософії бренду. Засновниця на своїй сторінці в Instagram ділиться, що її надихає тільки те, що приносить задоволення та віру в створюване, а концепція колекції ґрунтується на принципах творення та дарування, аби поширювати любов через жіночу та чоловічу моду.

На сторінці KulKate Atelier активно ділиться новинками, що відображають унікальний стиль і підхід до моди. Філософія бренду пронизує кожну колекцію та кожне повідомлення, спрямоване на те, щоб надихати та ділитися красою з навколишнім світом.

Коли в Україні зачинилися відомі магазини одягу, як-от Zara чи H&M, одесити не засмутилися. Вони залюбки підтримують чесний український бізнес, бо цей одяг часто якісніший, а в ціну не закладені витрати на імпорт і транспортування з Європи тощо. Також немає переплати за відомий бренд та ім’я. Тому ціни на одяг дійсно приємні для українського споживача. 

Читати далі

Суспільство

У Дії можна подати заяву у Міжнародний реєстр збитків: як це зробити

Опубліковано

Відтепер у Дії можна подати заяву у Міжнародний реєстр збитків, якщо ваше майно постраждало від російської агресії і є наявний акт про обстеження від місцевої влади про зруйноване або пошкоджене житло.

Про це повідомляє Дія.

У Дії зазначають, що важливо, щоб кожен Акт про обстеження від місцевої влади потрапив до Реєстру. Так спільними зусиллями ми зафіксуємо реальні масштаби шкоди від російської агресії й пришвидшимо запуск компенсаційного механізму.

Читайте також: В Україні для підприємців оголосили грант для відновлення та реконструкції: як взяти участь

Покрокову інструкцію можна дізнатися за посиланням.

“Працюємо над розширенням Реєстру. Скоро всі власники зруйнованого чи пошкодженого житла по всій території України зможуть подати заяву в міжнародний Реєстр збитків у Дії”, – зауважили у Дії.

Нагадаємо, раніше ми пояснювали, як скористатися мультишерингом документів у застосунку «Дія».

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство1 тиждень тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство3 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство1 місяць тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

Суспільство1 місяць тому

«Без цього бренду не було б мене». Як соціальний бізнес Ohra Home об’єднує матерів дітей з інвалідністю

У житті Юлії Бігун багато різних сфер: сім’я, робота в проєкті з гуманітарного розмінування України,...

РЕКЛАМА: