Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

У Полтавському дендропарку проклали асфальтну доріжку над ставком і встановили лави

Опубліковано

У Дендропарку завершилися роботи по вкладанню асфальтної доріжки над ставком. Також підрядник встановив 8 лав.

Про це пише poltava.to.

Зазначається, що в сонячний та вихідний день листопада відвідувачі Полтавського дендропарку змогли спуститися з центрального входу до першого ставка новою асфальтною доріжкою. Ці роботи виконало ТОВ «ШРБУ-8».

Підрядна організація проклала близько 350-400 метрів асфальтової доріжки та встановила 8 лавок вздовж двох берегів ставка. Тепер ця частина парку виглядає доглянутою та затишною.

Читайте такожУ львівському парку облаштують велосипедну інфраструктуру

Довідка

Полтавський міський парк — дендропарк, парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення в Україні. Розташований у північній частині міста Полтави. Закладений у 1962 році.

Особливість парку — його рельєф: багато видових майданчиків, з яких відкриваються цікаві перспективи, світлі галявини. Основною магістраллю є стежка, що починається від входу з боку вул. Яківчанської, проходить по західній балці, через долину на схід і закінчується при вході зі сторони вулиці Лугової. Усі видові майданчики, каскад ставків, система галявин, групи декоративних рослин концентруються на цій лінії. При розбудові парку враховувалася вже існуюча мережа стежок, що дало свої позитивні наслідки. Дороги грейдувалися, але потім їм давали можливість заростати, що створювало природний вигляд.

Парк багатий джерелами, по усіх балках течуть річечки. Розкішний килим різнотрав’я в поєднанні з водою, заростями очерету, деревами різної форми і кольору, створюють незабутній ефект.

По дну західної балки проходить головна стежка вздовж верхнього ставка, а за його греблею відкривається краєвид на копанку і другий ставок. Стежка проходить через широкі, відкриті луки.

Нагадаємо, на Прикарпатському веломаршруті встановили альтанки для двоколісних.

Фото: poltava.to.

Суспільство

Ветерани можуть безкоштовно здобути нову професію

Опубліковано

Ветерани можуть безкоштовно здобути нову професію. Для багатьох учасників бойових дій адаптація до мирного життя є складним завданням. Однак, наявність досвіду, внутрішньої сили і бажання допомагати іншим може стати надзвичайно цінними у сфері соціальної роботи.

Згідно з повідомленням, Мінсоцполітики встановило безкоштовні курси для перепідготовки ветеранів на соціальних працівників у Державній службі центрів зайнятості.

Ця ініціатива дозволить ветеранам, ветеранкам та членам їхніх родин, які шукають нові можливості на ринку праці, отримати нову спеціальність та продовжити служити суспільству.

Читайте також: Дія.Освіта випустила серіал про те, як взаємодіяти з військовими та ветеранами

Заступниця міністра соціальної політики, Уляна Токарєва, підкреслила, що цей крок важливий не лише для підтримки ветеранів, але і для забезпечення громад спеціалістами, які можуть надавати ефективну соціальну допомогу.

Спеціалісти соціальної сфери допомагають вирішувати різноманітні питання, починаючи від програм зайнятості та фінансової підтримки, і закінчуючи безоплатною практичною допомогою та медичним обслуговуванням. Проте, їхня роль ще й полягає в тому, щоб стати опорою та розуміти потреби кожного клієнта індивідуально.

«Коли ветеран чи ветеранка повертаються в цивільне життя, вони стикаються з реальністю і мають зрозуміти, як їм рухатися далі. Якраз соціальні послуги стануть у пригоді. Саме тому – достатня кількість добре підготовлених та емпатійних соціальних працівників у громадах – це крок до успішної адаптації учасників бойових дій до мирного життя» – сказала заступниця міністра.

Навчання на курсах передбачає отримання не лише необхідних теоретичних знань, а й практичний досвід, що дозволить випускникам навчальних програм відчути себе впевнено у своїх нових професійних ролях.

Нагадаємо, військові будуть отримувати більше відпускних днів.

Фото: Мілітарний

Читати далі

Суспільство

На Київщині знайшли найбільшу популяцію рідкої сон-трави з Червоної книги

Опубліковано

У Київській області було виявлено одну з найбільших популяцій сон-трави. Ці рідкісні квіти процвітають поруч з містом Обухів.

Про це у Facebook повідомляє Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ).

фото: КЕКЦ

Про цвітіння

Зазначається, що під Обуховом виявили найбільшу у регіоні популяцію сон-трави (сон чорніючий). Ця рослина занесена до Червоної книги України і є дуже рідкісною. Він росте на степових схилах чи старих соснових лісах. У лісах його знищують рубки, а в степу – оранка.

фото: КЕКЦ

Читати також: Естонський депутат, який збірає гроші на ЗСУ, доїхав на велосипеді до Києва

“Ця популяція сну виявилася найбільшою в Київській області, ми нарахували там близько 1000 рослин сну. Для порівняння, вже 30 рослин сну, що ростуть в одному місці, вважається значною популяцією для того, щоб брати її під охорону”, – йдеться у повідомленні.

У КЕКЦ поінформували, що для охорони цієї популяції сон-трави екологи створюватимуть пам’ятку природи.

Нагадаємо, що Дія.Освіта випустила серіал про те, як взаємодіяти з військовими та ветеранами.

Фото: КЕКЦ

Читати далі

Суспільство

Естонський депутат, який збірає гроші на ЗСУ, доїхав на велосипеді до Києва

Опубліковано

Депутат з Естонії Крісто Енн Вага, який збирає кошти для ЗСУ, прибув до Києва на велосипеді.

Про це він повідомив в соц.мережі Х.

фото: Крісто Енн Вага

“Я зробив це! Проїхав на велосипеді від Таллінна до Києва, щоб показати, що війна триває лише на відстані велопрогулянки, і висловити підтримку захисникам. Тож зосередьмося на тому, щоб допомогти Україні виграти цю війну та перемогти терористичну росію”, – написав він.

Читати також: У Дніпрі в закладах середньої освіти побудують три протирадіаційних укриття

Мета його поїздки – зібрати 50 тисяч євро на потреби Сил оборони України разом з інтернет-спільнотою NAFO, яка підтримує нашу країну та протистоїть російській пропаганді. Для цього була створена окрема сторінка, на якій збирають пожертви. Зі зібраних коштів планують закупити машини та FPV-дрони для військових.

Нагадаємо, що українські музиканти виступатимуть на фестивалі Sziget в Будапешті: хто саме.

Також ми повідомляли, що Укрпошта випускає нову марку, присвячену очищенню Чорного моря від російських кораблів.

Фото: Крісто Енн Вага

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство3 дні тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство3 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство4 тижні тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

Суспільство4 тижні тому

«Без цього бренду не було б мене». Як соціальний бізнес Ohra Home об’єднує матерів дітей з інвалідністю

У житті Юлії Бігун багато різних сфер: сім’я, робота в проєкті з гуманітарного розмінування України,...

РЕКЛАМА: