Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

ШоТам святкує 4 роки. Що ви знаєте про єдине позитивне медіа України? (ТЕСТ)

За підтримки Добродіїв

Опубліковано

Сьогодні, 25 жовтня, ШоТам виповнюється рівно 4 роки! І вже 4 роки ми робимо добрі новини, відео про українські бізнеси та громадські ініціативи, про героїв та героїнь. Пишемо статті, збираємо історії та боремося за все українське. Як добре ви знаєте історію нашого медіа? Пропонуємо перевірити у святковому тесті. А ми побігли й далі збирати хороші новини.

Де народилася назва нашого видання?

Правильно! Неправильно!

Назву для ШоТам, як і багато класних ідей, вигадали під час розмов на кухні. Ми хотіли зробити медіа для максимально широкого кола читачів. Побачили, що багато українців розмовляють суржиком, так і з’явився ШоТам – просте слово, яке знайоме всім. «ШоТам? А там у нас позитив».

Скільки людей в команді ШоТам?

Правильно! Неправильно!

Наразі в команді ШоТам 18 людей, а на фото – частина команди, яка мешкає в Києві. Позитивні новини для вас створюють шотамівці зі Львова, Одеси, Ужгорода і навіть Албанії!

Звідки ШоТам бере кошти на існування?

Правильно! Неправильно!

ШоТам – повністю незалежне видання. Ми не співпрацюємо з політичними силами чи олігархами та не жертвуємо довірою читачів заради грошей. Перші три роки діяльності ШоТам існував за підтримки Української ініціативи зміцнення громадської довіри (UCBI). А рік тому наша команда вийшла у вільне плавання як незалежне медіа. Ми існуємо завдяки нашим Добродіям та Добродійкам, нативним проєктам та грантовим фінансуванням. Однак наша мета – збільшити відсоток читацької підтримки до 100%.

Окей, а як звати засновників нашого медіа?

Правильно! Неправильно!

ШоТам заснували Сергій Колесніков та Артем Іпатов. І саме вони створювали перший контент: Сергій писав статті, а Артем монтував відео.

А знаєте, де спочатку працювала команда ШоТам?

Правильно! Неправильно!

Спочатку, коли редакція складалася лише з Артема та Сергія, на офіс не вистачало фінансування. Тому перші місяці засновникам ШоТам довелося працювали в приміщенні пекарні. І так, поруч був магазин пива на розлив. А ще в цій кімнатці було дуже холодно, та саме там народилися перші відео та тексти.

Що з'явилося першим: курка чи яйце? Де ми стартували?

Правильно! Неправильно!

ШоТам стартував у фейсбуці. І лише через пів року у нас з'явився сайт.

А з чого саме ми почали?

Правильно! Неправильно!

ШоТам починав з роликів: це були анімаційні експлейнери. Зараз мільйонні перегляди збирають кепшн-відео, але ми досі любимо анімацію та працюємо з нею.

Про кого ми розповідали в першому відео?

Правильно! Неправильно!

Усі ці історії ми справді вже розповіли. Але вперше команда ШоТам зробила відео саме про Василя Рижука, який засаджував узбіччя волинських доріг. Ролик розлетівся мережею, і це неабияк надихнуло нас.

Хм, непогано. А вгадайте, скільки всього відео ми випустили за 4 роки

Правильно! Неправильно!

За чотири роки команда ШоТам зробила понад 2500 відео про успіхи українців, волонтерські ініціативи, крафтовий бізнес та ветеранські справи. І знайте, ми цінуємо кожен ваш коментар, кожне поширення та кожну вподобайку!

Level up! Як думаєте, скільки новин та статей ми встигли написати за цей час?

Правильно! Неправильно!

Чотири роки – це немало, але ж ми робимо не лише класні відео! За цей час наша команда встигла випустити понад 19 тисяч новин та 830 лонгрідів. Упс, здається ці цифри щойно зросли.

ШоТам виповнилося 4 роки! Який подарунок буде для нас найкращим?

Правильно! Неправильно!

У наш День народження ми не просимо ані подарунків, ані тортиків. Найкращим подарунком для нас стане ваша підтримка. А підтримати ШоТам можна в декілька способів. Наприклад, надіслати нам інформацію про класного українця – бізнесмена, громадського діяча чи героя. Ми будемо вдячні за кожне таке повідомлення! Також ви можете стати нашим Добродієм чи Добродійкою – підписником, який щомісячно підтримує нас фінансово.

ШоТам святкує 4 роки
Дослідник(-ця) ШоТам
Схоже, ви полюбляєте читати ШоТам і навіть знаєте певні факти з життя нашої команди. Були помилки? Це не проблема! Залишайтеся разом із нами, підтримуйте ШоТам та ставайте Добродієм чи Добродійкою проєкту. А ми розповімо ще багато класних історій. ❤️
Гуру ШоТам
Вау! Ваші знання про нашу команду вражають! Ще трохи, і ми б подумали, що тест проходив хтось із редакції. Хоча... Сергію, зізнавайся, це ти? А якщо серйозно, ми вражені вашим результатом і дякуємо, що знайшли в своєму серці місце для ШоТам. Давайте ставати ще ближчими! Долучайтеся до спільноти Добродіїв нашого видання!
Ви або котик, або хтось з команди ШоТам!
Нічого собі, жодної помилки! Не всі члени нашої команди пройшли цей тест без помилок, а вам вдалося! Напевно, ви вже давно читаєте ШоТам та знаєте абсолютно всю нашу історію. Можливо, ви ще й приєдналися до спільноти Добродіїв? Якщо ні — долучайтеся! У нас попереду ще багато цікавого та позитивного! ❤️
Новачок ШоТам
Схоже, ви лише нещодавно дізналися про ШоТам. Але нічого страшного! Ми завжди раді новим читачам та знайомствам. Те, що ми розповіли в тесті, - лише маленька частина історії нашого медіа. Приєднуйтеся до спільноти Добродіїв та ставайте частиною ШоТам ❤️

Поділіться своїми результатами:

Ми працюємо завдяки Добродіям та Добродійкам ШоТам – нашим читачам, які підтримують нас фінансово на щомісячній або одноразовій основі. Завдяки їхній підтримці ми можемо:
• безкоштовно рекламувати малий український бізнес;
• допомагати важливим громадським та волонтерським проєктам шукати однодумців;
• розповідати історії успіху простих українців.
Добродії мають можливість обирати теми матеріалів, які вони проспонсорували. А ми регулярно звітуємо перед ними про витрачені кошти. Хочеш більше позитивних змін в нашому суспільстві? Ставай добродієм ШоТам і допомагай нам підтримувати змінотворців!

Суспільство

Латвія оголосила про новий пакет військової допомоги для України: що до нього ввійде

Опубліковано

Уряд Латвії схвалив передачу Україні нового пакету озброєння. До нього ввійдуть, зокрема, зенітні установки та безпілотники.

Про це заявила прем’єр-міністерка країни Евіка Сіліня в соцмережах.

Так, офіційна Рига передасть на потреби Сил оборони зенітні установки NBS (імовірно — Mantis) і тактичні безпілотні системи спостереження. За словами посадовиці, це допоможе Україні «покращити як протиповітряну оборону, так і розвідувальні можливості».

Читайте також: Дружина військового напекла та передала більше 3 тонн випічки на фронт

Кожною поставкою ми показуємо нашу підтримку народові України в боротьбі проти росії, яка є найбільшою загрозою для миру та безпеки у світі. Латвія виділяє 0,25% свого ВВП на рік на військову допомогу Україні. Ми продовжимо підтримувати Україну як на двосторонньому рівні, так і разом із нашими союзниками», — підкреслила прем’єрка Латвії.

Нагадаємо, Мінветеранів анонсувало запуск Е-посвідчення для ветеранів у “Дії”.

Фото: Мілітарний

Читати далі

Суспільство

144 мільйони за 7 днів: як українці купували облігації у “Дії”

Опубліковано

Українці за сім днів у застосунку “Дія” купили облігацій на 144 мільйони гривень. Облігації у застосунку “Дія” з’явилися тиждень тому під назвою “Бахчисарай” та “Макіївка”.

Про це повідомляє “Дія”.

“Підтримуйте країну, Сили оборони, задавайте тренди, а ще — обирайте назву для наступної військової облігації в Дії. Перейдіть у Твіттер Дії і напишіть назву міста, яким назвати наступну військову облігацію у Дії”, – повідомили у Дії.

Військові облігації в Дії названі на честь окупованих рідних міст. Загалом зараз доступні цінні папери:

  • Бахчисарай;
  • Керч;
  • Джанкой;
  • Євпаторія;
  • Макіївка;
  • Сімферополь;
  • Асканія Нова;
  • Ялта;
  • Залізний Порт;
  • Нова Каховка.

Читайте також: 10 благодійних ініціатив, які будуть корисними для жителів Харкова та області

Що таке облігації

Облігації — це цінні папери, які випускає держава. Як працює система:

  1. Ви купуєте облігації;
  2. Держава користується грошима;
  3. Повертає вам їх у визначений день із гарантованим прибутком.

Так українці вже придбали 4+ мільйона облігацій, а з уже виплачених заробили 94+ млн гривень. Гроші, які ви вкладаєте, працюють – вони перетворюються на амуніцію, техніку, медикаменти, зарплати медикам та військовим. Потреби фронту зростають – наша підтримка теж має рости.

Нагадаємо, Михайло Федоров повідомив, що військові облігації — це цінні папери й дієвий спосіб підтримати українську економіку та армію.

Фото: Дія

Читати далі

Суспільство

Литва планує спорудити школи-бомбосховища у 6 областях України

Опубліковано

Литовці планують побудувати нові школи-бомбосховища в 6 областях України — на Херсонщині, Одещині, Донеччині, Запоріжжі, Миколаївщині, Сумщині та Чернігівщині. Саме завдяки цій ініціативі відбудеться побудова нових шкіл-укриттів. За його словами, окрім 6 областей ще один такий об’єкт можуть спорудити на Харківщині.

Про це заявив голова литовської програми з відбудови України Co-create Future of Ukraine Артурас Жарновскіс в інтерв’ю «Укрінформу».

«У чому ідея? У деяких українських регіонах діти через повномасштабну війну не можуть ходити до шкіл. Це величезна проблема. А якщо пригадати ще й попередні ковідні обмеження, то виходить, що це вже четвертий шкільний рік, коли діти не ходять до шкіл», — каже Жарновскіс.

Читайте також: У столиці реставрують памʼятка архітектури «Літаюча тарілка»: вона збереже свою автентичність

За його словами, будівництво таких шкіл відбуватиметься «з нуля» — тобто в тих місцях, де раніше не було укриттів. У нових закладах передбачать і антирадіаційний захист.

«Вкотре повторюся: наша мета, аби діти могли повернутися до освітнього процесу з безпосереднім спілкуванням одне з одним і з учителями. А в інших умовах такі приміщення-бомбосховища можна буде використовувати по-різному: для спортивних, культурних занять, будь-якого дозвілля в позаурочний час», — запевняє литовський посадовець.

Жарновскіс також запевнив, що будівництво шкіл-бомбосховищ в Україні зможуть закінчити до кінця 2024 року.

Нагадаємо, раніше ми пояснювали, як стати оператором БПЛА.

Фото: Укрінформ

Читати далі