Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

SoftServe та Львівський університет запускають бакалаврські програми, що дозволять поєднати навчання і роботу

Опубліковано

Компанія SoftServe спільно з Львівським національним університетом імені Івана Франка запускають програми з дуальною формою навчання, в межах яких студенти навчатимуться та працюватимуть одночасно.

Про це ШоТам повідомили у пресслужбі компанії.

Зазначається, що 69,5% студентів ЛНУ імені І. Франка почали працювати ще під час навчання, з них – 26,4% почали працювати на третьому курсі, а 21,5% – на другому. Такі дані опитування випускників, які університет проводив у 2020 році.

Серед найпопулярніших причин, які мотивують студентів шукати роботу під час навчання – можливість здобути максимум практичних знань та прагнення фінансової незалежності. SoftServe, найбільший ІТ-роботодавець країни та один з найстаріших освітніх закладів ЛНУ ім.І.Франка поєднують свою експертизу для того, аби надати студентам можливість не обирати між університетом та роботою.

Особливості спільних програм SoftServe та ЛНУ імені Івана Франка

Поглиблене навчання протягом 1 та 2 курсу. 25-50% від усіх навчальних дисциплін для 1 та 2 курсу дуальних програм – оновлені ІТ-спеціалістами SoftServe спільно з виклалачами університету. Студенти матимуть нагоду вивчати найактуальніші технології, широкий спектр мов програмування, розвивати свої soft skills, навчатись працювати в командах та презентувати власні ідеї.

Протягом 1 та 2 курсу на дуальних програмах також проводитимуть мотиваційні лекції, воркшопи та презентації технологій та ІТ-професій, аби студенти могли краще ознайомитись та обрати для себе майбутню спеціалізацію. Лекції проводитимуть досвідчені експерти SoftServe – від програмістів, бізнес-аналітиків, проджект менеджерів до керівників технічних команд та відділів.

Читайте також«‎Індекс допомагає молоді бути почутою»‎. Як завдяки опитуванню змінюються українські міста

Навчання в компанії протягом 3 та 4 курсу. Протягом 3 та 4 курсу, теоретична частина навчання відбуватиметься в університеті, а практична частина – у компанії. Кількість оновлених навчальних дисциплін – 50-70%. Усі лабораторні роботи та семінари трансформуються у роботу над реальними проектами в SoftServe. Студенти не лише працюватимуть пліч-о-пліч з ІТ-спеціалістами, а також оцінюватимуться на рівні з працівниками компанії. Оцінки результативності роботи студентів передаватимуться університету.

Кожен студент може обрати для себе додаткові технічні курси від експертів компанії, аби поглибити свої знання мов програмування та інструментів їх застосування. Якщо на 1-2 курсах студенти обирають свою майбутню професію, то протягом 3-4 курсів поглиблюють свою експертизу та професійність. За успішного навчання, випускник бакалаврської дуальної програми – ІТ-спеціаліст рівня middle.

Як потрапити на спільні програми SoftServe та ЛНУ імені І. Франка?

У вересні навчання дуального формату розпочнеться на двох факультетах ЛНУ ім.І.Франка – Факультет електроніки та комп’ютерних технологій (програма Computer Science) і Факультет прикладної математики (програма Computer Science). Набір на програми розпочнеться 14 липня і триватиме до 23 липня, програми з унікальною формою навчання – доступні для кожного.

Деталі щодо вступу на програми – за цими посиланнями:

Про партнерів

SoftServe — найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить до переліку найбільших сервісних ІТ-компаній України. Близько 10 000 співробітників працюють у 38 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сингапуру. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри компанії знаходяться у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Софії (Болгарія) та Вроцлаві, Білостоку, Глівіце та Варшаві (Польща). 

Компанія працює над понад 900 активними проектами для клієнтів у країнах Північної Америки, ЄС, та Азії. Клієнтами SoftServe є такі компанії як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та ін. SoftServe є партнером Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure та інших великих технологічних компаній.

Львівський національний університет імені Івана Франка – навчальний заклад з 360 річною історією, потужними науковими школами та сучасними освітніми програмами. Університет має IV рівень акредитації Міністерства освіти і науки України, у ньому готують фахівців за 275 освітніми програмами. Сьогодні у Львівському університеті навчаються понад 23 тис. студентів. Освітній процес забезпечують викладачі 134 кафедр 19-ти факультетів та Педагогічного фахового коледжу.

Нагадаємо, Prometheus запустив безкоштовні онлайн-курси Гарварда.

Як ми повідомляли раніше, ЄС і ПРООН запускають серію онлайн-курсів для ОСББ

Суспільство

Коргі Лакі з України став моделлю для пам’ятника королеві Єлизаветі II в Англії

Опубліковано

Українець по імені Коргі Лакі відзначився як одна з моделей для пам’ятника королеві Єлизаветі II, який недавно було відкрито у британському графстві Ратленд.

Про це повідомляє BBC Україна.

Фото: Getty Images

Про памʼятник

Бронзовий пам’ятник, який встановили поруч з бібліотекою в Окемі, став центром уваги під час офіційного святкування дня народження королеви, на яке зібралося чимало людей. Художник Хайвел Претлі зобразив королеву, оточену трьома коргі – її улюбленцями.

За інформацією ВВС Україна, однією з моделей для королівських собак став пес українки Антоніни Кириленко.

Читати також: Резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає

Коргі Лакі

Одного дня чоловік Антоніни вирішив взяти собаку по кличці Лакі із собою на роботу, прогулятися через парк. Там їх зустрів скульптор Хайвел Претлі. Лакі став моделлю для постаменту пам’ятника, ставши прототипом для коргі, який стоїть на задніх лапах.

Фото: Антоніна Кириленко

Скульптор уважно вивчив поведінку та особливості песика, грався з ним і зробив багато фото, щоб якомога точніше відтворити його у скульптурі. Родина Лакі була постійно на зв’язку з митцем та бачила весь процес створення монумента: від маленької глиняної скульптури – до відлиття бронзової статуї. Результат, за словами Антоніни, перевершив усі їхні очікування.

Нагадаємо, що в Києві покажуть фотовиставку про знищену росією українську культурну спадщину.

Фото: Getty Images

Читати далі

Суспільство

В Київ Цифровому запустили опитування щодо перейменування вулиць

Опубліковано

Голосування щодо перейменування 19 топонімів у застосунку “Київ Цифровий” триватиме до 12 травня.

Про це повідомляє Київська міська рада.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, важливо почути думку мешканців столиці перед тим, як депутатський корпус Київської міської ради прийме рішення про перейменування цих міських об’єктів.

Варіанти змін

Пропозиція змінити назву площі між вулицями Січеславською та Кирпи на честь Північноатлантичного альянсу внесена. Крім того, киянам запропоновано обрати нові назви для вулиць Тургенєва, Пушкіна, Брюсова, Боткіна, Крилова, Нахімова, Достоєвського, Єсеніна, Ковалевської, Чаадаєва та Заслонова.

Читати також: Резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає

Також, пропонується перейменувати вулицю Станіславського на вулицю Богдана Ступки. Представники театру імені Івана Франка зауважують, що саме на цій вулиці проживав Ступка і працював у театрі протягом понад 30 років. Вони вважають, що це буде відповідним і символічним кроком для всього театрального мистецтва, якщо ця вулиця отримає ім’я великого українського актора.

Користувачі застосунку “Київ Цифровий” можуть обрати варіант, який, на їхню думку, є найбільш доцільним для перейменування конкретного топоніма. Для участі в голосуванні потрібно перейти до розділу “Електронна демократія”, обрати “Опитування”, переглянути перелік назв та проголосувати.

Як проголосувати

Для того, щоб проголосувати в додатку “Київ Цифровий”:

  • обирайте “Електронна демократія” ⟶ “Опитування”;
  • переглядайте перелік назв і натискайте “Проголосувати”.

Нагадаємо, що виробники дронів можуть отримати гранти на 80% від вартості проєкту.

Також ми повідомляли, що демо гри Threads of War про звільнення України від окупантів вже доступне на платформі Steam.

Фото: Київ Цифровий

Читати далі

Суспільство

В Києві покажуть фотовиставку про знищену росією українську культурну спадщину

Опубліковано

Четвертого травня в столиці буде представлена фотовиставка, на якій буде представлено фотографії, зроблені 65 журналістами, які зафіксували воєнні злочини РФ щодо культурної спадщини України.

Про це повідомляє Інститут масової інформацію.

Про акцію

Інститут масової інформації (ІМІ) та UNESCO звернулися до українських журналістів, репортерів і фотографів з проханням задокументувати наслідки шкоди, яку російська агресія завдала церквам, театрам, бібліотекам та культурним діячам.

Виставка об’єднала роботи 65 фотожурналістів. Через об’єктиви їхніх камер ми бачимо пошкоджені фасади церков, розбите скло культурних центрів, обвалені стелі театрів та попелом засипані бібліотеки. Саме вони зафіксували роботу художників, перформерів, культурних діячів і волонтерів, які продовжують працювати в умовах війни.

Читати також: В Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження

Як потрапити на виставку?

Виставка працюватиме в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків з 4 травня до 19 травня включно.

Адреса: вулиця Терещенківська, 15. 

Час роботи: з 10:30 до 17:00, четвер з 12:00 до 19:30 (понеділок, вівторок – вихідні).

Вхід вільний.

Проєкт реалізує Інститут масової інформації за фінансової підтримки UNESCO Heritage Emergency Fund та народу Японії.

Нагадаємо, що в Харкові стартував кінофестиваль, присвячений музиці та культурі.

Також ми повідомляли, що в Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження.

Фото: Валентин Кузан

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство3 дні тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство3 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство4 тижні тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

Суспільство4 тижні тому

«Без цього бренду не було б мене». Як соціальний бізнес Ohra Home об’єднує матерів дітей з інвалідністю

У житті Юлії Бігун багато різних сфер: сім’я, робота в проєкті з гуманітарного розмінування України,...

РЕКЛАМА: