Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Яскравий карантин. Шість магазинів, де можна купити захисні маски зі шкіри та блискіток

Опубліковано

Хто б міг подумати ще півроку тому, що в березні все, чого більшість українців буде найбільше прагнути – це купити захисні маски по адекватній ціні. 

Звичайних медичних масок все ще не знайти в українських аптеках – все давно розкупили через пандемію коронавірусу. Але багато ательє та онлайн-магазинів швидко зметикували, що з безпеки можна зробити новий тренд – і шиють багаторазові альтернативи одноразовим маскам. 

Маска з вашим власним принтом, з блискучої тканини, або навіть шкіряна – трохи схожа на ту, яку носив один з найвідоміших злодіїв кінематографу. Все це можна купити в інстаграмі за ціну до 100 гривень. Недешево, але після захисних засобів за космічними цінами в аптеках ми з вами до такого готові. 

Довідка. У МОЗ зазначають, що маски – одноразові чи багаторазові, є ефективним засобом профілактики проти коронавірусу в комплексі з іншими заходами: миттям рук, застосуванням антисептиків для дезінфекції та укріпленням імунної системи.

Носять будь-які маски у випадку епідемій не більше двох годин. Багаторазову маску після використання необхідно випрати і попрасувати, або обробити спиртовим розчином, більше ніж 60 градусів.

Дизайн-агенція “Кольорова”. Змоделюйте свою маску власноруч

В Інстаграм дизайн-агенція з Рівного продає маски двох кольорів: білого та чорного. Вони виготовлені з натуральної бавовни і багаторазові. Такі, пише дизайн-агенція, можна прати і прасувати. Але головна їх особливість: ви самі вирішуєте, яке зображення на них нанести. 

“Чорні маски краще підходять для однотонних зображень, написів і логотипів. Можна вибрати будь-який колір, нанести об’єкт сріблом чи золотом. На білі можна наносити навіть фото. Кольори на них яскраві і насичені”, – радять в дизайн-агенції.

Ціна варіюватиметься в залежності від зображення. Коштуватиме така до 100 гривень. 

У криворізькому магазині можна купити маску майже як у Ганнібала Лектера

Раніше – до пандемії коронавірусу – одягаючи захисну маску, кожен вкладав у це особливий сенс, кажуть у магазині Сherryladiesshop. Хтось прагнув зробити образ більш брутальним, хтось такими чином звертав увагу на проблеми екології. 

Чому ви зацікавлено придивляєтесь саме до цієї шкіряної маски з усієї нашої підбірки? Може, збираєтесь жартувати над рідними, промовляючи вже заїжджену цитату з “Мовчання ягнят”: “Я з’їв його печінку з бобами і келихом відмінного к’янті”? 

Ця маска коштуватиме вам найдорожче з усієї підбірки: за шкіряний каркас і 10 одноразових захисних масок доведеться заплатити 650 гривень. 

“Навіщо брати маску-каркас для захисної маски?” – спитаєте ви. “Маска щільно тримається на обличчі; це подвійний бар’єр від вірусів; і, звісно, це можливість підкреслити ваш унікальний образ” – відповідають вам в Сherryladiesshop.

Гламурні маски з натурального хлопку

Здається, сторінка в Інстаграмі mask_for.me робилась спеціально під дефіцит медичних масок у країні та шалений попит українців на них. Перша публікація була зроблена два дні тому, але у сторінці вже 48 підписників і багато реакції на фотою 

Тут в продажу знайдете чоловічі, жіночі та дитячі маски. 

Багаторазові і виготовлені з двох шарів 100% бавовни, маски, як пишуть в  mask_for.me, мають щільність в сумі 240 г/м2. Тоді як стандартна марлева маска з чотирьох шарів – 120 г/м2. 

Саме тут ви можете купити маски з блискучої тканини чорного та золотого кольорів. Вартість однієї такої – 75 гривень. А доставити обіцяють Новою поштою за 1-2 дні.

Маски ручної роботи now.ind. Поки за передзамовленням.

На сторінці now.ind зазвичай продаються баффи (їх ще називають балаклавами), горловики та теплі снуди (хомути). 

Тепер handmade-майстриня Олександра, пошивши за трьома різними викрійками захисні маски, обрала найзручнішу модель з них усіх. Збирається продавати захисні маски ручної роботи по 99 гривень. А робитиме їх з 3-х шарів стовідсоткової бавовни. 

Поки що маски доступні за передзамовленням, але перший екземпляр вже можна подивитись на фото – це особиста маска майстрині. ⠀

Дизайнерські і з квіточками. Маски від бренду дитячого одягу Maya-MI 

Maya-MI – український бренд святкового одягу для дівчаток. З 17 березня вся мережа магазинів пішла на карантин,  і сконцентрувалась на online-замовленнях.

На карантині у Maya-MI почали шити два види бавовняних масок для обличчя:

  • Зі складками, 3 шари щільної тканини.
  • З кишенькою, куди можливо вкласти додатковий шар з марлі чи бинту.

“Є з чого шити і на чому. Головне, аби всі були здорові”, – пояснюють Maya-MI своє рішення змінити кваліфікацію на період карантину .

Є аж вісім кольорів масок на вибір. Маска без декору коштує  99 грн, з декором ручної роботи – 149 грн.

Останній варіант у нашій підбірці – для панікерів

Якщо вас дістало сидіння вдома на карантині, лякають вигуки в гучномовець “Дотримуйтеся безпеки, використовуйте засоби захисту” за вікном, ми маємо для вас варіант хардкор. Принаймні, за своїм зовнішнім виглядом. Тільки-но подивіться на цей респіратор, ви ж виглядатимете справжнім сталкером в цьому буремному світі інфекцій та економічних криз!

Респіратор класу фільтрації FFP3 теоретично очищає до 99% домішок в повітрі, а ще захищає органи дихання від дрібнодисперсних твердих і рідких аерозолів – неочікуваного чиху сусіда, іншими словами. 

Їх зазвичай застосовуються при роботі з токсичним та радіоактивним пилом, азбестом, також для захисту від бактерій і вірусів.

Коштує такий 220 гривень, у комплекті до нього отримаєте змінний вугільний фільтр. 

Суспільство

alyona alyona & Jerry Heil вперше заспівали на сцені Євробачення-2024 (ВІДЕО)

Опубліковано

Представниці України на Євробаченні-2024 alyona alyona та Jerry Heil провели свою першу репетицію виступу на сцені у Мальме, де цього року пройде конкурс.

Про це повідомляє МКІП.

Про виступ

На сцені представниці України на 68-му пісенному конкурсі зʼявилися самі – без танцівників та беквокалу. Під час їх виступу сцена Malmö Arena стала полотном для оспівування жіночої сили, стійкості та єдності, необхідної для подолання життєвих викликів.

Друга репетиція представниць України відбудеться вже 1 травня. Півфінали Євробачення проведуть 7 та 9 травня. Alyona alyona & Jerry Heil виступлять у першому півфіналі під номером 5.

Читати також: Як скористатися мультишерингом документів у застосунку «Дія»

Все про “Євробачення-2024”: що чекає на глядачів

У цьому році 68-й пісенний конкурс “Євробачення” відбудеться у шведському місті Мальме. Перші два півфінали заплановані на 7 та 9 травня, а грандіозний фінал відбудеться 11 травня.

Організатори зробили кілька змін у правилах конкурсу. Наприклад, збільшений час для глядацького голосування у фіналі: воно розпочнеться перед виступом першого учасника. Детальніше про всі нововведення можна дізнатися з офіційного оголошення.

Україну представлятимуть alyona alyona & Jerry Heil з піснею “Teresa & Maria”. Вони виступлять у першому півфіналі під номером 5. Наразі їхній трек є одним з найбільш популярних серед композицій цьогорічних учасників “Євробачення”: він зібрав 4,7 мільйона переглядів на офіційному YouTube-каналі конкурсу.

Нагадаємо, що на книжковому ярмарку в Буенос-Айресі представили український стенд.

Фото: Eurovision Song Contest та Суспільне Євробачення

Читати далі

Суспільство

Переселенка із Сєвєродонецька відкрила сучасну клініку в Києві, де працюють тільки ВПО 

Опубліковано

До війни Олена Паталаха проживала в Сєвєродонецьку, була керівницею кафедри стоматології Луганського державного медичного університету та володіла медичним центром.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

фото: Мінреінтеграції

Про відкриття стоматології

Жінка відкрила свою власну стоматологічну клініку в місті Сєверодонецьк у 2005 році. Навіть після 2014 року, коли конфлікт на сході України набув повномасштабного характеру, її клініка продовжувала працювати, надаючи безкоштовні послуги військовослужбовцям.

фото: Медичний центр “Естетик-центр” у Сєвєродонецьку 

Після початку інтенсивного вторгнення в рідне місто, Олена була змушена залишити його. Разом із своєю командою вони вирішили переїхати до Києва.

Читати також: Саша Махов. Історія журналіста і воїна з Луганська

Олена поділилася, що саме пацієнти та її колектив надихнули її зібрати сили та розпочати спочатку. Попри складнощі, лікарка та її команда змогли отримати всі необхідні документи для роботи у новому місті. І в результаті нова клініка відкрила двері для перших клієнтів у Києві.

Відомо також, що зараз стоматологія вже почала повноцінну роботу. Там працюють переселенці.

Ми вдячні цьому прекрасному місту за те, що дало нам шанс жити та працювати, створювати здорові та щасливі посмішки попри війну“, – підкреслює Олена Паталаха.

Нагадаємо, що естонський депутат вирушив у велопробіг за Україну: 1700 кілометрів за 6 днів.

Також ми повідомляли, що у Харкові можуть з’явитися вулиці на честь Олени Пчілки, Тичини й Гребінки.

Фото: архів Олени Паталахіної.

Читати далі

Суспільство

У “Київ Мілітарі Хаб” відкрили безоплатний спортзал для реабілізації ветеранів

Опубліковано

У Києві відкрили новий спортивний комплекс для військовослужбовців та ветеранів, оснащений сучасними тренажерами для реабілітації. В ньому їм надається можливість безоплатно займатися фізичними вправами.

Про це повідомили на офіційній сторінці “Київ Мілітарі Хаб” у фейсбуці.

фото: Київ Мілітарі Хаб

Про спортзал

У ньому можна безоплатно займатися на сучасних реабілітаційних тренажерах. Тренування доступні для військових з ампутаціями кінцівок, а також для тих, хто користується кріслом колісним.

Читати також: На Київщині міжнародні партнери відновили понад 9 тисяч об’єктів: як скористатися програмою

Є можливість проводити заняття самостійно або з реабілітологом. Перше заняття для відвідувачів провів український атлет і телеведучий, президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок.

Адреса: вул. Бастіонна, 11.

Графік роботи: понеділок-п’ятниця – з 09:00 до 18:00, субота – з 08:00 до 19:00.

Гроші на облаштування залу передав благодійник з Нідерландів, який побажав залишитись анонімним.

Також ми повідомляли, що Мінкульт розпочав короткотривалі гранти: як вони працюють та як подати заявку.

Фото: Київ Мілітарі Хаб

Читати далі