Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Одягніть наречену в українське! Шість брендів, які створять незабутній образ

Опубліковано

На жіночі плечі лягає завдання подбати про безліч дрібничок, аби весілля пройшло бездоганно. Але найважливішими елементами святкування лишаються тверезий дружба, веселі гості та сукня нареченої. Якщо перші дві опції не зона відповідальності молодої, то до вибору вбрання доведеться докласти максимум зусиль (і грошей).

Ця підбірка допоможе трохи зорієнтуватися в цінах українських виробників, які пропонують аксесуари для урочистостей.

Сукня в етностилі

Бренд 2kolyory спеціалізується на одязі з вишивкою, традиційних вишиванках, то ж пропонує нареченим одягнути в день весілля вишиті сукні. Дизайнери розробили кілька плать для капсульної колекції. Це вбрання із щільної тканини льону, яка чудово тримає форму. Вироби оздоблені вишивкою, воланами, корсетами, аплікаціями із мережива. Візуально сукні бренду більше схожі до стилю бохо-шик. Проте вдале поєднання декору і кольорів робить їх ошатними.

2kolyory намагаються оживити українські традиції у весільному вбранні

Ціна: сукня “Наречена” з довгим подолом коштує 8200 грн, сукня “Панночка”, розшита золотими нитками, всього 3150 грн.

Придбати можна на офіційному сайті чи у Facebook.

Вбрання сегменту “affordable luxury” і демократична ціна

Не останню роль відіграє вартість сукні на один день. Так вирішили двоє дизайнерів з Тернополя, і ось вже кілька років українські наречені мають змогу вбиратися в “принцесячі сукні”, але за помірною ціною. Розробники бренду Nevista щороку створюють нові тематичні колекції. На вибір пропонують пишного, і приталеного крою плаття, з мереживним декором.

Крім того, тут є “сукні для розпису”. Так як дехто йде лише за штампом в паспорт, тому і вбрання потребує стриманішого. Під замовлення дизайнери розроблять білу коктейльну сукню, у якій можна прогулятися до РАЦС, а згодом одягати і на інші вечірки.  

Якщо у колекції Nevista не знайдете свою сукню, то дизайнери залюбки створять її разом звами

Ціна: найдешевше сукня з колекції 2019 року коштує 7000 грн, а найдорожча 17 тисяч. 

Придбати можна на офіційному сайті.

Сукні від дизайнерки, яка демонструвалась на New-York Fashion Week

Дизайнерка з Житомира Маргарита Козак пропонує весільні сукні на будь-який смак: Годе, пишні, А-силует, Ампір, прямі, плаття-футляр. Крім того, розробниця потурбувалася про той момент, коли нареченій потрібно злегка приховати округлий животик, розробивши сукні фасону A-line (завищена талія).

На сайті виробника можна знайти детальний опис фасонів суконь з примітками, якому типу жіночої фігури котрий пасувати найбільше. Якщо ви досі не визначилися, яке ж плаття хочете – почніть з підказок дизайнерки. 

Авторка бренду пропонує пошив вбрання і під індивідуальне замовлення

Ціна: бюджетні сукні дизайнерки коштують від 5500 грн, сукні А-силуету від 10000 грн.

Придбати можна на офіційному сайті, у Facebook та Instagram.

Сукні бренду OKSANA MUKHA задають моду в усьому світі

Українська розробниця Оксана Муха підкорила вбраннями ринок Європи і США. Неповторний стиль її творінь – драпіровки, багато мережева, квіткові фасони. Завдяки оригінальному стилю її колекції щороку представлені на світових показах весільної моди, зокрема, European Bridal Fashion. Щороку дизайнерка виготовляє 120 моделей весільних суконь.

Дизайнерка створює сукні, розшиті кристалами Swarovski

Ціна: традиційно, скажуть в директ. 🙂 

Придбати можна на офіційному сайті, Facebook та Instagram.

Фата від WeddingVeil

Не гірше, ніж Кейт Міддлтон чи Меган Маркл виглядатимете у вельоні з вишивкою ручної роботи. Такий аксесуар пропонує бренд із Чернівців WeddingVeil. Кравчиня Галина свій крам продає на міжнародному сайті хендмейду Etsi. Тож цілком ймовірно, що її роботи розлітаються по всьому світі та стають джерелом натхнення для інших дизайнерів. Будьте в тренді і ви. 🙂

Розробниця пропонує на вибір, щонайменше, 85 моделей. Фата може бути розшита камінням, квітковими аплікаціями, або виконана в класичному стилі

Ціна: найдешевший виріб коштує 495 гривень. Фата зі шлейфом вартує від 1200 грн.

Придбати можна через міжнародний сайт (принаймні, там зручно прицінитися), або в Instagram.

Тисяча і одна дрібниця весільної атрибутики

Рукавички, вінок до вельона, діадема, фата, гребні, біжутерія, бутоньєрки, підв’язки, атласна весільна сумочка, ажурна парасоля для нареченої – усе це можна придбати в українського виробника. Територія хендмейду ZRK SHOP (об’єднання майстрів “Золоті руки”) пропонує авторські аксесуари.

Мета проекту: полегшити нареченим пошук необхідних дрібничок для весілля, допомогти у розвитку дизайнерам-початківцям та популяризувати український продукт. 

Окрім запропонованих товарів, маєте можливість замовити індивідуальні речі. До прикладу, це можуть елементи декору бенкетної зали, одягу подружньої пари чи подарунків для родичів.

Майстри ZRK SHOP створять будь-який тематичний весільний комплект

Ціна: підв’язки коштують від 70 грн, весільна сумочка – 225 грн, ажурна парасоля – від 400 грн.

Придбати можна через офіційний сайт.

Суспільство

Україна піднялася на 18 пунктів в Індексі свободи преси

Опубліковано

Протягом року Україна піднялася на 18 позицій у Індексі свободи преси, який складає міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» (RSF), досягнувши 61-го місця.

Про це повідомили на сайті організації.

Україна опинилася вище в рейтингу завдяки покращенню політичного і безпекового показників.

У звіті організації йдеться про те, що російсько-українська війна ставить під загрозу виживання українських медіа. На ЗМІ випливають боротьба з російською пропагандою і зниження економічних показників.

«Після російського вторгнення в лютому 2022 року безпека журналістів опинилася під загрозою як ніколи. Іноді їх навмисно обстрілюють, незважаючи на те що вони демонструють знаки “Преса”, і список поранених або вбитих репортерів і ЗМІ, які сильно постраждали від авіаударів, продовжує зростати… Кібератаки, порушення конфіденційності джерел і обмеження доступу до інформації також викликають занепокоєння», — зазначають правозахисники.

Читайте також: Як переселенці опікуються одне одним у Мамаївській громаді (ВІДЕО)

RSF стверджує, що ухвалений наприкінці 2022 року закон про медіа погодив українське законодавство з європейським, але застосування воєнного стану іноді призводить до обмежень щодо журналістів.

Репортери без кордонів (RSF) — міжнародна недержавна організація захисту прав людини, яка оберігає свободу слова в усьому світі. Організація проводить боротьбу з цензурою та виступає за звільнення журналістів, котрі перебувають в ув’язненні, пов’язаному з їхньою професійною діяльністю.

Індекс свободи преси публікується з 2002 року. Під час його формування враховуються такі чинники: незалежність ЗМІ від власника і політичного впливу, рівень самоцензури, законодавча база, яка регулює діяльність ЗМІ, плюралізм думок у ЗМІ, рівень насильства проти журналістів.

Нагадаємо, у Києві триває реєстрація стартапів “Стійке місто”.

Фото:

Читати далі

Суспільство

У Міноборони розповіли про грошове забезпечення для важкопоранених військових

Опубліковано

Для важкопоранених військовослужбовців, які перебувають у лікарнях, передбачена додаткова винагорода у розмірі 100 тисяч гривень.

Про це заявила Наталія Калмикова, заступниця міністра оборони України, у інтерв’ю для Укрінформу.

Ця винагорода виплачується за час лікування, включаючи період перебування в лікарні та час переміщення до неї. Також вона надається військовослужбовцям, які знаходяться у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком ВЛК.

«Існує додаткова винагорода військовослужбовцям, які у зв’язку з пораненням (контузією, травмою, каліцтвом), пов’язаним із захистом Батьківщини, перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я. Це стосується, до речі, і закордонних лікарень. Ця винагорода становить 100 тисяч. Вона виплачується за час перебування на стаціонарному лікуванні, включаючи час переміщення до лікарняного закладу. Окрім того, сума виплачується бійцям, які перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком ВЛК», – повідомила Калмикова.

Читайте також: У Києві запрацював сучасний спортзал для ветеранів та військових: куди звертатися

Калмикова також зазначила, що військовослужбовці зберігають своє грошове забезпечення під час відпустки. Крім того, вони можуть отримати грошову допомогу для оздоровлення за власним бажанням.

Нагадаємо, військові будуть отримувати більше відпускних днів.

Фото: УНІАН

Читати далі

Суспільство

У районі Києва придбали тимчасове житло для ВПО: як туди поселитися

Опубліковано

У Дарницькому районі Києва придбали тимчасове житло для переселенців. Його отримали 22 родини переселенців (81 людина), які знаходяться на квартирному обліку. Загалом у Дарницькому районі близько 800 людей перебувають в черзі на житло.

Про це повідомив очільник Дарницької РДА Микола Калашник.

Оселі для ВПО надають за чергою, що формується за сумою балів, які нараховуються за єдиною методикою. Квартири надають у новобудовах, але вони не обладнані меблями й технікою.

Повністю укомплектовані квартири можуть отримати лише родини, які не мають змоги самостійно облаштувати житло.

Читайте також: Стало відомо, скільки сімей отримали кредити на житло за програмою “єОселя”

Переселенці можуть безкоштовно жити впродовж року в отриманих квартирах, сплачуючи лише за комунальні послуги, та мають право продовжити проживання, якщо не знайдуть власне житло.

Нагадаємо,у ПАР для спецпризначенців зібрали унікальний пікап.

Фото: Микола Калашник

Читати далі