Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Yakaboo відкрив перший офлайн-магазин у центрі Києва (ФОТО)

Опубліковано

Книжковий інтернет-магазин Yakaboo відкрив перший офлайн-магазин у будівлі Головпоштамту за адресою вул. Хрещатик, 22. Про це повідомили у компанії.

Магазин бестселерів

Повідомляється, що у новій книгарні можна придбати топи продажів та новинки Yakaboo, а також зручно забрати своє замовлення з сайту yakaboo.ua в центрі міста.

В асортименті книгарні бестселерів найвідоміші хіти та новинки українських та іноземних видавців, блокноти, книжкові аксесуари та канцелярія. Також є оригінальна література англійською мовою.

Монітор із доступом для сайту

Окрім того, у залі встановлено монітор з доступом до сайту yakaboo.ua, де всі охочі можуть перевірити наявність їхньої бажаної книги, більше дізнатися про неї та відразу ж зробити замовлення на місці, у разі потреби звернувшись до консультантів.

Адреса та графік роботи

  • Адреса книгарні: центральне відділення Укрпошти, вулиця Хрещатик, 22.
  • Час роботи: 10:00 – 20:00.

Суспільство

У Києві запрацював сучасний спортзал для ветеранів та військових: куди звертатися

Опубліковано

У межах простору «Київ Мілітарі Хаб» відкрили сучасний спортзал із реабілітаційними тренажерами для військовослужбовців та ветеранів. Тут вони можуть безкоштовно займатися фізичними вправами.

Про це повідомило Мінреінтеграції.

Комплекс оснащений сучасними реабілітаційними тренажерами, які використовуються для тренувань військових з ампутаціями кінцівок та осіб, які користуються кріслом колісним.

У спортзалі є можливість займатися самостійно або з реабілітологом.

Читайте також: Бійці ЗСУ показали, як розписують писанки на Великдень 2024 під Бахмутом

Безоплатні заняття зі спеціалістом доступні за попереднім записом за номером: 0800-300-633.

Спортзал розташовано у просторі «Київ Мілітарі Хаб» за адресою: вул. Бастіонна, 11.

Нагадаємо, уряд запропонував виробникам дронів пільгові гранти.

Фото: Мінреінтеграції

Читати далі

Суспільство

В Україні випустили серіал про коректну комунікацію з людьми із бойовим досвідом

Опубліковано

В Україні випустили серіал «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» про коректну комунікацію з військовими і ветеранами, зокрема з тими, хто отримав інвалідність та був у полоні.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Серіал допоможе зрозуміти почуття, які переживають люди після повернення додому, навчить правильно спілкуватися з ними й вислуховувати тих, кому потрібно виговоритися. Його герої – військовослужбовці. Вони діляться своїм досвідом комунікації з цивільними.

«Герой одного з епізодів – Данило Кравець, звільнений з полону військовослужбовець. Він максимально відкритий у питаннях війни й може говорити про пережите, якщо його запитають. При цьому чоловік наголошує, що для когось лише згадка про полон може травмувати, тому важливо вміти будувати правильну комунікацію», – зазначили у Мінреінтеграції.

Читайте також: Британець українського походження проїде на велосипеді 7 тис. км для допомоги дітям в Україні

У серіалі 11 епізодів. У них розглядаються основи коректного, етичного та емпатичного спілкування в різних ситуаціях. Також порушуються питання підтримки ветеранів і ветеранок та сприяння їхній інтеграції в суспільство.

Освітній серіал створений за ініціативи Мінцифри у межах комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я – ініціативи першої леді Олени Зеленської, за підтримки Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету міністрів, громадської організації «Безбар’єрність» та компанії Visa – учасниці спільноти «Бізнес без бар’єрів», для платформи «Дія.Освіта».

Серіал можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, фільм “Ми, наші улюбленці та війна” Антона Птушкіна вже можна подивитись на Megogo.

Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Читати далі

Суспільство

Цифровізація освіти: у Мінцифри розповіли про розвиток цифрових навичок

Опубліковано

Мінцифра та EdCamp Ukraine спільно працюватимуть над удосконаленням інформаційно-навчального середовища системи освіти.

У Міністерстві цифрової трансформації України повідомляють, що підписали меморандум з EdCamp Ukraine про співпрацю у сфері цифровізації системи освіти. Мета меморандуму — посилити співпрацю в розвитку цифрових навичок, цифрових інновацій, розбудови якісного навчального середовища та надолуження освітніх втрат і розривів. 

«Освіта — один із наших головних пріоритетів. Адже ми повинні боротися за людський капітал, наздоганяти світ, створювати найкращі умови для розвитку та навчання українців. Зокрема, реанімували реформу НУШ та створили концепцію перетворення старих радянських шкіл на сучасні простори, впроваджуємо нові технології та вбиваємо зайву бюрократію для батьків і вчителів, трансформуємо профтехи та запускаємо реформу фінансування вищої освіти. Продовжуємо впроваджувати цифрові інструменти, які трансформують систему освіти й дають більше можливостей для розвитку як дітей, так і вчителів», – говорить Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації.

Читайте також: “Вторгнення. Операція “Дунай”: вийшов трейлер про події в Чехії 1968 року

Мінцифра та EdCamp Ukraine спільно працюватимуть над удосконаленням інформаційно-навчального середовища системи освіти, дистанційного навчання й підвищення кваліфікації, проведенням регіональних, національних та міжнародних конференцій для вчителів у форматі EdCamp та інших подій.

«Для нас честь — підписати цей меморандум, оскільки наша організація багато докладається до цифрової трансформації сфери освіти. Зокрема, у 2021 році ми запустили національну платформу можливостей підвищення кваліфікації EdWay. Ми співпрацюємо з такими гігантами у галузі IT, як HP, Lenovo, Intel, Microsoft та інші. Проводимо підвищення кваліфікації інформаційно-цифрової компетентності вчительства. Тож ми дуже раді, що змогли формалізувати наші стосунки», — зазначає Олександр Елькін, голова Ради ГО «ЕдКемп Україна». 

Під час підписання меморандуму обговорили наслідки ковіду та повномасштабної війни для освіти. Визначили проблеми, які треба вирішувати вже сьогодні, щоб у майбутньому діти мали можливість повноцінно обирати професійний шлях. 

Також команда EdCamp Ukraine з профільними державними інституціями презентувала вибрані результати України в дослідженні соціально-емоційних навичок (ДоСЕН) та національну онлайн-платформу ПОВІР. Це безоплатне середовище для учениць і учнів і їхніх батьків для зростання та навчання учнів середньої й старшої школи. Платформа допоможе покращити знання з української та англійської мов,  математики, а також розвинути софт-скіли. Скоро перші 2 000 учнів і учениць почнуть безоплатно навчатися з ПОВІР. Далі проєкт масштабуватиметься. 

Нагадаємо, раніше ми готували матеріал, про те, яким бачили Великдень наші художники? Свято очима п’яти українських митців.

Фото: Мінцифри

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство6 днів тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство3 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство4 тижні тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

Суспільство1 місяць тому

«Без цього бренду не було б мене». Як соціальний бізнес Ohra Home об’єднує матерів дітей з інвалідністю

У житті Юлії Бігун багато різних сфер: сім’я, робота в проєкті з гуманітарного розмінування України,...

РЕКЛАМА: