Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Шість українських виробників, які творять “лофт і хюґе” в меблях

Опубліковано

Хочеться втілити дизайнерський задум, як на модних картинках інтер’єру? Ми підібрали шість українських виробників, які перетворять Вашу вітальню на осередок смаку та затишку.

А ще не доведеться нишпорити в магазинах Jusk чи у перекупників IKEA, в пошуках незвичайної тумби чи столу. Для зручності прочитання спочатку відібрано виробників меблів, потім зонування та зрештою маленький бонус від редакції.

МЕБЛІ

ЦЕХ 72

Спеціалізація: класичні дерев’яні та металеві столи.

Підприємство має два цехи: по дереву і металу, тому вироби тут виконують у комбінації цих матеріалів. Роблять меблі як для дому, так і для офісу. У каталозі є столи з цільного деревного відшліфованого масиву, у якому можна розглядати текстуру. 

Стіл із масиву черешні на металевих ніжках коштує від 16 тис грн

Ціна: стіл на металевих ніжках з деревини черешні, який за окрасу має “зелену річку” епоксидної смоли обійдеться у 16310 гривень.

Знайти можна на сторінці у Facebook.

Zazerkalie

Спеціалізація: дерев’яні столи і крісла (на вигляд, як трони з “Гри престолів”:). 

Майстри цієї фірми роблять меблі не лише з дерева, а й з коріння. Зовнішній вигляд такої фурнітури перетворить Вашу вітальню на лісову галявину. Додатково роблять дерев’яний декор, який може бути в комплекті до основних меблів: вази, підставки.

Меблі із цільного масиву перетворять вітальню на лісову галявину

Ціна: питайте тут Facebook.

Майстерня дерев’яних меблів “РІЧ”

Спеціалізація багатоцільова: роблять дерев’яні шафи, комоди, ліжка, столи, стільці. 

Із цікавого – допоможуть проапгрейдити Ваше підвіконня. Окрім меблів, майстри виконують ще й дерев’яні підвіконня-лави та екрани на радіатори. Це може стати в нагоді тим, кого дратує вигляд батарей. А підвіконня-лави підійдуть, якщо у Вас дуже мало простору і потрібно організувати додаткове місце для сидіння чи складання речей.

Таке дитяче двоповерхове ліжко (ясен) коштує $2480

Ціна: знову, в приват :).

Знайти майстрів можна у Facebook.

WOODWERK

Спеціалізація: ергономічні меблі – столи, буфети, крісла, стелажі та багато іншого.

Компанія має чітко виражений скандинавський стиль (про що наголошують у власних дописах) та схильні до мінімалізму. Тож меблі WOODWERK допоможуть створити в оселі таку ж атмосферу, як на картинках, коли гуглиш слово “хюґе”.

Меблі від WOODWERK у інтер’єрі. Тонування – Палісандр

Ціна: для вітальні комод “Кембридж” на чотири шухляди коштує 14800 гривень, диван завдовжки 180 см – 23500, крісло – 9900 грн. Сторінка – тут.

Зонування

WoodDecor

Спеціалізація: рейкові перегородки.

Зараз у моді зонування, коли квартиру без стін (оупен-спейс) перетворюють на маленькі цільові острівці: кухня, вітальня, спальня. А оскільки громіздкі стіни-перегородки крадуть багато простору – дизайнери придумали використовувати дерев’яні, не цільні перегородки. 

Зонування дерев’яними рейками вітальні

Ціна: для прикладу, рейка з матеріалу дуба коштує 49888 гривень разом з установкою (параметри: ширина рейки 40мм на 100 мм, висота 3 метри, протяжність перегородки 4,66 м). Проте ціна залежить від вибору матеріалу та інших характеристик.

Зв’язатися з майстрами можна через Facebook.

Zenwood

Спеціалізація: рейки для зонування та дерев’яні меблі.

Оскільки ми за здорову конкуренцію, пропонуємо переглянути ще одного виробника стінок для зонування. Компанія Zenwood виконує багато речей під “лофт”. Тож Ваша вітальня навіть на першому поверсі виглядатиме стильно.

Майстри цієї фірми дотримуються правила “менше стін – більше світла”

Ціна: найдешевша вартість брусу ясена за метр погонний для зонування  40х60мм = від 290 грн, найдорожча 40х140мм = від 590 грн. Тумби-лофт від 5000 гривень. 

По дерев’яну красу вирушайте у Facebook.

Бонус від редакції – килим від Zv’yazani 

Ну яка справжня вітальня може обійтися без килима? Ну? Кажуть, в радянські часи килими на стінах були ознакою розкоші. А згодом стали приводом для тролінгу. Проте, дивлячись на ціни нинішніх килимів розумієш, що це таки розкіш. Та і в Instagram сучасне підлогове покриття виглядає мило і затишно.

Отож, Zv’yazani пропонують послугу в’язанні килимів на замовлення, на відновлених старовинних технологіях ткацтва. Візерунок можна обирати.

Майстрині пропонують ущільнені килимки, які витримають набіги з кігтиками Ваших улюбленців

Ціна: розмір килимка “Джунглі” 1,3х1,8 м, матеріал – овеча шерсть, вартість $715.

До майстринь можна звернутися через Facebook.

Суспільство

На книжковому ярмарку в Буенос-Айресі представили український стенд

Опубліковано

Відбулося офіційне відкриття Українського національного стенда у рамках 48-го Міжнародного книжкового ярмарку в Буенос-Айресі. Також під час 48-го Міжнародного книжкового ярмарку в Буенос-Айресі, проходить низка заходів присвячених Україні.

Про це  повідомляє  посольство України в Аргентині.

Посол Юрій Клименко, звертаючись до гостей, з приємністю відзначив, що присутність України на такому престижному міжнародному заході є чудовою нагодою у черговий раз продемонструвати Латинській Америці багатство української мови, літератури, культури та традицій.

Також під час 48-го Міжнародного книжкового ярмарку в Буенос-Айресі, проходитимуть такі заходи, присвячені Україні:

Читайте також: Українські дитячі книги потрапили до списку найкращих видань у Японії 

28 квітня о 16:00 – презентація книжок: «Повернення України: про державу та національну ідентичність» авторства Поля Роберта Магочі та «Соломія Крушельницька: українка, що завоювала серце Аргентини» авторства Роксолани Гнатюк;

4 травня о 16:30 – захід для дітей «Пізнай українську культуру очима дітей»;

10 травня о 16:00 – конференція на тему «Культура як символ опору і стійкості в Україні»;

12 травня о 17:30 – «День України».

Нагадаємо, Укрзалізниця виготовила ще два медичних евакуаційних вагони для ЗСУ.

Фото: Посольство України в Аргентині

Читати далі

Суспільство

Естонський депутат вирушив у велопробіг за Україну: 1700 кілометрів за 6 днів

Опубліковано

Депутат Естонського Парламенту Крісто Енн Вага, розпочав велопробіг із Таллінна до Києва, маючи намір пройти приблизно 1700 кілометрів за 6 днів. Депутат закликає світ надавати допомогу Україні.

Про це Крісто Енн Вага розповів на своїй сторінці в Іnstagram.

У віці 27 років Крісто Енн Вага став депутатом лише минулого року, проте він вже відомий як естонський спортсмен. Його проєкт публічної дипломатії “Ride for Victory! Tallinn to Kyiv” має три основні мети.

По-перше, він бажає підкреслити, що російська агресія проти України відбувається зовсім поруч від Таллінна, на відстані, яку можна пройти на велосипеді. Це нагадує, що війна не є віддаленою подією.

Читайте також: Цим їдальням було 50 років. Як у громаді на Волині реформували застарілу систему харчування в школах і садочках

По-друге, він закликає естонське суспільство та інші європейські країни продовжувати надавати  підтримку Україні (фінансову та гуманітарну).

По-третє, потрібно зібрати кошти для закупівлі позашляховиків і безпілотників для підрозділу ССО та 79-ї бригади ЗСУ.

“Я глибоко вдячний Крісто та його друзям, які їдуть разом із ним, за цей вчинок. Сприймаємо його як вияв солідарності усього естонського народу, який є надзвичайно дружнім до українського. З такими друзями маємо віру в швидшу перемогу”, —  написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, в Україні хочуть створити Єдиний реєстр адрес.

Фото: Крісто Енн Вага

Читати далі

Суспільство

З онлайн-продажу вдалося вилучити 700 російських книжок

Опубліковано

700 російських книжок було вилучено з продажу в інтернет-магазинах. Держкомтелерадіо продовжує здійснювати моніторинг вітчизняного ринку видавничої продукції.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

За результатами Держкомтелерадіо у квітні 2024 року Держкомтелерадіо встановив факти незаконного розміщення на маркетплейсі Prom.ua та на створених на платформі вебсайтах 17 українськими інтернет-магазинами комерційних пропозицій щодо продажу майже 700 найменувань книжкових видань.

Завдяки співпраці з адміністрацією маркетплейсу знайдені товарні пропозиції видалили з інформаційних ресурсів, а суб’єктам електронної комерції надіслали попередження щодо неприпустимості провадження діяльності у видавничій справі з порушенням вимог законодавства України.

Читайте також: Мінкульт розпочав короткотривалі гранти: як вони працюють та як подати заявку

Також адміністрація маркетплейсу внесла зміни у правила розміщення інформації на Prom.ua.

Крім того, Держкомтелерадіо вжив заходи для припинення протиправної діяльності щодо реалізації видавничої продукції держави-агресора чотирма стаціонарними книгарнями – «Ера Водолія», «Країна казок», «Відьмин Котел» у м. Києві та «Буквиця» в м. Миколаєві.

Нагадаємо, у Львові відкрилася бібліотека, яка об’єднує літературу про моду та майстерню для шиття.

Фото Мінкульт

Читати далі