Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Фотографії з Херсону отримали премію Portrait of Humanity

Опубліковано

Серед переможців престижної премії «Портрет людяності» (Portrait of Humanity) у 2024 році опинилася фотографія з України. Журі відзначило роботу британського фотографа Едварда Метьюза, який зобразив жительку Херсона, оточену речами, які постраждали від затоплення її будинку після руйнування дамби в Новій Каховці російськими військовими.

Про це повідомляє The Guardian.

Про виставку

Фотографія Метьюза стала однією з 30 робіт-переможців, які будуть представлені на глобальній виставці. Виставка проходитиме на різних майданчиках, зокрема на Fotofestiwal Łódź у Польщі, в Four Corners у Лондоні та на Індійському фотофестивалі. Усі 200 робіт, внесених до шортлиста, будуть опубліковані у виданні «Портрет людства. Том 6» (Portrait of Humanity Volume 6).

Читати також: На ВДНГ проведуть благодійний забіг за участі військових

Про премію

Премія «Портрет людяності» (Portrait of Humanity), організована Британським журналом фотографії (British Journal of Photography), проводиться вже шостий рік поспіль. Вона має на меті вшанувати різноманітність, спільноту та єдність через фотографію. Організатори зазначають, що ця премія є «закликом до єдності та нагадуванням про спільну боротьбу проти найбільших викликів людства: захист довкілля, вибір власного тіла, право бути й кохати того, кого ми хочемо».

Серед суддів у 2024 році був Максим Горбацький, який минулого року став куратором галереї Open Eye Gallery (OEG) у Ліверпулі, Великобританія. Цього року він разом з Вікторією Бавикіною курував Український павільйон на 60-й Венеційській бієнале.

Нагадаємо, як жінка вийшла на розбитий Антонівський міст, щоб повернутися в Україну.

Також ми повідомляли, що ветеранам безоплатно отримати засоби реабілітації: пояснення.

Суспільство

Meest Пошта та Shop-Express упростили онлайн-продаж для підприємців

Опубліковано

Meest Пошта і Shop-Express оголосили про співпрацю, щоб забезпечити максимальну зручність у створенні та управлінні інтернет-магазинами.

Про це повідомляє Shop-Express.

Тепер кожен підприємець може легко створити свій власний електронний магазин на платформі Shop-Express та підключити до нього інтеграцію з доставкою Meest Пошта для оперативних відправлень товарів як по Україні, так і за кордон.

Читати також: З історичної будівлі в центрі Києва прибрали рекламу

Інтеграція дозволяє автоматизувати процеси створення та відстеження накладних, що значно економить час адміністраторів і спрощує управління доставками без необхідності заходити в кабінет Meest Пошта. Додатково, нові інтернет-магазини можуть скористатися акційною пропозицією від Meest Пошта: безкоштовна доставка замовлень до 2 кг в межах України з відділень протягом першого місяця після відкриття магазину на платформі.

Ця ініціатива спрямована на підвищення ефективності бізнесу через автоматизацію логістичних процесів і поліпшення досвіду покупців. Вона дозволяє клієнтам зручно вибирати відділення для отримання товарів і насолоджуватися безкоштовною доставкою в рамках акційних умов.

Нагадаємо про День кримськотатарського прапору: 10 фактів про стяг, які ви не знали.

Фото: з вільних мереж.

Читати далі

Суспільство

У Києві облаштували інклюзивний маршрут, який веде до Українського товариства сліпих

Опубліковано

Комунальники в Києві завершили облаштування інклюзивного маршруту від зупинки громадського транспорту до Київського учбово-виробничого підприємства № 1 Українського товариства сліпих та до підземного переходу на проспекті Валерія Лобановського.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

фото: Київська міська державна адміністрація

На вказаному маршруті було здійснено наступні роботи: встановлено нове асфальтобетонне покриття та тактильну плитку для полегшення орієнтації для людей з вадами зору.

Читати також: Розетка, ДТЕК Мережі, Аврора та ще 9  українських компаній здобули премію «Вчасно.Кращі Незламні» за цифровізацію бізнесу

Також на зупинці громадського транспорту підняли рівень бортового каменю, щоб забезпечити більшу доступність до транспорту для всіх мешканців міста.

У міській адміністрації підкреслили, що до кінця поточного року планується облаштувати подібні інклюзивні підходи до ще 20 соціально важливих об’єктів у Києві.

Нагадаємо, що вийшов офіційний трейлер гри «Ехо Прип’яті»: відео.

Також ми повідомляли, що в Дії можна змінити дані про задеклароване місце проживання: деталі нової функції.

Фото: Київська міська державна адміністрація.

Читати далі

Суспільство

З історичної будівлі в центрі Києва прибрали рекламу

Опубліковано

На вулиці Великій Васильківській, 50/27, була знята велика рекламна банера, що розкриває новий вигляд фасаду і виявлення будівельних риштувань.

Про це повідомляє київський активіст Дмитро Перов.

Про будинок

Згідно з інформацією, будинок, побудований у 1907 році, є важливим прикладом житлової архітектури в стилі раціонального модерну. Останнім часом його фасад був прикритий рекламними полотнами, що спричинило занепокоєння громадськості та активістів культурної спадщини. Після виконання петиції № 12950 на зняття рекламних полотен стало видно зміни в зовнішньому вигляді будівлі.

Читати також: День кримськотатарського прапору: 10 фактів про стяг, які ви не знали

Варто відзначити, що в минулому горішній поверх будівлі постраждав від пожежі, і після цього його прикривали будівельним полотном. Однак пізніше на фасаді почали з’являтись рекламні банери, що, за словами активістів, не відповідали історичному значенню будівлі.

В даний момент будівля належить підприємству “Олімпійський навчально-спортивний центр “Конча-Заспа”, що підпорядковане Міністерству молоді та спорту. Питання про відповідальність за стан пам’ятки та можливі наслідки за встановлення рекламних банерів залишаються відкритими для подальшого обговорення.

Нагадаємо, що в Київській області ремонтують міст через річку Ірпінь.

Також ми повідомляли, що в Дії можна змінити дані про задеклароване місце проживання: деталі нової функції.

Фото: Дмитро Перов.

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство2 дні тому

«Ми створили європейський хаб у селі»: як сільську бібліотеку перетворили на Смарт Простір

Тепер жителі українських сіл не рвуться в міста, а навпаки — відроджують місцеву сакральну історію...

Суспільство1 тиждень тому

Табір, як у дитинстві, але для дорослих. Як працює перший в Україні кемпінг на деревах

Ви колись пробували спати в повітрі, коли поряд ліс, гори та зоряне небо вночі? А...

Суспільство2 тижні тому

Вклали в бізнес по 2 тисячі гривень. Як друзі заснували власну СММ-агенцію у 20 років

Друг-однодумець, жага до авантюризму та добре бойківське вино — так чотири роки тому почалася історія...

Суспільство2 тижні тому

Щоденні обійми, заробіток і козяче щастя: як невістка зі свекрухою вдвох розвивають маленьку ферму на Черкащині

«У нас є сир, налітайте», — з цього повідомлення в соцмережах минулого року почалася історія...

РЕКЛАМА: