Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

єВідновлення: на Київщині за рік подали майже 21 тисячу заявок

Опубліковано

У Київській області в рамках урядової програми «єВідновлення» за рік подана майже 21 тисяча заявок на відбудову пошкоджених та зруйнованих об’єктів.

Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

За словами першого заступника голови обладміністрації Миколи Бойка, процес відновлення об’єктів, що були пошкоджені у пристоличному регіоні внаслідок російської військової агресії, триває беперервно.

У Київській області вже відновили понад 17,5 тис. об’єктів. Це школи, дитсадки, лікарні, об’єкти критичної інфраструктури та житло.

Відновлення здійснюється коштом обласного та місцевих бюджетів, урядових програм, за сприяння міжнародних партнерів та фондів. Зокрема активно триває процес відновлення пошкодженого за урядовою програмою «єВідновлення», яка розпочала роботу 10 травня минулого року.

Читайте також: Консультація, пошук роботи та надання психологічної допомоги: в Україні запрацювала програма «Єдиного вікна»

За словами Бойка, в рамках першого етапу — надання грошової компенсації на проведення поточних і капітальних ремонтів — вже прийнято майже 11 300 позитивних рішень на загальну суму понад 1 млрд 415 млн грн. Також активно триває робота з опрацювання заявок про надання сертифікатів на купівлю житла.

«Вже маємо погоджених 1 769 заявок на суму майже 5,7 млрд грн. Третій етап — надання грошової компенсації на будівництво нового житла замість зруйнованого. В рамках цього етапу вже схвалено 460 заявок на загальну суму понад 1 млрд 379 млн грн», – зазначив заступник голови обладміністрації.

Він також наголосив, що за якістю відбудови активно слідкує незалежний технагляд. Аби будівельники вчасно виконували заплановані роботи, представники КОВА здійснюють виїзні перевірки на всі об’єкти, що відбудовуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та UNITED24.

Нагадаємо, Японія продовжить підтримку України у відбудові медінфраструктури, постачанні ліків та обладнання.

Фото: єВідновлення

Суспільство

Режисера «20 днів у Маріуполі» Чернова запросили до Американської кіноакадемії

Опубліковано

Режисера фільму «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова запросили стати членом Американської академії кінематографічних мистецтв та наук. Він разом із 487 іншими діячами кіноіндустрії отримає право голосувати на номінантів на майбутній 97-й церемонії вручення «Оскар» у 2025 році.

Про це повідомляє Variety.

«Ми раді вітати нових членів Академії цього року, – йдеться у заяві генерального директора Академії Білла Крамера та президента Академії Джанет Янг, – Ці напрочуд талановиті художники та професіонали з усього світу справили значний вплив на нашу кінематографічну спільноту».

Читайте також: Програма House of Europe відкрила конкурс грантів на переклад українських книжок

До списку нових членів кіноакадемії також увійшли актори, кастинг-директори, художники з костюмів, документалісти, продюсери, гримери та перукарі. 19 із них – лауреати премії «Оскар» у минулому. Серед тих, хто отримав запрошення: Кетрін О’Хара, Джессіка Альба, Лілі Гладстон, Грета Лі та інші.

Нагадаємо, вийшов тизер фільму «Гойдалки».

Фото: Мстислав Чернов, Facebook

Читати далі

Суспільство

Екіпаж БМП Bradley збив ворожий FPV-дрон з гармати Bushmaster

Опубліковано

Унікальний випадок зафіксували бійці екіпажу «Кача» з третього механізованого батальйону 47-ї ОМБр «Маґура» – збиття ворожого дрона з гармати Bushmaster.

«Екіпаж БМП Bradley збив ворожий FPV-дрон з гармати Bushmaster. Воїни 47 ОМБр пішли на випередження та не дозволили уразити американську машину», – повідомили в бригаді.  

Там підкреслюють, що небо на Покровському напрямку всіяне російськими ударними безпілотниками. 

Читайте також: Стало відомо, хто став кандидатами на здобуття кінопремії Довженка

«За день росіяни запускають більше сотні FPV-дронів. І це лише в зоні відповідальності 47 окремої механізованої бригади. Таку активність спостерігаємо вже місяць», – пояснюють в 47-й ОМБр.

В бригаді наголошують, що її бійці роблять надможливе, стримуючи величезну навалу окупантів. Якщо сподобалася робота наших хлопців, то ось сайт 47-ї ОМБр, де можна дізнатися більше про «Маґуру» і долучитися до її лав.

Відео можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, для школярів став доступним чатбот з штучним інтелект від Google.

Фото: Скріншот із відео

Читати далі

Суспільство

В Україні затвердили Державний стандарт нової соціальної послуги для ветеранів та ветеранок: подробиці

Опубліковано

В Україні затверджено Державний стандарт нової соціальної послуги – соціальна адаптація ветеранів та ветеранок війни та членів їхніх сімей.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

“Соціальна послуга передбачає два етапи, реалізація заходів програми соціального відновлення (перший етап) та індивідуальна адаптація (другий етап). Перший етап соціальної послуги проходить на базі рекреаційного закладу, де ветеран, ветеранка та члени їхніх родин відвідують групові та індивідуальні заходи”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зі всією родиною працює команда фахівців, щоб напрацювати подальший план переходу до цивільного життя згідно з потребами та проблем родини. Також протягом тижня родина відновлює фізичне та ментальне здоров’я.

Читайте також: Неможливо втримати сліз: Україна повернула з російського полону 90 людей, серед них – 59 оборонців Маріуполя

Другий етап передбачає індивідуальну соціальну адаптацію, яка проходитиме у громаді.

За словами заступника міністра Уляни Токарєвої, успішне пілотування послуги вже відбулося у Полтавській, Черкаській та Вінницькій областях. На наступний рік очікується, що на замовлення зазначеної послуги в бюджетах обласного та локального рівнів будуть передбачені відповідні кошти.

Нагадаємо, відтепер військовий квиток із QR-кодом можна отримати в ЦНАПі.

Фото: З відкритих джерел

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство2 дні тому

«Ми створили європейський хаб у селі»: як сільську бібліотеку перетворили на Смарт Простір

Тепер жителі українських сіл не рвуться в міста, а навпаки — відроджують місцеву сакральну історію...

Суспільство7 днів тому

Табір, як у дитинстві, але для дорослих. Як працює перший в Україні кемпінг на деревах

Ви колись пробували спати в повітрі, коли поряд ліс, гори та зоряне небо вночі? А...

Суспільство2 тижні тому

Вклали в бізнес по 2 тисячі гривень. Як друзі заснували власну СММ-агенцію у 20 років

Друг-однодумець, жага до авантюризму та добре бойківське вино — так чотири роки тому почалася історія...

Суспільство2 тижні тому

Щоденні обійми, заробіток і козяче щастя: як невістка зі свекрухою вдвох розвивають маленьку ферму на Черкащині

«У нас є сир, налітайте», — з цього повідомлення в соцмережах минулого року почалася історія...

РЕКЛАМА: