Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Економіка

Український технологічний стартап отримав грант від USAID

Опубліковано

Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив, що українсько-американський стартап Esper Bionics отримає грант у розмірі $150 тисяч від USAID.

Про це повідамляє Укрінформ з посиланням на пресреліз організації.

“Сьогодні державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив, що програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Конкурентоспроможна економіка України” надасть ґрант у сумі 150 тис. доларів компанії Esper Bionics, яка виготовляє інноваційні роботизовані протези для українських ветеранів і тих людей у всьому світі, що мають особливості кінцівок”, — заявили в USAID.

Цей ґрант надасть Esper Bionics можливість створити 20 нових робочих місць, збільшити обсяг продажів на 2 мільйони доларів упродовж наступного року та залучити додаткові інвестиції у розмірі 2 мільйони доларів.

Читати також: Жінки, які заснували стартапи у сфері технологій можуть отримати грант: як взяти участь

Про компанію

Esper Bionics — інженерно-технічна компанія, яка з 2019 року виробляє біонічні протези та отримала численні нагороди. Головний офіс компанії знаходиться в Нью-Йорку, а інженерні та виробничі підрозділи — в Києві.

Компанія розробляє роботизовані протези, включаючи перший у світі робопротез руки, що використовує штучний інтелект і хмарні технології.

У травні 2022 року Esper Bionics запустила програму “Esper для України”, яка допомагає українським ветеранам отримати протези рук Esper Hand за зниженою ціною, а також підтримує пацієнтів під час протезування та використання протезів.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» допомагає українським компаніям створювати нові робочі місця, підвищувати кваліфікацію працівників та виходити на західні ринки, що сприяє зростанню продажів та експорту.

Нагадаємо, що UAnimals випустили колекцію одягу з тваринами захисників з Азовсталі.

Фото: Esper Bionics




Економіка

Німеччина допоможе модернізувати енергетичну інфраструктуру Миколаївщини

Опубліковано

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартіном Єґерем, на якій посол підтвердив готовність модернізувати енергетичну інфраструктуру регіону.

Про це повідомляє Миколаївська ОВА.

Під час зустрічі сторони обговорили подальшу співпрацю у сфері фінансування закупівлі додаткових джерел генерації електричної й теплової енергії, а також попередні домовленості з німецькими партнерами, досягнуті на Конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – 2024) у Берліні”.

Кім наголосив при зустрічі на важливості забезпечення енергетичної стійкості регіону.

Читайте також: Туреччина, Болгарія та Румунія розпочали операцію з розмінування Чорного моря

«Завдяки співпраці з німецькими партнерами ми не лише модернізуємо інфраструктуру Миколаївщини, але й зробимо її більш стійкою до майбутніх викликів. Впровадження додаткових джерел генерації енергії, таких як когенераційні установки, забезпечить більшу надійність нашої енергосистеми», – наголосив він.

Зі свого боку Мартін Єґер підтвердив готовність ФРН продовжувати підтримку та фінансування енергетичних проєктів в Україні.

«Німеччина залишається надійним партнером України. Ми готові сприяти впровадженню нових технологій у сфері генерації енергії та підтримувати інноваційні проєкти», – сказав Єґер.

Нагадаємо, у Чернівцях ветеран за кошти гранту відкрив спортзал для дітей.

Фото: Миколаївська ОВА

Читати далі

Економіка

Туреччина, Болгарія та Румунія розпочали операцію з розмінування Чорного моря

Опубліковано

У понеділок, 1 липня, Туреччина, Румунія та Болгарія спільно розпочали протимінні операції в Чорному морі з метою підвищення безпеки судноплавства в цьому регіоні, що особливо важливо для експорту українського зерна.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Ця ініціатива, яка проходить під керівництвом Стамбула, стала першою значною спільною дією чорноморських країн після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Її основне завдання – знешкодження мін, які дрейфують у певних районах Чорного моря.

Відомо, що Росія та Україна є важливими виробниками зерна, і війна поставила під загрозу безпечне транспортування вантажів.

Читайте також: У Київському музеї в Пирогові відтворять традиційну садибу кримських татар

“У 2023 році Київ відкрив власний маршрут для експорту через Чорне море після виходу Росії з угоди про безпечний коридор. Це дало змогу успішно стимулювати експорт і підтримати українську економіку, яка зростала швидше, ніж очікувалося, проте цей маршрут залишається небезпечним”, – повідомляє Bloomberg.

Нагадаємо, у столиці вироблятимуть електроенергію з твердих побутових відходів.

Фото: Bloomberg

Читати далі

Економіка

У столиці вироблятимуть електроенергію з твердих побутових відходів

Опубліковано

Для Києва планують виробляти електроенергію з твердих побутових відходів. Зокрема, у столиці щороку утворюється понад 1 млн тонн твердих побутових відходів, у складі яких є так звана висококалорійна фракція (SRF/RDF), придатна для виробництва енергії. Її частка в загальному обсязі відходів може сягати 40%. 

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Сьогодні в умовах тотального енергетичного дефіциту ми зобов’язані використовувати всі ресурси для виробництва енергії. Ми прийняли доктрину енергетичної стійкості «Енергетичне відновлення: шлях до розподіленої когенерації», яка передбачає децентралізацію виробництва енергії і ширше використання інших видів палива – водню, сонячної енергії, відходів. У Києві за рік утворюється понад 1 млн тонн твердих побутових відходів. Це – колосальний ресурс, який ми повинні використовувати», – зауважує посадовець.

Читайте також: У Львові оцифрували аудіозаписи ВІА «Ватра»

За його словами, міська влада планує застосовувати лише сучасні раціональні підходи до переробки, які передбачають сортування, де кожна фракція відходів має використовуватись за призначенням – або для переробки і повторного використання, або для виробництва тепла й електроенергії. У Європі це вже практика десятиліть.

Нагадаємо, у Львові оцифрували аудіозаписи ВІА «Ватра».

Фото: Екопростір

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство5 години тому

10 000 горнят на мрію. Гончар з Хмельниччини повернувся з війни та будує майстерню, щоб допомагати військовим

Після повернення з фронту гончар Микола Величко в той же день подався до своєї майстерні...

Суспільство1 день тому

«Не бійтеся бути тим, ким ви є»: 10 питань ЛГБТ-військовим про службу в армії, ставлення колег, війну та мрії

Українська армія завжди стояла на варті незалежності та суверенітету нашої країни, захищаючи її кордони і...

Суспільство4 дні тому

Робить тільки те, що приносить задоволення: як викладачка стала блогеркою після понад 20 років роботи в університеті

Під час розмови з цією жінкою мені захотілося дістати з полиці художню книгу та скоріше...

Суспільство1 тиждень тому

«Ми створили європейський хаб у селі»: як сільську бібліотеку перетворили на Смарт Простір

Тепер жителі українських сіл не рвуться в міста, а навпаки — відроджують місцеву сакральну історію...

РЕКЛАМА: