Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Львівський залізничний вокзал облаштують для маломобільних груп населення 

Опубліковано

У Львові, за ініціативою Львівської міської ради, відбудеться реформація залізничного вокзалу, яка задовольнить потреби маломобільних груп населення.

Про це повідомляє Львівська міська рада. 

фото: Твоє місто

Що зміниться?

Облаштування несе в собі наступні оновлення:

  • розміщення допоміжних споруд для безперешкодного доступу до потягів і тунелів у головному корпусі вокзалу;
  • встановлення трьох додаткових ліфтів на кожному пероні, відповідно до європейських стандартів доступності;
  • облаштування пандусу на вході до головної каси.

Нагадаємо, Укрзалізниця запустила бета-тестування моніторингу квитків з можливістю автовикупу на поїзди внутрішнього сполучення. Для користувачів, авторизованих через Дія.Підпис, в режимі тестування доступний моніторинг двох типів.

Київська міська електричка безкоштовно перевозить домашніх улюбленців.

Суспільство

Випускники станцювали вальс на залізничному вокзалі у Києві

Опубліковано

Випускники з Ірпеня, чия школа була зруйнована російською ракетою, станцювали вальс на Центральному залізничному вокзалі Києва під акомпанемент відомої іспанської скрипальки Летісії Морено.

Про це повідомляє Укрзалізниця.

Символічно, що під час виконання мелодії та танцю почалась повітряна тривога: проте це не завадило випускникам продовжити репетиції у сховищі під будівлею вокзалу.

ЮНІСЕФ

“Музикантка прибула до столиці та завітала в Iron Land – Дитячу точку «Спільно» від Укрзалізниці та ЮНІСЕФ, де познайомилась із цьогорічними випускниками ірпінського ліцею №3. Їх школа була зруйнована внаслідок обстрілів, проте ЮНІСЕФ допоміг відбудувати заклад, і школярі змогли повернутись за парти”, – пояснили в УЗ.

ЮНІСЕФ

Нагадаємо, в Києві відреставрують парк та зроблять його безбарʼєрним.

Фото: ЮНІСЕФ

Читати далі

Суспільство

Заяву в міжнародний реєстр збитків тепер можна подати через Дію: як це зробити

Опубліковано

Відтепер заяву в міжнародний реєстр збитків тепер можна подати через Дію. Зараз послуга доступна для українців, які мають Акт про пошкоджене майно від місцевої влади. Тож просто підтягніть його — і все, ви долучилися до формування фундаменту для репарацій.

Про це повідомляє Дія.

“Скоро подати заяву до міжнародного Реєстру збитків буде можливо й без акта, зокрема, якщо житло на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій. Подавайте заяви просто зараз. Так, спільними зусиллями зафіксуємо реальні масштаби шкоди від російської агресії. І змусимо агресора відповідати за свої вчинки”, – повідомили у Дії.

Читайте також: Які функції матиме новий додаток для військових “Армія +”

Який алгоритм подачі

  • застосунок Дія — Сервіси — Відшкодування збитків
  • портал Дія — Каталог послуг — Заява про відшкодування збитків.

Сервіс у Дії та вимоги до розроблення міжнародного Реєстру реалізовано у співпраці з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством юстиції за підтримки проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Нагадаємо, у Бучі пройшов форум “Підприємництво без бар’єрів” від Дія.Бізнес.

Фото: Дія

Читати далі

Суспільство

В Україні запускають проєкт психологічної допомоги жінкам, чиї чоловіки перебувають у полоні

Опубліковано

«Невизначена втрата» – це проєкт, який передбачає безоплатну психологічну допомогу жінкам полонених або зниклих безвісти військових. Проєкт включає надання 16 консультацій: 6 індивідуальних та 10 групових. Також у його рамках надаватиметься постійна підтримка цим жінкам у форматі групових консультацій.

Про це під час його презентації повідомила Анна Грубая, керівниця проєктів та програм напряму «Допомога жінкам» Future for Ukraine, передає Укрінформ.

«Такий підхід обрано через те, що не кожна жінка готова ділитися своїм особистим у групі, хтось хоче працювати індивідуально з психологом, і ми цей шлях підтримуємо. Водночас, після індивідуальної роботи, при готовності, є можливість працювати в групах, де жінки можуть бути опорою один для одного, розділити свій біль і отримати цю необхідну підтримку», – розповіла Грубая.

За її словами, у групах буде не більше семи жінок. Їх будуть розділяти за сімейною приналежністю (матері, дружини, доньки) та за статусом (в полоні або зниклий безвісти).

Читайте також: Картка NovaPay відтепер може стати зарплатною

Анна Грубая зазначила, що проєкт передбачає високий професійний підхід, оскільки українські фахівці проходять навчання у психологині Рут Дорум з Ізраїльської коаліції травми (Israel Trauma Coalition). Вона підкреслила важливість уміння працювати з травмою та застосовувати ці знання на практиці, щоб уникнути повторної травматизації у людей.

Ольга Андріанова, співзасновниця Асоціації родин захисників «Азовсталі», розповіла, що наразі є величезний попит на психологічну підтримку.

«У соціумі досі багатьом людям не зрозуміло, що відчувають жінки, які чекають своїх рідних з полону, або у яких чоловіки зникли безвісти, або загинули. Дуже часто вони ставлять некоректні питання цим жінкам, і цей тиск на них є дуже важким», – зауважила вона.

Проєкт від фонду «Майбутнє для України» (Future for Ukraine) реалізується у межах програми психологічної підтримки українських жінок GIDNA.

Отримати психологічну допомогу ви можете, залишивши заявку за посиланням.

Нагадаємо, “Укртелеком” хоче інвестувати 1 млрд грн в 2024 році.

Фото: УП

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство4 дні тому

Мріє, щоб про Складанку у світі знали, як про LEGO. Як підприємиця з Львівщини 6 років розвиває власний бренд

Колись дядько Юлії сказав їй, що нею обов’язково всі пишатимуться. Жінка довго шукала себе, пробувала...

Суспільство1 тиждень тому

«Я співаю руками»: як перекладачка жестової мови Уляна Шумило розвиває музичний інклюзив

Вона однією з перших почала перекладати українські пісні жестовою мовою. Найпершими її «ручними каверами» стали...

Суспільство2 тижні тому

Школа — це не тільки уроки! Це вчителі, які разом зі своїми учнями розвивають малі громади

Їхні учні отримують високі оцінки за сортування сміття, знімають документальні ролики про рідне село та...

Можливості2 тижні тому

«Хліб був як делікатес»: ця пекарня з Чернігова однією з перших запрацювала після деокупації області. Відновитися допоміг грант

Пекарня «Flavor bakery» майже «однолітка» маленької Соні. Їм обом 2,5 роки. Дівчинка ледь не щодня...

РЕКЛАМА: