Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

У Харкові старший лейтенант ЗСУ встановив рекорд Гіннеса (ВІДЕО)

Опубліковано

24-річний старший лейтенант ЗСУ Дмитро Косатий за один день встановив два рекорди: Гіннеса і України.

Про це ШоТам повідомила керівниця Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова.

Встановлення рекордів відбулося у Харкові у суботу, 17 червня.

Світовий рекорд

Рекорд Гіннеса Дмитро Косатий встановив у номінації «Найбільша кількість віджимань на кулаках за 60 секунд». Книга Рекордів Гіннеса уже прийняла заявку на цей рекорд.

Дмитро віджався 128 разів за 1 хвилину. Попередній рекорд належить Ріно Рестіво з Італії. У вересні 2022 року італієць віджався 116 разів за хвилину.

Фіксацію рекорду і формування доказової бази за всіма міжнародними правилами здійснювала керівниця Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова.

Рекорд України

Окрім світового рекорду, українець також встановив національний рекорд у номінації «Найбільша кількість підтягувань на турніку за 3 хв». Дмитро Косатий підтягнувся 110 разів.  

До рекордів Дмитра підготувала тренерка з Харкова Олена Привалова.

Дивіться відео: Батько і син пліч-о-пліч боронять Україну у бригаді НГУ «Червона калина»

Про спортсмена

Дмитро Косатий родом із Житомира. Він навчався у Житомирському військовому інституті.

2020-го він уже встановлював рекорд України з виконання вправи «підйом з переворотом» на відкритому повітрі. Тоді за 3 години і 24 хвилини Дмитро виконав на перекладині 1001 підйом із переворотом.

Нині Дмитро — старший лейтенант окремого батальйону РЕБ оперативного командування Схід.

Нагадаємо, український спортсмен Дмитро Грунський у Дніпрі протягнув вагон метрополітена вагою 32,5 тонни та встановив світовий рекорд.

Також ми повідомляли, як полтавець встановив рекорд Гіннеса з підтягування на одній руці.

Фото: Лана Вєтрова; facebook.com/kharkivsportcity.

Суспільство

Світовий Конгрес Українців закликав долучитися до віртуальної хвилі до Дня вишиванки

Опубліковано

Світовий конгрес українців (СКУ) проведе віртуальну хвилю до Дня вишиванки – 2024, покликану підвищити інтерес до України через єднання у вишиванках. 

Про це повідомляє Світовий Конгрес Українців.

Ініціатива триватиме 16-17 травня у соцмережах Фейсбук, Інстаграм, Тік-Ток, а також на сайті СКУ. 

Для участі Світовий конгрес українців пропонує кожному українцю чи шанувальнику української культури зробити фото у вишиванці й опублікувати його з хештегами #vyshyvanka2024 та  #VyshyvankaDay, а також позначити @UWCongress. Впродовж доби учасник зможе знайти себе серед віртуальної хвилі, адже фото будуть розміщені як її елементи.

Читайте також: Для українських медійників продовжили грантову стипендію: як взяти участь

Друга частина ініціативи передбачає публікацію матеріалів про втрачену спадщину, вишиванки з окупованих територій, які були пошкоджені росіянами. Йдеться про серію матеріалів у соцмережах. 

СКУ закликає українські громади по всьому світу долучатися, щоб укотре звернути увагу світу до України та її боротьби з Росією. 

Нагадаємо, українські митці можуть отримати грант від фонду ЮНЕСКО.

Фото: Світовий Конгрес Українців

Читати далі

Суспільство

Євробачення 2024: де та коли дивитись другий півфінал

Опубліковано

Другий півфінал Євробачення 2024 відбудеться сьогодні, 9 травня, у місті Мальме (Швеція). Україна цього разу не виступатиме. Дует alyona alyona & Jerry Heil з піснею “Teresa & Maria” вже виступили під час першого півфіналу та пройшли до фіналу конкурсу. 

Де і коли дивитися другий півфінал Євробачення 2024

Другий півфінал розпочнеться 9 травня о 22:00. Пряму трансляцію Євробачення 2024 можна подивитися:

Читайте також: Втратили дім і бізнес, та не креативність. Підприємці з Луганщини за грант відкрили в Бучі заклад з корисним фастфудом

В цей день виступатимуть 16 країн. 

  1. Мальта
  2. Албанія
  3. Греція
  4. Швейцарія
  5. Чехія
  6. Австрія
  7. Данія
  8. Вірменія
  9. Латвія
  10. Сан-Марино
  11. Грузія
  12. Бельгія
  13. Естонія
  14. Ізраїль
  15. Норвегія
  16. Нідерланди.

Що відомо про Євробачення 2024

У місті Мальме, Швеція, пройшов перший півфінал Євробачення 2024, де виступили 15 країн-конкуренток. Цього року Україну представляє alyona alyona та Jerry Heil. 

alyona alyona та Jerry Heil виступили під номером 5. Номер співачкам ставила талановита українська режисерка Таня Муіньо, яка до того працювала з Кеті Пері, Дженніфер Лопес, Harry Styles, Post Malone, The Weeknd та іншими світовими зірками.

У півфіналах могли голосувати лише глядачі тих країн, які беруть участь у відповідному півфіналі. Тобто в Україні можна віддати свої голоси лише 7 травня. У першому півфіналі зможуть проголосувати глядачі з Німеччини, Швеції та Великої Британії, а у другому — з Франції, Італії та Іспанії.

Нагадаємо, 7 травня, Jerry Heil та alyona alyona з композицією “Teresa & Maria” встановили рекорд на “Євробаченні-2024”, увійшовши до фіналу. Вже 17-й раз представники від України потрапляють до фіналу пісенного конкурсу, що є рекордом в історії Євробачення.

Фото: Євробачення 2024

Читати далі

Суспільство

Стало відомо, якою буде програма 21-го фестивалю Docudays UA

Опубліковано

21-й фестиваль Docudays UA оголосив цьогорічну концепцію та програму. Головна тема кінофестивалю звучить так: «10 років триденної війни, яка триває три сторіччя». Фестиваль триватиме з 31 травня по 9 червня.

Про це повідомляє Docudays UA.

Цього року документальні стрічки збираються розповідати про історичну пам‘ять, її крихкість та постійні спроби ворогів змінити й переписати її, про відповідальність та покарання воєнних злочинців.

До програми увійшли такі стрічки:

  • «Мирні люди», реж. Оксана Карпович
  • «Київські файли», реж. Вальтер Стокман
  • «Невидима нація», реж. Ванесса Гоуп
  • «Генрі Фонду в президенти», реж. Александер Горват
  • «ДНК гідності», реж. Ян Баумґартнер
  • «Місія 200», реж. Володимир Сидько

Читайте також: Alyona Alyona і Jerry Heil встановили рекорд на Євробаченні 2024

Що відомо про фестиваль

21-й Міжнародний кінофестиваль документального кіно про права людини Docudays UA пройде з 31 травня по 9 червня 2024 року. Його тема звучатиме як “10 років триденної війни, яка триває три сторіччя”.

“Ми обрали довгу, сповнену протиріч назву, яка пригадує, помиляється, трохи іронізує, досліджуючи сама себе. В Україні вона стала частиною нового фольклору. Для іноземців – це заклик дізнатися більше про нашу історію, російську агресію в ній, про причини цієї війни. Чим є Україна і ким є її громадян(к)и”, – пояснили організатори.

За їхніми словами, під час кінофестивалю підніматимуться теми збереження історичної пам’яті, циклічності історії, пошуку ідентичності, відповідальності та покарання воєнних злочинців.

Зокрема, під час кінофестивалю в рамках титульної програми покажуть шість фільмів. Серед них – документальний фільм “Мирні люди” українсько-канадської режисерки Оксани Карпович, що отримав дві нагороди цьогорічного Берлінського кінофестивалю (“Приз Amnesty International – Спеціальна відзнака” та “Приз екуменічного журі – Спеціальна відзнака”).

“Мирні люди” стане фільмом-відкриття фестивалю. Пізніше його покажуть на кінофестивалі “Миколайчук OPEN”, який пройде 15-23 червня 2024 року в Чернівцях. В український прокат картина вийде 29 серпня 2024 року, повідомили в прес-службі кінокомпанії “Артхаус Трафік”.

Фільм являє собою нетрадиційне роуд-муві деокупованими українськими територіями, яке демонструє руйнування, спричинені повномасштабним російським вторгненням. Аудіоряд стрічки побудований на перехоплених телефонних розмовах російських військових з їхніми близькими. Це ті самі далекі від війни “мирні люди”, висловлювання яких шокують особливою жорстокістю.

Як зазначають організатори, 21 Docudays UA проходитиме на кількох локаціях у Києві та одночасно онлайн. Він включатиме: кінопрограму (щонайменше 50 фільмів у конкурсних та позаконкурсних секціях), правозахисні події RIGHTS NOW!, заходи Архіву війни, дискусії та майстеркласи, індустрійну секцію для професіоналів документального кіно та міждисциплінарну мистецьку програму.

Нагадаємо, українські митці можуть отримати грант від фонду ЮНЕСКО.

Фото: Кадр з фільму Мирні люди

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Можливості1 день тому

Вчити англійську навіть під час війни. Мовна школа у Чернігові відновила роботу після ракетного удару завдяки гранту

Стільці перекинуті й вкриті уламками скла. Стеля впала, а двері вирвані. Це наслідки у школі...

Суспільство1 тиждень тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство4 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство1 місяць тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

РЕКЛАМА:

Продовжити в браузері
Щоб встановити натисни Додати на Початковий екран
Додати на Початковий екран
Встановити
Встановлення майже не використовує пам’ять і забезпечує швидкий спосіб доступу до цієї програми.
Встановити
Update Contents
ШоТам Ми хотіли б показувати вам сповіщення про останні новини та оновлення
Відхилити
Дозволити сповіщення