Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Технології

Укроборонпром створює спільне підприємство з німецьким концерном Rheinmetall

Опубліковано

Державний концерн «Укроборонпром» та один зі світових лідерів оборонної галузі – німецька компанія Rheinmetall – створюють спільне підприємство з метою зміцнення оборонної промисловості України.

Про це повідомили у пресслужбі Укроборонпрому.

Зазначається, що компанії уклали угоду про стратегічне партнерство.

Згідно з угодою, основою та першим кроком для співпраці є технічне обслуговування й ремонт броньованої техніки, переданої Україні.

Надалі партнери мають намір спільно виробляти продукцію Rheinmetall в Україні, а також спільно розробляти перспективні зразки озброєння й військової техніки на базі новоствореного спільного підприємства за участі українських й німецьких фахівців.

Читайте також«Наші байки звільняли Херсон, а сьогодні тестуються Укрпоштою». Як це – розвивати стартап під час війни? Бренд електровелосипедів Bayka

Початок роботи спільного підприємства заплановано на середину липня 2023 року.

Як відзначили в компанії Rheinmetall, у межах першого спільного кроку з Укроборонпромом наріжним каменем цієї співпраці має стати діяльність у сфері ремонту військової техніки.

На наступних етапах співпраця буде зосереджена на спільному виробництві продукції Rheinmetall в Україні на основі комплексної передачі технологій. У перспективі в рамках співпраці Rheinmetall і Укроборонпрому також можуть спільно розроблятися нові військові системи за участю українських і німецьких фахівців і експортуватися з України.

Про Rheinmetall

Rheinmetall є інтегрованою технологічною групою. Має п’ять підрозділів: системи транспортних засобів, зброя та боєприпаси, електронні рішення, датчики та приводи, а також матеріали та торгівля. Маючи близько 28 000 співробітників у 132 офісах по всьому світу, у 2022 році продажі компанії склали 6,4 мільярда євро. Rheinmetall є провідним міжнародним виробником систем для оборонної промисловості та водночас рушієм передових технологічних та промислових інновацій на цивільних ринках. Орієнтація на стійкість є невід’ємною частиною стратегії Rheinmetall.

Нагадаємо, Україна почала виготовляти запчастини для військової техніки НАТО.

Окрім того, Укроборонпром освоїв ремонт західного озброєння.

Також Укроборонпром розгорнув за кордоном серійне виробництво 122-мм артснарядів.

Фото: spartanat.com.

Технології

Послуга ОСББ в Київ Цифровому стала переможницею міжнародної технологічної премії

Опубліковано

Сервіс ОСББ, який доступний у застосунку “Київ Цифровий”, отримав перемогу в міжнародній премії у категорії “Демократичні технології”.

Про це повідомляє КМДА.

“Київ відзначили в номінації “Демократичні технології” за розвиток і впровадження електронної демократії на місцевому рівні. Цього року за перемогу змагалися понад 300 проєктів з усього світу, і для нас честь отримати цю нагороду”, – зазначив Петро Оленич, заступник голови КМДА.

Про премію

нститут інновацій у політиці, міжнародна організація, яка пропагує демократію в Європі, висунув сервіс ОСББ для нагородження за досягнення у впровадженні демократичних цінностей в житлових об’єктах.

Кожного року громадське журі, складене з понад 1 000 європейців, оцінює проєкти, щоб визначити фіналістів і переможців у категоріях премії. Організатори повідомляють, що цього року 314 проєктів відповідали критеріям і пройшли оцінювання журі. Із них 70 проєктів, по десять у кожній категорії, були визнані винятковими фіналістами і першопрохідцями інновацій.

Читати також: В Київ Цифровому запустили опитування щодо перейменування вулиць

Про сервіс

Номінанти демонструють, як громади та країни знаходять нові способи покращити життя в містах. Сервіс ОСББ забезпечує активну участь громадян у прийнятті рішень через онлайн-режим. Голови ОСББ можуть реєструватись за посиланням (https://kyiv.digital/osbb/login), проводити офіційні голосування через “Дія. Підпис” і використовувати е-документи, а співвласники можуть впливати на життя будинку без зайвих зусиль.

Успішна реалізація демократичних сервісів, таких як ОСББ онлайн, сприяє зміцненню зв’язку між місцевою владою та громадою, робить управління прозорішим та ефективнішим. Спільні зусилля на шляху до побудови сучасної, демократичної та цифрової міської громади продовжуються, а перемога Сервісу ОСББ в номінації “Демократичні технології” є важливим кроком у цьому напрямі.

Нагадаємо, що резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає.

Також ми повідомляли, що демо гри Threads of War про звільнення України від окупантів вже доступне на платформі Steam.

Фото: КМДА.

Читати далі

Технології

Резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає

Опубліковано

На конференції Tech Ecosystem Summit 2024, що відбулася 3 травня в Києві, була представлена спілка Diia.City Union.

Про це повідомляється на сайті Diia.City.Union.

На Tech Ecosystem Summit 2024 у Києві, де лідери української IT-індустрії обговорюють поточний стан та майбутні можливості, сьогодні, 3 квітня, була презентована нова громадська спілка – Diia.City.Union. Разом з Українським фондом стартапів вони планують сприяти створенню сприятливого середовища для розвитку IT-бізнесу в Україні та за її межами.

“Місія спілки – становлення потужної ІТ-галузі в Україні, яка успішно конкурує на міжнародній арені та сприяє розвитку інновацій у світі”, – повідомляється на сайті Diia.City.Union. Президентом спілки став співзасновник і член ради директорів SoftServe Тарас Кицмей.

Серед членів – SoftServe, EPAM, Sigma Software, GlobalLogic, Luxoft та інші.

Читати також: Які мінімальні бали з предметів НМТ потрібні для вступу до вишів.

Як стати частиною команди

Основі вимоги:

  • Повне членство в Diia.City Union. Необхідно брати участь у проєктах, голосувати, ініціювати питання для вирішення, входити до органів управління, а також формувати політику й стратегію. Одноразовий вступний внесок становить 750 євро;
  • Асоційоване членство. У ньому потрібно брати участь у воркшопах від експертів і відвідувати відкриті зустрічі з урядом.

Нагадаємо, що в серпні в Steam пройде фестиваль, присвячений українським іграм.

Також ми повідомляли, що анонсували новий роман Софії Андрухович: про книгу та як передзамовити.

Фото: Дія.City

Читати далі

Технології

Демо гри Threads of War про звільнення України від окупантів вже доступне на платформі Steam

Опубліковано

Демоверсія гри Threads of War, розроблена українським геймдизайнером Андрієм Костюшкою спільно з його 11-річним сином-програмістом Аскольдом, вже доступна на платформі Steam. Костюшка є директором української компанії Creoteam, яка спеціалізується на розробці та видавництві відеоігор.

Про це повідомляє Dou.ua.

Про гру

Threads of War – це сучасний аналог класичної гри “Battle City”, яку японські розробники випустили у 1985 році. Гра пропонує українську тематику в стилі вишиванки і дозволяє гравцям пройти шлях звільнення українських міст у перший рік повномасштабної війни. Вона підтримує гру як в одиночному, так і в мультиплеєрному режимі.

Читати також: В Україні значно зросла кількість україномовного контенту за 2023 рік: дослідження соціологів

Threads of War включає в себе сучасну механіку “Battle City”, елементи roguelite і унікальний стиль гри. Крім того, вона має вбудований редактор, за допомогою якого гравці можуть створювати власні локації та грати на них.

 “Над грою вже майже рік ми працюємо лише вдвох з моїм 11-річним сином у вільний час. Я створюю ігровий дизайн, малюю графіку, пишу музику, а син – програмує“, – поділився Андрій.

Ознайомитися з демо можна тут.

Нагадаємо, що Google запускає другий етап Фонду підтримки для українських технологічних стартапів на 10 млн дол.

Також ми повідомляли, що в Харкові стартував кінофестиваль, присвячений музиці та культурі.

Фото: Threads of War

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство3 дні тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство3 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство4 тижні тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

Суспільство4 тижні тому

«Без цього бренду не було б мене». Як соціальний бізнес Ohra Home об’єднує матерів дітей з інвалідністю

У житті Юлії Бігун багато різних сфер: сім’я, робота в проєкті з гуманітарного розмінування України,...

РЕКЛАМА: