Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

The New Yorker опублікував фільм Надії Парфан про війну в Україні

Опубліковано

Документальний фільм «Я не хотіла робити фільм про війну» української режисерки Надії Парфан вийшов на сайті американського видання The New Yorker.

Про це ШоТам повідомила команда онлайн-кінотеатру «Такфлікс».

Про фільм

«Я не хотіла робити фільм про війну» — це інтимний фільм-подорож, в якому режисерка розповідає про досвід перших тижнів війни. Початок повномасштабного вторгнення застав її з чоловіком на Близькому Сході. Парфан вирішила повертатися до Києва, незважаючи на розгортання бойових дій. По дорозі додому вона документує історії своїх близьких і фіксує власні емоційні зрушення.

Фільм знятий за підтримки відомого американського журналу The New Yorker, що існує з 1925 року. Виробництво здійснила українська кінокомпанія Phalanstery Films, співзасновницею якої є Парфан. Героями фільму є друзі та родичі режисерки, серед яких її чоловік Ілля Гладштейн, маріупольський режисер Олександр Суровцов, журналістка Анастасія Станко та мистецтвознавиця Оксана Семенік. У музичному оформленні використані композиції авангардної співачки Світлани Няньо та електронного артиста Андрія Соколова (звукорежисер «Вагоновожаті»). 

Де дивитися

На The New Yorker вийшла міжнародна версія фільму, де авторка розповідає власну історію закадровим голосом англійською мовою. Україномовна версія фільму доступна в онлайн-кінотеатрі «Такфлікс» ексклюзивно до 2 лютого на території України.

Крім того, творці фільму планують організувати серію фізичних показів україномовної версії для збору коштів на ЗСУ. Запити на покази просять надсилати на pha.films@gmail.com.

Про режисерку

Надія Парфан – українська режисерка, засновниця онлайн-кінотеатру українського кіно «Такфлікс». Зняла фільми «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», «Жінки, що грають в ігри», «Reve ta Stohne» on tour», «Я не хотіла робити фільм про війну». 

Нагадаємо, у лютому цього року на 73-му Берлінському міжнародному кінофестивалів відбудеться світова прем’єра короткометражного ігрового фільму Парфан «Це Побачення» про життя Києва в умовах війни.

Також на «Такфлікс» вийшла українська трагікомедія «Я працюю на цвинтарі» режисера Олексія Тараненка.

Фото: кадр із фільму.

Суспільство

Дія.Освіта випустила серіал про те, як взаємодіяти з військовими та ветеранами

Опубліковано

На платформі Дія.Освіта був випущений освітній серіал про те, як взаємодіяти з людьми з бойовим досвідом. Він має назву “Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія”.

Про це повідомляє Мінцифра.

Про серіал

Щодня українські військові борються за нашу свободу. А чи знаєте ви, що відчувають захисники після повернення додому та як вислухати людину, коли вона хоче виговоритися? Дізнатися про те, як коректно та з повагою комунікувати з військовими, ветеранами та ветеранками, в серіалі “Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія”.

Ознайомитися з освітнім серіалом можна за посиланням.

Герої цього серіалу – справжні військові, які поділяться своїм досвідом з комунікації в цивільному житті. Протягом 11 серій вони разом з експертами розповідатимуть, як надати підтримку, що можна запитати, а про які теми краще уникати під час розмови.

Читати також: У Сумах розробили концепцію відновлення набережної: як вона буде виглядати

Теми, які піднімаються в серіалі

Серед головних тем:

  • особливості комунікації в родині, колі друзів, магазині, парку чи громадському місці;
  • якими словами підтримати людину, якщо вона розповідає про досвід полону;
  • як ввічливо подякувати за службу, не зачепивши особисті кордони людини;
  • як роботодавцю налагодити взаємодію із захисником чи захисницею та допомогти реінтегруватися.

Партнери проєкту

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри в межах тематичної хвилі “Досвід ветеранів вартий поваги” комунікаційної кампанії “Ти як?” Всеукраїнської програми ментального здоров’я – ініціативи першої леді Олени Зеленської за підтримки Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, громадської організації “Безбар’єрність” та компанії Visa – учасника спільноти “Бізнес без бар’єрів” для платформи Дія.Освіта.

Нагадаємо, що Укрпошта випускає нову марку, присвячену очищенню Чорного моря від російських кораблів.

Також ми повідомляли, що в Києві презентували цифровий учнівський квиток: як замовити.

Фото: Мінцифра

Читати далі

Суспільство

Українські музиканти виступатимуть на фестивалі Sziget в Будапешті: хто саме

Опубліковано

Четверо українських артистів виступлять на цьогорічному фестивалі Sziget у Будапешті: репер OTOY, театрально-музичний етногурт YAGODY, DJ Дарія Колосова та DJ-гурт Arbat. Фестиваль триватиме з 7 по 12 серпня.

Про це повідомляється на сайті фестивалю.

OTOY

OTOY виступатиме 8 серпня. Його номер називають “одним із найбільш концептуальних українських реперів на сучасній музичній сцені”. У 2023 році репер брав участь у перерві до півфіналу пісенного конкурсу “Євробачення”.

Дарія Колосова

Дарія Колосова – діджейка з 12-річним досвідом у створенні електронної музики. Її діджейсет на берлінській радіостанції Hör має 900 тисяч переглядів, і сама Дарія вважає музику “справжнім засобом комунікації”, як відзначають на фестивалі. Вона виступить зі своїм сетом 9 серпня.

Читати також: Укрпошта випускає нову марку, присвячену очищенню Чорного моря від російських кораблів

Arbat

Гурт електронної музики Arbat, у складі якого виконавці Артур Кривенко та Віталій “Батіш” Лимаренко, творить композиції у жанрах техно та хаусу, виступить на фестивалі 12 серпня.

 YAGODY 

Етногурт YAGODY брав участь у національному відборі на “Євробачення-2024” і посів тоді 5-е місце. На фестивалі Sziget гурт виступить 12 серпня.

Про фестиваль

Це один з найбільших європейських фестивалів, який відбувається щорічно у серпні з 1993 року на острові Гайооґяарі-сіґет у Будапешті, розташованому на річці Дунай.

Цьогоріч фестиваль триватиме з 7 по 12 серпня.

Нагадаємо, що хто такий Ґео Шкурупій? 10 цікавих фактів про українського короля футуризму.

Також ми повідомляли, як лучництво допомагає ветеранам у Харкові.

Фото: Sziget

Читати далі

Суспільство

Українська акторка Іванна Сахно зіграє головну роль в продовженні M3GAN

Опубліковано

Іванна Сахно отримала головну роль у фільмі “M3GAN 2.0”. Перший фільм отримав успіх та зібрав $181 млн при бюджеті $12 млн.

Про це повідомляє Deadline.

Про фільм

У першому фільмі “M3GAN” розповідається історія про реалістичну ляльку зі штучним інтелектом, яка має стати другом для дитини та допоміжником для батьків, проте щось пішло не так. Еллісон Вільямс виконала роль розробниці ляльки, Джемми.

Сценарій сиквелу був написаний Акелою Купер, яка також працювала над сценарієм першого фільму “M3GAN”, разом з режисером оригіналу, Джерардом Джонстоном. Другу частину фільму виробляли під керівництвом продюсерів, серед яких Джейсон Блум, Джеймс Ван та сама Еллісон Вільямс. Також до виконавчих продюсерів нового фільму увійшли Марк Качур, Джерард Джонстон, Джадсон Скотт, Грег Гілріт, Раян Турек, Адам Хендрікс та Майкл Клір.

Читати також: Укрпошта випускає нову марку, присвячену очищенню Чорного моря від російських кораблів

Успіх акторки

Іванна Сахно здобула популярність завдяки своїм ролям у таких фільмах, як “Тихоокеанський рубіж: Повстання” та “Шпигун, який мене кинув”, де вона грала разом з Мілою Куніс. Також вона зіграла головну роль у фільмі Lionsgate “Пік страху” (Let It Snow). На телебаченні вона з’явилася разом з Зої Кравіц у фільмі “Висока точність” та виконала головну роль у французькому серіалі “The Reunion”, який був показаний на Каннському телефестивалі. Крім того, Іванна Сахно підтримує Україну та є амбасадором платформи United 24.

Нагадаємо, що в УКУ оголосили конкурс на стипендію для абітурієнтів-магістрів: як подати свою кандидатуру.

Також ми повідомляли, що до переліку нематеріальної культурної спадщини додали практику охорони гуцульського орнаменту.

Фото: M3GAN

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство2 дні тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство3 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство4 тижні тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

Суспільство4 тижні тому

«Без цього бренду не було б мене». Як соціальний бізнес Ohra Home об’єднує матерів дітей з інвалідністю

У житті Юлії Бігун багато різних сфер: сім’я, робота в проєкті з гуманітарного розмінування України,...

РЕКЛАМА: