Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами
https://www.youtube.com/embed/V8kIUt1Zu60SSSSSS

Суспільство

Волонтери надсилають безкоштовні посилки для воїнів-веганів (ВІДЕО)

Опубліковано

«Ви навіть не можете уявити, як мені цього хотілося! Звичайних сосисок!», — розповідає захисник.

Волонтери ГО «Кожна тварина» на сторожі ситості веганів у тилу та на фронті.

Раніше воїнам доводилося їсти хліб із чаєм через присутність м’яса в раціоні. Тепер вони отримують ось такі веганські посилки, а переселенці у великих містах можуть поласувати й гарячими обідами.

«На сьогодні веганська кухня України існує у восьми містах. І ми приготували та роздали більш ніж 12000 безкоштовних веганських обідів. Також наша команда збирає посилки з веганськими продуктами для бійців та бійчинь ЗСУ. Це веганські посилки, де ми збираємо найпоживніші продукти, які бійці та бійчині можуть їсти як на передовій, так і в тилу», — засновниця ГО «Кожна тварина» Тамара Х’юман.

Щодня у соцмережах до волонтерів звертаються нові захисники і невдовзі отримують смачненьке. Веганські сосиски, хумус, паштети та намазки — все це доступно тепер і на фронті.

«Круто! Дуже дякую, дівчата і хлопці. Дуже приємно, такий підгончик. Приємно, що про веганок і веганів не забувають».

На сьогодні команда «Кожної тварини» передала на фронт понад 230 посилок. А хлопці настільки в захваті від їжі, що не втомлюються постити її в своїх соцмережах.

Читайте також: Хто годує веганів у ЗСУ? Історія руху «Кожна Тварина», що взяв під опіку 200 військових та сотні переселенців

Суспільство

Євробачення-2024: alyona alyona та Jerry Heil виступили в першому півфіналі (ВІДЕО)

Опубліковано

У місті Мальме, Швеція, проходить перший півфінал Євробачення 2024, де виступають 15 країн-конкуренток. Цього року Україну представляє alyona alyona та Jerry Heil. Грандіозне шоу почалось о 22:00 за київським часом. Проголосувати з України можна за будь-якого учасника, крім представника своєї країни.

За першим півфіналом слідкує редакція ШоТам.

alyona alyona та Jerry Heil виступили під номером 5. Номер співачкам ставила талановита українська режисерка Таня Муіньо, яка до того працювала з Кеті Пері, Дженніфер Лопес, Harry Styles, Post Malone, The Weeknd та іншими світовими зірками.

В кінці свого номеру сказали: “Дякую за підтримку України”.

Зазначимо, що у півфіналах можуть голосувати лише глядачі тих країн, які беруть участь у відповідному півфіналі. Тобто в Україні можна віддати свої голоси лише 7 травня. У першому півфіналі зможуть проголосувати глядачі з Німеччини, Швеції та Великої Британії, а у другому — з Франції, Італії та Іспанії.

Читати далі

Суспільство

UAnimals запустили онлайн-видання про гуманність до тварин і довкілля

Опубліковано

Зоозахисна організація UAnimals запустила онлайн-видання про гуманність до тварин і довкілля. Це історії про тварин, людей, водойми, ліси та заповідники під час війни, а також про зв’язок людини й природи, про милосердя і порятунок, про жорстокість та байдужість. 

Про це повідомили представники UAnimals у Telegram.

“На прикладі окремих людей, компаній, притулків, організацій тощо ми показуємо, як по-різному люди ставляться до навколишнього світу, і шукаємо відповіді на щоденні болісні питання про гуманне співжиття”, — зазначають зоозахисники.

Читайте також: Коргі Лакі з України став моделлю для пам’ятника королеві Єлизаветі II в Англії

На сайті представлені інтерв’ю із людьми, які рятували тварин, розслідування про тих, хто завдає шкоди природі та тваринам, аналітичні тексти, колонки, репортажі тощо. Видання можна почитати українською та англійською.

Почитати онлайн-видання можна за посиланням.

Нагадаємо, на Київщині знайшли найбільшу популяцію рідкої сон-трави з Червоної книги.

Фото: UAnimals

Читати далі

Суспільство

На вокзалі Києва відкрився пункт рекрутингу до армії

Опубліковано

Міністерство оборони України 7 травня 2024 року в Києві на Центральному залізничному вокзалі відкрило інформаційну точку, де можна отримати інформацію про рекрутингові центри, які діють на території України.

Про це повідомляє “Укрзалізниця”.

Спеціально навчені працівники Укрзалізниці надаватимуть інформацію щодо вакансій у ЗСУ та відповідатимуть на поширені питання про посади у військових підрозділах.

Цей пілотний проєкт Міністерства оборони України за підтримки Укрзалізниці має на меті прозоро інформувати людей про можливості ефективної допомоги Силам оборони України та стимулювати до добровільного залучення на військову службу.

Читайте також: Військові будуть отримувати більше відпускних днів: що змінилося

«Кожного тижня в Україні відкриваються центри рекрутингу української армії. За декілька місяців їх мережа буде по всій Україні. У будь-якому центрі до лав Сил оборони може долучитися людина з будь-якого регіону. Це можливо, навіть маючи на руках повістку для уточнення облікових даних. Тому інформаційні пункти на залізничному вокзалі дозволять нам максимально донести цю інформацію до громадян», — зазначила заступник міністра оборони України Наталія Калмикова.

Інформаційний пункт рекрутингу знаходиться в центральному вестибюлі вокзалу, між головним інфопоінтом та входом до зали №3.

Нагадаємо, британець українського походження проїде на велосипеді 7 тис. км для допомоги дітям в Україні.

Фото: УЗ

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство1 тиждень тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство3 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство1 місяць тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

Суспільство1 місяць тому

«Без цього бренду не було б мене». Як соціальний бізнес Ohra Home об’єднує матерів дітей з інвалідністю

У житті Юлії Бігун багато різних сфер: сім’я, робота в проєкті з гуманітарного розмінування України,...

РЕКЛАМА: