Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Де купити взуття? Вісім стильних варіантів від українських брендів

Опубліковано

Осінь – це прекрасний час оновити гардероб. І особливо варто приділити увагу взуттю. Якщо ви думали, що за якісну пару нових чобіт потрібно віддати всі гроші світу, то ця підбірка саме для вас. В Україні є багато брендів, які пропонують чудове і стильне взуття на сезон осінь-зима. Тож, гайда за новою парою від українських брендів. 

1. Kachorovska – взуття, яке носить Джамала та Тіна Кароль

Ви точно чули про український бренд Kachorovska, чиє взуття носять Джамала, Тіна Кароль та Катя Осадча. Але чи знали ви його неймовірну історію? Цьому бізнесу вже понад 60 років! Бренд народився ще у 1957 році — саме тоді Леоніда Качоровська, бабуся співзасновниці Аліни Качоровської-Очеретяної, пішла працювати швачкою у взуттєву артіль у Житомирі. З того часу і дотепер родина Качоровських створює взуття. 

“Понад півстоліття ми працювали у форматі родинного ательє, відроджували культуру виготовлення взуття на замовлення. За час існування ательє ми виконали понад 40 000 індивідуальних замовлень.  А у 2015 році запустили лінію виробництва готового взуття”, – кажуть засновники бренду. 

Читайте також: Як не намокнути восени: 8 стильних дощовиків від українських брендів

У бренду Kachorovska можна придбати якісну та стильну пару з натуральної шкіри на будь-який сезон. Черевики, лофери, мюлі, ботильйони, ковбойки, кросівки – бренд робить взуття на будь-який смак. У цьому сезоні радимо звернути увагу на культові черевики на грубій підошві та шнурівці. Підошва на цих черевиках виготовлена з термогуми, набагато легша за інші взуттєві матеріали, а також менш слизька, має хорошу амортизацію і відрізняється високим ступенем морозостійкості. До речі, новенька пара від Kachorovska не буде вам тиснути, адже колодку за спецзамовленням виробляють на одній з найкращих мануфактур Італії з 80-річною історією. Кожна пара взуття проходить краш-тести на 10 стопах, доки не стане довершеною.

Де купити: взуття можна придбати у магазинах Kachorovska в Києві та Одесі, а також на сайті бренду. 

Ціни: черевики – 3800 гривень, лофери – 3200, кросівки – від 2500 гривень за пару. 

2. Стильні черевики від бренду Дніпровський Букін

Колись друзі підприємця Ігоря Малецького пожартували, що той продаватиме  взуття, як нереалізований футболіст Геннадій Букін (герой сіткому “Щасливі разом”). Тепер Дніпровський Букін – це запатентована назва. А ще підписники в Інстаграм назвали їх “народним брендом”, адже вони завжди радяться з клієнтами, коли приймають важливі рішення виробництва. 

Засновник бренду Ігор Малецький почав свій бізнес, коли йому було 24 роки. Стартовий капітал на виробництво зібрав, перепродуючи одяг і взуття через групу у соціальній мережі. А тепер за 5 років роботи зміг продати 50 000 пар взуття власного виробництва. 

Цього сезону бренд пропонує стильні високі кеди на байці, чорні черевики на зеленій підошві, а також шкіряні моделі білого та бежевого кольорів. На осінь та зиму складно підібрати дійсно зручне взуття, тому бренд пропонує індивідуальний підхід – спеціалісти дізнаються ваш розмір, повноту, та підберуть ідеальне рішення. А ще тут можна придбати взуття в кредит! Ви зможете купити пару, а оплатити кошти частинами. 

Де купити: бренд має магазини у Києві та Дніпрі, а також можна зробити замовлення на сайті

Ціна: в середньому 2500 гривень за пару.

3. Патріотичне взуття від PatriBoots

Це справжнє патріотичне взуття від київського бренду PatriBoots. Кожна модель має елементи національної символіки: герб або прапор. Більшість моделей унісекс. Засновники бренду зазначають, що їх взуття можна носити як в місті, так і в туристичних походах. Підошва тут зроблена з термопласта, а всередині – сучасний утеплювач, який витримує до -20 градусів. 

У PatriBoots ви не знайдете банального взуття. Всі моделі унікальні та яскравих кольорів – бірюзовий, жовтий, кемел, червоний, хакі, голубий та інші. 

Бренд спеціалізується також і на взутті військового призначення. Надійність берців перевірена в реальних бойових діях у зоні ООС А для військових та волонтерів пропонують знижки. 

Де купити: сайт

Ціни: в середньому 1800 гривень. 

4.  Непересічні чоботи з 90-х від Te-Shoes

“Шузи для довгих серйозних відносин” – саме так позиціонує себе український бренд Te-Shoes. Та й справді моделі цього виробника є унікальними та дуже стильними. 

“Бренд Te-Shoes був заснований у 2014 році в Києві. З того часу в майстерні створюється особливе взуття за старими традиціями. Взуття Te-Shoes – це суміш мінімалізму, комфорту поєднаного з естетикою та метафізикою. Глибокі кольори, прості та лаконічні лінії, матеріали високої якості це ті Truth Elements, які дозволяють відчути справжнє”, – каже засновник бренду Павло Гордій. 

Читайте також: Осінні аксесуари: обираємо шкарпетки серед 8 українських брендів

Тут є стильне чоловіче та жіноче взуття гарних пастельних відтінків. Босоніжки, броги, оксфорди – асортимент на будь-який смак. Цього сезону радимо звернути увагу на низькі черевики Non Stop виконані у гладкій шкірі красивого карамельного кольору та доповнені масивною кольоровою підошвою. Об’ємна зручна колодка з округлим носком, доповнена кольоровою ребристою підошвою з масивним протектором. Також у бренду можна придбати харизматичні черевики  90’s з масивною підошвою та каблуком на платформі. 

Де купити: магазин бренду знаходиться в м. Київ вул. Глибочицька, 33/37, оф. 622 (6 поверх), також замовлення можна зробити на сайті та у соціальних мережах

Ціни: в середньому 3000 гривень за пару. 

5. CALOR – власний дизайн взуття

Наступний у нашій підбірці не просто бренд, а унікальний проєкт не тільки для України, а й світу. Calor – це українське виробництво взуття, а також високі технології.  Кожен може стати дизайнером свого взуття. Бренд має три моделі снікерсів, для кожної з яких розроблений 3D-конструктор. Ви зможете самостійно обрати колір та матеріал. 

Процес виглядає так: спочатку ви обираєте модель взуття і створюєте для неї дизайн, далі система вас перенаправить у месенджер, де буде та картинка дизайну та відеоінструкція по замірах стоп. Взуття можна обрати на будь-який сезон. 

Мета нашої маленької команди: відійти від масового ринку взуття і почати відкривати с індивідуальність наших клієнтів світу. Також це чудова нагода зекономити час на пошуках взуття улюбленого кольору, моделі що подобається або просто взуття, яке б ідеально лягало по нозі”, – каже засновниця бренду Ксенія Кондрат.

Де купити: сайт

Ціни: 2800 – за осіннє взуття, 3280 – за зимове взуття. 

6. Анімалістичні принти від бренду Caruso 

CARUSO shoes — український бренд, який створює якісне жіноче взуття з 2016 року. Всі моделі розробляє українська команда і відшиває на фабриках у Харкові, Дніпрі та Броварах. 

“Наша історія почалась зі звичайного бажання – робити взуття, яке б хотілось носити щодня. Ми надихаємось жінками нашого часу і пишаємось, що створюємо взуття, яке допомагає їм легко пересуватись протягом дня”, – кажуть засновники бренду. 

Читайте також: Одяг без статі: 7 українських унісекс-брендів

У цьому сезоні бренд пропонує утеплитись стильними чоботами з анімалістичним принтом, сліпонами та масивними туфлями. Все взуття від бренду Caruso зроблене з натуральної шкіри. 

Де купити: сайт

Ціни: 2000-3000 гривень.

8. Лаконічність та гармонія ліній у HVOYA 

Це український бренд взуття, основними мотивами колекціями якого є лаконічність та гармонія ліній, що поєднують модерн та жіночність у єдине ціле. Зараз HVOYA – це і концепт-стор українських брендів взуття та сумок. Цей проект – трансформація шоуруму Nameli, заснованого Марією Сіміч-Моісеєнко.

“У своїх колекціях ми культивуємо чистоту ліній і лаконізм. Геометрію форм і пропорцій. Увага до матеріалів і деталей. А краща італійська шкіра і велюри дають нам можливість створювати речі, які хочеться носити”, – кажуть засновники бренду. 

Часто в центрі увагу бренду є саме каблук. За словами засновників, з його допомогою вони втілюють ідею “нової фемінності”- легкої, не химерної, самобутньої. Є і взуття на низькому ходу – оксфорди, броги, різні типи черевичків. 

Де купити: сайт

Ціни: в середньому 3000 за пару.

8. Не нудне взуття від бренду Хамелеон

Якщо ви хочете відрізнятись цієї осені чи зими, то варто заглянути в майстерню яскравого взуття Хамелеон. Колекції цього бренду відрізняються яскравими кольорами та сміливими принтами, які рідко зустрінеш в інших взуттєвих магазинах. 

“Ми самі розробляємо всі моделі — від дизайну, колодок і лекал до пошиття останнього стібка кожної пари. Нам здається, що життя занадто класне, щоб проходити його в нудному взутті»” — кажуть засновники.

В асортименті бренду є еспадрильї, кеди, лофери, броги, оксфорди та челсі. Крім того, ви можете вибрати одну з базових моделей, скомпонувавши колір, текстуру, підошву і навіть шнурки. 

Де купити: сайт

Ціни: в середньому 2000 гривень за пару. 

Суспільство

Рух «Єдині» запускає новий курс з переходу на українську мову

Опубліковано

Для усіх охочих відкрита реєстрація на 25-й курс із вивчення української мови від руху «Єдині».

Про це повідомляє  Київська міська державна адміністрація.

«Сьогодні, 6 травня, стартують базовий курс підтримки для новачків у переході на українську та складніший, поглиблений граматичний курс від всеукраїнського руху «Єдині». Амбасадором 25-го курсу став Євген Кот, зірковий хореограф і режисер-постановник», – йдеться в повідомленні.

Тривалість кожного курсу – 28 днів. Долучитися можна з будь-якої точки світу.

Навчання повністю безоплатне. Реєстрація – на сайті.

Як зазначають у КМДА, 20 квітня «Єдині» відсвяткували другу річницю з дня заснування. За цей час відбулось понад 7 800 зустрічей розмовних клубів української мови, до проєкту долучились 500 волонтерів.

Читайте також: Укрзалізниця приготувала Великодні обіди для Харківщини – фото

Наразі в межах проєкту щотижня відбувається 55 розмовних клубів на тиждень.

Наступна мета «Єдиних» – допомогти 1 000 000 земляків опанувати мову.

Нагадаємо, у Києві відбудеться виставка, присвячена культурній спадщині європейських країн на сході України.

Фото: Укрінформ

Читати далі

Суспільство

Стало відомо, скільки сімей отримали кредити на житло за програмою “єОселя”

Опубліковано

9 757 родин отримали кредити на суму понад 15,2 млрд грн у рамках урядової програми єОселя з моменту її старту. За минулий тиждень видано 264 кредити на загальну суму 467 млн грн.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Серед отримувачів:

● 124 військовослужбовці та силовики;
● 23 педагоги;
● 17 медиків;
● 1 науковець;
● 81 родина без власного житла;
● 9 ВПО;
● 9 ветеранів.

Читайте також: Google запускає додаткову програму грантів для українських стартапів на 10 мільйонів гривень

Про проєкт

єОселя – нова програма доступного кредитування житла, ініційована Президентом України.

Кредитування

  • Пільгова  ставка на весь термін  кредиту —  3%
  • максимальний строк кредиту — 20 років
  • мінімальний початковий внесок — 20%
  • кредитують банки-учасники програми: Ощадбанк, ПриватБанк, Глобус Банк, Укргазбанк, Sky Bank

Нагадаємо, британець українського походження проїде на велосипеді 7 тис. км для допомоги дітям в Україні.

Фото: єОселя

Читати далі

Суспільство

Вільне для вільних: зооволонтерка з Бахмута евакуювала понад 150 собак (ВІДЕО)

Опубліковано

Зооволонтерка Марина Шажко отримала Всеукраїнську зоозахисну премію від UAnimals. Це відзнака для людей, які самовіддано рятують тварин і дбають про них. Інакше про Марину й не скажеш, адже понад 10 років вона разом з подругами рятувала собак Бахмута, потім евакуювала їх на Дніпровщину, а тепер будує притулок з нуля. Як одна собачка змінила життя Марини, евакуацію та мрії на майбутнє, дивіться в новому випуску ШоТам.

“Шістьох, на жаль, ми так і не знайшли. Я про них постійно думаю та згадую. Це біль на все моє життя. Я Шажко Марина, народилася у місті Совєцьк Калінінградської області. Коли мені було пів рочку, ми повернулися на Донеччину. І мама обрала місто Бахмут – тоді він був Артемівськ. Там я вже росла. До 16 років у мене не було тварин. Коли мені було 16 до мене у вікно залетів папуга. Моя бабуся навчила його розмовляти, і він дуже любив говорити “Марішка, вчи уроки!” Після папуги був котик, а потім вже була собака. І з цієї собаки – Бобочка її звали, саме із неї почався мій шлях до зооволонтерства.

Це був 2009 рік, і в нашому місті міська влада боролася з безхатніми тваринами, шляхом кривавих відстрілів. Ми знали, що кожного понеділка та четверга, їздить машина, і люди, які у ній, вбивають місцевих тварин. Кожен понеділок і четвер, коли їздила така машина, я прокидалася о 4 ранку та дивилася, якщо ця машина буде їхати, то я буду бігти на вулицю і рятувати нашу Бобочку”, – згадує Марина.

Одного понеділка Марина таки врятувала собаку та забрала її додому. А у 2011 році жінка створила притулок для тварин “Лада”. Коли у 2014 році почалися обстріли, були проблеми зі світлом.

Читайте також: Квітуча історія захисника України з Одеси (ВІДЕО)

“Ми знаходилися на території комунального підприємства. Був перевищений ліміт використання електроенергії і світло відключили. Так 3.5 роки ми були без нього. Ми з ліхтарями робили усю роботу: обробляли тварин, лікували їх, годували”, – каже волонтерка.

Щойно Марині з волонтерами вдалося налагодити життя притулку, почалося повномасштабне вторгнення.

“Ще коли був перши приліт, це було 1 серпня, ми почали шукати територію. Наша волонтерка Ольга евакуювала свою родину у Вільне. Я їй зателефонувала і попросила її, щоби вона звернулася до сільського голови з проханням щось знайти тут. Ольга пішла до сільського голови, і він запропонував оцю територію, але оренда території – 15 тисяч гривень. Ми розуміли, що це дуже дорого. Наприкінці серпня був ще один приліт біля нашого майданчика і тоді уламки пролетіли через увесь майданчик і впав у будучку нашої твариночки – собачки Дади. Я для себе зрозуміла, що це знак. Наступного дня я зателефонувала власнику цієї території. Сказала, що ми згодні на 15 тисяч гривень, і ми будемо вивозити тварин, – згадує зооволонтерка.

Дівчата знайшли волонтерів і за один день евакуювали усіх тварин.

“Я виїхала із першою партією тварин, і вже тут на місці, ми їх розташували. Це був дуже важкий день”, – розповідає зооволонтерка Людмила.

“Ми вигрузили усіх собак, то ми видихнули з полегшенням. Бо забрали всіх. У нас зараз більше 200 тварин, це 145 тварин, які ми вивезли з Бахмута, і 60 тварин ми прийняли із зони бойових дій – це Донеччина, Харківщина, Херсонщина. Зараз у нас будується медичний кабінет, для того, щоби ми мали можливість лікувати тваринок. Також у нас в планах є побудувати вигульний майданчик. Після війни я хочу об’їхати кожне місто та кожне селище нашої України”, – підсумовує Марина.

Нагадаємо, у Бразилії подружжя українців створило понад 120 тисяч писанок за 40 років.

Фото: ШоТам!

Читати далі