Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Добийте вже цей English. Дев’ять додатків, які прокачають вашу розмовну англійську

Опубліковано

Кілька століть тому геніальний творець “Фауста” Гете казав: “Ти стільки разів людина, скільки знаєш мов”. Сьогодні ж знати мови потрібно, аби не залишитись на узбіччі розподілення соціальних та економічних благ. Так, на всіх сайтах з пошуку роботи роботодавці вимагають гарної англійської – не нижче Upper Intermediate.

Але якщо з граматикою у вихідців курсів все добре, то з розмовною англійською, як правило, – біда.

Ми підібрали для вас сайти, де можна шукати співрозмовників, розмовляти на спільні теми, знайти іноземця для листування або навіть і самому стати вчителем мови для когось.

InterPals допоможе знайти іноземців для спілкування англійською

Сайт Interpals Penpals – це один з найстаріших інтернет-майданчиків для пошуку native speakers, з якими можна попрактикувати англійську. Інтерпалс працює з 1998 року, але, незважаючи на появу більш просунутих мовних сайтів, ця соцмережа все ще тримає марку.

Interpals може не сподобатися застарілим дизайном та наявністю реклами, а ще через якийсь час вас можуть почати діставати небажані користувачі.

Проте додаток на відмінно виконує головну функцію і допомагає знайти іноземців для мовної практики.

Speaking Pal. Спілкуйтесь у відеочаті, попередньо вивчивши необхідні слова

Якщо в Interpals можна перейти до живого листування, лиш у разі, якщо перенесете спілкування в Skype, то через додаток Speaking Pal можна спілкуватися з англомовними іноземцями в режимі відеочату. Є можливість підготуватись до розмови і попередньо вивчивчити ті слова та вирази, які стосуватимуться теми спілкування.

Приємний бонус: програма розпізнає вашу мову та оцінить вашу вимову кожного слова. Спілкуванням функціонал Speaking Pal не обмежується. Тут також можна знайти тести, що допоможуть визначити ваш рівень англійської, а також сотні відеоуроків з субтитрами. Але майте на увазі: безкоштовний функціонал доволі обмежений – усього 16 рівнів, тоді як у платній версії їх більше 100.

Speaklar. Прокачайте англійську через аудіорозмови

Speaklar – ще один додаток для живого спілкування з англомовними іноземцями, але в форматі Audio Live.

Щоб почати спілкування, достатньо вказати свій рівень володіння англійською і, власне, почати діалог з випадковою людиною.

У додатку ще є можливість переписуватись у повідомленнях.

Для того, аби зареєструватись, від вас не потрібно ні фото, ні номера телефону. А так як спілкування проходить в форматі Audio Live, то тут теж все анонімно. І ще якщо якийсь співрозмовник почне вас дратувати, його завжди можна заблокувати.

Єдина проблема додатку – його доступність лиш для користувачів платформи Android. Але розробники кажуть, що він ще розвивається для всіх типів користувачів. Явно натякають на версію додатку для iOs.

English Talk. Вести дебати одразу з кількома native speakers

English Talk схожий на попередній додаток за функціоналом: точно также можна наживо спілкуватись з носіями мови в аудіочаті. Але з’являється додаткова можливість для тих користувачів,чия англійська рівня Intermediate та вище. Для них є можливість вести розмови з приводу якоїсь теми вже з кількома користувачами. Мінус додатку, як і у Speaklar – відсутність версії для платформи iOs.

italki. Тут можна стати вчителем самому

У додатку italki можна спілкуватись англійською, французькою, німецькою тощо з більш ніж 10 000 викладачів. Причому, тут спілкування один на один поєднується з можливістю брати участь у дискусіях на різні теми, а також комбінувати все це з вивченням відео- та аудіоматеріалів.

Якщо ви добре знаєте якусь мову, то можете самі вчителювати, завантажуючи у профіль навчальні матеріали для студентів.

Easy Language Exchange. Для фанатів англійської тут навіть мовний форум є

Тут зареєстровано 100 000 іноземців, з якими можна прокачувати англійську. Співрозмовників підберуть відповідно до вашого рівня знання мови.

Серед можливостей сайту для спілкування – блог з мовними порадами від викладачів, а ще форум, де можна питати поради щодо всього, що стосується вивчення англійської.

Прокачувати розмовну мову тут можна не тільки англійською, але й французькою, іспанською або будь-якою іншою мовою.

My Language Exchange або можливість вивчити 164 мови

На цій платформі для вивчення мов сидять три мільйони користувачів і всі вони допоможуть підвищити рівень знання не тільки англійської, але й 163 інших мов! Тут, як і в italki, можна не тільки вчитись самому, але й навчати інших мови, в якій ви експерт. Серед фішок сайту розмовний клуб в форматі онлайн.

Виглядає він так: ви об’єднуєтесь з колегами в групу не більше 4 людей, і вчите одне одного мовам. Наприклад, одну половину заняття проводите англійською з вашими англомовними друзями, іншу проводите ви – тією мовою, яку добре знаєте. А на додачу маєте стандартний функціонал мовних сайтів: словникові ігри, бібліотеку та можливість переписки.

Суспільство

На Київщині міжнародні партнери відновили понад 9 тисяч об’єктів: як скористатися програмою

Опубліковано

У області наразі відновлено понад 17,5 тисяч об’єктів. Близько 9 тисяч із них – за сприяння міжнародних партнерів та фондів.

Про це повідомив перший заступник голови КОДА Микола Бойко.

Зокрема, Фонд GEM частково відновив майже 1 100 об’єктів, УВКБ ООН — 2 800 об’єктів, БФ КАРІТАС — майже 3 500 об’єктів.

Відновлення області триває і за програмою єВідновлення:

Читайте також: У Софії Київській на Великдень відбудеться святкове дійство: що варто знати

  • 1 етап – надання грошової компенсації на проведення поточних та капітальних ремонтів. Погоджено майже 10 900 заявок на 1 млрд 344 млн грн.
  • 2 етап – сертифікати на купівлю житла. Погоджено 1 595 заявок на близько 4 млрд 685 млн грн.
  • 3 етап – компенсація на будівництво нового житла замість зруйнованого. Погоджено 415 заявок на понад 1 млрд 231 млн грн.

Робоча група «Прозорість та підзвітність» перевіряє тендерні закупівлі районів та громад Київщини, виїжджає на об’єкти будівництва та проводить наради. Кожна гривня має йти за призначенням.

Нагадаємо, естонський депутат вирушив у велопробіг за Україну: 1700 кілометрів за 6 днів.

Фото: єВідновлення

Читати далі

Суспільство

Бельгія виділить €200 млн та ракети ППО для України

Опубліковано

Бельгія планує передати Україні ракети для протиповітряної оборони та виділити 200 млн євро для участі в німецькій ініціативі з посилення української ППО.

Міністрка оборони Бельгії Людивін Дедондер заявила про це після засідання Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») 26 квітня, повідомляє видання RTBF.

Вона наголосила, що Бельгія залишається готовою надати підтримку Україні і продовжуватиме це робити найближчим часом.

Читайте також: США оголосили про оборонний пакет допомоги для України на 1 млрд доларів

«Наша позиція залишається незмінною: коли Росія припинить своє вторгнення та відмовиться від незаконно окупованих територій, конфлікт закінчиться», – підкреслила Людивін Дедондер.

Крім того, прем’єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо оголосив, що Брюссель посилить Україну винищувачами F-16 вже у 2024 році, фінансуючи це шляхом заморожених російських активів.

Нагадаємо, Мінкульт розпочав короткотривалі гранти.

Фото: RTBF

Читати далі

Суспільство

Як скористатися мультишерингом документів у застосунку «Дія»

Опубліковано

У застосунку «Дія» запустили мультишеринг копій документів, щоби надсилати їх в електронному вигляді одразу в системи установ.

Про це повідомляє Дія.

ЯК ПРАЦЮЄ ШЕРИНГ ДОКУМЕНТІВ

  • Компанія надсилає запит на копію цифрового документа в застосунок користувача
  • Користувач підтверджує запит «Дія. Підписом»
  • Копію автоматично надсилають у систему компанії або на e-mail. Тоді компанія може прикріпити її до відповідних заяв чи договорів

Читайте також: За рік існування кластеру Brave1 на ньому зареєстрували 1600 оборонних розробок

ЩО ДЛЯ ЦЬОГО ПОТРІБНО

  •  КОРИСТУВАЧУ – мати в «Дії» документ, копію якого потрібно надіслати, й активований «Дія. Підпис»
  •  УСТАНОВІ – налаштувати можливість отримувати копії в «Дії». Для цього потрібно написати команді впровадження в Telegram @DiiaStart

ЯКІ КОПІЇ ДОКУМЕНТІВ МОЖНА НАДСИЛАТИ

  • ID-картка
  • Закордонний паспорт
  • Картка платника податків
  • Свідоцтво про народження
  • Довідка ВПО
  • Водійське посвідчення
  • Техпаспорт
  • Студентський квиток
  • Документи про освіту

Нагадаємо, завдяки ШІ підлітків з українського прикордоння зробили героями картин Айвазовського й Малевича.

Фото: Дія

Читати далі
Продовжити в браузері
Щоб встановити натисни
та обери
Додати на Початковий екран
Встановити
Встановлення майже не використовує пам’ять і забезпечує швидкий спосіб доступу до цієї програми.
Встановити
Update Contents
ШоТам Ми хотіли б показувати вам сповіщення про останні новини та оновлення
Відхилити
Дозволити сповіщення