Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Українець став найкращим боксером 2019 року за версією WBO

Опубліковано

Українця Василя Ломаченка, чемпіона світу у легкій вазі за версіями WBA і WBO, визнали найкращим боксером 2019 року за версією ради WBO.

Про це повідомив сам Василь Ломаченко у Facebook

Відомо, що нагородження відбулося на Конгресі WBO в Токіо.

Відзначимо, що всесвітня боксерська асоціація (WBA) визнала бій українця Василя Ломаченка з венесуельським спортсменом Хорхе Лінаресом найкращим боєм 2018 року.

Довідка

Василь Ломаченко – професійний боксер. З вересня 2018 року очолив рейтинг найкращих боксерів світу незалежно від вагових категорій за версією журналу «The Ring.

Дворазовий чемпіон Олімпійських ігор (у 2008 та 2012 роках). На аматорському рівні дворазовий чемпіон світу (2009, 2011), чемпіон Європи (2008), багаторазовий чемпіон України.

Читайте також: Українці вибороли медаль на Чемпіонаті світу з більярду

Заслужений майстер спорту України. Найтитулованіший український боксер.

Нагадаємо, українська біатлоністка Юлія Джима стала другою в 15-метровій індивідуальній гонці на першому етапі Кубка світу, що триває у шведському Остерсунді.

Суспільство

У замку в Кам’янці-Подільському відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя»

Опубліковано

В приміщенні Старого замку Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя».

Про це “Укрінформу” повідомили у Кам’янець-Подільській міській раді.

Автором виставки є Віра Литвиненко, мати бійця «Азову» Владислава Литвиненка, відомого як «Вектор», який загинув 23 березня 2022 року від артилерійського обстрілу поблизу драмтеатру в Маріуполі під час виконання бойового завдання.

Експозиція складається з понад 200 інформаційних дощок, на яких представлені світлини, біографії та нагороди за мужність кожного з полеглих захисників і захисниць Маріуполя. Наймолодшому з них було 18 років, найстаршому – 63.

Читайте також: “Це крафт” продовжив реєстрацію на грантовий конкурс “Револьверний Фонд”

«Це історії неймовірних хлопців та дівчат, їхньої жертовності, зрілості та патріотизму. І водночас — історії страждань матерів, дружин, дітей полеглих захисників, для яких, здається, відкрився ще один вид земних тортур, запроваджений біснуватим сусідом. Мета виставки — розповісти кожному українцю про цих героїчних людей, яким довелось вести бій в умовах повної ізоляції без можливості евакуювати цивільне населення», — прокоментував міський голова Михайло Посітко.

Організаторами виставки виступили громадська організація родин загиблих захисників України «Серце Назовні» та державний історичний музей-заповідник. Кам’янець-Подільський став 13-м містом, де експонується виставка, присвячена азовцям.

Вона буде відкрита з 1 травня по 31 серпня.

Нагадаємо, у Сумах розробили концепцію відновлення набережної.

Фото: Укрінформ

Читати далі

Суспільство

Ветерани можуть безкоштовно здобути нову професію

Опубліковано

Ветерани можуть безкоштовно здобути нову професію. Для багатьох учасників бойових дій адаптація до мирного життя є складним завданням. Однак, наявність досвіду, внутрішньої сили і бажання допомагати іншим може стати надзвичайно цінними у сфері соціальної роботи.

Згідно з повідомленням, Мінсоцполітики встановило безкоштовні курси для перепідготовки ветеранів на соціальних працівників у Державній службі центрів зайнятості.

Ця ініціатива дозволить ветеранам, ветеранкам та членам їхніх родин, які шукають нові можливості на ринку праці, отримати нову спеціальність та продовжити служити суспільству.

Читайте також: Дія.Освіта випустила серіал про те, як взаємодіяти з військовими та ветеранами

Заступниця міністра соціальної політики, Уляна Токарєва, підкреслила, що цей крок важливий не лише для підтримки ветеранів, але і для забезпечення громад спеціалістами, які можуть надавати ефективну соціальну допомогу.

Спеціалісти соціальної сфери допомагають вирішувати різноманітні питання, починаючи від програм зайнятості та фінансової підтримки, і закінчуючи безоплатною практичною допомогою та медичним обслуговуванням. Проте, їхня роль ще й полягає в тому, щоб стати опорою та розуміти потреби кожного клієнта індивідуально.

«Коли ветеран чи ветеранка повертаються в цивільне життя, вони стикаються з реальністю і мають зрозуміти, як їм рухатися далі. Якраз соціальні послуги стануть у пригоді. Саме тому – достатня кількість добре підготовлених та емпатійних соціальних працівників у громадах – це крок до успішної адаптації учасників бойових дій до мирного життя» – сказала заступниця міністра.

Навчання на курсах передбачає отримання не лише необхідних теоретичних знань, а й практичний досвід, що дозволить випускникам навчальних програм відчути себе впевнено у своїх нових професійних ролях.

Нагадаємо, військові будуть отримувати більше відпускних днів.

Фото: Мілітарний

Читати далі

Суспільство

На Київщині знайшли найбільшу популяцію рідкої сон-трави з Червоної книги

Опубліковано

У Київській області було виявлено одну з найбільших популяцій сон-трави. Ці рідкісні квіти процвітають поруч з містом Обухів.

Про це у Facebook повідомляє Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ).

фото: КЕКЦ

Про цвітіння

Зазначається, що під Обуховом виявили найбільшу у регіоні популяцію сон-трави (сон чорніючий). Ця рослина занесена до Червоної книги України і є дуже рідкісною. Він росте на степових схилах чи старих соснових лісах. У лісах його знищують рубки, а в степу – оранка.

фото: КЕКЦ

Читати також: Естонський депутат, який збірає гроші на ЗСУ, доїхав на велосипеді до Києва

“Ця популяція сну виявилася найбільшою в Київській області, ми нарахували там близько 1000 рослин сну. Для порівняння, вже 30 рослин сну, що ростуть в одному місці, вважається значною популяцією для того, щоб брати її під охорону”, – йдеться у повідомленні.

У КЕКЦ поінформували, що для охорони цієї популяції сон-трави екологи створюватимуть пам’ятку природи.

Нагадаємо, що Дія.Освіта випустила серіал про те, як взаємодіяти з військовими та ветеранами.

Фото: КЕКЦ

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство3 дні тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство3 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство4 тижні тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

Суспільство4 тижні тому

«Без цього бренду не було б мене». Як соціальний бізнес Ohra Home об’єднує матерів дітей з інвалідністю

У житті Юлії Бігун багато різних сфер: сім’я, робота в проєкті з гуманітарного розмінування України,...

РЕКЛАМА: