Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами
https://www.youtube.com/embed/BTqtGQlDyq0?ecver=1SSSSSS

Суспільство

Від соціальних інновацій до шаленої музики: у Харкові вируватиме Plan B fest

Опубліковано

Три дні й три ночі наприкінці осені Харків вібруватиме від ідей та хорошої музики.

Із 30 листопада до 2 грудня у місті відбудеться найрозумніша вечірка року – міжнародний фестиваль соціальних інновацій та нової музики Plan B fest. Його цьогорічний девіз – Change the game, Змінюй гру.

Шалені діджеї та спікери із Зімбабве

Фестиваль збере інноваторів з усього світу та шалені рейвові гурти з Австрії та України.

Plan B fest – це відривний рейв та перфоманс. Приїдуть гурти з Відня, Харкова та Тернополя. Проте це вночі: вже вдень це фестиваль нової музики та соціальних інновацій.

На фестивалі мізкуватимуть щодо чесного бізнесу, мистецтва на Сході України та прав людини. Приїдуть 50 спікерів з 15 країн від Зімбабве до США. Девід Соломон розкаже про те, як керувати містом за допомогою IT. А Євгенія Васильєва про заснування фестивалю “Авдіївка FM”.

Читайте також: Харків’янин робить маски з металобрухту для міжнародних фестивалів

Уночі спікерів змінять шалені та психоделічні діджеї. Це австрійці “Sofa Surfers” та українці “Prince Albert”. У нічній програмі фестивалю (головна сцена – лофт СХІД OPERA) десять концертів та шість вечірок із DJ-сетами та мистецькими інсталяціями. Хедлайнери – австрійський гурт Sofa Surfers, інші музичні імена організатори назвуть за тиждень.

Фестиваль змін, а не розваг

Музична програма – логічне продовження денної конференції. Організатори обирають музикантів, котрі створюють містки між культурами й самі стають агентами змін.

“Буде гаряче, але це фестиваль не для розваг, а для змін. Уже третій рік поспіль ми ніби змішуємо аудиторії. Люди, що цікавляться переважно музикою, долучаються до соціальних ініціатив. А людям, зануреним у соціальні проекти, ми даємо можливість не просто драйвового відпочинку під якісну нову музику, а нові культурні відкриття, абсолютно нові для них емоційні враження”, – розповідає співзасновниця Аліна Ханбабаєва.

Найочікуваніші теми конференції – це: Активізм, урбанізм та проекти в міському просторі, Розвиток середовища для чесного бізнесу, Мистецькі проекти на українському Сході, Мистецтво і культура задля змін, Права людини, Медіа, популізм і молодь, Технології задля розвитку та Мейкери як нові міські герої.

Головним майданчиком музичної програми стане лофт оперного театру, СХІD OPERA. І, також уже традиційно, протягом ночі працюватимуть ще кілька несподіваних майданчиків, об’єднаних спільною фестивальною архітектурою, – на них гостей фестивалю чекають вечірки від українських та іноземних музичних експериментаторів.

Програма складена так, щоб експерименти були прийнятними для якомога більшої кількості аудиторії. Музичні події триватимуть з 21:00 до 4:00 ранку. Денна програма відбуватиметься в Mental Complex Studio на Лопанській Набережній, 2/2 (там же проходитиме і воркшоп Idea Boot Camp).

Вхід на конференцію вільний.

Фестиваль організовано у рамках проекту “Зміцнення громадської довіри” (UCBI ІІ), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

[su_button url=”https://www.liqpay.ua/ru/checkout/i56624243821″ target=”blank” style=”flat” background=”#F2AF1C” color=”#000″ size=”5″ center=”yes” radius=”10″ icon=”icon: credit-card” icon_color=”#000″ text_shadow=”0px 0px 0px #c7c7c7″ desc=”Вас буде перенаправлено на сайт liqpay” rel=”lightbox”]Підтримати проект[/su_button]

Суспільство

Україна вийшла у фінал Євробачення-2024: виступ alyona alyona та Jerry Heil в першому півфіналі (ВІДЕО)

Опубліковано

У місті Мальме, Швеція, пройшов перший півфінал Євробачення 2024, де виступили 15 країн-конкуренток. Цього року Україну представляє alyona alyona та Jerry Heil. 

За першим півфіналом слідкує редакція ШоТам.

alyona alyona та Jerry Heil виступили під номером 5. Номер співачкам ставила талановита українська режисерка Таня Муіньо, яка до того працювала з Кеті Пері, Дженніфер Лопес, Harry Styles, Post Malone, The Weeknd та іншими світовими зірками.

В кінці свого номеру сказали: “Дякую за підтримку України”.

Зазначимо, що у півфіналах могли голосувати лише глядачі тих країн, які беруть участь у відповідному півфіналі. Тобто в Україні можна віддати свої голоси лише 7 травня. У першому півфіналі зможуть проголосувати глядачі з Німеччини, Швеції та Великої Британії, а у другому — з Франції, Італії та Іспанії.

Фінал пісенного конкурсу відбудеться у суботу, 9 травня.

Де буде показана трансляція 

Читати далі

Суспільство

UAnimals запустили онлайн-видання про гуманність до тварин і довкілля

Опубліковано

Зоозахисна організація UAnimals запустила онлайн-видання про гуманність до тварин і довкілля. Це історії про тварин, людей, водойми, ліси та заповідники під час війни, а також про зв’язок людини й природи, про милосердя і порятунок, про жорстокість та байдужість. 

Про це повідомили представники UAnimals у Telegram.

“На прикладі окремих людей, компаній, притулків, організацій тощо ми показуємо, як по-різному люди ставляться до навколишнього світу, і шукаємо відповіді на щоденні болісні питання про гуманне співжиття”, — зазначають зоозахисники.

Читайте також: Коргі Лакі з України став моделлю для пам’ятника королеві Єлизаветі II в Англії

На сайті представлені інтерв’ю із людьми, які рятували тварин, розслідування про тих, хто завдає шкоди природі та тваринам, аналітичні тексти, колонки, репортажі тощо. Видання можна почитати українською та англійською.

Почитати онлайн-видання можна за посиланням.

Нагадаємо, на Київщині знайшли найбільшу популяцію рідкої сон-трави з Червоної книги.

Фото: UAnimals

Читати далі

Суспільство

На вокзалі Києва відкрився пункт рекрутингу до армії

Опубліковано

Міністерство оборони України 7 травня 2024 року в Києві на Центральному залізничному вокзалі відкрило інформаційну точку, де можна отримати інформацію про рекрутингові центри, які діють на території України.

Про це повідомляє “Укрзалізниця”.

Спеціально навчені працівники Укрзалізниці надаватимуть інформацію щодо вакансій у ЗСУ та відповідатимуть на поширені питання про посади у військових підрозділах.

Цей пілотний проєкт Міністерства оборони України за підтримки Укрзалізниці має на меті прозоро інформувати людей про можливості ефективної допомоги Силам оборони України та стимулювати до добровільного залучення на військову службу.

Читайте також: Військові будуть отримувати більше відпускних днів: що змінилося

«Кожного тижня в Україні відкриваються центри рекрутингу української армії. За декілька місяців їх мережа буде по всій Україні. У будь-якому центрі до лав Сил оборони може долучитися людина з будь-якого регіону. Це можливо, навіть маючи на руках повістку для уточнення облікових даних. Тому інформаційні пункти на залізничному вокзалі дозволять нам максимально донести цю інформацію до громадян», — зазначила заступник міністра оборони України Наталія Калмикова.

Інформаційний пункт рекрутингу знаходиться в центральному вестибюлі вокзалу, між головним інфопоінтом та входом до зали №3.

Нагадаємо, британець українського походження проїде на велосипеді 7 тис. км для допомоги дітям в Україні.

Фото: УЗ

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство1 тиждень тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство3 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство1 місяць тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

Суспільство1 місяць тому

«Без цього бренду не було б мене». Як соціальний бізнес Ohra Home об’єднує матерів дітей з інвалідністю

У житті Юлії Бігун багато різних сфер: сім’я, робота в проєкті з гуманітарного розмінування України,...

РЕКЛАМА: