Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Економіка

Власник Viber відкрив новий офіс в Україні, планує приєднатися до «Дія.City»

Опубліковано

Японський технологічний гігант Rakuten Group, Inc., який володіє застосунком Rakuten Viber, відкрив офіс у Києві.

Як повідомили у пресслужбі компанії, Rakuten також оголосив про плани приєднатися цього року до української ініціативи «Дія.City».

В компанії уточнили, що три компанії Rakuten – Rakuten Viber, Rakuten Advertising і Rakuten Rewards – наразі мають команди з розробки та маркетингу в Києві та Одесі.

Очікується, що новий київський офіс дозволить місцевій команді працювати разом, ефективніше розробляти технологічні продукти та послуги.

Плани Rakuten щодо присутності в Україні містять додатковий найм у технологічному секторі та призначення регіонального менеджера. Планується, що одним із наступних кроків стане запуск в Україні сервісу цифрового гаманця Rakuten Viber після його успішного впровадження в кількох європейських країнах.

Читайте такожЖінкам від жінок. Хто шукає берці 35-го розміру для наших захисниць? Проєкт «Землячки» та його засновниця Ксенія Драганюк

Rakuten вирішив відкрити офіс в Україні після візиту голови правління компанії Мікі Мікітані у вересні 2023 року в складі урядової делегації Японії.

Нагадаємо, у «Дія.City» спростили умови для IT-компаній на період воєнного стану.

Також ми повідомляли, що компанія Nokia стала резидентом Дія.City.

Фото: Rakuten.

Економіка

“Створено захисниками”: перезапустили бренд ветеранів-підприємців

Опубліковано

Міністерство ветеранів перезапустило бренд “Створено захисниками” з метою просування продукції, створеної ветеранами-підприємцями, та сприяння розвитку їхнього бізнесу.

Про це повідомляє Мінветеранів.

Про бренд

Міністерство у справах ветеранів вирішило оживити ініціативу після довгого періоду зупинки. Підходи до участі у проекті стали значно простішими, завдяки оновленню умов та документів. Зараз в проекті задіяно 15 учасників, з яких за останній місяць 10 отримали право маркування “Створено захисниками”.

Читати також: В Україні запрацював проєкт з безоплатної вакцинації та чипування тварин

Міністерство активно працює над розширенням масштабів проекту та запрошує всіх ветеранів-виробників подати заявки для отримання права використовувати цей бренд.

Детальніше про те, як це зробити, можна дізнатися за посиланням.

Продукцію “Створено захисниками” вже продають у торгових мережах “Сільпо”, “Новус” та “Ашан”.

Зазначимо також, що оновлений бренд збираються інтегрувати у проєкт “Зроблено в Україні”, і вже розробляють спільну концепцію.

Нагадаємо, що на Пейзажній алеї знесли незаконну “церкву-МАФ” УПЦ МП.

Фото: Мінветеранів

Читати далі

Економіка

Український технологічний стартап отримав грант від USAID

Опубліковано

Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив, що українсько-американський стартап Esper Bionics отримає грант у розмірі $150 тисяч від USAID.

Про це повідамляє Укрінформ з посиланням на пресреліз організації.

“Сьогодні державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив, що програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Конкурентоспроможна економіка України” надасть ґрант у сумі 150 тис. доларів компанії Esper Bionics, яка виготовляє інноваційні роботизовані протези для українських ветеранів і тих людей у всьому світі, що мають особливості кінцівок”, — заявили в USAID.

Цей ґрант надасть Esper Bionics можливість створити 20 нових робочих місць, збільшити обсяг продажів на 2 мільйони доларів упродовж наступного року та залучити додаткові інвестиції у розмірі 2 мільйони доларів.

Читати також: Жінки, які заснували стартапи у сфері технологій можуть отримати грант: як взяти участь

Про компанію

Esper Bionics — інженерно-технічна компанія, яка з 2019 року виробляє біонічні протези та отримала численні нагороди. Головний офіс компанії знаходиться в Нью-Йорку, а інженерні та виробничі підрозділи — в Києві.

Компанія розробляє роботизовані протези, включаючи перший у світі робопротез руки, що використовує штучний інтелект і хмарні технології.

У травні 2022 року Esper Bionics запустила програму “Esper для України”, яка допомагає українським ветеранам отримати протези рук Esper Hand за зниженою ціною, а також підтримує пацієнтів під час протезування та використання протезів.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» допомагає українським компаніям створювати нові робочі місця, підвищувати кваліфікацію працівників та виходити на західні ринки, що сприяє зростанню продажів та експорту.

Нагадаємо, що UAnimals випустили колекцію одягу з тваринами захисників з Азовсталі.

Фото: Esper Bionics




Читати далі

Економіка

Понад 300 млн євро на посилення ППО. Данія передала Україні нову допомогу

Опубліковано

Данія передає Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро. Кошти спрямують на зміцнення української ППО й артилерії. Уряд поінформував Раду із зовнішньої політики про новий пакет пожертвувань Україні на суму 5,6 млрд крон (750 млн євро).

Про це повідомляє Міноборони Данії.

Як зазначає Міноборони Данії, 2,4 млрд данських крон (321 млн євро) зарезервовано для ППО. Частина коштів також піде на безоплатну передачу Україні літаків F-16. Міністр закордонних справ Ларс Лекке Расмуссен заявив, що в рамках пакета уряд також виділяє додаткові кошти для безпосереднього інвестування в українську оборонну промисловість.

Читайте також: Україна отримала 40 “швидких” від Кореї

Крім цього Україна отримає снаряди, протитанкові міни, а сам пакет допомоги став уже 18-м за рахунком. Троельс Лунд Поульсен сказав, що ситуація в Україні дуже серйозна.

«Немає сумнівів у тому, що українці потребують постійної та масової підтримки союзників. Цим пакетом ми посилаємо недвозначний сигнал як Україні, так і зовнішньому світу. Ми вносимо обидві пожертви зараз і готові масштабно і довгостроково інвестувати в українську оборонну промисловість. Їхня боротьба за свободу, як і раніше, залишається нашою боротьбою», – додав міністр.

Нагадаємо, в Україні за перший квартал з’явилося дев’ять індустріальних парків.

Фото: З відкритих джерел

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство3 години тому

Мріє, щоб про складанку у світі знали, як про LEGO. Як підприємиця з Львівщини 6 років розвиває власний бренд

Колись дядько Юлії сказав їй, що нею обов’язково всі пишатимуться. Жінка довго шукала себе, пробувала...

Суспільство4 дні тому

«Я співаю руками»: як перекладачка жестової мови Уляна Шумило розвиває музичний інклюзив

Вона однією з перших почала перекладати українські пісні жестовою мовою. Найпершими її «ручними каверами» стали...

Суспільство1 тиждень тому

Школа — це не тільки уроки! Це вчителі, які разом зі своїми учнями розвивають малі громади

Їхні учні отримують високі оцінки за сортування сміття, знімають документальні ролики про рідне село та...

Можливості1 тиждень тому

«Хліб був як делікатес»: ця пекарня з Чернігова однією з перших запрацювала після деокупації області. Відновитися допоміг грант

Пекарня «Flavor bakery» майже «однолітка» маленької Соні. Їм обом 2,5 роки. Дівчинка ледь не щодня...

РЕКЛАМА: