Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

«Сільпо» до Дня Незалежності запускає ініціативу, яка мотивує вітати Україну донатом (ФОТО)

Опубліковано

До Дня Незалежності мережа супермаркетів «Сільпо» запускає ініціативу #ВітайДонатом, до якої запрошує долучатись компанії, організації та кожного українця.

Про це повідомляє ШоТам.

Ініціатори переконані, що замість концертів і святкувань під час повномасштабної війни найкращим подарунком для України стане внесок на підтримку ЗСУ та інших зборів, що наближають перемогу. 

Для участі в ініціативі українцям потрібно обрати благодійний збір, зробити Україні подарунок-донат та розповісти про #ВітайДонатом у своїх соцмережах.

Фото: надане ШоТам

«Великі концерти, приємні подарунки та теплі обійми обов’язково будуть, але після перемоги. Найкращий спосіб привітати одне одного тут і зараз – це обрати збір, якому ви довіряєте, та підтримати його донатом. Ми теж долучаємося до кампанії #ВітайДонатом і перераховуємо 3 000 000 гривень на операцію “Єдність”, що допоможе українським захисникам чинити опір ворогу», – розповіла директорка з маркетингу мережі супермаркетів «Сільпо» Катерина Огуряєва.

Читайте також: Не заблукати між Пушкіним та Буніним. Чому важливо наповнювати міські топоніми іменами українських митців

Операція «Єдність» – спільний проєкт фандрейзингової платформи UNITED24, фонду компетентної допомоги українській армії «Повернись живим» та monobank. Його ціль — зібрати 235 000 000 грн на закупівлю 10 000 FPV-дронів для Сил оборони України. 

Підтримати збір можна, зокрема, через мобільний застосунок «Сільпо», обмінявши накопичені у «Скарбничці добра» бали на донати, а також внеском на банку проєкту.

Нагадаємо, у Лондоні провели London Charity Event, у межах якого зібрали понад $30 000 на автомобілі для українських військових.

Окрім того, мережа магазинів EVA разом із фондом «Dignitas» започаткували благодійний проєкт «На захисті краси України», у межах якого планують навчити 100 аеророзвідниць та забезпечити військовослужбовиць 100 бойовими FPV-дронами.

Фото: надане ШоТам.

Суспільство

На вулиці Києва повернулась велополіція

Опубліковано

Новий сезон патрулювання на велосипедах і мотоциклах офіційно стартував у Києві. Ці мобільні патрульні підвищують ефективність роботи поліції, швидко прибуваючи у важкодоступні місця та легко оминаючи затори.

 Про це повідомляє заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

фото: Олексій Білошицький

Про роботу велополіції

Патрульні на велосипедах і мотоциклах відзначаються високою мобільністю, швидко прибувають у важкодоступні місця та легко оминають затори.

фото: Олексій Білошицький

Читати також: На Київщині піонерський плац перетворять на сквер з літнім павільйоном

Більше 160 вело- та майже 50 мотопатрульних будуть забезпечувати громадську безпеку в місцях найбільшого скупчення людей, зонах відпочинку, таких як парки, сквери, набережні, центральні частини міст, а також у інших місцях, куди важко швидко дістатися на автомобілі.

Нагадаємо, що вийшов трейлер шутеру SAND: його створила українська команда розробників.

Також ми повідомляли, що в Україні розробили безкоштовну мобільну гру кримськотатарською.

Фото: Олексій Білошицький

Читати далі

Суспільство

На Київщині піонерський плац перетворять на сквер з літнім павільйоном

Опубліковано

У селі Маковище Макарівської громади на Київщині колишній піонерський плац перетворять на сучасний шкільний сквер, де учні зможуть проводити уроки на свіжому повітрі.

Про це повідомляє Pragmatika.

фото: Pragmatika

Про плац

Під час бойових дій навесні 2022 року на піонерському плаці, що знаходиться на подвір’ї школи, розміщувалася військова техніка. Після війни плац залишився в аварійному стані та став небезпечним для використання. Зараз команда архітекторів вирішила перетворити цей простір на безпечне та комфортне місце для навчання та відпочинку учнів.

фото: Pragmatika

Особливості шкільного скверу:

  • Літній павільйон: Центральним елементом скверу стане літній павільйон з місцями для навчання. Павільйон облаштують у теплиці, яка довгі роки занепадала на території школи. Її перенесуть на середину скверу та засадять рослинами, створюючи затишний простір для проведення уроків на свіжому повітрі.
  • Ландшафтний дизайн: Архітектори планують створити мережу доріжок навколо павільйону, що зробить простір зручним для пересування. Також у сквері будуть місця для відпочинку учнів, де згодом між деревами підвісять гамаки.
  • Затінкові ділянки: Лавки розташують у зручних затінкових ділянках, де учні зможуть відпочивати у прохолоді.
  • Озеленення: Сквер буде засаджений кущами бузку та ялівцю, липами та іншими рослинами, які створять приємну атмосферу та сприятимуть навчальному процесу.
  • Освітлення: Для освітлення скверу встановлять ліхтарі, які живитимуться від сонячних батарей, розміщених на будівлі школи. Це рішення не тільки забезпечить енергоефективність, а й зробить сквер доступним для використання у вечірній час.
  • Зона очікування: Облаштують місце централізованого очікування на шкільний автобус, що полегшить організацію транспорту для учнів.

Читати також: У Дії створили платформу для підлітків, яка допомагає піклуватися про ментальне здоров’я

Коли відкриття

Відкриття нового шкільного скверу заплановане на цьогорічний останній дзвоник — 31 травня 2024 року. Цей проект не лише покращить інфраструктуру школи, але й створить нові можливості для навчання та відпочинку учнів, сприяючи їхньому гармонійному розвитку.

Проект реновації шкільного подвір’я в Маковищі — це чудовий приклад того, як можна ефективно використовувати наявні ресурси та простори, перетворюючи їх на комфортні та функціональні місця для освіти та відпочинку.

Нагадаємо, що у Празі виділяють понад 800 тисяч євро на підтримку українських ВПО.

Також ми повідомляли, що Мінветеранів перезапускає бренд “Створено захисниками”.

Фото: Pragmatika

Читати далі

Суспільство

У Дії створили платформу для підлітків, яка допомагає піклуватися про ментальне здоров’я

Опубліковано

У Дії створили платформу для підлітків, яка допомагає піклуватися про ментальне здоров’я. Внутрішня тривога, панічні атаки, порушення сну — ті стани, які підлітки можуть контролювати. Потрібно просто знати як. Програма ментального здоров’я «Ти як?» разом з партнерами потурбувалася і створила анімований комікс із дієвими техніками подолання стресу на Дія.Освіта

Про це повідомляє Дія.

Головні герої коміксу живуть у світі інновацій та штучного інтелекту. І поки Ден та Рора знаходять пригоди й долають виклики, глядачі опановують, як:

Читайте також: У Дії з’явиться каталог про підприємства та бізнес: про що варто знати

  • використовувати техніки для заспокоєння
  • долати панічні атаки
  • організовувати час, щоб долати щоденний стрес
  • долати агресію.

Більше подробиць за посиланням.

Нагадаємо, петиція про заборону будівництва на місці історичної садиби у столиці зібрала необхідні голоси.

Фото: Дія

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство5 днів тому

Мріє, щоб про Складанку у світі знали, як про LEGO. Як підприємиця з Львівщини 6 років розвиває власний бренд

Колись дядько Юлії сказав їй, що нею обов’язково всі пишатимуться. Жінка довго шукала себе, пробувала...

Суспільство1 тиждень тому

«Я співаю руками»: як перекладачка жестової мови Уляна Шумило розвиває музичний інклюзив

Вона однією з перших почала перекладати українські пісні жестовою мовою. Найпершими її «ручними каверами» стали...

Суспільство2 тижні тому

Школа — це не тільки уроки! Це вчителі, які разом зі своїми учнями розвивають малі громади

Їхні учні отримують високі оцінки за сортування сміття, знімають документальні ролики про рідне село та...

Можливості2 тижні тому

«Хліб був як делікатес»: ця пекарня з Чернігова однією з перших запрацювала після деокупації області. Відновитися допоміг грант

Пекарня «Flavor bakery» майже «однолітка» маленької Соні. Їм обом 2,5 роки. Дівчинка ледь не щодня...

РЕКЛАМА: