Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

В Україні дві лікарні отримали сучасні мікроскопи для нейрохірургії

Опубліковано

Київська та Тернопільська лікарні отримали сучасні операційні мікроскопи для нейрохірургії за кошти UNITED 24.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Міністерство охорони здоров’я.

«Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги та Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня отримали сучасні операційні мікроскопи для нейрохірургії», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що такі мікроскопи є високотехнологічними і використовуються у нейрохірургії для виконання найскладніших оперативних втручань. З допомогою них нейрохірурги зможуть робити операції на головному та спинному мозку.

У Міністерстві додають, що перевагою обладнання є якісне оптичне зображення, яке дозволяє збільшити його до 14 разів.

Читайте також«Купуєш мапу в Німеччині, а там Крим – спірна територія». Українець викрив масштабну ІПСО росіян в Європі. Як йому це вдалося

Про UNITED24

Ініціатива UNITED24 запрацювала 5 травня 2022 року. Це платформа для збору коштів на допомогу Україні, що надає можливість зробити донейт в один клік із будь-якої країни. Усі кошти надходять на рахунки Національного банку України, закріплені за профільними міністерствами: Міністерством оборони України, Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством інфраструктури України. Станом на 12 січня 2023 року через платформу вдалося зібрати понад 10 мільярдів гривень.

Нагадаємо, у місті Новояворівську на Львівщині відкрили першу в Україні клініку дофронтової стоматологічної допомоги Dental Front.

До того ж Рівненська обласна дитяча лікарня отримала від Туреччини медичне устаткування для новонароджених на 1 млн гривень.

Фото: facebook.com/moz.ukr

Суспільство

В Україні запускають гарячу лінію психологічної підтримки для військовослужбовиць

Опубліковано

В Україні запускають гарячу лінію психологічної підтримки для військовослужбовиць.  На гарячій лінії служби працюють дев’ять психологинь. Вони мають відповідну освіту та пройшли навчання з військової психології, пояснюють в організації.

Про це повідомляє видання village.

Тут допомагатимуть із запитами щодо відчуття самотності й втрати мотивації, погіршення ментального здоров’я (ПТСР, депресивні, тривожні стани, проблеми зі сном) й суїцидальних думок.

Читайте також: Роботодавці зможуть отримати компенсацію за працевлаштування ВПО: як це зробити

Також можна звертатися у разі виникнення будь-якого виду насильства чи булінгу й проблем у спілкуванні з близькими.

Психологині надаватимуть допомогу військовослужбовицям у чаті онлайн, а запити приймають через чат-бот за посиланням. Також є формат безплатних консультацій з можливістю продовження спілкування у інших форматах. 

Нагадаємо, у Дії пояснили, як користуватися чатом єВорог.

Фото: Марш Жінок

Читати далі

Суспільство

Репортаж журналу Inker “Я не другий сорт” увійшов в шорт-лист нагороди “Честь Професії”

Опубліковано

Репортаж журналу Inker “Я не другий сорт” увійшов в шорт-ліст нагороди “Честь Професії”- 2024. Авторами коміксу стали – Діана Лановець, Олександра Дьомін, Ірина Костишина.

Журнал Inker впродовж війни збирає історії людей з війни та робить графічний репортаж в жанрі соціальних коміксів. Нещодавно у квітні в честь журналу відбулася виставка у Швейцарії в Базелі.

Комікс випущено в рамках проєкту “Моя НЕфейкова історія”. Мета проєкту – показати як пропаганда і фейки можуть чинити згубний вплив на життя людей.

Читайте також: Українські митці можуть отримати грант від фонду ЮНЕСКО

“Юлію виховували як носія “високої, елітної культури і мови” – російської. В її школі, в Лисичанську, вчителі постійно підкреслювали, що розмовляти українською чи суржиком – значить видавати своє “селюцьке” походження. Дівчина завжди вважала себе належною до першого сорту – нащадком Толстого, Достоєвського і Пушкіна. Все змінилося, коли бабуся наважилась розповісти їй страшний секрет їхньої родини. Тепер дівчина не може заспокоїтися, поки не знайде своє справжнє коріння”, – йдеться на сайті журналу.

Нагадаємо, 7 травня журі та відбіркова комісія 15-го конкурсу професійної журналістики «Честь Професії – 2024» оголосили номінантів у шести основних категоріях. Цьогоріч на конкурс надіслали 1240 матеріалів: 990 в основних номінаціях та 250 — у спеціальних. Це наразі рекорд за кількістю заявок.

Фото: Inker

Читати далі

Суспільство

В Україні створили благодійну колекцію одягу, присвячену сексуальній культурі

Опубліковано

Фонд Олени Пінчук й харківський бренд Keepstyle створили благодійну колекцію одягу «It will be better next time», присвячену розбудові сексуальної культури в Україні.

Цю колекцію створено з метою “нагадати, що кожен має право на свободу самовираження, бажання та експерименти”. У неї увійшли футболки, сорочки, а також плюшеві топи та шорти.

Читайте також: Активісти розпочали реставрацію історичної вивіски “Перукарня” на Подолі

Всі зароблені кошти від продажу благодійної колекції будуть спрямовані на створення YouTube-проєкту з сексуальної освіти. Цей проєкт має на меті допомогти людям мати безпечний досвід у стосунках, дбати про свої межі, запобігати ІПСШ та розвивати навички ефективної комунікації з партнером. Купити одяг можна за посиланням.

Нагадаємо, жителі Харківщини зможуть отримати більшу субсидію.

Фото: «It will be better next time»

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Можливості1 день тому

Вчити англійську навіть під час війни. Мовна школа у Чернігові відновила роботу після ракетного удару завдяки гранту

Стільці перекинуті й вкриті уламками скла. Стеля впала, а двері вирвані. Це наслідки у школі...

Суспільство1 тиждень тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство4 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство1 місяць тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

РЕКЛАМА: