Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами
2017 tesla model 3 top view e1559736981952 2017 tesla model 3 top view e1559736981952

Технології

Мінінфраструктури ініціює будівництво заводу Tesla в Україні

Опубліковано

Міністерство інфраструктури планує вести переговори з компанією Tesla щодо будівництва їх першого заводу в Україні. Про повідомили у прес-службі відомства.

Як зазначається, після ухвалення в парламенті двох законів 8159, 8160 про створення ринку виробництва електрокарів, чарджерів і батарей до них, видобутку літію та супутніх елементів, можна буде розпочати повноцінні переговори з Tesla щодо будівництва їх першого європейського заводу в Україні.

Читайте також: В Україні росте попит на електрокари: топ-5 авто

“Вікно можливостей з’являється на короткий період лише для тих, хто готовий ним скористатися. Ці закони дають інвестору найкращі умови у світі, а Україні – шанс створити з нуля високотехнологічну експортоорієнтовану нову галузь економіки. Як п`ять років тому зародилося ІТ, десять років тому – сільське господарство. Так і зараз маємо унікальну можливість виробляти масово електрокари і перестрибнути з ери тепловозів на транспортні засоби нового покоління”, – переконані у міністерстві.

Нагадаємо, раніше Міністерство інфраструктури України запросило корейську сторону розглянути можливості розміщення потужностей компанії Hyundai в Україні. 

Технології

“Повір”: в Києві анонсували програму, яка допоможе школярам з освітою

Опубліковано

У Києві відбулася презентація платформи “ПОВІР”, яка призначена для допомоги школярам у подоланні освітніх прогалин та втрат. Цей пілотний проєкт буде тривати до кінця 2024 року і об’єднає близько 2 тисяч учнів.

Про це повідомив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

фото: Михайло Федоров

Про ініціативу

Через пандемію COVID-19 та повномасштабну війну Україна зазнає значних втрат у сфері освіти. Велика частина дітей перейшла на дистанційне або змішане навчання, що вплинуло на їхні досягнення та академічні успіхи. Динаміка та результати навчання наших учнів і учениць у різних областях значно постраждали.

Згідно з останніми даними дослідження PISA, українські школярі відстають від своїх однолітків з інших країн на період від 1,5 до 2,5 років навчання.

фото: Михайло Федоров

Читати також: Нацгварція показала знищення ворожого паливозаправника на східному напрямку (ВІДЕО)

Міністр підкреслив, що подолання освітніх втрат та розвиток софт- і хард-скілів є нагальним завданням, яке потрібно вирішувати вже зараз, незалежно від закінчення війни. Саме тому команда EdCamp Ukraine разом з профільними державними інституціями представила національну платформу “ПОВІР”. Це готовий та зручний інструмент для покращення знань з української, англійської мов, математики, а також розвитку софт-скілів.

Вже незабаром на цій платформі почнуть навчатися 2 тисячі учнів, а подальшим кроком буде масштабування проєкту.

Цього року планують запустити освітній застосунок Мрія, який повністю змінить підхід до навчання, допоможе будувати індивідуальні освітні траєкторії й досягати успіху.

“Разом з МОН продовжуємо впроваджувати зміни в освіті, ініційовані Президентом Володимиром Зеленським – від садочків до університетів. Дякую освітянам, громадськості, які разом з нами трансформують освіту, створюють класні ініціативи та роблять все для того, щоб виховувати майбутнє покоління”, — сказав Михайло Федоров.

Нагадаємо, що “Це крафт” продовжив реєстрацію на грантовий конкурс “Револьверний Фонд”.

Також ми повідомляли, що комедія “Мій карпатський дідусь” вже доступна на Netflix.

Фото: Михайло Федоров

Читати далі

Технології

WSJ показали процес створення далекобійних БПЛА в Україні

Опубліковано

Анонімний виробник одного з українських далекобійних дронів продемонстрував свої можливості та розповів про процес виробництва безпілотників.

Про це повідомляється в Мілітарному з посиланням на репортаж видання The Wall Street Journal.

фото: The Wall Street Journal

Що відомо про завод

У середині підприємства, розташованого на заході України, десятки робітників у захисному одязі займаються виготовленням елементів фюзеляжу майбутнього безпілотника.

Під час репортажу робітники продемонстрували процес формування обшивки літального апарату із скловолокна, а також виробництво механічних деталей.

За словами працівників, завод, що виробляє ударні дрони з дальністю польоту до 800 кілометрів, запрацював лише півроку тому.

П’ять місяців тому це приміщення було абсолютно порожнім“, – сказав один з працівників.

Читати також: Українські волонтери створюють з супутникових тарілок реалістичні муляжі мінометів

Що відомо про дрони

Наступним викликом для розробників стало масштабування виробництва дронів до рівня, що задовольняв би потреби Сил оборони. Наразі 75 осіб працюють на виробничій лінії, яка розпочинається з пресування скловолокна в матриці у формі крил, хвостової та носової частин.

Після 11 годин застигання в печі деталі збираються у невеликий літак із розмахом крил 2 метри. У фюзеляж на іншому заводі встановлюються двигун і вибухівка.

Завод може виготовляти 1-2 фюзеляжі на день. Щоб збільшити потужність, власник нещодавно придбав другу піч для полімеризації заготовок фюзеляжів. Планується розширення приміщення та найм ще 50 чоловік для роботи у дві зміни.

Паралельно підприємство продовжує розробляти іншу модель безпілотника з очікуваним радіусом польоту понад 1000 км.

Нагадаємо, що в Україні створюють жіночий підрозділ управління БПЛА.

Фото: The Wall Street Journal

Читати далі

Технології

Українські волонтери створюють з супутникових тарілок реалістичні муляжі мінометів

Опубліковано

Команда помічників капеланів Громадської організації “Військові капелани Києва” виготовляє реалістичні муляжі мінометів, використовуючи для цього старі супутникові тарілки. За їхніми словами, такі “Ghost Mortars” замовляють військові з метою вводити в оману ворожі дрони на передовій.

Про свою розробку вони повідомляють в соціальній мережі Х.

Про переробку

Для бази фейкового міномета використовуються супутникові тарілки. Виробники закликають надсилати їм непотрібні антени через службу “Нова пошта”. Стан антен не має значення, проте важливий їхній розмір – підходять лише тарілки з радіусом близько 90 см.

Читати також: “Укрпошта” показала тестування нового транспорту для листонош

За їхніми заявами, вони вже отримали 6 таких антен, а ще 5 знаходяться в дорозі.

“Ми отримали запит від військових. Ми робимо фальшиві міномети, щоб ввести в оману ворожі безпілотники на нульовій позначці. Ми ділимося цим, тому що ці міномети не можна буде відрізнити з висоти й, звісно, не буде інформації про їхнє місцеперебування. З міномета йде дим, майже як зі справжнього”, – відзначають волонтери.

Нагадаємо, що в Україні створюють жіночий підрозділ управління БПЛА.

Також ми повідомляли, що ЄС готується продовжити “транспортний безвіз” з Україною на ще 12 місяців.

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство2 дні тому

«Усе життя я жила з дискомфортом від того, що зі мною щось не так. Тепер мені стало легше»: історія Тоні, яка в 41 дізналася, що в неї аутизм

«Сьогодні день мого камінг-ауту. У мене аутизм», — написала одного дня Тоня на своїй сторінці...

Суспільство3 тижні тому

«Я просто хотіла, щоб якась мама плакала менше, ніж я»: як Вікторія Наумович змінює життя молоді з інвалідністю у своєму місті

«Настя народилася передчасно. Зовсім крихітна — 1 кілограм 100 грамів. Ми одразу розуміли, що будуть...

Суспільство4 тижні тому

Врятувати поліських коней: як на Київщині відновлюють українську породу та створюють простір автентичних ремесел

Маленький кінь, більше схожий на поні, невибагливий у їжі та лагідний. Саме такі тварини здавна...

Суспільство4 тижні тому

«Без цього бренду не було б мене». Як соціальний бізнес Ohra Home об’єднує матерів дітей з інвалідністю

У житті Юлії Бігун багато різних сфер: сім’я, робота в проєкті з гуманітарного розмінування України,...

РЕКЛАМА: