Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Технології

VR з шоломами чи повна темрява: сім незвичних квест-кімнат в Україні

Опубліковано

Квест-кімнати як вид розваг стають дедалі популярнішими через реалістичність гри та акценти на яскравих емоціях, які людям рідко трапляються у повсякденному житті. А проте звичайні пошуки ключа від замкнених дверей вже перестали бути новинкою. Пропонуємо сім незвичних квест-кімнат, у яких гравцям доведеться провести пів години наодинці зі своїми страхами, пройтися територією у 800 квадратних метрів у повній темряві та годину, сидячи, визволяти друзів із пастки.

«Морг» від KADRooM, Київ

Тут у вас немає зв’язку з зовнішнім світом, ви 30 хвилин наодинці сам із собою. Квест не передбачає надання підказок, тож сподіватися на допомогу — зась. Всі кімнати втілені за мотивами різних фільмів. При створенні «Моргу» мережа надихалася кінострічкою «Піджак», де головному герою також довелося опинитися зачиненим у холодильній камері моргу.

Це варіант для тих, хто хоче зустрітися зі своїми страхами віч-на-віч. Іноді трапляється так, що цю кімнату покидають, так і не дійшовши до кінця. Виною тому — брак наснаги та сміливості справитися зі своїми внутрішніми переживаннями. Бо ж через те, що квест передбачає повне занурення в атмосферу, вас навіть до гри заводить лікар. Хоча методи лікування у нього дещо специфічні.

Квест-кімната «Морг» від KADRooM, Київ

Ціна: 400 грн

Складність: 4/5

Кількість учасників: 1

Для запису: сайт 

«Екстремальне шоу» від Questroom, Львів

Ви — головні герої фільму жахів у реальності, яким треба вибратися з підземелля. Проте там повна темрява, а у гравців — один ліхтарик на всіх. Це не квест — це реаліті-шоу, яке приготувало місію на виживання.

«Екстремальне шоу» називають новим форматом квесту з різними видами тортур, мук і психологічним тиском, який стане справжнім випробуванням. Гравці зустрінуться зі своїми фобіями, адже на шляху до перемоги їх чекатимуть актори, які добряче «пограються» з чужими нервами. Брати участь радять лише людям зі стійкою психікою.

Квест-кімната «Екстремальне шоу» від Questroom, Львів

Ціна: 840 грн за 4 гравців

Складність: 3/5

Кількість учасників: 2-7

Для запису: сайт

«Лабіринт» від i-LABYRINTH, Київ

Тут немає крові, остраху і кишок, вас не залякуватимуть до заїкання або втрати свідомості. Якщо вас не лякає сам факт, що все буде відбуватися у повній темряві. Це повноцінна екшн-гра з елементами квесту. Її називають «бродилкою» в жанрі хоррор-містика, де учасники опиняються на території у 800 квадратних метрів. 

До часу проходження квесту тут ставляться не суворо, люди йдуть туди за перемогою. А в цьому допоможуть професійні актори — так звані тіні. Іноді вони прикидаються добрими й обманюють та заводять у всі тупики. Актори різко з’являються і зникають. Грають вони безконтактно: з відвідувачами не чубляться.

Читайте також: Вони змусять вас реготати: сім популярних українських стендап-коміків

Одна з відвідувачок Тетяна Потоцька ділиться досвідом: «Ми у чотирьох ходили, і мені реально було страшно. Актори круто справлялися з роботою. Хоча мені здається, що якщо йти більшою компанією, то це вже по-іншому якось відчувається, більше фану. Але досвід у будь-якому випадку цікавий».

Квест-кімната «Лабіринт» від i-LABYRINTH, Київ

Ціна: від 1200 грн/4 гравці

Складність: 3/4

Кількість учасників: 2-16

Для запису: сайт

«Машинаріум» від «Ізоляція», Харків

Цей варіант розриває стереотипи про стандарт квест-кімнат. За одну годину ви не зробите жодного кроку. Грати може тільки команда з чотирьох гравців, і лише так з неї можна звільнитися. Ваша команда — єдиний живий організм, який здатен вирішити набір логічних головоломок. Тільки це дозволить поетапно визволити всі частини тіла, прикуті до стільця.

У «Машинаріумі» є закономірність, але немає звичної логіки. Особливістю цього квесту є те, що кожен учасник може звільнити не себе, а свого колегу. Тож на швидкість перемоги впливає злагодженість у команді. Якщо серед гравців присутня «слабка ланка», їм не вибратися.

Квест-кімната «Машинаріум» від «Ізоляція», Харків

Ціна: 700-1000 грн за групу

Складність: 3/5

Кількість учасників: 4

Для запису: сайт

«Чорнобиль» від «Замкнені», Дніпро та Київ

Хочете вплинути на минуле, стати свідком подій, що змінюють світ? Ви відправитеся у небезпечну подорож, з якої начебто неможливо повернутися, дізнаєтеся, що сталося в ніч аварії та що було після неї. Місто, що стало привидом, може розповісти свою історію.

Це квест у віртуальній реальності. Учасники надягають шоломи, беруть контролери та занурюються у сюжет. Там, власне, події фатального дня у Чорнобилі, гравці стають очевидцями. Приблизно 70% команд проходять квест до кінця.

Квест-кімната «Чорнобиль» від «Замкнені», Дніпро та Київ

Ціна: 200-300 грн з гравця

Складність: 2/5

Кількість учасників: 2-6

Для запису: сайт

«Антидит: вірус 2020» від Don’t Panic, Одеса

Закрита лабораторія з розробки біологічної зброї. Кілька днів тому зв’язок з підземними рівнями центру був втрачений, а доступ обмежений за протоколом безпеки «Карантин». Гравці стають спецгрупою дослідників-ліквідаторів, яких у терміновому порядку відправили на об’єкт для оцінки ситуації та запобігання можливої ​​світової епідемії.

Квест з віковим обмеженням 12+ як ніколи актуальний у період пандемії. На гравців чекає оригінальний сюжет та унікальні декорації. Організатори розуміють хвилювання учасників, тож у перервах щоразу дезінфікують усі ігрові предмети.

Квест-кімната «Антидит: вірус 2020» від Don’t Panic, Одеса

Ціна: 600-800 грн за групу

Складність: 2/5

Кількість учасників: 2-4

Для запису: сайт

«Таємниця мольфара» від ESCAPE QUEST, Івано-Франківськ

У хащах загадкового чорного лісу причаївся злий вовкулака. Він наслав прокляття на молодого легеня, який знехтував мольфарськими традиціями. Розчаклувати його може тільки мольфар. Але тільки обраний віднайде стежку до його хатинки. Для цього потрібно розгадати складні загадки, які заховалися в гущавині темного лісу.

На початку гри учасники потрапляють у похмурий карпатський ліс, де кожна деталь може виявитись підказкою та ключем до розгадки таємниць. А може бути й просто елементом, який відвертає увагу, щоб стривожити, налякати та ще більше заплутати вашу свідомість. В учасників є 60 хвилин, щоб розгадати таємницю мольфара. Майже всі учасники проходять квест до кінця.

Квсет-кімната «Таємниця мольфара» від ESCAPE QUEST, Івано-Франківськ

Ціна: 500-600 грн за групу

Складність: 4/5

Кількість учасників: від 4 до 6

Для запису: сайт

Технології

В Київські школи можна буде подавати документи онлайн

Опубліковано

Пілотна версія електронного журналу дітей буде доступна спочатку в 13 школах Києва.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Користь електронного журналу

Батьки зможуть подавати документи з будь-якого куточка України чи з-за кордону. Для цього не потрібно буде особистого відвідувати заклад освіти.

Читати також: На Київщині знайшли найбільшу популяцію рідкої сон-трави з Червоної книги

“Сервіс створений для економії часу батьків і зменшення бюрократичних перепон під час запису дітей до школи. Його головна перевага – прозорість і простота запису”, – розповів заступник голови КМДА Петро Оленич.

Він зауважив, що це дозволить місту розвивати шкільні заклади, використовуючи актуальні дані статистики.

Нагадаємо, що в Дніпрі в закладах середньої освіти побудують три протирадіаційних укриття.

Також ми повідомляли, що Дія.Освіта випустила серіал про те, як взаємодіяти з військовими та ветеранами.

Фото: Перша українська школа

Читати далі

Технології

“Повір”: в Києві анонсували програму, яка допоможе школярам з освітою

Опубліковано

У Києві відбулася презентація платформи “ПОВІР”, яка призначена для допомоги школярам у подоланні освітніх прогалин та втрат. Цей пілотний проєкт буде тривати до кінця 2024 року і об’єднає близько 2 тисяч учнів.

Про це повідомив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

фото: Михайло Федоров

Про ініціативу

Через пандемію COVID-19 та повномасштабну війну Україна зазнає значних втрат у сфері освіти. Велика частина дітей перейшла на дистанційне або змішане навчання, що вплинуло на їхні досягнення та академічні успіхи. Динаміка та результати навчання наших учнів і учениць у різних областях значно постраждали.

Згідно з останніми даними дослідження PISA, українські школярі відстають від своїх однолітків з інших країн на період від 1,5 до 2,5 років навчання.

фото: Михайло Федоров

Читати також: Нацгварція показала знищення ворожого паливозаправника на східному напрямку (ВІДЕО)

Міністр підкреслив, що подолання освітніх втрат та розвиток софт- і хард-скілів є нагальним завданням, яке потрібно вирішувати вже зараз, незалежно від закінчення війни. Саме тому команда EdCamp Ukraine разом з профільними державними інституціями представила національну платформу “ПОВІР”. Це готовий та зручний інструмент для покращення знань з української, англійської мов, математики, а також розвитку софт-скілів.

Вже незабаром на цій платформі почнуть навчатися 2 тисячі учнів, а подальшим кроком буде масштабування проєкту.

Цього року планують запустити освітній застосунок Мрія, який повністю змінить підхід до навчання, допоможе будувати індивідуальні освітні траєкторії й досягати успіху.

“Разом з МОН продовжуємо впроваджувати зміни в освіті, ініційовані Президентом Володимиром Зеленським – від садочків до університетів. Дякую освітянам, громадськості, які разом з нами трансформують освіту, створюють класні ініціативи та роблять все для того, щоб виховувати майбутнє покоління”, — сказав Михайло Федоров.

Нагадаємо, що “Це крафт” продовжив реєстрацію на грантовий конкурс “Револьверний Фонд”.

Також ми повідомляли, що комедія “Мій карпатський дідусь” вже доступна на Netflix.

Фото: Михайло Федоров

Читати далі

Технології

WSJ показали процес створення далекобійних БПЛА в Україні

Опубліковано

Анонімний виробник одного з українських далекобійних дронів продемонстрував свої можливості та розповів про процес виробництва безпілотників.

Про це повідомляється в Мілітарному з посиланням на репортаж видання The Wall Street Journal.

фото: The Wall Street Journal

Що відомо про завод

У середині підприємства, розташованого на заході України, десятки робітників у захисному одязі займаються виготовленням елементів фюзеляжу майбутнього безпілотника.

Під час репортажу робітники продемонстрували процес формування обшивки літального апарату із скловолокна, а також виробництво механічних деталей.

За словами працівників, завод, що виробляє ударні дрони з дальністю польоту до 800 кілометрів, запрацював лише півроку тому.

П’ять місяців тому це приміщення було абсолютно порожнім“, – сказав один з працівників.

Читати також: Українські волонтери створюють з супутникових тарілок реалістичні муляжі мінометів

Що відомо про дрони

Наступним викликом для розробників стало масштабування виробництва дронів до рівня, що задовольняв би потреби Сил оборони. Наразі 75 осіб працюють на виробничій лінії, яка розпочинається з пресування скловолокна в матриці у формі крил, хвостової та носової частин.

Після 11 годин застигання в печі деталі збираються у невеликий літак із розмахом крил 2 метри. У фюзеляж на іншому заводі встановлюються двигун і вибухівка.

Завод може виготовляти 1-2 фюзеляжі на день. Щоб збільшити потужність, власник нещодавно придбав другу піч для полімеризації заготовок фюзеляжів. Планується розширення приміщення та найм ще 50 чоловік для роботи у дві зміни.

Паралельно підприємство продовжує розробляти іншу модель безпілотника з очікуваним радіусом польоту понад 1000 км.

Нагадаємо, що в Україні створюють жіночий підрозділ управління БПЛА.

Фото: The Wall Street Journal

Читати далі