Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами
Дощовик Дощовик

Суспільство

Як не намокнути восени: 8 стильних дощовиків від українських брендів

Опубліковано

У англійців є такий вислів: “Не буває поганої погоди, буває поганий одяг”. Саме так воно і є, особливо, коли мова заходить про опади.  Любити дощ можна не лише вдома під теплою ковдрою, але й на вулиці. Ні, ми не пропонуємо натягнути на себе пакет або одноразовий дощовик з магазину «Все по 5». Українські бренди пропонують ексклюзивні, стильні та комфортні моделі, від яких будуть в захваті дорослі та діти.

Безпека у яскравих та нюдових відтінках

Український бренд дощовиків, з яким точно не промокнеш та не потрапиш у ДТП — RAINDAY`S. Усі моделі зроблені з водостійкої тканини та покриті поліуретаном, аби захистити від вітру, крапель дощу та бруду. Кожний виріб має яскраву світловідбивну стрічку, яка зробить його власника помітним для кожного учасника дорожнього руху. Дощовик підійде для прогулянок містом або активного відпочинку при температурі від +10 до +25. А щоб не змерзнути взимку, можна одягати дощовик просто на куртку чи пальто. 

Дощовик від українського бренду RAINDAY`S
Яскравий дощовик від RAINDAY`S. Фото: instagram.com/raindays_ua/

Що цікавого та вартість:

  • дощовик жіночий Тіффані — 999 грн;
  • модель чоловіча чорна — 999 грн;
  • дощовик дитячий пудрового кольору — 760 грн.

При покупці 3-х виробів діє знижка 30% на останній товар у чеку, або товар найменшого прайсу. 

Тренч за вашим бажанням

Стильні дощовики з незвичайними підкладками пропонує бренд Rain or Shine. Унікальні моделі для нього та для неї можна знайти саме тут. Це дощовик-конструктор, бо можна самому вибрати колір та підкладку для виробу. Зараз в колекції 12 кольорів тренчу та 24 опції підкладки. Для своїх виробів бренд використовує якісний текстиль “Оксфорд 215”, що має унікальне плетіння та відштовхує бруд. А підкладка — 100% натуральна польська бавовна. При замовленні двох дорослих дощовиків пропонується знижка 500 грн.

Дощовик від українського бренду Rain or Shine
Дощовик-тренч від Rain or Shine. Фото: instagram.com/rain_or_shine_ukraine

Що цікавого та вартість:

  • Унікальний тренч для дорослих — 2390 грн, а при замовленні двох — знижка 500 грн;
  • Яскравий дощовик для дитини ≠ 1690 грн.

Читайте також: Корисні ласощі: 8 українських брендів, від яких потече слинка

Дощовики у вигляді парки

Український бренд S-cape виготовляє комфортний захист від дощу у вигляді парки. Компанію створили у 2015 році на Рівненщині. Бренд створює яскраві зручні дощовики для мандрівників, тому особливість одягу — наявність великих кишень. Це зручно для мандрівників, яким завжди потрібно брати з собою багато речей. Дощовики виконані з мембранної тканини, що дозволяє тілу дихати. Можна регулювати глибину капюшона, об’єм талії та манжетів. 

Дощовик від українського бренду S-cape
Дощовик-парка від S-cape. Фото: instagram.com/s.cape.raincoats/

Що цікавого та вартість:

  • класичний плащ-дощовик Avocado жіночий — 3000 грн;
  • плащ-дощовик Celestial жіночий — 2850 грн;
  • класичний плащ-дощовик Dandelion чоловічий — 3000 грн. 

Бюджетні та зручні дощовики 

Молодіжні дощовики, що кидають виклик суспільству — модельний ряд Drydope. Ідеальні для міста та невеликих подорожей. Бренд відомий своїми моделями прозорого та лакового дощовиків з репсовими жовтими лініями та написами “Warning”. Вироби унісекс вільної форми або з паском. Виготовлені дощовики з ПВХ високої якості. А запаковані у зручний мішечок для зберігання, який йде у комплекті. 

Дощовик від українського бренду Drydope
Бюджетний дощовик від Drydope. Фото: instagram.com/drydope.store/

Що цікавого та вартість:

  • дощовик чорний зі стрічкою Warning ≠ 800 грн;
  • дощовик чорний з поясом — 800 грн;
  • дощовик прозорий — 550 грн. 

Дощовики для оптимістів Ohueno

Ohueno — дощовики для оптимістичних та амбітних осіб. Молодий український бренд виготовляє тренчі у жовтому та чорному кольорах з провокуючим написом — OHUENO. Підкладка з натуральної бавовни не дасть спітніти, тому у таких моделях дуже комфортно. В асортименті представлені плащі унісекс та для дітей.

Плащ від українського бренду Ohueno
Дощовик з написами. Фото: instagram.com/ohuenocom/

Що цікавого та вартість: 

  • двосторонній жовто-чорний — 1960 грн;
  • короткий жовтий — 1320 грн;
  • світловідбивний — 1760 грн. 

Модельні, але й практичні дощовики

Тренчі для стильних дівчат — модельний ряд українського виробника i C o a t. Зручні дощовики у формі пальта з прозорими та кольоровими вставками стануть кращим доповненням гардероба цієї осені. Класичні, нюдові, яскраві та навіть неонові кольори присутні в асортименті. Можна обрати саме те, що до душі. Моделі мають пасок, аби підкреслити жіночність фігури. Доповнити образ можна шоперами та рюкзаками, які також не промокають і мають прозорий дизайн.

Прозорий плащ від українського бренду i C o a t
Прозорий дощовик від i C o a t. Фото: instagram.com/icoat_raincoat

Що цікавого та вартість:

  • рожевий плащ — 3300 грн;
  • білий плащ — 3300 грн;
  • чорний плащ — 3300 грн. 

Читайте також: Час монетизувати захоплення. 12 ідей, як заробити гроші на хобі

Дощовики ручної роботи

Надійні та надзвичайно гарні дощовики пропонує український бренд Dax. Клопітка праця над високотехнологічним зварюванням тканини забезпечує міцність швів. Тому виробник запевняє: усі товари прослужать господарям максимально довго. В асортименті є моделі для жінок та чоловіків з класичним дизайном. Проте є і яскраві кольори, наприклад, помаранчевий, зелений, блакитний та оливковий. Дощовики приємні на дотик, у них комфортно не тільки пересуватися містом, а й активно відпочивати.

Дощовик від українського бренду Dax
Дощовик ручної роботи. Фото: instagram.com/dax.rain

Що цікавого та вартість:

  • жіночий класичний — 2600-2800 грн;
  • чоловічий подовжений — 3100 грн;
  • чоловічий класичний — 2600 грн. 

Дощовики, які подорожують світом

Крутий дизайн, висока якість та надійність швів — усе це про дощовики StaySee. За словами українського виробника, його дощовики носять жителі та мандрівники в Швеції, Норвегії та Британії. Це підтверджує, що моделі справді зручні, комфортні та захищають від вітру, вологи та бруду. В асортименті є короткі та подовженні моделі для чоловіків та жінок. Дизайн класичний, а кольори яскраві. У StaySee можна придбати вироби на літо, весну, осінь та зиму. 

Плащ від українського бренду StaySee
Дощовик для подорожей. Фото: instagram.com/stayseekiev

Що цікавого та вартість:

  • чоловічий короткий прогумований — 1550 грн;
  • жіночий мембранний короткий — 1550 грн;
  • чоловічий прогумований утеплений — 2400 грн.

Суспільство

На Подолі в будівлі врятованої памʼятки відкрили арт-простір

Опубліковано

На вулиці Нижній Вал, 37/20 відкривається культурний простір “Кузня” (drib37).

Це анонсували на сторінці простору в Instagram.

Про архітектурну памʼятку

На вулиці Нижній Вал, 37/20 відкривається культурний простір “Кузня” (drib37). Це відновлена пам’ятка архітектури в центрі Подолу, де за сюжетом роману Валер’яна Підмогильного “Місто” проживав головний герой Степан Радченко після переїзду до Києва. У творі згадується: “На Нижньому Валу одшукав тридцять сьомий номер, зайшов хвірткою на подвір’я і постукав на ґанку в глухі, поїдені червою двері…”.

На початку повномасштабного вторгнення представники Подільської громади вивчали будівлі, що могли б бути потенційними пам’ятками, але перебували під загрозою знищення. Вони знайшли цю будівлю, отримали її законно у власність і почали опікуватися нею. Зокрема, оформили статус щойно виявленої пам’ятки архітектури, повідомляє команда проєкту для The Village Україна.

Ця будівля, збудована у 1900 році, раніше дійсно була кузнею. Вона зберегла свою автентичність, зокрема композицію й фасади, що робить її цінною, пояснюють у департаменті культурної спадщини КМДА.

Читати також: Українські підлітки спільно із колишнім консультантом NASA написали книги про Марс

Про простір

Тепер у цьому просторі облаштовано культурний центр із галереєю. Першою подією стане фотовиставка-рефлексія митця Микити Журавльова, присвячена Одесі.

“Кузня” працюватиме з 12:00 до 21:00. Відвідати виставку можна у ці ж години. Вона триватиме 21 та 22 травня (з можливим продовженням), а відкриття відбудеться о 18:00.

Вхід – вільний донат, усі кошти будуть передані підрозділу ГУР МО “Химера”.

Нагадаємо, що Олександр Усік переміг Фʼюрі та став абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі.

Також ми повідомляли, що в Міністерстві оборони тестують електронну чергу в ТЦК та СП.

Фото: простір “Кузня”

Читати далі

Суспільство

Лише 115 сантиметрів зростом, але одна з найсильніших в Європі

Опубліковано

Марії — лише 115 сантиметрів, у пологовому від неї відмовилися батьки, вона має інвалідність… Та попри все пережите, дівчина не втратила віри ні в себе, ні у свої можливості, ні у свою країну! Маша є однією з найсильніших спортсменок у Європі серед паралімпійців і веде свій блог у соцмережі, аби мотивувати інших любити себе та не втрачати мотивації, що б там не було!

Історія дівчини

Привіт! Мене звати Марія, мені 33 роки і ви будете здивовані, коли побачите мене в повний зріст. Та, попри це, я живу повноцінним життям, сама себе збезпечую, професійно займаюся спортом, учасниця Паралімпійських ігор, призерка Кубку світу та чемпіонка України і Європи.

Додатково я займаюся ще блогерством. Знаєте, я завжди хотіла жити в Америці, але зрозуміло після повномасштабного втогнення, що я хочу жити в своїй країні. Незважаючи на всі труднощі, я зрозуміло, що Україна в моєму серці понад усе.

Моя історія почалась з 1991 року. Коли я народився, лікарі побачили, що я дитина з вадами і запропонували моїм батькам написати відмову. Вони це і зробили.

Родина, яка була поряд

Після цього я потрапила до дитячого будинку і там проживала до підліткового віку. У 14 років я попала до прийомної родини. Я побачила різницю між дитячим будинком та сімʼїю. З розуміла, що саме в той час, коли я потребувала родини, вони були поряд. Саме завдяки моїй родині я знайшла себе і зрозуміла, чого я хочу від життя.

Спортом я почала займатися з підліткового віку. Мені запропонував тренер, мій перший Олександр Анатолійович. Попала вперше на Паралімпійські ігри, це у 2012 році. Я побачила, що таке дійсно великі спортсмени, дійсно ті, які здобувають медалі, ті, які боряться понад усе заради того, щоб у першу чергу подолати себе. У спорті я здобула силу духу,також фізичні сили. Я зрозуміла, що в цьому житті треба завжди боротися. Спорт мені це явно показав.

Читати також: Це українські страви, про які ви навряд щось чули: давні рецепти кулінарної спадщини

Важка зустріч

У 28 років мені наснився сон, що в моїй квартирі моя рідна матір та її донька, моя сестра. Я це розповіла подрузі, і вона мені запропонувала поїхати та зустрітися з нею. Зустріч у нас була дуже тяжкою. Я сказала людині, що я на неї зла не тримаю. Хочу просто дізнатися, чому саме я така, чого так вийшло, що я залишилась без батьків.

Були питання дуже прості, не дуже складні для людини, яка має все знати. Але на відповідь я дуже багато чула брехні і неправди.

Матір по цей час приховує, що я є, що я жива. Я їй сказала, якщо ти будеш надалі мене приховувати, я не можу так надалі з тобою спілкуватися.

Я також поїхала, знайшла батька, ми з ним зустрілися. З батьком було все інакше. Батько – це та людина, яка показала, що ми всі люди, ми всі можемо помилятися. Найголовніше, що я побачила в ньому, що він хотів це виправити. Ми спілкуємось надалі, він мені дуже сильно допомагає, коли я потребую. З його сім’єю я також спілкуюсь, у нас дуже добрі і теплі відносини.

В своєму блозі я показую приклад, що попри всі життєві обставини і не зважаючи на те, що в мене є інвалідність, я живу повноцінним життям. Надалі я планую займатися ще спортом і зараз готуюся до Кубку світу. Потім вже буде ясно, чи попадаю я на Паралімпійські ігри в Париж 2024. Планую далі займатися і будую собі кар’єру саме в спорту.

Нагадаємо про 10 українських науковців, які змінили світ своїми винаходами.

Також ми повідомляли, що Олександр Усік переміг Фʼюрі та став абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі.

Читати далі

Суспільство

В Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО

Опубліковано

Перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій ЗСУ відкрили у Києві. 

Про це повідомляють в Telegram-каналі ССО.

Фото: ССО

Читати також: В Сумах запрацював реабілітаційний спецпроєкт для ветеранів та цивільних

Про центр

В ньому надають консультації з підготовки, забезпечення та умов проходження служби в Спеціальних операціях (ССО) та допомагають обрати військову спеціальність. Крім того, в рекрутинговому центрі можна отримати юридичну підтримку під час вступу на службу.

Фото: ССО

Центр розташований на Оболонській набережній, 7 (корпус №1) та працює щодня з 09:00 до 18:00. Також можна звернутися за номером 0 800 357 174.

Нагадаємо, що в київській поліції запустили кінологічний дитячий гурток.

Також ми повідомляли, що “Азов” показав унікальні кадри порятунку цивільних з “Азовсталі” (ВІДЕО).

Фото: ССО

Читати далі