Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами
Телеграм-канали з віддаленою роботою Телеграм-канали з віддаленою роботою

Суспільство

Можливості стукають в двері: топ-10 телеграм каналів з віддаленою роботою

Опубліковано

Якщо хочеться знайти роботу – не обов’язково стукати у закриті двері, нервуватися на співбесіді та переживати через свій досвід. В інтернеті давно вже можна знайти роботу, не витрачаючи для цього ні часу, ні грошей на дорогу. Пропонуємо вашій увазі телеграм-канали, які допоможуть знайти проєктну віддалену або довготривалу роботу.

Самозанятый — вакансии |Фрилансеры

Допомагає публікувати вакансії всіх напрямків фрілансу. Для зручного пошуку вакантних посад використовують хештеги з назвою професії. Канал зручний тим, що публікують заявки лише на одноразові проєкти, а не постійну роботу. За допомогою окремого боту можна залишити свою вакансію чи резюме.На каналі близько 14 тисяч підписників, 80% — чоловіки. Найчастіше з’являються такі вакансії: таргетолог, смм-менеджер, дизайнер, копірайтер, сео-спеціаліст.

Freelance | Фриланс | Вакансии

Цей канал позиціонує себе як біржу віддаленої роботи. Щодня тут публікують різні вакансії, які стосуються дизайну, контенту, маркетингу, програмування тощо. На біржі можна розмістити своє резюме за допомогою боту.

Аудиторія — 29 тисяч підписників. В середньому один пост за добу охоплює 2200 переглядів. Щодня публікують приблизно 3 дописи.

Читайте також: Про життя, бізнес, секс та творчість: 9 українських подкастів на будь-який смак

DIGITAL Tender / freelance

Вакансії можна публікувати через бота, де є покрокова інструкція, як правильно оформити заявку. На каналі окремо подано каталог фрілансерів, перейти на який можна за посиланням. В каталозі спеціалісти пропонують свої послуги, описують вміння і бажану заробітну плату.

Телеграм-канали з віддаленою роботою: DIGITAL Tender / freelance
Телеграм-канали для фрілансу. Фото: t.me/digitaltender

Розміщення посту безкоштовне, але якщо є бажання, то можна пожертвувати певну суму. Додатково є чат, де роботодавці й працівники обговорюють особливості роботи. На каналі є понад 8 тисяч підписників. 

Фрілансер UA

Україномовний контент і переважно такі ж вакансії. Тут зібрано не лише пропозиції роботодавців чи заявки фрілансерів, а й деякі корисні статті. Наприклад, «Чи треба блогеру реєструватися як ФОП?», «Як встановити ціну своєї роботи?» та інші. На каналі також є поради та посилання на посібник фрілансера – путівник для початку роботи у фрілансі. Аудиторія — 2 800 підписників. Щодня публікується приблизно 1-2 пости. 

Projector

Канал створила школа Projector – понад 60 навчальних програм креативних і технічних напрямків, міжнародні конференції, лекції, воркшопи. Тут відібрано вакансії та новини для фрілансерів. Основний акцент на розвитку професійних якостей фахівців, адже тут публікують оголошення про курси, новинки, стартапи. Користувачів майже 10 тисяч. Контент публікується щодня.

Happy Monday

На каналі представлено не лише вакансії для фрілансерів, а й безкоштовні вебінари, курси, освітні програми. Регулярно публікують посилання на корисні та цікаві статті та рекомендації від спеціалістів щодо кар’єрного росту та вдосконалення умінь. Позиціонують себе як кар’єрний портал і платформу професійного розвитку.

Телеграм-канали з віддаленою роботою: Happy Monday
Телеграм-канали з віддаленою роботою. Фото: t.me/happymonday

Також тут представлено такий контент, як добірки високооплачуваних професій України, найпопулярніших вакансій тижня, інформація про заробітні плати перекладачів, програмістів та інших. Деякі вакансії подаються англійською мовою.
На каналі майже 16 тисяч підписників. Дописи публікуються приблизно тричі на день. 

Lobby X Ukraine

На каналі розміщено пропозиції роботи в різних сферах. Для пошуку вакансій зручно використовувати хештеги. Тут можна рекомендувати друзів на різні вакантні посади та отримувати за це винагороду (за умови успішно підібраного кандидата). Тут безкоштовно підтримують громадські організації й команди реформаторів в уряді, адже ключовий посил Lobby X Ukraine – змінотворчі вакансії України. Можна зустріти пропозиції роботи від профільних міністерств чи Центру Протидії Корупції.

Крезюме

Канал створила команда Platfor.ma – інтернет-журнал про інновації та культуру. Основний акцент на вакансіях з креативних індустрій – сфера дизайну, маркетингу, піару, реклами, освітніх програм тощо. Тут пропонується не лише віддалена робота, а й офіційна з повною зайнятістю. Нещодавно канал запустив нову функцію #профайл, де фахівці креативних сфер можуть розповісти про свій досвід роботи й дати талановитим новачкам додаткову можливість зарекомендувати себе.

На каналі більше 20 тисяч підписників. Окремо створено також канал Крезюме Проекти, де пропонуються цікава проєктна робота від креативних організацій. 

Читайте також: Команда моєї мрії. 6 ефективних порад, як знайти людей для свого бізнесу

Space job | IT

Переважно тут представлено вакансії IT-сфери, диджиталу, медіа. Окрім робочих пропозицій тут можна знайти багато безкоштовних курсів з дизайну та програмування. Також розміщують оголошення про різні події й актуальні новини зі сфери IT. Можна безкоштовно ознайомитися з лекціями та цікавими статтями.

Телеграм-канали з віддаленою роботою: Space job | IT
Телеграм-канали для фрілансу. Фото: t.me/space_job

Окремо на каналі розміщують відгуки роботодавці, які знайшли відповідальних працівників. Також є можливість залишити своє резюме та портфоліо.

Wanna Work

Популярний український канал з ІТ-вакансіями. Тут є пропозиції із заробітною платою від $1000. Переважно шукають розробників, бізнес-аналітиків, дизайнерів,  PR-менеджерів та багато інших. Подекуди розміщують пропозиції від міжнародних компаній та позиції на аутсорсі. Окрім вакансій можна ознайомитися з новинами ринку, можливостями для навчання і стажування, різними рекламними оголошеннями.

Суспільство

Коргі Лакі з України став моделлю для пам’ятника королеві Єлизаветі II в Англії

Опубліковано

Українець по імені Коргі Лакі відзначився як одна з моделей для пам’ятника королеві Єлизаветі II, який недавно було відкрито у британському графстві Ратленд.

Про це повідомляє BBC Україна.

Фото: Getty Images

Про памʼятник

Бронзовий пам’ятник, який встановили поруч з бібліотекою в Окемі, став центром уваги під час офіційного святкування дня народження королеви, на яке зібралося чимало людей. Художник Хайвел Претлі зобразив королеву, оточену трьома коргі – її улюбленцями.

За інформацією ВВС Україна, однією з моделей для королівських собак став пес українки Антоніни Кириленко.

Читати також: Резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає

Коргі Лакі

Одного дня чоловік Антоніни вирішив взяти собаку по кличці Лакі із собою на роботу, прогулятися через парк. Там їх зустрів скульптор Хайвел Претлі. Лакі став моделлю для постаменту пам’ятника, ставши прототипом для коргі, який стоїть на задніх лапах.

Фото: Антоніна Кириленко

Скульптор уважно вивчив поведінку та особливості песика, грався з ним і зробив багато фото, щоб якомога точніше відтворити його у скульптурі. Родина Лакі була постійно на зв’язку з митцем та бачила весь процес створення монумента: від маленької глиняної скульптури – до відлиття бронзової статуї. Результат, за словами Антоніни, перевершив усі їхні очікування.

Нагадаємо, що в Києві покажуть фотовиставку про знищену росією українську культурну спадщину.

Фото: Getty Images

Читати далі

Суспільство

В Київ Цифровому запустили опитування щодо перейменування вулиць

Опубліковано

Голосування щодо перейменування 19 топонімів у застосунку “Київ Цифровий” триватиме до 12 травня.

Про це повідомляє Київська міська рада.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, важливо почути думку мешканців столиці перед тим, як депутатський корпус Київської міської ради прийме рішення про перейменування цих міських об’єктів.

Варіанти змін

Пропозиція змінити назву площі між вулицями Січеславською та Кирпи на честь Північноатлантичного альянсу внесена. Крім того, киянам запропоновано обрати нові назви для вулиць Тургенєва, Пушкіна, Брюсова, Боткіна, Крилова, Нахімова, Достоєвського, Єсеніна, Ковалевської, Чаадаєва та Заслонова.

Читати також: Резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає

Також, пропонується перейменувати вулицю Станіславського на вулицю Богдана Ступки. Представники театру імені Івана Франка зауважують, що саме на цій вулиці проживав Ступка і працював у театрі протягом понад 30 років. Вони вважають, що це буде відповідним і символічним кроком для всього театрального мистецтва, якщо ця вулиця отримає ім’я великого українського актора.

Користувачі застосунку “Київ Цифровий” можуть обрати варіант, який, на їхню думку, є найбільш доцільним для перейменування конкретного топоніма. Для участі в голосуванні потрібно перейти до розділу “Електронна демократія”, обрати “Опитування”, переглянути перелік назв та проголосувати.

Як проголосувати

Для того, щоб проголосувати в додатку “Київ Цифровий”:

  • обирайте “Електронна демократія” ⟶ “Опитування”;
  • переглядайте перелік назв і натискайте “Проголосувати”.

Нагадаємо, що виробники дронів можуть отримати гранти на 80% від вартості проєкту.

Також ми повідомляли, що демо гри Threads of War про звільнення України від окупантів вже доступне на платформі Steam.

Фото: Київ Цифровий

Читати далі

Суспільство

В Києві покажуть фотовиставку про знищену росією українську культурну спадщину

Опубліковано

Четвертого травня в столиці буде представлена фотовиставка, на якій буде представлено фотографії, зроблені 65 журналістами, які зафіксували воєнні злочини РФ щодо культурної спадщини України.

Про це повідомляє Інститут масової інформацію.

Про акцію

Інститут масової інформації (ІМІ) та UNESCO звернулися до українських журналістів, репортерів і фотографів з проханням задокументувати наслідки шкоди, яку російська агресія завдала церквам, театрам, бібліотекам та культурним діячам.

Виставка об’єднала роботи 65 фотожурналістів. Через об’єктиви їхніх камер ми бачимо пошкоджені фасади церков, розбите скло культурних центрів, обвалені стелі театрів та попелом засипані бібліотеки. Саме вони зафіксували роботу художників, перформерів, культурних діячів і волонтерів, які продовжують працювати в умовах війни.

Читати також: В Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження

Як потрапити на виставку?

Виставка працюватиме в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків з 4 травня до 19 травня включно.

Адреса: вулиця Терещенківська, 15. 

Час роботи: з 10:30 до 17:00, четвер з 12:00 до 19:30 (понеділок, вівторок – вихідні).

Вхід вільний.

Проєкт реалізує Інститут масової інформації за фінансової підтримки UNESCO Heritage Emergency Fund та народу Японії.

Нагадаємо, що в Харкові стартував кінофестиваль, присвячений музиці та культурі.

Також ми повідомляли, що в Україні покращився політичний та безпековий показники в Індексі свободи слова: дослідження.

Фото: Валентин Кузан

Читати далі