Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Будьте гарними навіть на карантині: 6 брендів домашнього одягу

Опубліковано

Карантин – не привід ходити дома в старих лахміттях, з дірками та застарілими плямами від кетчупу. А так як ми не можемо зараз порадувати себе шопінгом та новими речами, онлайн-покупки домашнього одягу піднімуть настрій. Бо поки це єдиний одяг, який нам знадобиться і який замінить і офісний костюм, і спортивну форму, і лайфстайл-образи. Тому, ось вам шість українських брендів домашнього одягу. Будьте гарними і вдома на карантині. 

Одяг-конструктор від Balcony

Це український бренд одягу для дому, сну та відпочинку. У моделях від Balcony можна залишатись стильним навіть вдома, не жертвуючи комфортом. Адже у такому одязі буде зручно і каву приготувати, і попрацювати вдома, і прогулятись парком.

Нещодавно бренд випустив нову колекцію, яка виконана за принципом конструктора. Тобто моделі представлені у різних кольорах, які легко міксуються між собою. 

У Balcony можна придбати чоловічі та жіночі лляні штани, шорти, блузи, костюми з м’яких натуральних тканин. Моделі представлені у різних кольорах: чорному, синьому, ніжно бірюзовому, марсала, теракотовому. Придбати одяг можно на сайті чи сторінці в Інстаграм. Ціни, в середньому, 1000 гривень.

З мереживом чи спортивний. Домашній одяг від Lavender Dreams

Цей бренд домашнього одягу та піжам для жінок існує на ринку вже п’ять років. Творці марки кажуть, що Lavender Dreams – про якісний одяг, чудові сни та затишне дозвілля. А ще стверджують: кожен виріб під лейблом Lavender Dreams пошитий з душею та величезною любов’ю.

Домашній одяг та піжами Lavender Dreams створюється з якісних натуральних тканин.

Серед асортименту бренду можна знайти зручні м’які домашні костюми з принтами, капюшонами чи мереживом, піжами з футболками та блузами, спокусливі нічні сорочки та сукні для дому. Всі моделі марки – яскраві, привабливі, нетривіальні. Про чоловіків бренд також не забув – є чудові комплекти, які доповнюють домашні образи дівчат.

Комплект від Lavender Dreams можна придбати за 1500 гривень.

Home Wings – закохані у скандинавський стиль

Це український бренд костюмів для дому та подорожей, піжам та аксесуарів для дому. Засновники Home Wings наголошують, що вони закохані в скандинавську філософію хюґґе, в якому збережена атмосфера затишку та комфорту вікінгів.

Засновницею бренда є дружина Андре Тана – Аліна Харечко. Відомий дизайнер створює ексклюзивні ескізи піжам та домашнього одягу. Крім шоу-руму з одягом, Home Wings – це хюґґе-простір в скандинавскому стилі, який включає в себе кав’ярню з бібліотекою та фотостудію. 

Тут можна придбати затишні домашні костюми у ніжних пастельних відтінках, халати та сукні в квіткових принтах та шовкові комбінезони. Ціни – від 700 гривень. 

Крута піжама від бренду “Крута піжама”

“Стильно, Яскраво, Мрійливо, Драйвово Вдома. Одягайте Круту піжаму і не нудьгуйте” – так позиціонує себе український бренд Крута піжама. Вони створюють домашній одяг у двох варіантах: довгі комбінезони “Long pajama” і одяг для відпочинку вдома “Lounge”.

Бренд шиє одяг з бавовни. Завдяки м’яким тканинам вдень і вночі можна відчувати себе комфортно. Тут є затишні комбінезони з авторською вишивкою або з сузір’ями, що світяться.

Комплекти від бренду Крута піжама коштують від 830 гривень. Купити можна на сайті або на сторінці в Фейсбук. 

Ексклюзивні принти від Pjmood

Цей вінницький бренд існує на ринку вже три роки. Вони пропонують клієнтам життєрадісні піжами з принтами для чоловіків та жінок.  Перевагою бренду є те, що всі вироби шиють з натуральної 100% індійської бавовни. 

У Pjmood на вашу піжаму чи домашній одяг можуть нанести ексклюзивні принти та вишивку. А в асортименті є костюми з цікавими малюнками: ялинки, сови, велосипеди та морозиво.  А ще тут можна замовити піжамний сімейний комплект і попросити підігнати готову модель по фігурі.

Придбати піжами можна на сайті, а ціни починаються від 800 гривень.

Everydaysunday. Сексуальні чоловічі піжами для жінок

Що може бути сексуальніше чоловічої сорочки на жіночому тілі? А як щодо класичної чоловічої піжами на дівчині? Засновниці бренду Everydaysunday переконані, що сексуальність від цього тільки підвищується. 

Тут можна придбати брюки, сорочки, спідниці, костюми, які легко комбінуються між собою. Коштують комплекти від 1000 гривень. Засновниці бренду рекомендують у своїх піжамах з полірованого котону або легкої віскози не тільки спати, а й сміливо виходити у світ.

Суспільство

На Київщині знайшли найбільшу популяцію рідкої сон-трави з Червоної книги

Опубліковано

У Київській області було виявлено одну з найбільших популяцій сон-трави. Ці рідкісні квіти процвітають поруч з містом Обухів.

Про це у Facebook повідомляє Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ).

фото: КЕКЦ

Про цвітіння

Зазначається, що під Обуховом виявили найбільшу у регіоні популяцію сон-трави (сон чорніючий). Ця рослина занесена до Червоної книги України і є дуже рідкісною. Він росте на степових схилах чи старих соснових лісах. У лісах його знищують рубки, а в степу – оранка.

фото: КЕКЦ

Читати також: Естонський депутат, який збірає гроші на ЗСУ, доїхав на велосипеді до Києва

“Ця популяція сну виявилася найбільшою в Київській області, ми нарахували там близько 1000 рослин сну. Для порівняння, вже 30 рослин сну, що ростуть в одному місці, вважається значною популяцією для того, щоб брати її під охорону”, – йдеться у повідомленні.

У КЕКЦ поінформували, що для охорони цієї популяції сон-трави екологи створюватимуть пам’ятку природи.

Нагадаємо, що Дія.Освіта випустила серіал про те, як взаємодіяти з військовими та ветеранами.

Фото: КЕКЦ

Читати далі

Суспільство

Естонський депутат, який збірає гроші на ЗСУ, доїхав на велосипеді до Києва

Опубліковано

Депутат з Естонії Крісто Енн Вага, який збирає кошти для ЗСУ, прибув до Києва на велосипеді.

Про це він повідомив в соц.мережі Х.

фото: Крісто Енн Вага

“Я зробив це! Проїхав на велосипеді від Таллінна до Києва, щоб показати, що війна триває лише на відстані велопрогулянки, і висловити підтримку захисникам. Тож зосередьмося на тому, щоб допомогти Україні виграти цю війну та перемогти терористичну росію”, – написав він.

Читати також: У Дніпрі в закладах середньої освіти побудують три протирадіаційних укриття

Мета його поїздки – зібрати 50 тисяч євро на потреби Сил оборони України разом з інтернет-спільнотою NAFO, яка підтримує нашу країну та протистоїть російській пропаганді. Для цього була створена окрема сторінка, на якій збирають пожертви. Зі зібраних коштів планують закупити машини та FPV-дрони для військових.

Нагадаємо, що українські музиканти виступатимуть на фестивалі Sziget в Будапешті: хто саме.

Також ми повідомляли, що Укрпошта випускає нову марку, присвячену очищенню Чорного моря від російських кораблів.

Фото: Крісто Енн Вага

Читати далі

Суспільство

У Львові девʼять мозаїк позначили охоронним знаком

Опубліковано

У 2024 році ще дев’ять мозаїк у Львові були визнані міжнародним охоронним знаком “Блакитний щит” як об’єкти культурної спадщини.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

фото: Львівська міська рада

Про ініціативу

Щоб підкреслити їхню цінність та важливість збереження, мозаїки в Львові почали позначати міжнародним охоронним знаком “Блакитний щит”. Крім того, власникам будівель чи установам, які їх утримують, пояснюють, що вони зобов’язані зберігати ці мозаїки.

Під таким знаком вже позначено 54 мозаїки у місті, які, хоч і розміщені не завжди у будівлях-пам’ятках, але все ж належать до об’єктів культурної спадщини, зазначають у міськраді.

фото: Львівська міська рада

Читати також: Виступ України на Євробаченні-2024: де та коли дивитися

У листопаді 2023 року почали маркувати мозаїки у місті міжнародним охоронним знаком “Блакитний щит”. Цей знак є захисною емблемою Гаазької конвенції про охорону культурних цінностей у разі збройного конфлікту.

Також ми повідомляли, що Укрпошта випускає нову марку, присвячену очищенню Чорного моря від російських кораблів.

Нагадаємо, що українська акторка Іванна Сахно зіграє головну роль в продовженні M3GAN.

Фото: Львівська міська рада

Читати далі