Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Подарунок для чоловіка: чотири креативні ідеї

Опубліковано

Не за горами свята, а тому саме час подумати про подарунки для своїх близьких, щоб потім не здувати пил з пустих полиць у магазині. А що подарувати чоловіку на свято? Часто дарують непотріб, який потім відправляється на вічне зберігання у шухляду. Щоб справді зробити чоловіку, татові, братові, другу чи колезі приємний і незабутній подарунок – рекомендуємо глянути саме цю підбірку. Ми підібрали для вас подарунки від чотирьох українських брендів, які підійдуть креативним чоловікам. 

Подарувати шкарпетки – небанально

Досі вважаєте шкарпетки банальним подарунком? Це зовсім не так, якщо обрати стильні та яскраві шкарпетки від Mushka. Бренд існує вже півтора року, а його назва пішла від прізвища власників – Лариса та Олександр Мушинські.

Серед асортименту Mushka є яскраві кольорові шкарпетки, з різноманітними принтами та ілюстраціями. До речі, власники бренду залучають молодих дизайнерів для того, аби урізноманітнювати свої колекції.

Шкарпетки від бренду Mushka стануть чудовим подарунком для чоловіка. Тут ви можете вибрати подарункову упаковку, або самостійно зібрати в конструкторі власний набір. А від банки стильних шкарпеток будь-який чоловік буде у захваті.

“Своїми виробами ми додаємо фарби у сірі будні. Хочеться зробити шкарпетки повноцінним аксесуаром, які будуть підбирати під образ, а не просто брати ті, які перші випали з гардероба. У нас багато клієнтів, які носили лише чорні, або білі шкарпетки. Але спробували Mushka – їм сподобалось! Тепер купують шкарпетки під кожний образ!”, – говорять власники бренду.

Для виробництва шкарпеток бренд використовує якісну екологічну бавовну, тому пара від Mushka прослужить власникові досить довго. Ціни за пару в середньому 80 гривень, а за набір – 170-240. 

Подарувати враження, або подорож-секрет

Як щодо того, щоб поїхати в секретну подорож, а про місце призначення дізнатись перед самою поїздкою? Сервіс з організації подорожей Secret Ticket влаштовує такі нестандартні тури по Україні. Всі деталі туру продумані організаторами, а все, що потрібно від вас – назвати дату поїздки, зібрати валізу та не забути гарний настрій. 

Такий подарунок для чоловіка стане чудовим варіантом провести вихідні в іншому місці та відірватись від щоденної рутини. Є два варіанти турів: для себе і на подарунок. У першому випадку турист обирає дату і заповнює на сайті заявку. Також у Secret Ticket можна купити подарунок для друга, якому залишається тільки вибрати дату і зібрати валізу.

Сервіс турбується абсолютно про все – квитки на потяг або автобус у місце призначення й назад, бронювання готелю, а також надає карту з найцікавішими місцями. Нещодавно почали оформлювати також і страхування для туристів.

Є чотири типи подорожей, які відрізняються за типом проїзду та проживання. Це економ, стандарт, комфорт та преміум.

  • Економ – 2980 грн. на двох. 
  • Стандарт – 4380 грн. на двох.
  • Комфорт – 6980 грн. на двох
  • Преміум – 17890 грн. на двох.

Secret Ticket – ідеальний подарунок, адже тут не потрібно думати про те, як організувати подорож. А просто зібрати валізи і поїхати за новими враженнями у нове місто. 

Кактус у голові Джобса, або органайзер з Ейнштейном

Якщо хочете здивувати свого креативного чоловіка подарунком, то кольорові вази Vase Head у формі голів відомих особистостей саме для вас. Скажете, що ваза – подарунок для жінок? Проте, скульптури можна використовувати і як настільний органайзер, підставку під аксесуари чи просто як прикрасу інтер’єру.

Голова Джобса, Ейнштейна, Будди може чудово прикрасити робочий стіл чоловіка і кожного дня нагадуватиме про подарунок саме від вас.

Такі скульптури продаються в десяти кольорах. Також у бренда можна придбати набір для самостійного фарбування, куди входить біла статуя, фарби в шести кольорах, два пензлики, рукавички та інструкція. Зараз розробляють скульптуру з бездротовою зарядкою, яка з’явиться у продажу якраз перед Новим роком. Чи не чудовий подарунок?

Бренд має в асортименті великі скульптури висотою 25 см, які коштують 990 гривень. Є і маленькі – 590 гривень.

Еко-сумки з картинами художників

З Казимиром Малевичем в магазин – це ось справді цікаво. Український екобренд Karman виготовляють сумки-шопери з картинами відомих художників. Засновники зазначають, що коли запускали бренд, то зрозуміли, що людей цікавить мистецтво, вони масово йдуть у галереї і це стало поштовхом робити саме такі вироби.

Karman несе в собі важливу місію – зменшити використання пластикових пакетів. За словами власників бренду, людей нічого не мотивує використовувати екосумки. Тому вони вирішили створити гарну річ, з якою хочеться йти до магазину. Крім сумок з картинами художників, серед асортименту є також і сумки у стилі “босовський пакет”, або всім відомий верблюд на одноразовому пакеті.

“Звичайний поліетиленовий пакет, який ви берете кожен день на касі, розкладається близько 450 років, а термін його життя 20 хвилин – від магазину до будинку. Наші сумки виготовлені з поліестеру. Так, це також пластик, але багаторазовий. А якщо порівнювати його з бавовняними сумками, то виробництво наших сумок не так шкодить природі”, – розповідають власники бренду.

Коштує така сумка 650 гривень. У асортименті бренду є також засоби гігієни з бамбука, мішечки для овочів, бамбукова кружка. 

Суспільство

В Україні анонсували безоплатні курси англійської мови для ВПО

Опубліковано

У восьми містах України мережа освітньо-культурних просторів “Гончаренко центр” разом з Державною службою зайнятості запускає безкоштовні курси англійської мови для вимушених переселенців.

Про це повідомляє Гончаренко центр.

Про курс: де та як

У Тернополі, Дніпрі, Івано-Франківську, Рівному, Києві, Миргороді, Кропивницькому та Одесі в рамках пілотної частини проєкту відбудуться навчальні курси. Ці курси розроблені спеціально для вимушених переселенців, які мають мінімальні знання англійської мови або не володіють нею взагалі.

Читати також: Google зробив ШІ-застосунок Geminі доступним для України

Головна мета проєкту – підвищити конкурентоспроможність цієї категорії на ринку праці. Пізніше планується запустити курси в усіх регіонах, де діє мережа “Гончаренко центрів”, а також в онлайн-форматі.

Щоб приєднатися до курсу, потрібно заповнити форму за посиланням й обрати місто.

Нагадаємо, що в Київ Цифровому запустили опитування щодо перейменування вулиць.

Фото: Стрійська міська рада

Читати далі

Суспільство

Коргі Лакі з України став моделлю для пам’ятника королеві Єлизаветі II в Англії

Опубліковано

Українець по імені Коргі Лакі відзначився як одна з моделей для пам’ятника королеві Єлизаветі II, який недавно було відкрито у британському графстві Ратленд.

Про це повідомляє BBC Україна.

Фото: Getty Images

Про памʼятник

Бронзовий пам’ятник, який встановили поруч з бібліотекою в Окемі, став центром уваги під час офіційного святкування дня народження королеви, на яке зібралося чимало людей. Художник Хайвел Претлі зобразив королеву, оточену трьома коргі – її улюбленцями.

За інформацією ВВС Україна, однією з моделей для королівських собак став пес українки Антоніни Кириленко.

Читати також: Резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає

Коргі Лакі

Одного дня чоловік Антоніни вирішив взяти собаку по кличці Лакі із собою на роботу, прогулятися через парк. Там їх зустрів скульптор Хайвел Претлі. Лакі став моделлю для постаменту пам’ятника, ставши прототипом для коргі, який стоїть на задніх лапах.

Фото: Антоніна Кириленко

Скульптор уважно вивчив поведінку та особливості песика, грався з ним і зробив багато фото, щоб якомога точніше відтворити його у скульптурі. Родина Лакі була постійно на зв’язку з митцем та бачила весь процес створення монумента: від маленької глиняної скульптури – до відлиття бронзової статуї. Результат, за словами Антоніни, перевершив усі їхні очікування.

Нагадаємо, що в Києві покажуть фотовиставку про знищену росією українську культурну спадщину.

Фото: Getty Images

Читати далі

Суспільство

В Київ Цифровому запустили опитування щодо перейменування вулиць

Опубліковано

Голосування щодо перейменування 19 топонімів у застосунку “Київ Цифровий” триватиме до 12 травня.

Про це повідомляє Київська міська рада.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, важливо почути думку мешканців столиці перед тим, як депутатський корпус Київської міської ради прийме рішення про перейменування цих міських об’єктів.

Варіанти змін

Пропозиція змінити назву площі між вулицями Січеславською та Кирпи на честь Північноатлантичного альянсу внесена. Крім того, киянам запропоновано обрати нові назви для вулиць Тургенєва, Пушкіна, Брюсова, Боткіна, Крилова, Нахімова, Достоєвського, Єсеніна, Ковалевської, Чаадаєва та Заслонова.

Читати також: Резиденти “Дія.City” анонсували спілку Diia.City.Union для розвитку IT: що це означає

Також, пропонується перейменувати вулицю Станіславського на вулицю Богдана Ступки. Представники театру імені Івана Франка зауважують, що саме на цій вулиці проживав Ступка і працював у театрі протягом понад 30 років. Вони вважають, що це буде відповідним і символічним кроком для всього театрального мистецтва, якщо ця вулиця отримає ім’я великого українського актора.

Користувачі застосунку “Київ Цифровий” можуть обрати варіант, який, на їхню думку, є найбільш доцільним для перейменування конкретного топоніма. Для участі в голосуванні потрібно перейти до розділу “Електронна демократія”, обрати “Опитування”, переглянути перелік назв та проголосувати.

Як проголосувати

Для того, щоб проголосувати в додатку “Київ Цифровий”:

  • обирайте “Електронна демократія” ⟶ “Опитування”;
  • переглядайте перелік назв і натискайте “Проголосувати”.

Нагадаємо, що виробники дронів можуть отримати гранти на 80% від вартості проєкту.

Також ми повідомляли, що демо гри Threads of War про звільнення України від окупантів вже доступне на платформі Steam.

Фото: Київ Цифровий

Читати далі