Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Дояр та квітникар: сім чоловіків, які руйнують стереотипи про “не чоловічі”професії

Опубліковано

Чомусь ще досі говорять, що існує “тільки чоловіча” і “тільки жіноча” робота. Ми ж вважаємо, що це все дурні стереотипи, а кожний може займатись справою до душі. Тому пропонуємо вам познайомитись з сімома чоловіками, які доводять, що займатись “жіночою” роботою – не соромно.

Манікюрник з Краматорська

До Миколи Рубана з Краматорська шикується черга з жінок, а все тому, що чоловік робить бездоганний манікюр. Він став настільки популярним у місті, що записи веде на місяць вперед.

“Випадково побачив, як дівчата-манікюрниці робили собі манікюр. Якось мені це сподобалось, подивився в Інтернеті відгуки про роботу чоловіків-манікюрників – там, зазвичай, пишуть, що вони нетрадиційної орієнтації, і всілякі образливі нісенітниці. Але вирішив спробувати, незважаючи на стереотипи про “жіночу” професію”, – розповідає чоловік.

Микола має інвалідність першої групи, яку отримав внаслідок ДТП у 2008 році. Щоб робити манікюр закінчив тримісячні курси з корекції, нарощування і моделювання нігтів від обласної організації людей з інвалідністю.Зараз корекція у Миколи коштує 150 гривень, нарощування 250 грн, а на одного клієнта витрачає приблизно 2,5 години.

Перманентний макіяж від морпіха

Брови від морпіха та ветерана війни – а чому б і ні? Сергій Панков є майстром перманентного макіяжу і робить татуаж брів, очей та губ багатьом киянкам. А крім цього до чоловіка йдуть за лазерним видаленням татуювань. 

Після війни чоловік разом з психологом шукав, чим би себе зайняти. Сергій ще на фронті робив хлопцям татуювання і тому вирішив розвиватись у цьому напрямку. Закінчив курси перманентного макіяжу, а художня та ювелірна освіта допомагає у роботі.

Чоловік каже, що робота схожа на медитацію і отримує задоволення від кожної хвилини. Починав майстер зі студії Der Igel Tattoo Studio, яку заснували ветерани АТО, а зараз його можна знайти тут.

З розвідки до квіток

Замінити зброю на садове приладдя вирішив колишній боєць-розвідник Андрій Дробіт з Львівщини. Чоловік півтора роки був на фронті, а потім боровся з посттравматичним синдромом власною справою. За бізнес взялись разом з дружиною.

Подружжя обгородили територію на полі, але навіть не знали, що будуть саджати. Спочатку думали про полуницю, але односельці самі підказали, що потрібні квіти. 

У теплиці квітне 6 тисяч саджанців різних кольорів. Тепер тут все за новітніми технологіями – крапельний полив із підігрівом води й добривами, колонки з музикою, щоби відлякувати гризунів і клімат-контроль – система не гірша ніж у закордонних квітникарів.

Та й ціни на квіти дешевші, ніж в магазинах. Гілочка еустоми – 25 гривень, а у інших – 50. Квіти замовляють переважно через Інтернет, а доставку подружжя робить самостійно. 

Дояр-рекордсмен

У селі Новий Шлях, що на Козелеччині є незвичайний дояр-рекордсмен. Михайло Єрмак ще з дитинства полюбив корів, а став доярем після того, як підмінив дружину на фермі. Чоловік каже, що на фермі праця важка, але на душі спокійно, бо любить тварин.

Михайло Єрмак став кращим доярем України. Він демонстрував найвищі виробничі показники з усієї країни. 10 тисяч 200 кілограмів молока в середньому від однієї корови – такий результат дояра-рекордсмена за 2011 рік.

Нещодавно чоловік пішов на пенсію та залишив своїх корів на інших доярів. Втім каже, що залюбки повернувся б, проте болі у спині не дають працювати. 

Косметика від ветерана

Ветеран АТО Володимир Щербан заснував бізнес на волоссі – з рожевої солі робить засоби для укладки та відновлення. Для своїх засобів копає цілющу рожеву сіль на Кінбурнській косі та збирає травичку. До нього вишикувалися клієнтки з усієї країни.

Володимир вирішив зайнятись таким бізнесом, бо дружина та донька постійно жалілись на погане розчісування волосся. Косметика є повністю натуральною, без жодної хімії. Чоловік впевнений, що ніяких “жіночих” професій” не існує і кожен повинен займатись тим, що йому до душі. 

АТОшник, який вишиває

Андрій Слюсарчук повернувся з війни з важким пораненням та двома контузіями. Після цього у нього відкрився талант – вишивання. Якщо раніше чоловік ніколи не тримав в руках голки, то зараз вишиває чеським бісером картини, ікони і святі образи. Крім цього, може вишити сорочку, рушники, серветки.

Його роботи охоче купують в США та Італії, а також одну з ікон придбала православна церква у Сан-Франциско. Вироби Андрій продає майже за собівартістю.

Кошти від продажу йдуть чоловіку на проживання та лікування, а частину він відправляє своїм побратимам на схід.

Тортики від економіста

View this post on Instagram

🎉🎊Today I'm starting🏁 a new «story» in my profile dedicated to the sweet delicacies🍰🧁🍮🎂🍰. Owing to the fact that I have fallen😅 in love ❤️with confectionery👨‍🍳 since my childhood👦🏻(in the time I had a chance to get engrossed in confectionery 😮🌟🤓💥and conduct zillions 🤯😤😩🤪😅of daring “experiments”🧪🌡😂 with baking 🥧advancing in it🎂),I have decided ☝🏻that the 1️⃣ video will reveal a gentle 😋muscake 🤩cake called “Three chocolates”🍫.Personally, I am crazy about😇 this color scheme😍 and extremely harmonious shades⭐️(* @mickey_tlj 👨‍🎨, your leaflet 🧧just incredibly beautiful 😍, and also fills with pleasant emotions☺️. Thank you for your support🤝👌 and project😇❤️). So, let this cake🍰 kick-starts ✔️the trip to the magic world💥💫🌟 of sweet dainty🍩🍮🍫🍨🎂 delicacies😌. Later on😎 , I will come up with more videos📹 on the theme of creating cakes🎂🍰🧁 and other things🍩🍩🍯… To be continued…🔜😉 #tags#mood#cakes#dainty#confectioner#shades#video#creating#Lviv#Ukraine#львівськамайстерняшоколаду#Львів#торт#шоколад#chocolate#imagine#satisfying#happy#liketime#folowme#likeforlikes#follow4folowback#baking#boy#shine#time#decorations#making#sweet#sophisticated @bostonbakes21 @lovliecakes @sallysbakeblog @elizabethvasilenko @pliatskilvivski @pilotpatrick @ksenia.penkina @anna_prytulaaa @semerenko_r.r @paulinamichaels @anechka_semenovna @bakingwithblondie @tutorialdedoces @kozhevniikova @anna_shulgina @ellacakery @pauline_cake @zelenskiy_official @gkkm.m @dima_varvaruk @internationalcakedecorating @cakedesignbysheri @brigadeiros_e_doces @snidanok @1plus1_ua @yegorgordeev @arseniy_shulgin @ruslan_senichkin @liudmila.barbir @juliavysotskayaofficial @iamdebbiem @lviv_x @flavcity @klopotenko

A post shared by ️🔝Rostik Kozachenko🔝 (@_rosstrain_2m62_) on

Цей 18-річний юнак обрав для себе незвичне хобі – випікання тортів та тістечок. Зараз Ростислав Козаченко студент Львівського національного університету імені Івана Франка, вивчає міжнародну економіку. Проте, улюблену справу не залишає.

Ще з дитинства хлопець завжди слухав настанови мами, яка розповідала про західні пляцки. Перший пиріг спік у 6 років, а вже у восьмому класі було перше замовлення.

Солодку випічку створює для друзів, рідних і для всіх, хто робить замовлення. Нещодавно Ростислав почав знімати відео про те, як пекти різноманітні смаколики. Хоче створювати відео з історіями розвитку західноукраїнської кулінарії.

Суспільство

“Щоденник нареченої Христа”: документальний фільм про черниць зʼявився на Takflix

Опубліковано

Фільм Марти Смеречинської побудований на основі дворічних спостережень за життям понад 100 українських дівчат-черниць у сучасному греко-католицькому монастирі на заході України.

Про це повідомило Divoche.media.

Про фільм

Повнометражна стрічка режисерки Марти Смеречинської ґрунтується на дворічних спостереженнях за життям понад сотні українських дівчат-черниць у сучасному греко-католицькому монастирі на заході України. Серед них також була молодша сестра режисерки, Настя. Марта Смеречинська вивчає цю спільноту, взаємодіє з черницями та розвиває нові стосунки із близькою людиною.

Читати також: Послуга ОСББ в Київ Цифровому стала переможницею міжнародної технологічної премії

Фільм “Щоденник нареченої Христа” отримав дві нагороди на фестивалі Ukrainian Doc Preview Docudays UA 2020: East Silver Caravan Award та DOK Leipzig Award. Презентація стрічки відбулася на Marché du Film — Festival de Cannes у рамках секції Cannes Docs. Зараз його можна переглянути у всьому світі з англійськими субтитрами.

Онлайн-кінотеатр Takflix передасть 10% з кожного квитка фонду “Повернись живим”, ще 50% — творцям кіно. Дивитися «Щоденник нареченої Христа» можна тут

Нагадаємо, що в Київ Цифровому запустили опитування щодо перейменування вулиць.

Також ми повідомляли, що в Києві покажуть фотовиставку про знищену росією українську культурну спадщину.

Фото: Щоденник нареченої Христа

Читати далі

Суспільство

В Києві в ботсаду зацвіли півонії: фото

Опубліковано

У ботанічному саду імені Гришка квітковий рай. Бузок уже вибухає яскравим цвітом, а недавно розцвілися півонії.

Про це повідомили на офіційній сторінці ботсаду в інстаграмі.

Головним партнером бузку є півонія деревовидна, яка квітує одночасно з бузком. Це дозволяє підкреслити враження від квітування бузку та заповнити сад барвами та ароматом. Квіти півонії деревовидної мають діаметр близько 30 см, що сприяє підсиленню інтенсивності загальної кольорової палітри.

фото: ботсад
фото: ботсад
фото: ботсад
фото: ботсад

Фото: У Києві відбудеться виставка, присвячена культурній спадщині Донеччини й Луганщини

Про устрій дендрарію в ботсаду

Сезонність та динамічність парку можуть проявлятися найбільш повно, коли певні його ділянки, завдяки великій кількості квітучих рослин, перебувають у центрі уваги, а потім змінюють своє положення. Концентрація на певних ділянках одночасно цвітучих рослин дозволяє викликати у відвідувачів сильні емоційні враження. Цей прийом успішно використовував Леонід Іванович при створенні дендрарію. Кожного сезону тут відвідувачів очікує нова композиція барвистих квітів і листя.

У травні у сирингарії розцвітає понад півтори тисячі кущів бузку і деревовидних півоній.

Нагадаємо, що в Україні анонсували безоплатні курси англійської мови для ВПО.

Також ми повідомляли, що коргі Лакі з України став моделлю для пам’ятника королеві Єлизаветі II в Англії

Фото: ботсад

Читати далі

Суспільство

В Дніпрі запрацювала дитяча залізниця: ціни та розклад

Опубліковано

Сьогодні, 4 травня, під звук станційного дзвону розпочався літній сезон на найстарішій в Україні і другій за віком у світі дитячій залізниці.

Про це повідомляє Укрзалізниця.

Дніпровська дитяча залізниця, відкрита у 1936 році, припиняла рух поїздів лише у кілька разів: під час Другої світової війни, карантину та у перший рік широкомасштабного вторгнення.

650 юних залізничників з Дніпра під наглядом інструкторів будуть керувати поїздами, перевірятимуть стан колійної мережі, працюватимуть в якості дикторів, касирів та чергових на станціях.

Читати також: В Київ Цифровому запустили опитування щодо перейменування вулиць

Подробиці

Дніпровська дитяча залізниця працюватиме:

  • у травні, вересні та жовтні – у вихідні дні з 10:00 до 18:00;
  • у літні місяці – щоп’ятниці з 12:00 до 18:00,  у вихідні дні з 10:00 до 18:00.

Вартість дитячого квитка – 50 гривень, дорослого – 62 гривні.

Адреса: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 95д.

Нагадаємо, що послуга ОСББ в Київ Цифровому стала переможницею міжнародної технологічної премії.

Також ми повідомляли, як військовому отримати відпустку закордоном.

Фото: Укрзалізниця

Читати далі