Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Можливості

Американська компанія шукає фахівців, які знімуть документальний фільм про психічне здоров’я

Опубліковано

Американська компанія “РАТН” оголошує конкурс на відбір надавача послуг зі створення документального фільму про психічне здоров’я. В рамках Проєкту передбачається закупівля послуг з виробництва інформаційного продукту (документального фільму), який міститиме сюжети, що сприятимуть зменшенню стигми по відношенню до отримання послуг з психічного здоров’я для загального населення.

Про це повідомляє “Гурт”.

За результатами тендеру буде відібрано компанію або організацію, яка отримає право на укладення договору на надання послуг.

До розгляду будуть прийматися лише ті пропозиції, які відповідатимуть усім вимогам, вказаним в тендерній документації.

Пропозиція у встановленому форматі, а також додаткова інформація мають надсилатися на електронну адресу oivanova@path.org (у темі листа потрібно зазначити «Створення документального фільму з питань психічного здоров’я»).

Читайте також: Кав’ярні та стрітфуди: на Донеччині стає більше грантів на створення власного бізнесу

Кінцевим терміном для отримання пропозицій організатором встановлюється 10 червня 2024 року 18 год 00 хв за місцевим часом. Пропозиції, які надійдуть пізніше зазначеного терміну, до розгляду не приймаються.

Кандидата – переможця конкурсу буде обрано на засіданні комісії, яке, як очікується, відбудеться не пізніше 14 червня 2024 року. Оприлюднення інформації щодо переможця відбудеться протягом 5 (п’яти) робочих днів після офіційного затвердження конкурсною комісією.

Більше інформації за посиланням.

Нагадаємо, 4,1 тисячі переможців отримають мікрогрантів на ₴1 мільярд.

Фото: З відкритих джерел

Можливості

Дія.Бізнес та «Нова пошта» запустили грант для малого та середнього бізнесу

Опубліковано

Нова пошта оголосила про запуск нової ініціативи, спрямованої на підтримку бізнесів, які зареєстровані та ведуть свою діяльність на територіях, де тривають або тривали активні бойові дії. Програма передбачає надання пільгових умов перевезення для таких підприємств.

Про це повідомляє «Нова пошта».

Умови участі в програмі

Для отримання пільгових умов перевезення від Нової пошти бізнес має відповідати наступним критеріям:

Зареєстрований у постраждалих областях:

  • Чернігівська;
  • Сумська;
  • Харківська;
  • Херсонська;
  • Миколаївська;
  • Запорізька;
  • Донецька;
  • Луганська;
  • Київська;
  • Одеська.

Відправка відповідно буде можлива тільки з визначених областей, де працюють відділення Нової пошти. Ознайомитись з переліком відділень, які працюють, можна за посиланням.

Пільгові умови надаються виключно для релокації бізнесу до інших центральних та західних областей України. Це включає перевезення устаткування для виробництва, торгівлі або надання послуг. Перевезення товарів для їх прямої реалізації кінцевому споживачу не допускається.

Перевага надаватиметься малому та середньому бізнесу, який виробляє життєво необхідні товари та послуги або надає допомогу громадянам України та Збройним Силам України.

Читати також: У Києві відреставрували хрест Софійського собору

Фінансова підтримки

  • Сума допомоги:
    Одна юридична особа може отримати до 10 000 грн на свої потреби з логістики. Ця сума залежатиме від обсягів поставки, але максимальний рівень допомоги становить 10 000 грн. Скористатися допомогою бізнес може тільки один раз протягом реалізації проєкту.
  • Форма надання допомоги:
    Кошти виділяються у вигляді балів в межах програми Сталого партнерства центру підтримки підприємців Дія.Бізнес в Ужгороді, який здійснює їх розподіл між заявниками.

Процедура подачі заявки

  1. Подача заявки:
    Найбільш релевантні заявки будуть опрацьовувати представники центру підтримки підприємців Дія.Бізнес в Ужгороді. Вони проводитимуть додаткові інтерв’ю з попередньо відібраними підприємствами.
  2. Термін обробки заявок:
    Заявки будуть опрацьовувати протягом 3-5 робочих днів. У разі великої кількості заявок термін опрацювання та надання відповіді може бути довшим.
  3. Результати розгляду:
    Підприємцям, чиї заявки будуть позитивно розглянуті, зателефонують представники центру підтримки підприємців Дія.Бізнес в Ужгороді. У разі відмови надійде лист з обґрунтуванням на електронну пошту, вказану в реєстраційній формі.

Для отримання логістичної підтримки треба заповнити гугл-форму.

Нагадаємо, що в Україні запрацює Єдиний туристичний реєстр: що це значить.

Фото: «Нова пошта».

Читати далі

Можливості

Грант на документування війни в Україні: як отримати 5000 євро

Опубліковано

Інститут гуманітарних досліджень у Відні оголосив про надання гранту у розмірі 5000 євро для професіоналів, які активно документують події в Україні під час війни.

Про це повідомляє houseofeurope.

Ця ініціатива призначена для журналістів, письменників, науковців, художників та інших творчих особистостей, які працюють над проектами, що висвітлюють або інтерпретують війну з різних ракурсів.

Читати також: Раніше лікувалися в іншому місті, а тепер — удома. Як на Волині лікарня отримала необхідне обладнання

Гранти доступні для тих, хто продовжує створювати інформаційні матеріали, записує усні свідчення, аналізує соціокультурні впливи війни, досліджує її наслідки на людей та довкілля, а також для тих, хто працює з перекладом важливих текстів для української аудиторії.

Деталі

Дедлайн подання заявок — 19 серпня 2024 року до 23:59 за київським часом.

Детальні умови та вимоги до кандидатів можна знайти на офіційному вебсайті ініціативи за посиланням: https://bit.ly/3KQRPTw.

Нагадаємо, що деякі школи в Україні запрацюють в серпні: які саме та чому.

Фото: Freepick.

Читати далі

Можливості

Підприємці Донеччини отримають щонайменше 73 млн грн держпідтримки: подробиці

Опубліковано

Уряд передбачив на 2024 рік для бізнесів Донеччини у межах політики «Зроблено в Україні» щонайменше 73 млн грн.

Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко під час робочої поїздки на Донеччину.

Зазначається, що ці кошти будуть спрямовані на надання грантів, компенсацію відсоткових ставок за пільговими кредитами, надання відшкодування аграріям за купівлю української сільгосптехніки та інші програми в межах політики «Зроблено в Україні».

“Для нас вкрай важливо підтримувати підприємців у прифронтових регіонах, адже бізнеси, які залишились працювати на цих територіях, не тільки підтримують економіку, а й забезпечують людей роботою. Під час зустрічі із місцевим бізнесом обговорили можливості отримати фінансування за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» на умовах, коли заставу забезпечує держава або наші міжнародні партнери. Працюємо із банківським сектором, аби він активніше відновлював кредитування прифронтових територій”, – зазначила Свириденко.

За її словами, для таких регіонів умови програми «Доступні кредити 5-7-9%» покращені — ставки за кредитами знижені до 1% впродовж перших двох років, а потім ставка становитиме 5% – на інвестиційні цілі та 3% на фінансування оборотного капіталу. Ліміти фінансування програми були збільшені до 150 млн грн, а терміни кредитування — до 10 років.

Читайте також: “Укрзалізниця” змінить правила продажу квитків на міжнародні поїзди: що змінилося

Крім того, обговорили можливості використання доступних кредитів для відновлення енергетичних спроможностей бізнесу, інші програми — гранти на переробку, компенсації для аграріїв за придбання вітчизняної техніки.

Свириденко наголосила, що 73 млн грн, передбачені на підтримку підприємців Донеччини, не є лімітом, адже чим активніше бізнеси регіону подаватимуться на програми підтримки, тим більше коштів зможуть отримати.

Зазначається, що бізнес-активність регіону поступово відновлюється. За даними Донецької ОВА, кількість юридичних осіб, які сплачували податки за січень-квітень 2024 року зросла на 3,7% (до 4683) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Кількість фізичних осіб-підприємців, які сплачували податки в перші чотири місяці цього року, збільшилась на 32,8% і дорівнює 19 478.

Нагадаємо, у МОН повідомили, хто зможе отримати гранти на навчання у 2024 році.

Фото: www.me.gov.ua

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство1 день тому

Як почати бізнес у місці, яке сховане від світу? Досвід засновниці «Твого райка»

Альона Лагно родом з Канева, за освітою програмістка, живе та працює за фахом у Києві....

Суспільство2 дні тому

Історичний зміст у кожній прикрасі: як ювелірний бренд з Дніпра популяризує українську культуру

«Двозуб Святослава», Трипільські Мадонни й олійні каганці — це все про український бренд ювелірних прикрас...

Суспільство5 днів тому

10 000 горнят на мрію. Гончар з Хмельниччини повернувся з війни та будує майстерню, щоб допомагати військовим

Після повернення з фронту гончар Микола Величко в той же день подався до своєї майстерні...

Суспільство7 днів тому

«Не бійтеся бути тим, ким ви є»: 10 питань ЛГБТ-військовим про службу в армії, ставлення колег, війну та мрії

Українська армія завжди стояла на варті незалежності та суверенітету нашої країни, захищаючи її кордони і...

РЕКЛАМА: