Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

“Укрпошта” анонсувала аукціон посилок, які ніхто не забирав протягом півроку

Опубліковано

Тепер “Укрпошта” буде виставляти на аукціоні посилки, які залишилися незабраними протягом півроку. Початкова ціна за посилку становить 10 гривень.

Про це повідомила прес-служба “Укрпошти”.

Як кажуть у компанії, аналогічний підхід проглядається у закордонних поштових операторів та логістичних компаній – Amazon, USPS, FedEx, Royal Mail та інших. 

Деталі ініціативи

Поштові відправлення, які отримувач не забрав протягом двох тижнів, Укрпошта відправляє назад відправнику. Якщо відправник протягом двох тижнів також не забирає посилку, то вона потрапляє на спеціально облаштований склад, де зберігається півроку. Впродовж цього періоду і отримувач, і відправник мають право за заявою отримати посилку.

Читати також: Українська компанія Ajax Systems отримала міжнародну нагороду в сфері цифрового дизайну

Якщо вони з якихось причин цього не зробили, то відтепер посилка може бути продана на аукціоні. Таким чином компанія отримає можливість компенсувати витрати, які вона понесла на логістику та зберігання поштових відправлень протягом цього періоду.

Початкова ціна за кожну незатребувану посилку становить 10 гривень, а вони будуть об’єднані в палети з місткістю до 100 одиниць. Продаж відбувається як один лот.

Все формуватиметься випадково, і посилки будуть продаватися не розпакованими і з обраною адресною інформацією. Ні “Укрпошта”, ні покупці не повинні знати, що міститься в кожній посилці до результатів оголошення. Працівники компанії не можуть брати участь у цьому аукціоні.

Нагадаємо, що в Музеї Ханенків вперше з початку повномасштабного вторгнення відбудеться виставка старовинного мистецтва.

Фото: “Укрпошта”.

 

Суспільство

У Києві відреставрували хрест Софійського собору

Опубліковано

Фахівці завершили реставрацію центрального хреста Софійського собору. В мережі зʼявилися фото готової памʼятки.

Про це повідомив перший заступник генерального директора Національного заповідника «Софія Київська» Вадим Кириленко.

фото: Вадим Кириленко.

«Останні акорди в реставрації Хреста центрального куполу Софійського собору. Станом на сьогодні завершено реставраційні роботи. Роботу реставраторів було прийнято на Науково-реставраційній раді заповідника» — написав Кириленко.

Фахівці розпочали підготовчі та конструктивні роботи для повернення хреста на головний купол Софійського собору.

Нагадаємо, у грудні 2023 року на куполи Софійського собору повернули шість інших відреставрованих хрестів. Їх оновлювали за кошти меценатів, а встановлювали — за державні. Реставрацію головного хреста також оплатили благодійники.

фото: Вадим Кириленко.

Читати також: Міноборони розробляє адаптивні костюми для поранених військових

На початку квітня 2024 року фахівці зробили детальні обміри, описи та обстеження хреста, провели хіміко-технологічні дослідження, створили тривимірну модель святині, а також склали картограми наявних на ньому дефектів та пошкоджень.

Наприкінці травня майстри завершили реставрацію східної площини облачення хреста (XVIII ст.) та почали ремонт західної частини.

Раніше вважалося, що головний хрест Софії Київської замінили під час реставрації собору в 1970-х роках. Ця інформація була вказана в деяких архівних документах, проте вона виявилася не зовсім правдивою. Адже, коли хрест оглядали перед демонтажем, з’ясували, що його каркас із 70-х років, але довкола нього є старовинна чеканна поверхня.

Нагадаємо, що у Дії з’являться нові послуги для підприємців: які саме.

Фото: Вадим Кириленко.

Читати далі

Суспільство

У Львові створюють 20-метровий мурал: фото

Опубліковано

Семеро художників зі США, Великої Британії, Литви й України створюють 20-метровий мурал у Львові.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

фото: Львівська міська рада

На будівлі біля дитячого майданчика кожен художник розмальовує частину стіни у своєму стилі. У результаті ці малюнки складуть одне велике панно під назвою «Дерево життя».

Читати також: Українські лікарні отримають понад 5800 сонячних панелей

Відкрити мурал планують сьогодні, 5 липня. Його створення відбувається у рамках фестивалю вуличного мистецтва, музики та творчого симпозіуму MaLonNY (Маріямполе, Лондон, Нью-Йорк).

фото: Львівська міська рада

Цей проєкт не лише прикрасить місто, але й підкреслить важливість міжнародної співпраці в сфері мистецтва. Мурал «Дерево життя» стане символом єдності та креативності, об’єднуючи різні культури та стилі у єдиній композиції.

Нагадаємо, що більше ста закладів освіти забезпечують абітурієнтів з окупованих територій гуртожитками.

Фото: Львівська міська рада.

Читати далі

Суспільство

В Україні запрацює Єдиний туристичний реєстр: що це значить

Опубліковано

Кабінет Міністрів затвердив Порядок ведення Єдиного туристичного реєстру, який має бути запущений в роботу з 1 січня 2025 року.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач у Фейсбуці.

«Уряд зробив важливий крок для детінізації сфери туризму – минулого тижня схвалено порядок введення Єдиного туристичного реєстру. Це ініційована нами постанова, яка визначає принципи роботи реєстру. З 1 січня Державне агентство розвитку туризму має запустити його в роботу», – йдеться в повідомленні.

Запуск реєстру надасть можливість вести повноцінний облік готелів та туроператорів, хоча для останніх цей облік поки добровільний.

Читати також: Українські лікарні отримають понад 5800 сонячних панелей

«Сьогодні держава не має достовірних цифр по ринку. Деякі готелі та туроператори не працюють легально та не платять податки. ЄТР – це технічна можливість зібрати ці дані», – зауважив Деркач.

Через реєстр можна буде перевірити легальність роботи готелів та туроператорів, а також наявність реєстру дозволить державі формувати політику у галузі на основі реальних даних.

Туроператори зможуть подавати звіти про свою діяльність онлайн, що значно спростить існуючу процедуру паперового звітування. Для готелів процедура категоризації стане цифровізованою, прозорою та зрозумілою, зменшуючи корупційні ризики.

Відповідний порядок категоризації вже розробляється і згодом буде винесений на розгляд Уряду.

Як повідомлялося, 29 квітня 2021 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №4162 «Про внесення змін до Закону України «Про туризм» та деяких інших законодавчих актів щодо основних засад розвитку туризму», яким передбачається створення Єдиного туристичного реєстру.

Нагадаємо, що в Дії з’являться нові послуги для підприємців: які саме.

Фото: Дія. Бізнес.

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство1 день тому

Як почати бізнес у місці, яке сховане від світу? Досвід засновниці «Твого райка»

Альона Лагно родом з Канева, за освітою програмістка, живе та працює за фахом у Києві....

Суспільство2 дні тому

Історичний зміст у кожній прикрасі: як ювелірний бренд з Дніпра популяризує українську культуру

«Двозуб Святослава», Трипільські Мадонни й олійні каганці — це все про український бренд ювелірних прикрас...

Суспільство5 днів тому

10 000 горнят на мрію. Гончар з Хмельниччини повернувся з війни та будує майстерню, щоб допомагати військовим

Після повернення з фронту гончар Микола Величко в той же день подався до своєї майстерні...

Суспільство6 днів тому

«Не бійтеся бути тим, ким ви є»: 10 питань ЛГБТ-військовим про службу в армії, ставлення колег, війну та мрії

Українська армія завжди стояла на варті незалежності та суверенітету нашої країни, захищаючи її кордони і...

РЕКЛАМА: