Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Суспільство

Річард Бренсон під час благодійної вечері у Нью-Йорку зібрав $635 тис. на відбудову української школи

Опубліковано

У Нью-Йорку відбулася благодійна вечеря, організована платформою UNITED24 та її амбасадором Річардом Бренсоном. Зібрані $635 тис. допоможуть відбудувати школу у Мар’янівці на Київщині.

Про це повідомили ШоТам організатори благодійного заходу.

Школа зазнала руйнувань під час бойових дій та окупації у березні 2022 року.

Серед гостей на благодійній вечері були амбасадори платформи Скотт Келлі та Лієв Шрайбер, а також представники українських та міжнародних компаній, зокрема Uber, Revolut, Grammarly, Smorgon Steel, NAVI, Wieden & Kennedy, Biosphere, Aurora Multimarket, InterChim та інші.

Фонд Temerty Foundation, компанія «Люксоптика», AWT Bavaria, WOG також зробили внесок у відновлення школи.

Про школу

Школу в Мар’янівці, на відбудову якої збирали кошти під час вечері, відвідують діти з сімох сіл. Навіть попри руйнування через бойові дії у березні 2022 року в ній продовжують навчатися 120 дітей дошкільного та шкільного віку. Щодня шкільний автобус долає близько 75 кілометрів, щоб забрати їх на заняття та розвезти по домівках.

Зібрані на благодійній вечері кошти покривають створення проєкту відбудови, реконструкцію та облаштування укриття, відновлення даху. Після реконструкції закладу в ньому зможуть навчатись 300 дітей.

«Нас усіх дуже надихає український народ та його незламний дух. Я надзвичайно радий, що ми змогли зібрати такі життєво необхідні кошти для відбудови школи в Україні, яку  зруйнувала росія під час свого незаконного і варварського вторгнення», — сказав сер Річард Бренсон.

Про UNITED24

UNITED24 — фандрейзингова платформа для збору пожертв на підтримку України. За 16 місяців роботи роботи завдяки пожертвам з більш ніж 110 країн зібрано понад 470 млн доларів.

Серед амбасадорів UNITED24 — співачка та акторка Барбра Стрейзанд, американські актори Марк Гемілл, Лієв Шрайбер і Міша Коллінз, акторки Кетрін Винник та Іванна Сахно, гурт Imagine Dragons, артдиректор Balenciaga Демна, режисер Мішель Азанавічус, астронавт Скотт Келлі, історик Тімоті Снайдер, британський підприємець Річард Бренсон, кантрі-співак Бред Пейслі, британський мандрівник Беар Гріллз, філософ та економіст Френсіс Фукуяма, нобелівські лауреати Пол Нерс, Едвард Мозер та Мей-Бритт Мозер, видатні українські спортсмени Андрій Шевченко, Еліна Світоліна, Олександр Усик і Олександр Зінченко.

Хто такий Річард Бренсон?

Річард Чарльз Ніколас Бренсон — британський підприємець, засновник корпорації Virgin Group, яка розробляє літак для космічного туризму. У жовтні 2007 року Бренсон потрапив до британського рейтингу «100 геніїв сучасності», складеного консалтинговою компанією Creators Synectics.

11 липня 2021 року Річард Бренсон здійснив туристичний політ у космос. Мільярдер на кораблі VSS Unity піднявся на висоту 80 км над Землею.

Нагадаємо, раніше Бренсон відвідав Бучу разом з американським меценатом Говардом Баффетом та підтримав будівництво у місті кухні для навчальних закладах. Також у червні 2022 року бізнесмен відвідав Гостомель.

У квітні 2023 року Річард Бренсон став новим амбасадором платформи United24.

Фото: Надане ШоТам.

Суспільство

Кабмін створив Стратегічну інвестиційну раду: яка її мета

Опубліковано

На засіданні 14 травня Кабмін прийняв постанову “Про утворення Стратегічної інвестиційної ради”, розроблену відповідно до схваленої урядом Дорожньої карти реформування управління публічними інвестиціями.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

“Стратегічна інвестиційна рада під головуванням прем’єр-міністра України відіграватиме ключову роль у визначенні стратегічних пріоритетів для здійснення публічних інвестицій як за рахунок власних ресурсів держави, так і коштів міжнародних партнерів.”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, Рада схвалюватиме середньостроковий план пріоритетних публічних інвестицій, який готуватиметься спільно з Бюджетною декларацією, та єдиний портфель публічних інвестиційних проєктів, які пройшли попередню оцінку та пріоритезацію, а також здійснюватиме верхньорівневий моніторинг їх реалізації, пояснили у Мінфіні.

Читайте також: Укрзалізниця запустила оновлений сайт для купівлі квитків

“Діяльність Стратегічної інвестиційної ради сприятиме ефективному використанню обмежених фінансових ресурсів для задоволення пріоритетних потреб відновлення та розвитку”, – зазначили у міністерстві.

Нагадаємо, на Миколаївщині мешканці зруйнованих будинків отримують від ₴600 тисяч до 2,5 мільйонів.

Фото: TELEGRAM Дениса Шмигаля

Читати далі

Суспільство

«Захист України» для школярів викладатимуть по-новому: що змінилося

Опубліковано

Міністерство освіти і науки знаходиться в процесі повного перегляду дисципліни “Захист України”. У відомстві вже відбулася повна переписка навчальної програми, перегляд рекомендованого списку обладнання для класів та розробка методики організації навчального простору та процесу навчання.

Про це повідомив очільник відомства Оксен Лісовий в інтервʼю hromadske.

Як стверджується, уряд минулого року виділив фінансування на переоснащення кабінетів та навчання вчителів. В цілому, планується створення мережі приблизно з тисячі навчальних центрів для викладання “Захисту України”.

У рамках цієї дисципліни буде 6 модулів, включаючи домедичну допомогу з елементами тактичної медицини. Також буде розглянуто різноманітну інженерію, включаючи навички управління безпілотними апаратами, радіозв’язок та різноманітні технології, пов’язані з військовим контекстом. Крім того, МОН врахувало топографію та тактику: базові знання та навички.

Лісовий в інтерв’ю зазначив, що мета відомства – не мілітаризувати суспільство, а сформувати у нього оборонну свідомість та осмислений підхід до важливості цього захисту.

Читайте також: В Українському домі стартує виставка про супротив українців в окупації

“Ми хочемо забезпечити спокійну психологічну установку громадянину, що війна може стати частиною нашого життя, і це не катастрофа або трагедія, яку не можна протистояти. Навпаки: ми можемо захищатись і знаходити для себе різні ролі – як у контексті армії, так і в цивільних справах”, – підкреслив очільник МОН.

Лісовий обіцяє, що незабаром буде презентовано нову освітню програму. Згідно з планом, з 1 вересня цю дисципліну будуть викладати за новим підходом.

“Протягом травня-червня ми здійснюватимемо закупівлю обладнання. Ми готуємо великий центр у Києві – ми запросимо туди журналістів, покажемо, як це все працюватиме”, – додав він.

Нагадаємо, Мінцифри запустили чатбот для пошуку безбарʼєрних локацій в Україні.

Фото: hromadske

Читати далі

Суспільство

У приміському транспорті на Київщині запустили цифрову оплату

Опубліковано

У приміських маршрутних автобусах Київської області з’явилась можливість безготівкової оплати. Першим таким маршрутом став напрямок “Київ — Боярка”, на якому за транспортні послуги тепер можна сплачувати за допомогою мобільного застосунку. 

Про це повідомив Приватбанк. 

“Застосунок працює на основі технології Visa Tap to Phone, що перетворює сучасні смартфони або планшети на базі операційних систем Android та IOS, обладнані NFC-чіпом, на повноцінний POS-термінал з такими самими суворими протоколами захисту”, — розповідають у Приватбанку. 

Грошові операції здійснюються на основі EMV — міжнародного стандарту оплати банківськими картками, що присвоює кожній транзакції динамічну криптограму (“токен”), яку неможливо використати повторно. А мобільні девайси забезпечують додатковий рівень біометричної аутентифікації.

Читайте також: В Києві почали встановлювати громадські мініпростори з вуличними меблями та зеленню

Щоб скористатися та встановити цифрову оплату на інших маршрутах, підприємцям потрібно завантажити застосунок “Термінал” з Google Play або AppStore, зареєструватися та вказати дані користувача.

Застосунок сумісний з мобільними телефонами та планшетами:

  • на базі Android 10.0 та вище, оснащеними NFC-чіпом із вимкненим root-доступом (правами суперкористувача) або доступом розробника;
  • пристрій з ОС іOS 16.4 або вище, модель пристрою iPhone XS або вище.

Нагадаємо, “Укрпошта” анонсувала аукціон посилок, які ніхто не забирав протягом півроку.

Фото:  Unsplash

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство1 день тому

«Я співаю руками»: як перекладачка жестової мови Уляна Шумило розвиває музичний інклюзив

Вона однією з перших почала перекладати українські пісні жестовою мовою. Найпершими її «ручними каверами» стали...

Суспільство4 дні тому

Школа — це не тільки уроки! Це вчителі, які разом зі своїми учнями розвивають малі громади

Їхні учні отримують високі оцінки за сортування сміття, знімають документальні ролики про рідне село та...

Можливості5 днів тому

«Хліб був як делікатес»: ця пекарня з Чернігова однією з перших запрацювала після деокупації області. Відновитися допоміг грант

Пекарня «Flavor bakery» майже «однолітка» маленької Соні. Їм обом 2,5 роки. Дівчинка ледь не щодня...

Можливості6 днів тому

Вчити англійську навіть під час війни. Мовна школа у Чернігові відновила роботу після ракетного удару завдяки гранту

Стільці перекинуті й вкриті уламками скла. Стеля впала, а двері вирвані. Це наслідки у школі...

РЕКЛАМА: