Новини, якi надихають!
Пiдтримати
Звяжіться з нами

Економіка

На Сумщині звели понтонну переправу через річку Сейм

Опубліковано

Неподалік села Чумакове на Сумщині відкрили понтонну переправу через річку Сейм, повідомив у фейсбуці Путивльський міський голова Костянтин Гаврильчук.

Відомо, що повноцінну переправу на цьому місці зруйнували окупанти навесні 2022 року.

«Вагома подія, як для Путивльщини, так і для всієї півночі Сумщини. Відбулося відкриття понтонного мосту через річку Сейм, який під час відходу з нашої території орки зруйнували», — написав Гаврильчук.

Читайте також«Англійська для ЗСУ». Як викладачка Олена Чекрижова створила проєкт з вивчення англійської серед військових

Зазначається, що нова переправа дасть можливість розвантажити Путивль від автомобілів, частково забезпечить транспортний зв’язок Зінівського старостату з містом.

Рух буде дозволено не всьому транспорту. Для великовагових і великогабаритних транспортних засобів будуть встановлені обмеження за вагою.

Роботи з облаштування повноцінного мосту планують завершити до кінця жовтня – початку листопада 2023 року.

Нагадаємо, на Хмельниччині стартував ремонт шляхопроводу через залізницю.

Також на Чернігівщині відремонтували міст через річку Сейм.

Окрім того, на Херсонщині відновили два мости, які зруйнувалися через війну.

Фото: фейсбук-сторінка Костянтин Гаврильчук.

Економіка

Український технологічний стартап отримав грант від USAID

Опубліковано

Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив, що українсько-американський стартап Esper Bionics отримає грант у розмірі $150 тисяч від USAID.

Про це повідамляє Укрінформ з посиланням на пресреліз організації.

“Сьогодні державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив, що програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Конкурентоспроможна економіка України” надасть ґрант у сумі 150 тис. доларів компанії Esper Bionics, яка виготовляє інноваційні роботизовані протези для українських ветеранів і тих людей у всьому світі, що мають особливості кінцівок”, — заявили в USAID.

Цей ґрант надасть Esper Bionics можливість створити 20 нових робочих місць, збільшити обсяг продажів на 2 мільйони доларів упродовж наступного року та залучити додаткові інвестиції у розмірі 2 мільйони доларів.

Читати також: Жінки, які заснували стартапи у сфері технологій можуть отримати грант: як взяти участь

Про компанію

Esper Bionics — інженерно-технічна компанія, яка з 2019 року виробляє біонічні протези та отримала численні нагороди. Головний офіс компанії знаходиться в Нью-Йорку, а інженерні та виробничі підрозділи — в Києві.

Компанія розробляє роботизовані протези, включаючи перший у світі робопротез руки, що використовує штучний інтелект і хмарні технології.

У травні 2022 року Esper Bionics запустила програму “Esper для України”, яка допомагає українським ветеранам отримати протези рук Esper Hand за зниженою ціною, а також підтримує пацієнтів під час протезування та використання протезів.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» допомагає українським компаніям створювати нові робочі місця, підвищувати кваліфікацію працівників та виходити на західні ринки, що сприяє зростанню продажів та експорту.

Нагадаємо, що UAnimals випустили колекцію одягу з тваринами захисників з Азовсталі.

Фото: Esper Bionics




Читати далі

Економіка

Понад 300 млн євро на посилення ППО. Данія передала Україні нову допомогу

Опубліковано

Данія передає Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро. Кошти спрямують на зміцнення української ППО й артилерії. Уряд поінформував Раду із зовнішньої політики про новий пакет пожертвувань Україні на суму 5,6 млрд крон (750 млн євро).

Про це повідомляє Міноборони Данії.

Як зазначає Міноборони Данії, 2,4 млрд данських крон (321 млн євро) зарезервовано для ППО. Частина коштів також піде на безоплатну передачу Україні літаків F-16. Міністр закордонних справ Ларс Лекке Расмуссен заявив, що в рамках пакета уряд також виділяє додаткові кошти для безпосереднього інвестування в українську оборонну промисловість.

Читайте також: Україна отримала 40 “швидких” від Кореї

Крім цього Україна отримає снаряди, протитанкові міни, а сам пакет допомоги став уже 18-м за рахунком. Троельс Лунд Поульсен сказав, що ситуація в Україні дуже серйозна.

«Немає сумнівів у тому, що українці потребують постійної та масової підтримки союзників. Цим пакетом ми посилаємо недвозначний сигнал як Україні, так і зовнішньому світу. Ми вносимо обидві пожертви зараз і готові масштабно і довгостроково інвестувати в українську оборонну промисловість. Їхня боротьба за свободу, як і раніше, залишається нашою боротьбою», – додав міністр.

Нагадаємо, в Україні за перший квартал з’явилося дев’ять індустріальних парків.

Фото: З відкритих джерел

Читати далі

Економіка

Проєкт USAID замовив в українського заводу 300 вагонів-зерновозів

Опубліковано

У 2023 році компанія “Карпати”, за замовленням Проєкту USAID ДМЗ, виготовила 50 вагонів-зерновозів для компанії НІБУЛОН. У поточному році USAID замовила 300 вагонів, що становить 45% річного замовлення.

Ці вагони в даний час виготовляються на заводі для інших партнерів, які спеціалізуються на експорті агропродукції, повідомила пресслужба USAID.

Вони будуть направлені експортерам агропродукції.

“Зараз, під час повномасштабної війни, замовлення на вагони-зерновози складають 75% з того, що ми робимо. Завдяки Проєкту USAID торік ми отримали замовлення і вчасно виконали його – виготовили 50 вагонів. Це означає, що 650 наших працівників мали роботу, отримували заробітну плату і ми, як бізнес, своєчасно сплачували податки до бюджетів різних рівнів”, – повідомляють в компанії.

Читати також: Робота не для звіту, а для людей: як переселенка в Дніпрі створила центр для 7000 жителів Донеччини

У 2023 році три вагонобудівні заводи в Україні виробили 1967 вагонів. ДМЗ “Карпати” виявився лідером, виготовивши 567 вагонів для задоволення потреб українського ринку, що становить на 5% більше, ніж у 2022 році. На сьогоднішній день на підприємстві працює понад 650 людей.

Нагадаємо, що в Україні відкриють орган для контролю публічних інвестицій.

Фото: USAID

Читати далі

 РЕКЛАМА:

Шопочитати

Суспільство4 дні тому

«Я співаю руками»: як перекладачка жестової мови Уляна Шумило розвиває музичний інклюзив

Вона однією з перших почала перекладати українські пісні жестовою мовою. Найпершими її «ручними каверами» стали...

Суспільство7 днів тому

Школа — це не тільки уроки! Це вчителі, які разом зі своїми учнями розвивають малі громади

Їхні учні отримують високі оцінки за сортування сміття, знімають документальні ролики про рідне село та...

Можливості1 тиждень тому

«Хліб був як делікатес»: ця пекарня з Чернігова однією з перших запрацювала після деокупації області. Відновитися допоміг грант

Пекарня «Flavor bakery» майже «однолітка» маленької Соні. Їм обом 2,5 роки. Дівчинка ледь не щодня...

Можливості1 тиждень тому

Вчити англійську навіть під час війни. Мовна школа у Чернігові відновила роботу після ракетного удару завдяки гранту

Стільці перекинуті й вкриті уламками скла. Стеля впала, а двері вирвані. Це наслідки у школі...

РЕКЛАМА: